Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Καλος ο Russell Crowe,ενδιαφερουσα η σκηνοθεσια του Paul Haggis χωρις
να ειναι η καλυτερη του,εαν σκεφτεις τα Crash,In the Valley of Elah κλπ.
Στα μειον η μεγαλη διαρκεια της ταινιας που ξεκιναει μεν αργα αλλα απο
την μεση & μετα αποζημειωνει.

imdb 7.3
Ακριβως οπως τα λεει ο leonmix ειναι.
Με την διαφορα πως θεωρω πως η διαρκεια ειναι αναποφευκτη για να σε οδηγησει
ομαλα προς το κρεσεντο της αγωνιας που ακολουθει και διαρκει εως το τελος.
IMDB βαθμολογια: 7,4

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Love and other drugs

Θα γελασετε πολυ, ισως και να κλαψετε πολυ.
Το σιγουρο ομως ειναι πως θα θαυμασετε την Anne Hathaway διοτι ξερει να κανει
πολυ καλα αυτο που κανει.
Απο τις λιγες φορες που μπορεσα να δω ανετα ταινιες αυτου του ειδους και μαλιστα
να πω πως την συμπαθησα αρκετα.

IMDB βαθμολογια:6,6

Reaction score
59

Συμφωνω με τα λεγομενα σου Αντρεα !!! η ταινια οντως ειναι πολυ καλη !!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Evil(2003)

Σουηδικη ταινια με θεμα την βαναυσοτητα σε ενα εσωτερικο ιδιωτικο σχολειο πλουσιων.
Η βαναυσοτητα γεννα την βια και καθως ο κυριος ερμηνευτης διαβαινει τον Ρουβικωνα της αντιδρασης
οι προεκτασεις-κυριως πολιτικες ?-κυριευουν τον νου μας καθως αμφιταλαντευομαστε φυλλομετρωντας τις σκεψεις του σκηνοθετη.
Αριστοκρατια εναντιον μεσοχαμηλης ταξης?
Βασιλεια εναντιον δημοκρατιας?
Λιγοι εναντιον πολλων?

Εδω η μεν εικονα ειναι πραγματικα υπεροχη αλλα και η Σουηδικη εξοχη βοηθα σε αυτο αφου μας
χαριζει σειρες φωτογραφιων που θα αναγκασουν, τουλαχιστον τους κατοικους της πρωτευουσας,
να αναστεναξουν απο ζηλοφθονια.
Αριστη, πραγματικα αριστη, η επιλογη των κοστουμιων αντιπροσωπευτικοτατης ακριβης ενδυσης
των τελων της δεκαετιας των 50'ς.Το ιδιο ισχυει και για την γκαμα των τροχοφορων.
Ο ηχος πολυ καλος ηια το ειδος.

Υποψηφια για Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης(2003) αλλα και με μπολικες αλλες διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,9

Reaction score
8

Μολις χθες το ειδα,αιτια ηταν η κορη μου που το ειχε ηδη δει
εδω & καιρο στις 42" αλλα μου ζητουσε να το ξαναδει στις 92".
Ευτυχως της εκανα την χαρη & επαθα την πλακα μου!
Η εικαστικη τελειοτητα,τα χρωματα,τα απιθανα γεωμετρικα σχεδια
ειναι λιγα απο τα πολλα συν που εχει αυτο το animation που
πραγματικα μαγευει τα ματια αλλα & την ψυχη!

imdb 7.5

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.586
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Η βαναυσοτητα γεννα την βια και καθως ο κυριος ερμηνευτης διαβαινει τον Ρουβικωνα της αντιδρασης
οι προεκτασεις-κυριως πολιτικες ?-κυριευουν τον νου μας καθως αμφιταλαντευομαστε φυλλομετρωντας τις σκεψεις του σκηνοθετη.
Πώς τό γραψες αυτό βρε παμμέγιστε?!!!!:111::111::142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Πώς τό γραψες αυτό βρε παμμέγιστε?!!!!:111::111::142:
Διαχωριζω τους ανθρωπους σε δυο κατηγοριες:εμπορους και καλλιτεχνες
Παντα ηθελα να ημουν το δευτερο αλλα μας προεκυψε το πρωτο:203:
Υποθετω λοιπον πως βγαζω τον υπολανθανοντα καλλιτεχνη που δεν ημουν ποτε και, τουλαχιστον προσπαθω, να γραψω
2-3 βλακειουλες εμπνεομενος απο αυτα που βλεπω καθε φορα.
Την επιεικεια σας λοιπον συντροφοι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686

