- Reaction score
- 9.090
Το Yip Man 2 είναι απ' τις καλύτερες κωμωδίες ever.
Gangster Squad (2013)
Βασική προϋπόθεση για να απολαύσετε αυτή την ταινία: ακούστε την δυνατά!
Την είχα αφήσει για καιρό στα "προσεχώς", επηρρεασμένος από την χαμηλή βαθμολογία στο imdb (6,8). Απόψε, περισσότερο από περιέργεια λόγω του πολύ καλού cast, και σαφώς λιγότερο από προσμονή να δω μια καλή ταινία, είπα να τη δω. Με μισή καρδιά.
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζετε τις συνθήκες. Σπίτι, οικογένεια, παιδιά. Όσο κι αν θες, ή πιστεύεις ότι μπορείς επειδή έχεις dedicated χώρο, το γκάζι κάπου φρενάρει. Έτσι σήμερα, έχοντας την ευκαιρία με όλο το σπίτι στην αποκλειστική διάθεσή μου, το γκάζωσα. Τέρμα. Με μισή καρδιά στην αρχή, αφού η ευκαιρία πιθανόν να εξελισσόταν σε μια ακόμα πατάτα. Ευτυχώς διαψεύστηκα πανηγυρικά.
Είχα αρκετό καιρό να απολαύσω τόσο μια ταινία. Από τότε που είδα το Shawshank Redemption. Και (σχεδόν) από το Django Unchained. Η ταινία εξελίσσεται στο Λος Άντζελες αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Μια ομάδα αστυνομικών επιχειρεί να τερματίσει την αυτοκρατορία που έχει χτίσει ο τοπικός βασιλιάς της μαφίας Μίκυ Κοέν. Σαν στόρυ θυμίζει αντίστοιχες ταινίες στο Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Και τέρμα οι ομοιότητες.
Όλο το cast, ακόμα κι η (αδιάφορη για μένα μέχρι τώρα) Emma Stone, σε βάζει στο κλίμα της εποχής από το πρώτο λεπτό, χωρίς να σου δίνει περιθώρια να ασκήσεις κριτική στις ερμηνείες. Το σενάριο σφιχτό, δεμένο. Η εικόνα καλή, με έμφαση όπως είναι φυσικό στα σκοτεινά πλάνα.
Αλλά ο ήχος...ο ήχος... Δεν είναι τόσο τα (πλουσιότατα) εφέ. Ακούστε την αφήγηση με τη φωνή του Josh Brolin να σου χτυπάει το στομάχι. Δυνατά! Και αφεθείτε στο παραμύθι που λέγεται σινεμά. Κι ας μην σας αρέσει (όπως και σε μένα μέχρι τώρα) αυτή η θεματολογία.
Βαθμολογία imdb 6.8/10
Προσωπικά 9,5/10
Αν ήμουν διαχειριστής θα είχες φάει μπαν.Όλο το cast, ακόμα κι η (αδιάφορη για μένα μέχρι τώρα) Emma Stone
Βαθμολογία imdb 6.8/10
Προσωπικά 9,5/10
Την είδα κι εγώ χθες παρόλο που τήν είχα πολύ καιρό πρίν. Ο ήχος εκπληκτικός! Πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς με "τέρμα τα γκάζια" ακόμα και αν δεν του αρέσει αυτό το είδος των γκανγκστερικών ταινιών.Gangster Squad (2013)
Αλλά ο ήχος...ο ήχος... Δεν είναι τόσο τα (πλουσιότατα) εφέ. Ακούστε την αφήγηση με τη φωνή του Josh Brolin να σου χτυπάει το στομάχι. Δυνατά! Και αφεθείτε στο παραμύθι που λέγεται σινεμά. Κι ας μην σας αρέσει (όπως και σε μένα μέχρι τώρα) αυτή η θεματολογία.
