Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
5.056
Ναι, συμφωνώ. Καλές είναι οι αισθήσεις, για τη δουλειά που δημιουργήθηκαν να κάνουν. Η διαφορά που εντόπισε ο @jpaudio δεν βασίζεται στις αισθήσεις. Μίλησε για ποιότητα χαλκού, κάνοντας σύγκριση μεταξύ καθαρότητας και προσμίξεων. Αυτά είναι πράγματα που μετρούνται - δεν τα αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις. Η ερώτησή μου αφορούσε την επίδραση τους στο αποτέλεσμα που λαμβάνει ο ακροατής. Προσωπικά, δεν θέλω να βασιστώ στην αίσθηση της ακοής για να κρίνω εάν υπάρχουν διαφορές ή όχι. Το αυτί λέει ψέματα, οι μετρήσεις όχι.
Ειναι προβληματικοι και αντιφατικοι οι συλλογισμοι αυτης της παραγραφου.
Δηλαδη η ακοη δεν εχει κανενα λογο στην αναπαραγωγη της μουσικης ; Δεν ειναι δικη της δουλεια;
Επειτα εχεις προαποφασισει οτι η ποιοτητα, καθαροτητα του χαλκου, δεν γινεται αντιληπτη με τις αισθησεις,
αλλα ρωτας για το αποτελεσμα στον ακροατη.
Τελος αν δεχτουμε οτι"το αυτί λέει ψέματα, οι μετρήσεις όχι" για ποιο λογο (πρακτικο οχι ιδεολογικο)
θα επρεπε να επιλεξουμε τις μετρησεις;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.884
Ειναι προβληματικοι και αντιφατικοι οι συλλογισμοι αυτης της παραγραφου.
Δηλαδη η ακοη δεν εχει κανενα λογο στην αναπαραγωγη της μουσικης ; Δεν ειναι δικη της δουλεια;
Επειτα εχεις προαποφασισει οτι η ποιοτητα, καθαροτητα του χαλκου, δεν γινεται αντιληπτη με τις αισθησεις,
αλλα ρωτας για το αποτελεσμα στον ακροατη.
Τελος αν δεχτουμε οτι"το αυτί λέει ψέματα, οι μετρήσεις όχι" για ποιο λογο (πρακτικο οχι ιδεολογικο)
θα επρεπε να επιλεξουμε τις μετρησεις;
Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα, πλάκα μου κάνετε; Διαβάσατε τι έγραψα στο post μου;

Γράφει ο @jpaudio
Υπάρχει διαφορά, στην ποιότητα του χαλκού. Τα "Ηλεκτρολογικά" δε είναι καθαρός χαλκός αλλά επιτρέπεται να έχουν προσμίξεις από άλλα υλικά, σε μικρό ποσοστό πάντα.
και ρωτάω:

OK, ας το δεχτούμε. Εφόσον και τα δύο "είδη" καλωδίων μεταφέρουν ρεύμα (τα interconnects μεταφέρουν σήμα, σωστά?), εάν το ένα (ηχείων) έχει Α ποιότητα χαλκού και το άλλο (ηλεκτρολογικό) έχει Β ποιότητα χαλκού αναμεμειγμένο με άλλα υλικά/μέταλα, πώς το Β επηρεάζει αυτό που ακούει ο ακροατής από τα ηχεία του;
και μου λέτε ότι έχω προαποφασίσει ότι η ποιότητα κι η καθαρότητα του χαλκού δεν γίνεται αντιληπτή με τις αισθήσεις;;; Αφού, ρωτάω, ρωτάω, ΡΩΤΑΩ, πώς επηρεάζεται κι απάντηση δεν πήρα! Πώς γίνεται να έχω προαποφασίσει για κάτι αφού ρωτάω για αυτό το κάτι; Σας φαίνεται λογικό αυτό;

Και για να απαντήσω και στο ερώτημά σου, επιλέγω τις μετρήσεις γιατί δεν θέλω να κοροϊδεύω την τσέπη μου.

