Καλωδια RGB για Philips 963SA

HV

Reaction score
0
Παιδες εφοσον θα κρατησω και το 963SA ( το ειχα παρει αρκετα ακριβα οταν βγηκε ) μπορειτε να μου πειτε τι καλωδια Component να παρω για να το συνδεσω με την 55Α2000 ?
Αυτη την στιγμη εχω το καλυτερο SCART της Monster Cable αλλα καποιοι λενε πως το Component ειναι καλυτερο γιαυτο ρωταω...Εμπειρια απο Component δεν εχω και δεν ξερω ποση διαφορα μπορει να εχει.
Γνωμες ?

Reaction score
2
Οποιοδήποτε καλώδιο συνιστωσών ικανού πάχους είναι επαρκές. Είναι η κατάλληλη σύνδεση για οθόνη τέτοιας διαγωνίου με σαφώς κινηματογραφικότερη εικόνα. Το 963 δίνει την καλύτερη εικόνα του στα 576ι και όχι σε προοδευτική σάρωση, όπου έχει μουντή και άψυχη εικόνα. Πολλά κομμάτια εμφανίζουν το φαινόμενο λεπτών πράσινων κυλιόμενων γραμμών στην έξοδο αυτή. Το πρόβλημα λύνεται με μια μικρή επέμβαση στην αντίστοιχη πλακέτα. Επίσης, με ανεξάρτητο λογισμικό αναβάθμισης η τάση εξόδου ανεβαίνει από 0,7 σε 1 βολτ με αποτέλεσμα καλύτερη εικόνα. Με το ίδιο λογισμικό, το μηχάνημα μπορεί να δώσει 1920χ1080ι
στα 60 χέρτζ.

Reaction score
41
Στέργιε, θα ήθελα πληροφορίες για όσα λες γιατί έχω το 963 και πολύ μου άρεσαν όσα είπες....
Θέλω βασικά να του κάνω έναν καλό καθαρισμό στο ματάκι γιατί κατά τ' άλλα το μηχανάκι είναι σαν καινούριο!
Και ακόμα χαίρομαι την εικόνα και τον ήχο του........
(και ΔΕΝ το έχω κάνει p....Βλέπω ακόμα 576i)
Είναι από τα πρώτα (σχετικά) που δεν ήταν 576p από το εργοστάσιο......

To πρόβλημα των λεπτών κυλιόμενων γραμμών δεν το έχω στο δικό μου.

Με την αλλαγή στην τάση εξόδου τι αλλάζει προς το καλύτερο??

Ευχαριστώ προκαταβολικά.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νίκο, το 963 το έχω συνδέσει με τον προβολέα μου με component της Supra. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η διαφορά σε σχέση με το scart (όσο καλό κι αν είναι) θα είναι πολύ μεγάλη.......Δοκίμασέ το!

Reaction score
2
Για καθαρισμό κεφαλής, αρκεί κάποιο ειδικό δισκάκι του εμπορίου με αντίστοιχο υγρό. Το πρόβλημα είναι ότι ο μηχανισμός ανάγνωσης του μηχανήματος είναι αρκετά δύστροπος και ευπαθής, για αυτό κάποιοι τον έχουν αλλάξει με άλλους καταδεκτικότερους. Όσο για το λογισμικό αναβάθμισης βρίσκεται εδώ: http://www.homecinema-fr.com/laric/963HCFR/963_1080i_YUV.zip . Το αρχείο καίγεται σε σι-ντι με το νίρο και ρυθμίσεις 4X, mono-session, disk at once, mode 2 XA. Τοποθετούμε το δισκάκι, σπρώχνοντας με το χέρι το πορτάκι για να κλείσει και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Στις ρυθμίσεις εξόδου εικόνας
προστίθεται η επιλογή 1080ι η οποία ενεργοποιείται με την τοποθέτηση χειροκίνητα του μικρού διακόπτη στο πίσω μέρος του μηχανήματος στη θέση p. Η τάση εξόδου ανεβαίνει αυτόματα. Επίσης, στα 576ρ και 1080ι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι επιλογές του τσιπ της Φαρούτζα, οι οποίες δεν έχουν καμία επίδραση στην εικόνα στα 576ι.Κωδικοί Progressive Play 15922202300 Play. Κωδικοί Multi-region RC6 222222005255 Play . Αυτά, για την ώρα!

Reaction score
83
:?Ήμουν μ...............ς που το πούλησα. Φοβερό μηχάνημα. Καμία σχέση με το 9000 το νέο dvd.