Υποθετω λοιπον πως βγαζω τον υπολανθανοντα καλλιτεχνη που δεν ημουν ποτε και, τουλαχιστον προσπαθω, να γραψω
2-3 βλακειουλες εμπνεομενος απο αυτα που βλεπω καθε φορα.
Την επιεικεια σας λοιπον συντροφοι...
Γι' αυτά που βλέπεις καλά τα γράφεις. :107:

Αυτό το "σύντροφοι" μόνο μου ακούγεται κάπως... :116:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.579
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Θα έπρεπε να είναι "συντρόφια"? :114:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Θα έπρεπε να είναι "συντρόφια"? :114:
Φτου, φτου, μακριά από μας !!! :142:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.579
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Φτου, φτου, μακριά από μας !!! :142:
Καλά ρε συντρόφι, δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω.

στρουχτούρα

προλεταριάτο

κατεστημένο

ιντελιτζένσια

Θα σκεφτώ κι άλλα!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Για να μη χαλάμε το θέμα, εδώ μπορείς να βρεις περισσότερα... :610:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Hereafter(2010)

Για μισο λεπτο να διαβασω τα credits:
Σκηνοθετης Clint Eastwood, παραγωγος Steven Spielberg, κυριος ερμηνευτης Matt Damon.
Μαλιστα!Καλα ξεκινησαμε.
Ομως οι μεταθανατιες εμπειριες δεν ειναι ευκολο θεμα για προβληματισμους σε μια ταινια και ηδη ο Amenabar
και ο Shyamalan εχουν παρει τα πρωτεια σε αυτομ τον χωρο, οποτε...
Ας κινηθουμε σε μελαγχολικα, βαρια βηματα μηπως και πεισουμε.
Ευκολο?
Απο εσας εξαρταται.

Παντως η εικονα ειναι πολυ καλη αν και μουντη κυριως.
Ο ηχος στην "version" που ειχα με θεματακια.
Soundtrack πολυ καλο.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:7,0

Reaction score
8

Καλημερα Ανδρεα,αναμικτα συναισθηματα μου αφησε εμενα η ταινια.
Ξεκιναει δυνατα,καπου στην μεση κανει κοιλια & τελειωνει αποτομα.
Νομιζω οτι ειναι η πιο αδυναμη ταινια απο τις τελευταιες που γυρισε
ο μεγαλος ετσι & αλλιως Κλιντ,αλλα οπως & να εχει βλεπεται.

Reaction score
1.458

Για μένα πάλι,που μόλις πριν 2' την είδα,ήταν εξαιρετική!Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν αυτού του είδους τα θέματα.
Στην δική μου version εκτός από την πολύ καλή εικόνα,δεν είχα απολύτως κανένα θεματάκι στον ήχο!
Πολύ Καλή!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.686

Να τη δω ή θα βρίζω; :114:

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Από πλευράς δράσης κτλ δε λέει τίποτα. Στην αρχή έχει μία δυνατή σκηνή αλλά μετά επικρατεί ηρεμία...

Γενικά δεν είναι άσχημη ούτε κάτι το φοβερό όμως...

Reaction score
39
Re: Απάντηση: The Loved Ones...

Αφού έφαγα κάμποση ώρα στο τεράστιο αυτό θέμα και δεν βρήκα κάτι σχετικό, θα ήθελα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου για τη συγκεκριμένη ταινία που είδα μαζί με το έτερο ήμισι χτες βράδυ. Αν πάλι έχετε αναφερθεί στο παρελθόν στο «The Loved Ones», συγχωρήστε με.

Λοιπόν, η ταινία ήταν μια πραγματική αποκάλυψη για μένα! Με αιφνιδίασε κυριολεκτικά, με έπιασε στον ύπνο που λέμε! Περίμενα ένα ακόμα «συνηθισμένο θριλεράκι της σειράς», και για αυτό άλλωστε το είδαμε στο «αναπληρωματικό setup» του σπιτιού, στον Sharp XVZ10000 στη κρεβατοκάμαρα. :116:

Μπορεί να φανώ υπερβολικός στις κρίσεις μου, αλλά έτσι συμπεριφέρομαι όταν μια ταινία με κερδίσει και με συγκλονίσει συνθέμελα, και με κάνει να τη σκέφτομαι για κάμποσες μέρες αργότερα.