Reaction score
23.747
Οι Κύπριοι έχουν καλή μόρφωση και όλοι καλές φωνές και κριτήριο στην μουσική.

Δεν είναι τυχαίο που το σλόγκαν που κυριαρχεί μεταξύ των κριτών του Voice of Greece και εάν θέλουν να το κερδίσουν (μέσω των σωστών επιλογών τους τραγουδιστών στα audition όταν αμφιβάλλουν έστω και λίγο και πρέπει να διαλέξουν) είναι ..... πάρε τον Κύπριο.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.737
Καθαρότερος χαλκός σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση. Καλώδια από ασήμι, ακόμα χαμηλώτερη αντίσταση. Από χρυσό ακόμα καλύτερα. Όμως, όλα έχουν ένα όριο!
Όσο για το αν επηρεάζει η ποιότητα του χαλκού την ακουστική και τις αισθήσεις, καλύτερα να σου απαντήσουν αυτοί που ξοδεύουν χιλιάρικα στα καλώδια και ακούνε διαφορές...

Reaction score
30.068
Δεν είναι κύπριος ο wizzy.
Όσο για το αν επηρεάζει η ποιότητα του χαλκού την ακουστική και τις αισθήσεις, καλύτερα να σου απαντήσουν αυτοί που ξοδεύουν χιλιάρικα στα καλώδια και ακούνε διαφορές...
Placebo και ξερό ψωμί.
Ακούν διαφορές γιατί πλήρωσαν χιλιάρικα. Οχι γιατί τις άκουσαν όντως .

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.737
Για αυτό έγραψα στο αρχικό μου post ότι φοβάμαι ότι θα ανοίξουμε πάλι αυτή την διαμάχη (βλέπε καλώδια, τιμές, νιρβάνα) που πάει πίσω στο προπατορικό αμάρτημα...
Πάντως εγώ καλύφτηκα και σταματώ εδώ.

Reaction score
3.837
Καθαρότερος χαλκός σημαίνει χαμηλότερη αντίσταση. Καλώδια από ασήμι, ακόμα χαμηλώτερη αντίσταση. Από χρυσό ακόμα καλύτερα. Όμως, όλα έχουν ένα όριο!
Ο χρυσός δεν είναι καλύτερος αγωγός από τον χαλκό ή το ασήμι

Τώρα μπορείς να φύγεις

Reaction score
23.747
Α... δεν είναι ; Ε, κάτι μπορεί να έχει πάρει τόσα χρόνια εκεί. :D

Λέω και εγώ ..κάτι ήταν off με τον Wizzy. Μπορεί να πει κάτι ολόσωστο και βαθυστόχαστο και μαζί και κάτι κουφό. :D:D 😍

Reaction score
30.068
Χαλκός και ασήμι , οι δύο καλύτεροι αγωγοί , με μικρή διαφορά μεταξύ τους, υπέρ του ασημιού .

Reaction score
7.222
Το καλύτερο που έχω διαβάσει έβερ είναι ότι στήνω ηχοσύστημα που μετράει καλά αλλά το τι ακούει το αυτί μου δεν με ενδιαφέρει γιατί είναι υποκειμενικό.
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

ΗΧΟ σύστημα, σύστημα που παράγει ήχο. ΗΧΟ ΗΧΟ αλλά δεν με νοιάζει τι ακούω. ΑΥΤΙ ΗΧΟΣ.
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ , ΜΑΤΙΑ. χαχαχαχα
Αν μου αρέσει αυτό που ακούω, δεν με νοιάζει. Χα χα χα χα
Συγνώμη , δεν γελάω καθόλου ειρωνικά.

Reaction score
23.747
@wizzy
Περισσοτερο ηθελα να καταλαβω το σκεπτικο σου, δεν ηθελα να σε ταραξω τοσο πολυ.
Τι να ταραχτεί ;

Ο Wizzy ακούει σκληρό μέταλ.