Reaction score
41
Stergios Giotas said:
Για καθαρισμό κεφαλής, αρκεί κάποιο ειδικό δισκάκι του εμπορίου με αντίστοιχο υγρό. Το πρόβλημα είναι ότι ο μηχανισμός ανάγνωσης του μηχανήματος είναι αρκετά δύστροπος και ευπαθής, για αυτό κάποιοι τον έχουν αλλάξει με άλλους καταδεκτικότερους. Όσο για το λογισμικό αναβάθμισης βρίσκεται εδώ: http://www.homecinema-fr.com/laric/963HCFR/963_1080i_YUV.zip . Το αρχείο καίγεται σε σι-ντι με το νίρο και ρυθμίσεις 4X, mono-session, disk at once, mode 2 XA. Τοποθετούμε το δισκάκι, σπρώχνοντας με το χέρι το πορτάκι για να κλείσει και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Στις ρυθμίσεις εξόδου εικόνας
προστίθεται η επιλογή 1080ι η οποία ενεργοποιείται με την τοποθέτηση χειροκίνητα του μικρού διακόπτη στο πίσω μέρος του μηχανήματος στη θέση p. Η τάση εξόδου ανεβαίνει αυτόματα. Επίσης, στα 576ρ και 1080ι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι επιλογές του τσιπ της Φαρούτζα, οι οποίες δεν έχουν καμία επίδραση στην εικόνα στα 576ι.Κωδικοί Progressive Play 15922202300 Play. Κωδικοί Multi-region RC6 222222005255 Play . Αυτά, για την ώρα!

Στέργιε, αφού τα έχεις δοκιμάσει θα ήθελα να σε ρωτήσω: σου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα ή "αρρυθμία"??
Να την κάνω την αναβάθμιση? Δεδομένου του γεγονότος ότι ο προβολέας μου δεν είναι 1080 αλλά matterhorn (576)?
H αύξηση στην τάση εξόδου με αυτή την αναβάθμιση αυξάνει αυτόματα (απ' ότι κατάλαβα)
Τι διαφορές βλέπεις?
Αν το αποτέλεσμα δεν μου αρέσει, είναι αναστρέψιμη?
Και αν όντως κάνει βελτίωση γιατί δεν το έκανε κατ' ευθείαν η Philips??

Το progressive απ' ότι καταλαβα πρέπει να θέλει τηλ/ριο τύπου pronto κ.ο.κ??
Ή πατάω τον συνδυασμό στο δικό του τηλ/ριο??

Ευχαριστώ Στέργιε, εκ των προτέρων.
Αν έχεις κι άλλα (δοκιμασμένα) tips για το αγαπημένο μου μηχάνημα μπορείς να τα αναφέρεις??

Reaction score
2
Download the firmware zipfile from internet.
Extract the files by unzipping the zipped file.
Write the extracted files – not the zipfile – onto a blank CD-R or CD-RW disc, using the following settings:
File System CD-ROM ISO Level 2
Mode 2/XA
Character set ISO 9660
Single session
Write speed low
Finalize the disc. (The application may do this automatically.)

Αυτές είναι οι ακριβείς οδηγίες. Για το Mode 2/XA δε θυμάμαι και δεν έχω το Νίρο πρόχειρο. Η αναβάθμιση αξίζει, αν και δεν είναι επίσημη. Την έχω περάσει εδώ και τρία χρόνια στο μηχάνημα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε συνδιασμό με τη μικροεπέμβαση στην πλακέτα για την αφαίρεση των πράσινων γραμμών. Οι τελευταίες είναι πιο εμφανείς στα 576ρ και 1080ι και στη θέση διακόπτη ρ. Στα 1080ι μπορεί επίσης να εμφανιστούν δυο κάθετες πράσινες χοντρές γραμμές στα αριστερά της οθόνης, οπότε χρειάζεται και εκεί η επέμβαση. Η Φίλιπς κυκλοφόρησε το 963 με τάση εξόδου 0,7ν, χωρίς προοδευτική σάρωση και με αρκετά μικροπροβληματάκια. Το λογισμικό ενεργοποιεί την κρυμμένη δυνατότητα του τσιπ της Φαρούτζα για 1080ι και αναγκάζει την έξοδο συνιστωσών να λειτουργεί στην πλήρη της τάση (θεωρητικά δίνει εντονότερα χρώματα και πιο δυναμική εικόνα). Η πλακέτα χρησιμοποιεί τσιπάκι επεξεργασίας βίντεο 13 bit/108mhz της Analog Devices και το Φαρούτζα για απόπλεξη και ανέβασμα γραμμών. Το πρόβλημα είναι στη μέτρια ποιότητα των υπόλοιπων χρησιμοποιούμενων υλικών που προδίδουν την ποιότητα του Φαρούτζα με αποτέλεσμα την εμφάνιση πέπλου και μουντάδας στα 576ρ και 1080ι. Από κει και πέρα, το μηχάνημα σηκώνει πολύ πείραγμα σε αναλογικό και ψηφιακό επίπεδο, τόσο σε εικόνα, όσο και σε ήχο για κάποιον που έχει γνώσεις και χρήμα, με αντίστοιχο αναβάθμιση των επιδόσεων. Για τους υπόλοιπους από εμάς, η χρήση των ψηφιακών εξόδων ήχου και η προσθήκη εξόδου sdi στην εικόνα(ένα από τα καλύτερα για αυτή τη δουλειά) σε συνδιασμό με ένα καλό σκέιλερ(π.χ. με HQV) με hdmi 1.3, αρκούν για κορυφαία αναπαραγωγή dvd για πολλά χρόνια ακόμα.