Ένα μόνο θα σας πω: το έτερον ήμισι έχει παρακολουθήσει μαζί μου δεκάδες ταινίες θρίλερ και τρόμου και στους δύο προβολείς του σπιτιού. Ποτέ, μα ποτέ, δεν την ξανάδα να κρύβεται τουλάχιστον δύο φορές κάτω από το πάπλωμα, μην αντέχοντας να δει, αργότερα μάλιστα μου εξομολογήθηκε ότι είχε κλείσει και τα αυτιά της σε μια συγκεκριμένη σκηνή, αφού δεν άντεχε ούτε καν να ακούσει! :142:

Για σύγκριση θα σας πω ότι μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε δει το Piranha (2010) στον Sharp στο σαλόνι, και παρόλο το πραγματικό «ανθρώπινο κρεοπωλείο» της ταινίας είχε παραμείνει απολύτως απαθής, να μη σας πω ότι κόντευε μάλιστα να βάλει τα γέλια!

Ξέρω πολύ καλά ότι πολλοί από εσάς θα διαφωνήσετε μαζί μου, ότι μπορεί να χαρακτηρίσετε «μάπα» την ταινία όταν τη δείτε, αλλά έτσι είναι αυτά, δεν περιμένω από κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, απλώς μεταφέρω τις δικές μου εντυπώσεις.

Το «The Loved Ones» είναι μία αυστραλιανή παραγωγή του 2009, και μου έκανε εντύπωση στους τίτλους αρχής το πόσο πολλοί φορείς συμμετέχουν στην παραγωγή, εκτός από την Αυστραλιανή κυβέρνηση που αναφέρεται μάλιστα πρώτη, με το που ξεκινάει το Blu-ray να παίζει. Και το λέω αυτό γιατί σχηματίζεις την εντύπωση ότι η ταινία πρέπει να κόστισε έναν «σκασμό λεφτά» για να γυριστεί.

Η ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι σε κορυφαία επίπεδα, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, ενώ η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Xavier Samuel απλά συγκλονιστική! Ο νεαρός ηθοποιός (27 ετών μόλις), δίνει κυριολεκτικά τα ρέστα του, ενώ ο σκηνοθέτης Sean Byrne υπογράφει την απλά εξαιρετική κινηματογράφηση, στο στιλ ακριβώς που λατρεύω σε μια ταινία. Καρέ που κρατάνε τόσο για να εισχωρήσουν μέσα σου, άριστα φωτισμένα, εξαιρετικά τρισδιάστατα και κοντραστάτα!

Τεχνικά η ταινία είναι απλά εξαιρετική, βάζοντας κυριολεκτικά τα γυαλιά σε άλλες αμερικάνικες «υπερπαραγωγές» που έχουν κοστίσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά η εικόνα τους είναι απλώς για τα μπάζα! :142:

Το αρχείο m2ts της ταινίας είναι μόλις 20GB καθαρό, δηλαδή η εικόνα που διαρκεί 84 λεπτά, και o αγγλικός πεντακάναλος ήχος DTS-HD 5.1. Δεν μπορώ να εκφράσω απόλυτη άποψη για την αναλυτικότητα σήματος, μια και όπως σας είπα είδαμε την ταινία στον Sharp της κρεβατοκάμαρας που είναι 720p, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η ταινία διαθέτει απλά εξαιρετική εικόνα, που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Το bitrate (συνολικό, εικόνα και ήχος μαζί, όπως απεικονίζεται στο Powerdvd 10) χτυπάει κόκκινα, αγγίζοντας τα 40Mbps σε αρκετά καρέ.

Όσοι δεν είστε φαν των ταινιών θρίλερ ή τρόμου, απλά μείνετε μακριά, δεν θα αντέξετε καν να ολοκληρώσετε τη ταινία! Οι υπόλοιποι απλά προσέλθετε.

Η βαθμολογία του Imdb: 6,9. Απλά αδιάφορο για μένα, εγώ θα έβαζα τουλάχιστον ένα εννέα στο «The Loved Ones», στην κατηγορία της πάντα, δηλαδή στις ταινίες θρίλερ-τρόμου. Κέρδισε ήδη μια περίοπτη θέση στη συλλογή μου, και άνετα θα ξανάβλεπα τη ταινία μετά από κάποιο διάστημα... :107:
Συμφωνώ σε όλα με τον Παναγιώτη. Αν μάλιστα δεν είχα διαβάσει την άποψη του (όλα στη ζωή είναι θέμα προσδοκιών...) θα είχα ενθουσιαστεί τρελά! Πολύ καλές ερμηνείες, φοβερή!!! εικόνα έστω και στην ταπεινή 720p έκδοση των μόλις 4gb που είχα στη διάθεσή μου

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.639

Από πλευράς δράσης κτλ δε λέει τίποτα. Στην αρχή έχει μία δυνατή σκηνή αλλά μετά επικρατεί ηρεμία...
Γενικά δεν είναι άσχημη ούτε κάτι το φοβερό όμως...

Εντάξει, δεν θα τη δει! :116:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος