Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.735
@ JPAUDIIO
Να δοκιμάσεις να δοκιμάσεις και τα μονόκλωνα , πες μας μετά τι άκουσες
Η αλήθεια είναι στην διπλοκαλωδίωση που συζητείται και έλεγε ο east (εάν και εγω δεν νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά η διπλοκαλωδίωση) εάν κάποιος ήταν να χρησιμοποιήσει μονόκλωνο και λεπτό - υπολογίζοντας και την διάμετρο του βάση του skin effect - καλώδιο για τις υψηλές .... θα είχε κάνει κάτι για καλό. Συμφωνείς ;
@ JPaudio
Να δοκιμάσεις να δοκιμάσεις και τα μονόκλωνα , πες μας μετά τι άκουσες
Η υψηλή επαγωγή τι κάνει υποτίθεται θεωρητικά στον ήχο ; Καθυστερεί μόνο χρονικά τς υψηλές (δεν τις εξαφανίζει, μειώνει όμως καθόλου) ;

Η υψηλή χωρητικότητα είναι που τις εξαφανίζει -μειώνει ;

Last edited:

Reaction score
3.827
Η υψηλή επαγωγή τι κάνει υποτίθεται θεωρητικά στον ήχο ; Καθυστερεί μόνο χρονικά τς υψηλές (δεν τις εξαφανίζει, μειώνει όμως καθόλου) ;

Η υψηλή χωρητικότητα είναι που τις εξαφανίζει -μειώνει ;
Στα 2 μέτρα μήκος καλωδίου κι εγώ ακόμα δυσκολεύομαι να μετρήσω κάποια διαφορά στον ήχο ,πόσο μάλλον εσείς που βασίζεστε μόνο στο ταπεινό αυτί σας το οποίο δεν διαθέτει ούτε μια usb θύρα.

Reaction score
23.735
Στα 2 μέτρα μήκος καλωδίου κι εγώ ακόμα δυσκολεύομαι να μετρήσω κάποια διαφορά στον ήχο ,πόσο μάλλον εσείς που βασίζεστε μόνο στο ταπεινό αυτί σας το οποίο δεν διαθέτει ούτε μια usb θύρα.
Είπα (ρώτησα) θεωρητικά τι κάνει. ( ; )

Όχι τι μετράει ή τι ακούγεται ή ότι άλλο.

Reaction score
3.827
Χροιές ακούτε κύριε;
Περάστε έξω, δεν είναι για εσάς τα DAC με λυχνίες σχεδίασης της Lampizator.
Ουσιαστικά δεν θέλουμε να έρθετε σε επαφή ποτέ με τους ευχαριστημένος κατά τα άλλα πελάτες μας .
Περαστικά σας και έξω απ" δω

Reaction score
30.060
Για πες πώς ακριβώς το υπολόγισες.
Οπως είχε υπολογίσει και προ ημερών τα 70 Α ρεύμα ,που τον ρώτησα πως τα υπολόγισε , και μού έλεγε μετά ιστορίες της χαλιμάς.

Reaction score
3.827
Κι εγώ ποτέ δεν λέω την αλήθεια όταν με ρωτούν πόσο μεγάλη την έχω.
Αλλά 70 Α πολύ θα ήθελα να την είχα την ένταση

Reaction score
23.735
Οπως είχε υπολογίσει και προ ημερών τα 70 Α ρεύμα ,που τον ρώτησα πως τα υπολόγισε , και μού έλεγε μετά ιστορίες της χαλιμάς.
Ακόμη να το βρείς ;

Ναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έκανα. Θα μου δώσουν το Νόμπελ Φυσικής Γ' Γυμνασίου. :D

Ρε τι διαβάζουμε.

Reaction score
23.735
Κι εγώ ποτέ δεν λέω την αλήθεια όταν με ρωτούν πόσο μεγάλη την έχω.
Αλλά 70 Α πολύ θα ήθελα να την είχα την ένταση
Απο κάτω την μετράνε στις έρευνες , όχι απο πάνω. Το λέω για να μην σας πιάνει πανικός ότι είναι μικρή η ένταση σας. :D

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.755
THVA: Γηρασκω αει διδασκομενος ;) Δεν ειμαι σοφος;) μεχρι και ο κ. Μαρκησιος ειναι σοφοτερος εμου:p