Υ.Γ. Πάντως, μετά από πειραματισμό με όλες τις ρυθμίσεις εικόνας εξακολουθώ να πιστεύω, ότι το μηχάνημα έχει την καλύτερη εικόνα στα 576ι και με όλες τις ρυθμίσεις στο φλατ.

Reaction score
2
Ο κωδικός για την προοδευτική σάρωση, αν θυμάμαι καλά, περνιέται με το δικό του χειριστήριο. Για την απελευθέρωση περιοχών χρειάζεται πρόντο ή πολυτηλεχειριστήριο τύπου rc-6 που να περιέχει τον κωδικό 235.

Reaction score
41
Χίλια ευχαριστώ Στέργιε! :D

Αν έχεις κι άλλα "κολπάκια" θα χαρώ να τα δώ!

(για διόρθωση των μνμ πατάς modify, πάνω δεξιά στο παράθυρο, ανοίγει το μήνυμα που θες να διορθώσεις και μετά save....)

Reaction score
0
Εχω τον ίδιο συνδυασμό με 5700 και 963sa. Επαιζαν με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις με φθηνό rgb του εμπορίου, νομίζω πολύ καλά. Εκανα πρόσφατη αναβάθμιση του λογισμικού στον
5700, άλλαξα τα rgb με άλλα της hama σαφώς ακριβότερα και όλα έγιναν πράσινα. Κατόπιν έβαλα τα ακριβά της oelbach με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ομως ο 5700 διαβάζει 480 ανάλυση, που οφείλεται αυτό? Ποιές άλλες ρυθμίσεις μπορεί να χρειάζονται μετά την αναβάθμιση?
Ευχαριστώ και καλά Χριστούγεννα σε όλους.

HV

Reaction score
0
Αλλα ζητουσα αλλα ειπατε...Συγκεκριμενα πραγματα που οσοι το εχουν και εχουν ψαχτει γνωριζουν εδω και 2 χρονια.
Το προβλημα μου ειναι πως με Component παιρνω ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ποιοτητα απο οτι με Scart...Ισως επειδη η 55A2000 υποστηριζει Film Mode μονο σε Scart συνδεση ( λιγοτερο απο 480p ) και γιαυτο βλεπω μεγαλη διαφορα.

Α και κατι που ξεχασατε να αναφερετε ειναι πως το 963SA μπορει να μονταριστει με ενα τσιπακι αξιας 250$ και σαν αποτελεσμα βγαζει 1080p αντιστοιχο με DVD Players Πολλαπλασιας αξιας.

Reaction score
2
Δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτα οφ τόπικ στο συγκεκριμένο ποστ. Όλες οι απαντήσεις είναι σαφείς και αφορούν στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Για το θέμα των καλωδίων, εφόσον αυτά είναι καλής ποιότητας, δε χρειάζεται να αναφερθεί τίποτα παραπάνω. Οι επιπλέον πληροφορίες παρατέθηκαν προς ενημέρωση των μελών. Όποιος τις θεωρεί περιττές, απλώς προσπερνά. Τα 1080ρ δεν βγαίνουν, γενικώς και αορίστως από κάποιο τσιπάκι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μιλάμε για προσθήκη εξόδου sdi (συγκεκριμένα, το BT601 Kit της PMS) και χρήση σκέιλερ. Οποιαδήποτε άλλη διατύπωση είναι ανακριβής και ανεπαρκής. Για το θέμα των διαφορών εξόδου συνιστωσών-σκάρτ υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις που αφορούν στο ίδιο το 963 και στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι προρυθμίσεις εικόνας των τηλεοράσεων της Sony, λόγω του drc-mf. Δεν επιθυμώ να επεκταθώ.

Υ.Γ.1. Προς νικόςπαπ: η πράσινη εικόνα μάλλον οφείλεται σε κακή εφαρμογή ενός εκ των τριών καλωδίων. Ως προς την ανάλυση, ο προβολέας βλέπει στην είσοδό του ntsc. Πρέπει να αλλάξετε την ανάλυση, από τις ρυθμίσεις εικόνας του 963, σε 576 ή pal που είναι η κατάλληλη για το πάνελ του 5700.

Υ.Γ.2. Και μια γενική παρατήρηση που είναι όντως εκτός θέματος. Όντας μέλος σε αρκετά ελληνικά φόρα, παρατηρώ ότι η συμπεριφορά αρκετών συμμετεχόντων σε αυτά συνοψίζεται στα εξής: Αποσπώ την πληροφορία που μου χρειάζεται για να λύσω το πρόβλημα μου, δε συνεισφέρω κάτι ουσιαστικό που να διευρύνει το γνωστικό πεδίο ενός θέματος και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν απλώς να κόψουν το λαιμό τους. Θλιβερό νεοελληνικό φαινομένο που με ωθεί πλέον στο να αφιερώνω το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακού χρόνου μου σε φόρα του εξωτερικού προς αναζήτηση ουσιαστικής γνώσης.

Υ.Γ.3. Καλές Γιορτές σε όλα τα μέλη!

HV

Reaction score
0
Φιλε μου επειδη αναφερεσαι σε μενα δεν ειναι αναγκη ΚΑΝ να αντιπαραθεσω.
Το ΘΕΜΑ ηταν να προτεινουν καποιοι καλωδια RGB. 1 απαντηση δεν την θεωρω αρκετη. Οπως και να εχει αν θελεις να ανοιξεις θεμα για ενα DVD player 2 ετων και να βαλεις εκει οσα εχεις μαζεψει αυτα τα 2 ετη καντο ομως μην συγχεεις τα θεματα. Συγκεκριμενα ζητησα γνωμη για τα καλωδια για να δω για ποιο λογο δεν εχω καλη εικονα με τα MV3 της Monster Cable και οχι για να μου πεις πραγματα που γνωριζω ηδη. Και ξαναναφερω πως στο συγκεκριμενο θεμα επρεπε να απαντησεις αυτο που ρωτησα και οχι ολα τα υπολοιπα.
Γιαυτο εξαλλου λεγονται και Off-Topic.

Reaction score
2
1)Δεν υπάρχει καμία προσωπική αναφορά σε οποιοδήποτε μέλος. 2) Θα παρακαλέσω τους διαχειριστές της κατηγορίας να μεταφέρουν οποιοδήποτε δικό μου ποστ που κρίνουν ως εκτός θέματος σε ξεχωριστό τόπικ για να μην προκαλείται σύγχυση.3) Το γεγονός ότι γνωρίζετε κάποια πράγματα δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να μάθουν και οι υπόλοιποι.4) Το 963 βρίσκεται στην αγορά πάνω από τρία χρόνια.5) Τα MV3 είναι καλώδια χρωμοδιαφορών(YUV).Tο RGB σήμα, αν και παρόμοιο, αναφέρεται σε ευρωκονέκτορα τύπου σκάρτ.6) Επαναλαμβάνω, ότι το πρόβλημα έχει τεθεί σε λάθος βάση. Καμία ουσιαστική αλλοίωση ή υποβάθμιση του σήματος δεν προέρχεται από τα συγκεκριμένα καλώδια. Αλλού είναι το ζήτημα και έχει να κάνει με τη συνεργασία 963-Sony και όχι με την ποιότητα ή μη των καλωδίων.

HV

Reaction score
0
Το 963 το εχω απο τον δεκεμβρη του 2004 και δεν ειχε πολυ καιρο στην Ελλαδα.
Οπως και να εχει δεν καταλαβαινω...Δλδ γιατι το Scart να αποδωσει καλυτερα απο το component σε οποιαδηποτε περιπτωση ? Αυτο μπορει να δικαιολογηθει απλα ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi