Καλυτερη πιτσα?

Reaction score
768
Να διαχωρίσουμε το είδος πίτσας.

* Έχουμε τις ιταλικού τύπου, πιο λεπτές, με "στεγνό" ζυμάρι που ψήνονται απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία.

* Και τις "καναδέζικες", όπως τις έλεγαν παλιά, αυτές που ψήνονται μέσα σε ταψάκι και το πιο χοντρό ζυμάρι παίρνει μία τηγανισμένη υφή και γεύση. Αυτή η κατηγορία ήταν για δεκαετίες η πιο συνηθισμένη εκδοχή στη χώρα μας. Το Portofino ήταν το μαγαζί που τις έκανε διάσημες στην Αθήνα.

Μου αρέσουν και οι δύο όσο πληρούν τις ποιοτικές και τεχνικές προϋποθέσεις του είδους τους. Όταν πεινάω πολύ όμως προτιμώ τις δεύτερες. Επίσης, οι Ιταλικές λόγω μικρότερου πάχους και λιγότερων υλικών κρυώνουν πολύ γρήγορα, άρα είναι ακατάλληλες για delivery, τουλάχιστον για μένα που θέλω το φαγητό καυτό. Είναι προτιμότερες ως συνοδευτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο.

Με τις 'καναδέζικες' μεγάλωσα όταν το Portofino αριθμούσε καμιά δεκαριά καταστήματα εντός Αττικής. Χαίρομαι που υπάρχει ακόμα, αλλά αυτού του τύπου την πίτσα δεν μπορώ πια να την φάω. Όταν πεινάω αρκετά, θα προτιμήσω να φάω περισσότερα κομμάτια., αλλά ιταλική πάντα.

Άξια αναφοράς δύο καταστήματα στο Χαλάνδρι που δεν υπάρχουν πια: Tartaruga και Nono Antonio.

Προτάσεις:

Napoli 1121 και L' Osteria Da Claudio στο Χαλάνδρι

La Piazzetta στο Παλαιό Ψυχικό

Coupepe στη Νέα Πεντέλη

Reaction score
11.235
Θυμάται κανείς τον Pappa στην Κηφισιά; Πηγαίναμε οικογενειακώς όταν ήμουν παιδί και θυμάμαι είχε την καλύτερη πίτσα που θυμάμαι. Έκλεισε πριν πολλά χρόνια.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.760
Θυμάται κανείς τον Pappa στην Κηφισιά; Πηγαίναμε οικογενειακώς όταν ήμουν παιδί και θυμάμαι είχε την καλύτερη πίτσα που θυμάμαι. Έκλεισε πριν πολλά χρόνια.
Τον θυμάμαι. Πολύ καλή πίτσα, όμως προτιμούσα λιγάκι περισσότερο την Καπριτσιόζα πολύ κοντά, σχεδόν απέναντι αν θυμάμαι σωστά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.980
Με τις 'καναδέζικες' μεγάλωσα όταν το Portofino αριθμούσε καμιά δεκαριά καταστήματα εντός Αττικής. Χαίρομαι που υπάρχει ακόμα, αλλά αυτού του τύπου την πίτσα δεν μπορώ πια να την φάω. Όταν πεινάω αρκετά, θα προτιμήσω να φάω περισσότερα κομμάτια., αλλά ιταλική πάντα.

Άξια αναφοράς δύο καταστήματα στο Χαλάνδρι που δεν υπάρχουν πια: Tartaruga και Nono Antonio.

Προτάσεις:

Coupepe στη Νέα Πεντέλη
Στην Tartaruga πήγαινα συχνά, περισσότερο για τα ζυμαρικά.

O Claudio έχει το φανατικό κοινό του ως ολοκληρωμένο αυθεντικό ιταλικό.

Το Piazzetta αγαπημένο.

Το Coupepe έχει ωραία σάντουιτς αλλά η πίτσα του μου είναι αδιάφορη.

Η επιλογή ιταλικής-καναδέζικης έχει να κάνει με την όρεξη της στιγμής. Γενικά είμαι οπαδός της περισσότερης καλής ξεροψημένης ζύμης από τα υλικά. Γι' αυτό και θέλω λεπτές πίτες (ως προς τη γέμιση), πεϊνιρλί κλπ

Reaction score
23.802
Σε διπλανό τραπέζι θα καθόμασταν, καθιερωμένη οικογενειακή έξοδος

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.980
Τι σας θυμίζουν; :)

ρρρ.jpg
437397294_10161201659659476_7297307583816409503_n.jpg

Η Capriccioza μετά από διάφορες μετακομίσεις και ανανεώσεις, συνεχίζει να λειτουργεί σε ένα πολύ ωραίο χώρο στον Χολαργό.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.342
... κανω διαιτα (και συναμα προσευχες/επικλησεις κτλ). 😇
νεοτερος (ή πριν απο κανα διμηνο+) μπορουσα να καταναλαωσω καποιες ποσοτητες ....

Reaction score
149

Προτάσεις:

Coupepe στη Νέα Πεντέλη

Napoli 1211 συμψηφίζω και εγώ. Ωραία ζύμη και πάντα επιτυχία όταν έχουμε καλεσμένους

Claudio έχω πάει μια φορά και είμαι αρνητικά προκατειλημμένος λόγω κακής εξυπηρέτησης και στημένου στυλ που δεν μου ταίριαξε.

Να προσθέσω για τους φαν του ιταλικού στυλ το Mozzart στο κέντρο, στη Χρυσοσπηλιωτίσσης.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.760
και

View attachment 354439

Η Capriccioza μετά από διάφορες μετακομίσεις και ανανεώσεις, συνεχίζει να λειτουργεί σε ένα πολύ ωραίο χώρο στον Χολαργό.

Είχε και ωραία σαλάτα σεφ. Το 1991 είχαμε πάει με δύο φίλους και πήραμε από μια ο καθένας, εκτός από τις πίτσες. :laugh:
Πριν 30 χρόνια περίπου είχε και υποκατάστημα στη Μεσογείων, δεν ξέρω για πόσα χρόνια.

Reaction score
768
Ναι, ναι η σαλάτα σεφ του Πάππα. Δεκαετία ΄80. Αναμνήσεις...
Πλάκα πλάκα, κάποιοι από εμάς μπορεί και να γνωριζόμασταν τότε που δεν υπήρχαν φόρουμ, κοινωνικά δίκτυα. ίντερνετ κ.λπ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.679
Capriccioza υπήρχε και στην Κύπρο (Κάτω Πάφος). Τις δεκαετίες του '80 και του '90, μεγαλούργησε. Τα καλοκαίρια που πηγαίναμε για διακοπές, ήταν δεδομένη η επίσκεψη, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αρχές της δεκαετίας του 2000, έκλεισε.:(

Reaction score
23.802
Πλάκα πλάκα, κάποιοι από εμάς μπορεί και να γνωριζόμασταν τότε που δεν υπήρχαν φόρουμ, κοινωνικά δίκτυα. ίντερνετ κ.λπ.
Ναι, και εμείς παίρναμε πάντα.
Ρε πιάνου είστε είστε ρε; Πίτσα σπέσιαλ και σαλάτα σεφ παίρναμε και εμείς

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.980
Το κορυφαίο πιάτο στου Πάππα για μένα ήταν τα μανιτάρια στον φούρνο, καλυμμένα με το μίγμα τυριού της πίτσας. Ήταν ήδη σωταρισμένα με αλεύρι πριν μπουν στο μεταλλικό σκεύος μαζί με το τυρί. Μιάααααμ!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89