Reaction score
12.763
@thva Ναι, είναι τάξης Β, αλλά η λεγόμενη τάξη ΑΒ είναι αυτή κατά την οποία τα τρανζίστορ μένουν "λίγο ενεργά" ώστε να ξεπεραστεί η καθυστέρηση της ενεργοποίησής τους απο τη πλήρη αδράνεια. Και επειδή αυτό εφαρμόζεται με το ρεύμα πόλωσης, ένα μικρό ποσό ενέργειας που διατίθεται όλη την ώρα στα τρανζίστορ - κάτι που κάνει και η τάξη Α - λέμε ότι για τα "πρώτα βατ" λειτουργεί σε τάξη Α.
Δεν αγόρασα τους Bryston με τη ψευδαίσθηση ότι παίζουν έστω και για λιγοστά βατ σε τάξη Α. Τους αγόρασα ως τάξη ΑΒ και για τις αρετές που έχουν σαν μηχανήματα ( ταχύτατοι, ουδέτεροι, αναλυτικοί ). Όσο για το ζήτημα της ψύξης, μάλλον δεν το γνωρίζεις, αλλά όλο το σασί τους ( όχι μόνο οι υπερμεγέθεις ψύκτρες τους ) αποτελεί μια ικανότατη ψύκτρα. Φυσικά, όχι για να καλύψουν τις ανάγκες μιας υψηλής εξόδου σε τάξη Α, αλλά σίγουρα είναι επαρκέστατες για τις ανάγκες του μηχανήματος.
Βιάστηκες λοιπόν να κοροϊδέψεις - για μία ακόμη φορά. Γνωρίζω πολύ καλά γιατί αγόρασα τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Να ξέρεις, με θλίβει η επιθετική σου στάση, αλλά περισσότερο με θλίβει το ότι ξαφνικά καταδέχεσαι να ρίχνεις τόσο χαμηλά το επίπεδό σου.

Υ.Γ. Περιμένω να μου εξηγήσεις πως οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι απο τα 250w@8Ω του ενισχυτή, μόλις μερικά mV είναι σε "τάξη Α". Όχι επειδή με ενδιαφέρει πόσα πραγματικά είναι τα βατ σε αυτή τη λειτουργία, αλλά επειδή θέλω να εκτεθείς κι άλλο, μπας και βάλεις μυαλό.

Reaction score
3.827
Τι ένταση ηρεμίας (bias current) άγουν τα transistors εξόδου εκάστου ζεύγους συμπληρωματικών transistors στον ενισχυτή σου, το γνωρίζεις ;
Επίσης πόσα ζεύγη ανά κανάλι διαθέτει;

Reaction score
12.763
@wnet Μόλις έφαγα φλασιά και θυμήθηκα τί ρώτησες. Αν δεν ξεζουμίζεται η σύνδεση απο άλλες εφαρμογές, προσωπικά δεν θα όριζα vlan. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιούσα vlan με προτεραιότητα μέσω QoS.
Τι ένταση ηρεμίας (bias current) άγουν τα transistors εξόδου εκάστου ζεύγους συμπληρωματικών transistors στον ενισχυτή σου, το γνωρίζεις ;
Επίσης πόσα ζεύγη ανά κανάλι διαθέτει;
Το θέμα είναι, ο thva γνωρίζει όλες αυτές τις παραμέτρους;

Reaction score
23.735
Βιάστηκες λοιπόν να κοροϊδέψεις - για μία ακόμη φορά. Γνωρίζω πολύ καλά γιατί αγόρασα τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Να ξέρεις, με θλίβει η επιθετική σου στάση, αλλά περισσότερο με θλίβει το ότι ξαφνικά καταδέχεσαι να ρίχνεις τόσο χαμηλά το επίπεδό σου.
Δεν κορόιδεψα τίποτε απο τα ενισχυτικά σου. Ουτε είναι κοροιδία το πόσα σε "κλαση Α" watt μπορεί να βγάλουν ή όχι. Σου έδωσα μια γενική εικόνα πόσα βγάζει ένας 200 watt ενισχυτής και σε κλάση Α όπως την εννοείτε εσείς (5-7 watt και όχι τι λένε στο ιντερνετ απο τα οποία κιόλας ανάλογα και πόσα Ohm είναι το τουίτερ σου καθώς αυτά είναι για τα 8 Ohm των ενισχυτών) και σε πράγματική κλάση Α (65 mW). Πρώτα απο όλα τα ςίπα έτσι για να καλύψω και τον 250 watt που παράλληλα λέγαμε και για το Τζένελεκ.

Υ.Γ. Περιμένω να μου εξηγήσεις πως οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι απο τα 250w@8Ω του ενισχυτή, μόλις μερικά mV είναι σε "τάξη Α". Όχι επειδή με ενδιαφέρει πόσα πραγματικά είναι τα βατ σε αυτή τη λειτουργία, αλλά επειδή θέλω να εκτεθείς κι άλλο, μπας και βάλεις μυαλό.
Σου έχω απντήσει σε αυτό δυο φορές. Δεν έχω καμιά υποχρέωση να χάσω μία ωρα να γράφω και να βγεί και σεντόνι (που δεν θέλετε) και καλύπτοντας και όλες τις περιπτώσεις πιθανώς του ενισχυτή σου που δεν τις γνωρίζω για να μου την λέτε κιόλας μετά και να ακολουθήσουν και 1000 πόστ ανταλλαγης να σας εξηγάω το κάθε άσχετο που θα με ρωτάτε τι και πως σε κάθε βήμα , πρόσταση και λέξη.

Εγω φταίω που πήγα να σου δώσω μια ματιά της αληθειας για κάτι. Θες να πιστεύεις ή να ξέρεις ότι βγάζει και 50 W class A ο ενισχυτής σου ... κανένα πρόβλη,μα. Θέλεις να το απορριψεις και να μην ψάξεις μόνο σου να ενημερωθείς σωστά ; Πάλι κανένα πρόβλημα δεν έχω. Ένα ξέρω .... υποχρέωση να σου μάθω πως βγαίνουν όλα αυτά δεν έχω. ¨Ενα "δώρο" πήγα να σου κάνω και βλέπω το ευχαριστώ και να σιγοντάρουν και όλοι απο πίσω. Οπότε ξέχνα την συζήτηση να ησυχάσεις και εσυ και εγώ. Και αυτά που λές ακόμη για τις κλάσεις ΑΒ, Β κλπ δεν ισχύουν.Τι θες τώρα ; Να κάτσω να σου κάνω "μάθημα" γιατί είναι λάθος ;

Ξέρεις τι δυσκολο πράγμα ζητάς ; Εάν ήξερες δεν θα το ζητούσες καν. Τους υπολογισμούς τους έω κάνει εδω και χρόνia για τέτοιο watt ενισχυτή , εννοείται ότι το "με υπολογισμούς που έκανα γρήγορα" γράφτηκε λίγο σαν αστείο. Δεν τους έκανα τώρα. Πρώτα απο όλα θέλει και μετρήσεις. Και πως να τους κάνω αφού δεν ξέρω σου λέω όλες τις παραμέτρους του Bryston. Αλλά επειδή τους έκανa και για μόσφετ κιόλας .... του δικού σου που είναι κλαισκός ΑΒ είναι χειρότερα απο 65 mW. Ρώτα την Bryston εάν σε ενδιαφέρει το θέμα. Αλλά λες και απο πάνω ότι δεν σε ενδιαφέρει κιόλας ...οπότε ; τι θες να με βάζεις να κάνω δουλειά ;

Last edited:

Reaction score
30.060
Ακόμη να το βρείς ;

Ναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έκανα. Θα μου δώσουν το Νόμπελ Φυσικής Γ' Γυμνασίου. :D

Ρε τι διαβάζουμε.
Εχεις το θράσος και μιλάς εσύ ?
Που μίλησες για 70A ρεύμα σε hi fi ?
Αλήθεια ?
Τον νόμο του ohm τον ξέρεις ?
Τον έχεις δεί ποτέ σου ?
Ξέρεις τι εκφράζει ?

Reaction score
23.735
Εχεις το θράσος και μιλάς εσύ ?
Που μίλησες για 70A ρεύμα σε hi fi ?
Αλήθεια ?
Τον νόμο του ohm τον ξέρεις ?
Τον έχεις δεί ποτέ σου ?
Ξέρεις τι εκφράζει ?
¨Εχεις πλήρη άγνοια. Μην με ξαναενοχλήσεις σε παρακαλώ. Δεν θα απαντήσω.

Reaction score
30.060
Ασε το τι έχω εγώ.
Εγώ δε μοιράζω 70 Amperes σε hifi συστήματα .
Το ποιός έχει άγνοια είναι πλέον φανερό .
Το βλέπουν όλοι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.672
Members
38.595
Νεότερο μέλος
dgiannitakis