Αυτή η ταραχή που του έδωσες υπολογίζω ότι είναι 4-5 δευτερόλεπτα απο την αρχή ενός τραγουδιού. Του εκανε και καλό καθώς you warm him up για να πάει να ακούσει με όρεξη.

:D :D 😍 to both of you
Το καλύτερο που έχω διαβάσει έβερ είναι ότι στήνω ηχοσύστημα που μετράει καλά αλλά το τι ακούει το αυτί μου δεν με ενδιαφέρει γιατί είναι υποκειμενικό.
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

ΗΧΟ σύστημα, σύστημα που παράγει ήχο. ΗΧΟ ΗΧΟ αλλά δεν με νοιάζει τι ακούω. ΑΥΤΙ ΗΧΟΣ.
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ , ΜΑΤΙΑ. χαχαχαχα
Αν μου αρέσει αυτό που ακούω, δεν με νοιάζει. Χα χα χα χα
Συγνώμη , δεν γελάω καθόλου ειρωνικά.
Μην ρίχνεις λάδι στην φωτιά εσύ. :D:D

Last edited:

Reaction score
5.056
Εσυ ενω γνωριζεις, δεν μας δινεις ποτε λυση, μονο προβληματισμο.
δηλαδη ... πονο.

Reaction score
23.747
Εσυ ενω γνωριζεις, δεν μας δινεις ποτε λυση, μονο προβληματισμο.
δηλαδη ... πονο.
Για τον Κανακιανι λες ή για εμένα ; Εγω βοήθησα αφού .... με την ανάλυση μου περι υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας. :D

Reaction score
7.222
Για τον Κανακιανι λες ή για εμένα ; Εγω βοήθησα αφού .... με την ανάλυση μου περι υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας. :D
Διευκρινίζω ότι ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν γέλασα ειρωνικά.
Πραγματικά αυτές οι απόψεις μου φαίνονται πολύ αστείες.

Reaction score
5.056
Ξεφευγεις...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.884
Όχι ακριβώς η απάντηση που περίμενα, αλλά ΟΚ, ας το αφήσουμε εδώ.

Δεν είναι κύπριος ο wizzy.
Είμαι. :)
Placebo και ξερό ψωμί.
Ακούν διαφορές γιατί πλήρωσαν χιλιάρικα. Οχι γιατί τις άκουσαν όντως .
Με αυτή την άποψη, συμφωνώ. Η ψυχοακουστική έχει εξηγήσει αυτά τα φαινόμενα επαρκέστατα.

@wizzy
Περισσοτερο ηθελα να καταλαβω το σκεπτικο σου, δεν ηθελα να σε ταραξω τοσο πολυ.
Δεν με τάραξες, συζήτηση κάνουμε. Ένιωσα ότι είχαμε πέσει σε ένα άσκοπο loop για αυτό τόνισα αυτά που τόνισα.

Αν μου αρέσει αυτό που ακούω, δεν με νοιάζει.
Το πραγματικά αστείο ξέρεις ποιο είναι;

Εάν ακούς κάτι και σου αρέσει, υπάρχει εξήγηση.
Εάν ακούς κάτι και δεν σου αρέσει, υπάρχει εξήγηση.

Μάντεψε πού βασίζονται οι εξηγήσεις. Να βοηθήσω: Σίγουρα όχι στα αυτιά σου.:)

Reaction score
23.747
Ξεφευγεις...
Νομίζεις. Αυτή είναι η δική σου ανάλυση που λέει και ο Steady.

Εάν υπάρχει κάποιος εδω μέσα που δεν ξεφεύγει (άσχετα εάν κάνει λάθος ή όχι) είμαι εγώ.

Και για αυτό μπλέκω πάντα και όλοι με βρίζουνε.

Reaction score
5.056
Αρχικα δεν το εγραψα με την αρνητικη τρεχουσα σημασια.
Το εγραψα με την εννοια του ξεγλυστρας.
Αλλα τωρα που το λες, αρκετες αναρτησεις σου μπορουν να παρεξηγηθουν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.688
Members
38.597
Νεότερο μέλος
CRAZYHOG