Βαθμολογία imdb 6.8/10
Προσωπικά 9,5/10
Νομίζω ότι η ταινία δεν προδιαθέτει κάποιον ότι θα είναι κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες "αμερικανιές". Οι χαρακτήρες π.χ. είναι ο ορισμός του κλισέ. Ο μαύρος με το μαχαίρι, ο φλώρος με τα συστήματα παρακολούθησης, ο γερομπάτσος που είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, ο πρωταγωνιστής που το μόνο που τον νοιάζει είναι το δίκαιο, ο έτερος πρωταγωνιστής, ωραίος και αδιάφορος αλλά κατά βάθος ευαίσθητος, όλοι οι κακοί και πάει λέγοντας. Από τους αδιάφθορους μέχρι τον Κάλαχαν, και από το Gangster Squad μέχρι τη συμμορία των 11,12,13 αυτά είναι στοιχεία επαναλαμβανόμενα.Την είδα κι εγώ χθες παρόλο που τήν είχα πολύ καιρό πρίν. Ο ήχος εκπληκτικός! Πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς με "τέρμα τα γκάζια" ακόμα και αν δεν του αρέσει αυτό το είδος των γκανγκστερικών ταινιών.
Στο IMDB εγώ την βαθμολόγησα με 7
Θα έβαζα παραπάνω αν δεν μού την είχε "σπάσει" το κλισέ στο τέλος της ταινίας: Αφού έχει καθαρίσει του πάντες και έχει μείνει μόνο ο Μίκυ Κοέν αντί να τον "φάει" κι αυτόν και να ξεμπερδέψει, πετάει το όπλο κάτω, βγάζει και το σακάκι και πάει να "λύσουν τους λογαριασμούς" τους ως άνδρας προς άνδρα με μπουνιές!!! βρε ούστ από 'δω...
Αυτό το κλισέ μού την "σπάει" αφάνταστα και συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις αμερικάνικες ταινίες, όπως π.χ. στο Jack Reacher κ.α.
To είδα απόψε. Πάρα πολύ καλό!!!The perks of being a wallflower
Wow! Καμιά φορά δε μπορείς να βρεις τα λόγια για να περιγράψεις τι σε κέρδισε σε μια ταινία.
Η αίσθηση, λοιπόν, είναι ότι διάβασα ένα υπέροχο βιβλίο, που με "ρούφηξε" στον κόσμο του, ακούγοντας παράλληλα ένα πανέμορφο soundtrack που δένει τέλεια με την ατμόσφαιρα.
Χαρακτήρες με βάθος και υπέροχες ερμηνείες απο ένα νεανικό cast-έκπληξη βοηθάνε να ξετυλιχθεί το κουβάρι του καλογραμμένου σεναρίου.
Όλα δένουν σ' αυτή την ταινία. Με εντυπωσίασε η μεταμόρφωση του πιο αντιπαθητικού D'Artagnan (που έχω δει),[FONT=Verdana, Arial, sans-serif] σε έναν συνεσταλμένο κι αξιαγάπητο πιτσιρικά.
Must see! [/FONT]
Θα τη δεις οπωσδήποτε, εεε;Αποφασίσαμε...
Και τα αμφισβητω ακριβως επειδη εζησα και μιλησα μαζι τους εκεινα τα χρονια και εμαθα οτι η φαντασιωση-κατορθωμα αναμεσα σε ολους εμας τους "δυστυχεις" ειναι το πως να αποπλανησουμε μια γυναίκα, κατα προτιμηση νεαρή, και να την κάνουμε εραστή μας.
behind the candelabra(2013)
Και αμφισβητω σθεναρα το "ειναι σαν και εμας" η "απλα εχουν διαφορετικες επιλογες" και ολες αυτες τις σαχλαμαρες που διαβασα τοτε. Και τα αμφισβητω ακριβως επειδη εζησα και μιλησα μαζι τους εκεινα τα χρονια και εμαθα οτι η φαντασιωση-κατορθωμα αναμεσα σε ολους αυτους τους "δυστυχεις" ειναι το πως να αποπλανησουν εναν ετεροφυλοφιλο, κατα προτιμηση νεαρο, και να τον κανουν gay. [/URL]
Πολλή γενίκευση έπεσε η οποία δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη!Και αμφισβητω σθεναρα το "ειναι σαν και εμας" η "απλα εχουν διαφορετικες επιλογες" και ολες αυτες τις σαχλαμαρες που διαβασα τοτε. Και τα αμφισβητω ακριβως επειδη εζησα και μιλησα μαζι τους εκεινα τα χρονια και εμαθα οτι η φαντασιωση-κατορθωμα αναμεσα σε ολους αυτους τους "δυστυχεις" ειναι το πως να αποπλανησουν εναν ετεροφυλοφιλο, κατα προτιμηση νεαρο, και να τον κανουν gay.