Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.029
Συγγνώμη που σε είπα κακό άνθρωπο, πριν από μερικές ημέρες, αγαπητέ μου thva . Δεν είσαι .
Απλώς εκνευρίστηκα για κάποο λόγο, αλλά ήταν δικό μου το λαθος, η κακιά η στιγμή
Ε, όπως ξέρεις έτσι όπως έχει γίνει η ζωή πολλές φορές ο καλός άνθρωπος φαίνεται (και είναι όντως) κάποιες στιγμές κακός. Δεν είναι κακό το καλό να κρύβεται πίσω απο ένα προσωπείο κακό. Προστατεύεται. :D Οι Άγιοι θα διαφωνήοσυν αλλά και αυτοί μπάινουν σε μεγάλο κόπο να το κρύψουν. Λένε ότι είναι απο ταπεινότητα και όχι απο προστασία του (δεν εχει ανγακη) και εχουν δικιο αλλά μόνο εννοιολογικά. Στην πράξη η έννοια του καλού και του κακού εντός τος ανθρώπου έχει τέτοιες μεταβολές και είναι ευασθητη σε εξωτερικούς παράγοντες που πρέπει να προστατεύεται όπως και να γνωρίζει κάποιος τον μηχανισμό που το ένα πυροδοτεί το άλλο και για ποιούς ακριβώς λόγους.

Εγω φταιω, σε πιεσα γιατί έχω απαιτήσεις και προσδοκίες απο εσένα. 😍

Reaction score
3.477
δεν υπάρχει λόγος να γράφεις ή να γράφουμε τόσα πολλά εδώ μέσα.
Εκτός κι αν ο σκοπός σου είναι να μελετάς τους audio people, όπως θέλεις να τους αποκαλείς.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.663
Κλασικό παράδειγμα η δημοφιλία του κλασικού πλέον ηχείου linton 85. Αρέσει ενώ δεν είναι σούπερ διάφανο ή αναλυτικό ή έχει το τέλειο imaging . Απλά παίζει ωραία γεμάτα και ισορροπημένα μουσική. Διαβάζω ότι κάποιοι πχ ενώ το super linton είναι σαφώς ανώτερο αντικειμενικά προτιμούν τον ήχο του πρώτου λόγω πιο ξεκούραστου και ζεστού χαρακτήρα
Λάθος. Οι μετρήσεις του είναι πάρα πολύ καλές. Δες το ρηβγιού του Έριν.

Reaction score
2.135
Λάθος. Οι μετρήσεις του είναι πάρα πολύ καλές. Δες το ρηβγιού του Έριν.
Σου είχα δείξει ότι η καμπίνα»συμμετέχει»στη μουσική ( είναι λίγο veiled στο άκουσμα τους αλλά δεν ενοχλεί ) από τις μετρήσεις του stereophile . Επίσης φαίνεται ότι έχει κακό compression στα 102db αν δεις στον Erin . Επίσης η παραμόρφωση στις μεσαίες ειδικά στο multitone ε δεν είναι και τόσο καλές

Reaction score
23.029
δεν υπάρχει λόγος να γράφεις ή να γράφουμε τόσα πολλά εδώ μέσα.
Εκτός κι αν ο σκοπός σου είναι να μελετάς τους audio people, όπως θέλεις να τους αποκαλείς.
Ναι ο σκοπός μου είναι η μελέτη τους και όπου μπορώ να βοηθάω όσο μπορώ , το έχω πει πολλές φορές , έχω γράψει και βιβλίο. :D Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν συμμετέχω όπου μπορώ και δύναμαι και στις κλασικές δραστηριότητες που αφορούν το audio. Γνωρίζω και απο αυτές και περισσότερα απο ότι αφήνω να φανεί. Απλώς ακόμη και σε αυτό θεωρώ πιο σημαντικό τον αντίκτυπο που έχει πάνω στον κάθε άνθρωπο ή αναπαραγωγή της μουσικής και όχι τόσο το τεχνικό μέρος πως θα επιτευχθεί αυτός. Αυτό είναι κυρίως δουλειά άλλων ανθρώπων που θα μου το εξασφαλίσουν (ή όχι).

Πιο σοβαρά μιλώντας τώρα, οι audio people είναι πρώτα απο όλα (εκτός λίγων εξαιρέσεων) people. Το πάθος τους και η μεγάλη τους ανάγκη λόγω αυτού να προσεγγίσουν όσο μπορούν πιο αληθινά τα ζητήματα που αφορούν το audio τους κάνει ιδανικούς για να μελετηθούν και ως άνθρωποι καθώς σε έναν κόσμο που για πιο σημαντικά πράγματα δεν τολμάνε να ασκήσουν τέτοιο πάθος ή να κυνηγησουν την αλήθεια αλλά για λιγότερo σημαντικά και πιο εύκολα πράγματα όπως το audio δείχνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν όλα τα μέσα στην διάθεση τους αποτελούν ενα παρθένο proto περιβάλλον για μελέτη χαρακτήρων, bias, δημοκρατικότητας, ανοχής στην διαφορετική άποψη ή επιλογής και πολλά άλλα ζητήματα που έχουν εφαρμογή και αντίκτυπο σε κοινωνικά ζητηματα τα οποία καθρεπτίζονται εντός των προσπαθειών τους για ευρεση της αλήθειας και στο audio όπως και με την σειρά τους και αντίστροφα αυτά καθερεπτίζουν και την αδυναμία τους να επιτύχουν τον στόχο τους σε αυτο.

Εάν και αυτό τείνει να εκλείψει, η ομορφιά του High-End και Hi-Fi είναι η ποικιλομορφία των ηχητικών επιλογών και ανακάλυψη και αναζήτηση μέσω αυτών της προσωπικής τελειότητας (έστω συμβιβαστικής φύσεως τις πιο πλλές φορές) και όχι μιας generic αντικειμενικής τελειότητας η οποία προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη κιόλας.

Last edited:

Reaction score
2.135
Σου είχα δείξει ότι η καμπίνα»συμμετέχει»στη μουσική ( είναι λίγο veiled στο άκουσμα τους αλλά δεν ενοχλεί ) από τις μετρήσεις του stereophile . Επίσης φαίνεται ότι έχει κακό compression στα 102db αν δεις στον Erin . Επίσης η παραμόρφωση στις μεσαίες ειδικά στο multitone ε δεν είναι και τόσο καλές
Παρόλα αυτά . Είναι το ιδανικό ηχείο για να σβήσει η χαιενταδικη ξινίλα από τα πρόσωπα μας και απλά να γουστάρουμε την ίδια τη μουσική που παίζει χωρίς να μας ενοχλεί τίποτα. Και το σκέφτομαι σοβαρά για να σταματήσω να ασχολούμαι με τον εξοπλισμό .

Reaction score
23.029
Και το σκέφτομαι σοβαρά για να σταματήσω να ασχολούμαι με τον εξοπλισμό .
Και να μη ξεχνάς στο όποιο ταξίδι σου ότι ο Ρουσσώ έλεγε ότι η εκλογίκευση (όχι η λογική που κανονικά πρέπει να συμβαδίζει και να ταυτίζεται) είναι η μόνη πηγή της ανηθικότητας. Για κάθε ανηθικη πράξη ή σκέψη ή στάση μας βρίσκουμε πάντα άμα θέλουμε μια "λογική" δικαιολογία. Αυτό είναι και το κακό και το τίμημα της εκπαιδευσης και της μόρφωσης όπως αυτή προσφέρεται ειδικά σήμερα αλλά και διαχρονικά.

Last edited:

Reaction score
4.985
Το πρόβλημα στους περισσότερους audio people ειναι ότι δεν εξερευνούν μια ισορροπία μεταξύ ακρίβειας στην αναπαραγωγή και του προσωπικού υποκειμενικού και απο ένστικτο επιλογής γουστου τους και τι ακριβώς επιδιώκουν απο την μουσική εμπειρία που θα τους προσφέρει ένα σύστημα. Κυνηγώντας συνήθως μια "αληθεια" που δεν υπάρχει...
Αυτο, ετσι ωραια διατυπωμενο, ειναι που πρεπει να κρατησουμε γιατι και ο υποκειμενισμος
στα τεχνικα θεματα αλλα και σαν φιλοσοφια ζωης (πρεπει να) εχει ορια..
Εξ αλλου το προσωπικο γουστο προυποθετει μια εκλεπτυνση που δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει σε αφθονια.
Τελος για να πω και κατι φιλοσοφικο αλλα οχι ασχετο, αυτο που με προβληματιζει γενικοτερα
ειναι η εξαφανιση της κριτικης σκεψης και η τυφλη εμπιστοσυνη στην αυθεντια..

Last edited:

Reaction score
9.816
Ρε μαλακές που μπήκα; Ποτέ βγαίνει ο Φρόιντ να μιλήσει;
Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ πιο πεζά απ οτι μερικοί φαντάζονται.
Οι μαλακιες στο χόμπι πληρώνονται και αρκετές φορές πολύ ακριβά λέει ο Ν.Κ.
Το ζητούμενο είναι να μην τις επαναλάβεις. Αν όμως είναι κάποιος δύσκολος χαρακτήρας, θα συνεχίσει να τις κάνει και θα προσδώσει μάλιστα στις μαλακιες και λογική υπόσταση.
Αυτά για σήμερα.

Reaction score
9.816
Α και κάτι που ξέχασα και μου το θύμισε η ΑI :tongue:

Να μην ξεχνάτε ότι η έλλειψη τεχνικής κατανόησης καθιστά τους καταναλωτές πιο ευάλωτους σε μύθους και υπερτιμημένα προϊόντα.

Reaction score
23.029
Ρε μαλακές που μπήκα; Ποτέ βγαίνει ο Φρόιντ να μιλήσει;
Αυτά που λέω τα λέει ο Γιούνγκ, όχι ο Φρόυντ. Είμαστε με την ανάλυση του Γιούνγκ και όχι με τον Φρόυντ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ πιο πεζά απ οτι μερικοί φαντάζονται.
Οι μαλακιες στο χόμπι πληρώνονται και αρκετές φορές πολύ ακριβά λέει ο Ν.Κ.
Το ζητούμενο είναι να μην τις επαναλάβεις. Αν όμως είναι κάποιος δύσκολος χαρακτήρας, θα συνεχίσει να τις κάνει και θα προσδώσει μάλιστα στις μαλακιες και λογική υπόσταση.
Αυτά για σήμερα.
Οι μαλακίες στα πάντα επαναλμβάνονται επ άπειρο και έχουν την έδραση τους σχεδόν όλες στην παιδική ηλικία και μέχρι τα 12 -15 έτη της ζωής του ανθρώπου. Είναι συνήθως ανασφάλειες απο λανθασμένες αντιιμετωπίσεις και προσεγγίσεις που έχουν οι ενήλικες απέναντι στα παιδιά. Για να σταματήσουν πρέπει να τις αναλύσεις και να βρείς έναν τρόπο ή άνθρωπο να σου τις καλύψει ώστε να καταλάβεις πόσο επιζήμιο για εσένα ήταν να τις κουβαλάς και να τις αναπαράγεις χωρίς να ξέρεις και για ποιό λόγο. Μια Γερμανίδα π.χ. εκεί πιθανόν να μπορούσε να σε βοηθήσει ή να τις χειροτερέψει. Θα πάρεις την κοπέλα που θα εγκρίνω εγώ και το πρόβλημα σου θα λυθεί.
Α και κάτι που ξέχασα και μου το θύμισε η ΑI :tongue:

Να μην ξεχνάτε ότι η έλλειψη τεχνικής κατανόησης καθιστά τους καταναλωτές πιο ευάλωτους σε μύθους και υπερτιμημένα προϊόντα.
Πάλι η A.I. απαντά ότι θέλεις εσυ να απαντήσει ; Δεν μπορεί να της ήρθε απο μόνη της να σε συμβουλεύσει για τόσο ειδκό θέμα .... κάτι θα ρώτησες. Δεν νομίζω να είναι τόσο έξυπνη να καταλάβει ότι την χρειάζεσαι την συγκεκριμένη συμβουλή για αυτό να σου την έδωσε. Λές ; Εάν είχες τεχνική κατανόηση Ν.Κ. θα είχες και υποκειμενική άποψη που θα μπορούσες να στηρίξεις. Εσυ ψάχνεις ακόμη αντικειμενικότητα σε κάτι που δεν την έχει.

Last edited:

Reaction score
23.029
Αυτά για σήμερα.
Ναι, άσε και κάτι για αύριο ... να μας μάθεις. Όχι όλα μαζί, είμαστε λίγο χαζοί και δεν τα πιάνουμε όλα μαζεμένα. Εϊναι η ηλικία σου τέτοια. Μην ανησυχείς θα σου περάσει σε λίγα χρόνια.
καθιστά τους καταναλωτές πιο ευάλωτους σε μύθους και υπερτιμημένα προϊόντα.
Καταναλωτής είσαι εσύ και φαίνεται. Εμείς κάνουμε τέχνη. Δεν έχουμε καμιά σχέση για να συζητάμε.

Last edited:

Reaction score
23.029
Τελος για να πω και κατι φιλοσοφικο αλλα οχι ασχετο, αυτο που με προβληματιζει γενικοτερα
Η πραγματική αυθεντία έχει περάσει απο την κριτκή σκέψη πρώτα. Οπότε μην σε προβληματίζει τόσο αυτό φιλοσοφικά και εννοιολογικά παρά μόνο πρακτικά και εάν δεν ξέρεις να την ξεχωρίζεις. Επίσης στο ίδιο θέμα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και πάλι όλες αυθεντίας. Η αυθεντία εξάλλου δεν σου εξασφαλίζει ή έχει σκοπό να σου πεί ή να σου βρεί την υποκεμενικότητα σου. Εχει στην καλύτερη στόχο και σκοπό να την εξερευνήσει και να επιχειρήσει να σου την εξηγήσει (και όχι την δική του).

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.503
Εμένα με προβληματίζει η εντύπωση ότι παλιότερα υπήρχε περισσότερη κριτική σκέψη.

Αααχ, τα παλιά τα χρόνια όλα ήταν καλύτερα. :p

Reaction score
23.029
Εμενα με προβληματίζει ότι ενώ αντικειμενικά η κλασική μουσική είναι ανώτερη σε όλα τα επιπεδα ο Ν.Κ επιμένοντας στην υποκειμενική του άποψη ακούει πάνκ. :D

Επίσης ότι μάλλον δεν χρησιμοποιεί καλό A.I. , έχουν διαφορές μεταξύ τους. :D

Reaction score
3.477
Εμένα με ανησυχεί περισσότερο το γεγονός ότι κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας ελεύθερα και τα ανθρωποειδή

Reaction score
23.029
Εμένα με ανησυχεί περισσότερο το γεγονός ότι κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας ελεύθερα και τα ανθρωποειδή
Εμένα με απασχολεί και ένα άλλο τώρα. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις με ποιο μηχανισμό (ανθρώπινο, δεν ξέρω για ανθρωποειδήστικο) πάει ο άλλος στο αντικειμενικό (που και αυτό θα είναι το νέο υποκειμενικό στην ουσία μέχρι να έρθει το άλλο αντικειμενικό) χωρίς να έχει περάσει πριν απο το υποκειμενικό ; Και πως σου γεννάται η ανάγκη και επιθυμία να πας στο πιο αντικειμενικό εάν δεν έχεις βιώσει πρώτα το προηγούμενο υποκειμενικό ; Τι ; Τσούπ έτσι κατευθείαν ; :D :D Πρέπει κάποιος κάποια στιγμή να εξηγησει στον άνθρωπο ότι καλώς ή κακώς είναι υποκείμενο ο ίδιος και η φύση του και όχι αντικείμενο. :D You can't squeeze blood from a stone.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός