Καλωδιο ρευματος

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τα οποία τα κρίνω άκρως απαραίττα ( μιλάμε για ποιοτικά καλώδια ) για να παίξει καλά ένα σύστημα
Καλα παιζει και με τα δικα του καλωδια ουτως η αλλως.
Ενα κακο συστημα παλι κακο θα ειναι οτι καλωδια και να του βαλεις. Το οτι δεν θα "ακουει" τα καλωδια δεν το καθιστουν και αυτοματα "καλο" συστημα επειδη το λεει η "σωστη θεωρια των PSU's "

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
π.χ. στο παράδειγμά μου με τη σύγκριση του rotel με τον Bryston, ο Rotel δεν είχε τη δυνατότητα να αναδείξει περισσότερες λεπτομέρειες και ενώ ακουγόταν λίγο διαφορετικά, δεν είχε τις δραματικές διαφορές που σημειώνονταν κατά τη χρήση του Bryston. Όπως και αν στο ρακ μου μπει ένας ακόμα καλύτερος τελικός, μπορεί οι διαφορές απο αντίστοιχες δοκιμές να είναι πολλαπλάσια δραματικές. Φυσικά, δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω τελικό καθώς με ικανοποιεί και αν είναι να σκάσω κάτι χιλιάδες ευρώ απο την αρχή, πάω να αγοράσω ένα Ford Mondeo τούμπανο καλύτερα :p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
π.χ. στο παράδειγμά μου με τη σύγκριση του rotel με τον Bryston, ο Rotel δεν είχε τη δυνατότητα να αναδείξει περισσότερες λεπτομέρειες και ενώ ακουγόταν λίγο διαφορετικά, δεν είχε τις δραματικές διαφορές που σημειώνονταν κατά τη χρήση του Bryston. Όπως και αν στο ρακ μου μπει ένας ακόμα καλύτερος τελικός, μπορεί οι διαφορές απο αντίστοιχες δοκιμές να είναι πολλαπλάσια δραματικές.
Και αν καταλαβα καλα την περιγραφη του φιλου που μας ειπε για την συγκριση rotel-bryston, o bryston επαιζε καλυτερα ασχετα με το καλωδιο ρευματος που δοκιμασαν.
Αρα,μπορει να συμπερανει καποιος οτι ο rotel ειναι καλυτερος ενισχυτης απο τον bryston,απλα διοτι δεν ειχε διαφορες στο καλωδιο ρευματος.......??

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
ψα
Εγω πάντως εχω πάρει καφεδια παραλία και περιμενω Τεγοπουλο και stefanos να κανουν jump-in :lolsign:βαρέθηκα accuphase vs rotel, καλωδιομαχια θέλω :lol:[/QUOTEχαχαχα!!!! νασαι καλα ρε φιλε..μ'εκανες και γελασα..παρα το οτι δεν εχω και πολυ ορεξη..(οχι για τα καλωδια παντως). Για πες μου απο αυτη την τιτανομαχια τι σου αρεσε ποιο πολυ, για πε;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Και αν καταλαβα καλα την περιγραφη του φιλου που μας ειπε για την συγκριση rotel-bryston, o bryston επαιζε καλυτερα ασχετα με το καλωδιο ρευματος που δοκιμασαν.
Αρα,μπορει να συμπερανει καποιος οτι ο rotel ειναι καλυτερος ενισχυτης απο τον bryston,απλα διοτι δεν ειχε διαφορες στο καλωδιο ρευματος.......??
Κατ'αρχάς, ελπίζω να γίνεται κατανοητός ο λόγος που κάνω αυτή τη σύγκριση ( αν και αφού είχα διαθέσιμους δύο τελικούς, είχα όρεξη και για πλάκα, είπα να τους κάνω "συγκριτικό" ). Ο rotel δεν έχει αποσπώμενο καλώδιο ρεύματος, άρα δεν εγιναν δοκιμές σε αυτό το επίπεδο. Αλλά δοκιμάστηκαν και σε αυτόν όλα τα καλώδια interconnects και ηχείων που δοκίμαζα στον bryston εκείνη τη περίοδο. Και ενώ ο Bryston εμφάνιζε αμέσως διαφορές ( προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, δεν μας απασχολούν τώρα ) ξεκάθαρες, ο rotel έπαιρνε λεπτομέρειες που δεν άξιζαν το κόστος αν ήταν να αγόραζα τα καλώδια γι'αυτόν. Στα καλώδια ρεύματος δεν έπαιξα πάρα πολύ καθώς δεν είχα κάποια πολύ ποιοτικά να δοκιμάσω. Οι δοκιμές ( με τον bryston ) έγιναν ανάμεσα στο μαύρο που τον συνόδευε, ένα που είχα αγοράσει απο το ebay και τα supra lorad. Eπίσης, έγιναν δοκιμές με και χωρίς φίτρο ρεύματος, ιδιοκατασκευής απο φίλο ( δανεικό ). Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν ότι έγιναν ελάχιστα πιο μαλακά τα πρίμα, αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Αλλά επιμένω, προς το παρόν, δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με αυτό το τομέα καλωδίων.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..δε το πιστευω με το κ@#$&#@τηλεφωνο.ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:χαχαχα!!!! νασαι καλα ρε φιλε..μ'εκανες και γελασα..παρα το οτι δεν εχω και πολυ ορεξη..(οχι για τα καλωδια παντως). Για πες μου απο αυτη την τιτανομαχια τι σου αρεσε ποιο πολυ, για πε;

Reaction score
751
Θέλω να πιστεύω ότι για να καταπιανόμαστε με αυτό το θέμα, έχουμε όλοι μία στοιχειώδη κατανόηση του πώς δουλεύει ένας ενισχυτής ήχου... Το σήμα που ενισχύεται οφείλει να μην έχει καμία αλληλεπίδραση με το ρεύμα της παροχής, πόσο μάλλον με το καλώδιο.
Γι' αυτό και ένας καλός ενισχυτής ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε τέτοια ξένη επίδραση (θόρυβο) στο προς ενίσχυση σήμα. Θα πάω ένα βήμα παραπέρα μάλιστα και θα ισχυριστώ ότι ένας καλός ενισχυτής οφείλει να χαρακτηρίζεται από την αναισθησία σε παραμέτρους όπως το καλώδιο ρεύματος και εφόσον δεν το κάνει δεν είναι καλός.
Καταλαβαινεις βεβαια, οτι δεν υπαρχει τελειος ενισχυτης με τελειο τροφοδοτικο.

Ασε που οι hiendαδες δεν βαζουν φιλτρα EMI/RFI γιατι κοβουν τα δυναμικα
και μετα θα ακουγεται ο ενισχυτης τους σαν Accuphase.!!! :D

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καταλαβαινεις βεβαια, οτι δεν υπαρχει τελειος ενισχυτης με τελειο τροφοδοτικο.

Ασε που οι hiendαδες δεν βαζουν φιλτρα EMI/RFI γιατι κοβουν τα δυναμικα
και μετα θα ακουγεται ο ενισχυτης τους σαν Accuphase.!!! :D
Θεοδοση παρ'οτι πικραμενος με εκανες και γελασα ρε φιλε..εξυπνο...

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Έλα βρε συ πλακα κανουμε. Οταν η γνώση (άσχετος γαρ) συνδυάζεται με την διασκέδαση (expert) περνάω μια χαρα. Και με ολιγον ξεκατίνιασμα, ολα φαντάζουν ιδανικά, ακομα και τα...φίδια (καλώδια). :laugh:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Έλα βρε συ πλακα κανουμε. Οταν η γνώση (άσχετος γαρ) συνδυάζεται με την διασκέδαση (expert) περνάω μια χαρα. Και με ολιγον ξεκατίνιασμα, ολα φαντάζουν ιδανικά, ακομα και τα...φίδια (καλώδια). :laugh:
...το καταλαβα ρε...σου αρεσε κου@#$&*τσα ετσι; τωρα θα σε φτιαξω εγω: ποια ειπαμε οτι ειναι η αποψη σου για τα καλωδια ρευματος ακριβως;

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
...το καταλαβα ρε...σου αρεσε κου@#$&*τσα ετσι; τωρα θα σε φτιαξω εγω: ποια ειπαμε οτι ειναι η αποψη σου για τα καλωδια ρευματος ακριβως;
Η άποψη μου ειναι οτι μετα την απομάκρυνση απο το ταμείο (ανεξαρτήτως ποςου), ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και τοςο...περισσότερο ισχύουν οι νόμοι της...φυσικής.:lolsign:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
..δε το πιστευω με το κ@#$&#@τηλεφωνο.ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:χαχαχα!!!! νασαι καλα ρε φιλε..μ'εκανες και γελασα..παρα το οτι δεν εχω και πολυ ορεξη..(οχι για τα καλωδια παντως). Για πες μου απο αυτη την τιτανομαχια τι σου αρεσε ποιο πολυ, για πε;
Και μου αρέσει που ξεκαθάρισα για ποιο λόγο ανέφερα τη σύγκριση.. Ο Rotel δεν πιάνει μπάζα μπροστά στον Bryston, όπως και ο Bryston μπροστά σε μυθικά μηχανήματα. Αλλά η σύγκριση αναφέρθηκε καθαρά για να τεκμηριώσω τη θέση μου πως κάθε σχεδίαση ενισχυτή έχει και τα όριά της ως προς την ανάλυση του σήματος και την έξοδο των πληροφοριών προς τα ηχεία και πως μετά απο κάποιο σημείο, καλώδια που ένα μηχάνημα με δυνατότητες θα είναι αρετή, για ένα μέτριο μηχάνημα είναι απλά περιττό έξοδο. Τώρα, τι μου άρεσε πιο πολύ απο τη "τιτανομαχία"... Το ότι ακόμα και πριν τη χρήση των σοφιστικέ καλωδίων, είχα συμπιεσμένο τον ήχο ακόμα και με τον Bryston, πως λέμε για τα ηχεία "κουτίλα"? Αυτό. Στο σημείο που έχω φτάσει, εχω ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το φαινόμενο. Μαζί με παιχνίδια στο μπάσο που δεν γνώριζα καν πως υπήρχαν, με στερεοφωνική εικόνα που φοβάμαι μήπως ο ντράμερ δεν βολεύεται στο σαλόνι του διπλανού διαμερίσματος και πάει λέγοντας.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Η άποψη μου ειναι οτι μετα την απομάκρυνση απο το ταμείο (ανεξαρτήτως ποςου), ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και τοςο...περισσότερο ισχύουν οι νόμοι της...φυσικής.:lolsign:
....δεν εχω ορεξη ρε φιλε....γ@#$@τα...μακαρι να ημουν σε μια παραλια με μια φραπεδια!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Και μου αρέσει που ξεκαθάρισα για ποιο λόγο ανέφερα τη σύγκριση.. Ο Rotel δεν πιάνει μπάζα μπροστά στον Bryston, όπως και ο Bryston μπροστά σε μυθικά μηχανήματα. Αλλά η σύγκριση αναφέρθηκε καθαρά για να τεκμηριώσω τη θέση μου πως κάθε σχεδίαση ενισχυτή έχει και τα όριά της ως προς την ανάλυση του σήματος και την έξοδο των πληροφοριών προς τα ηχεία και πως μετά απο κάποιο σημείο, καλώδια που ένα μηχάνημα με δυνατότητες θα είναι αρετή, για ένα μέτριο μηχάνημα είναι απλά περιττό έξοδο. Τώρα, τι μου άρεσε πιο πολύ απο τη "τιτανομαχία"... Το ότι ακόμα και πριν τη χρήση των σοφιστικέ καλωδίων, είχα συμπιεσμένο τον ήχο ακόμα και με τον Bryston, πως λέμε για τα ηχεία "κουτίλα"? Αυτό. Στο σημείο που έχω φτάσει, εχω ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το φαινόμενο. Μαζί με παιχνίδια στο μπάσο που δεν γνώριζα καν πως υπήρχαν, με στερεοφωνική εικόνα που φοβάμαι μήπως ο ντράμερ δεν βολεύεται στο σαλόνι του διπλανού διαμερίσματος και πάει λέγοντας.
Νικολα, τι ηχεια εχεις φιλε;

Reaction score
1.187
Θέλω να πιστεύω ότι για να καταπιανόμαστε με αυτό το θέμα, έχουμε όλοι μία στοιχειώδη κατανόηση του πώς δουλεύει ένας ενισχυτής ήχου... Το σήμα που ενισχύεται οφείλει να μην έχει καμία αλληλεπίδραση με το ρεύμα της παροχής, πόσο μάλλον με το καλώδιο.
Γι' αυτό και ένας καλός ενισχυτής ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε τέτοια ξένη επίδραση (θόρυβο) στο προς ενίσχυση σήμα. Θα πάω ένα βήμα παραπέρα μάλιστα και θα ισχυριστώ ότι ένας καλός ενισχυτής οφείλει να χαρακτηρίζεται από την αναισθησία σε παραμέτρους όπως το καλώδιο ρεύματος και εφόσον δεν το κάνει δεν είναι καλός.
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ από την αρχή του νήματος. Γι αυτό ανέφερα και την δική μου εμπειρία με την «αναισθησία» του Accuphase, και την «ευαισθησία» του δικού μου diy ενισχυτή της πλάκας άναμμα και το σβήσιμο των 12V σποτ με μετασχηματιστή του μπάνιου και της κουζίνας.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ από την αρχή του νήματος. Γι αυτό ανέφερα και την δική μου εμπειρία με την «αναισθησία» του Accuphase, και την «ευαισθησία» του δικού μου diy ενισχυτή της πλάκας άναμμα και το σβήσιμο των 12V σποτ με μετασχηματιστή του μπάνιου και της κουζίνας.
Δηλαδη πληρωσες για εναν accuphase λογω της "αναισθησιας" του στα καλωδια ρευματος? Ηξερες γι αυτην πριν τον αγορασεις η το ανακαλυψες στην πορεια μετα?

Reaction score
15.543
Να σας καταθέσω την δικιά μου εμπειρία ( καθώς άπειρος )
δεν υπάρχει κανένα σύστημα ( αξιώσεων ) απο 500€ έως και 100.000......00 ......€
από φτιαγμένο χώρο μέχρι σουλουπωμένο απο Dedicated γραμμές μέχρι και με balanced πίνακες
που να μην ακούγεται η αλλαγή καλωδίων ακόμα και ρεύματος ( period )
Απο αυτά που έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον .
Τώρα εάν αυτό είναι σωστό η λάθος δεν μπορώ να το κρίνω εγώ ούτε είμαι ειδήμων
σε όσα συστήματα οι αλλαγές δεν ήταν αντιληπτές κάποιο λάκο είχε η φάβα :wink:
όπως ξαναλέει ένας καλός φίλος όποιος θέλει να κάνει το fine tuning στο σύστημά του παίζει με Καβλώδια ( μετά τον χώρο μηχανήματα τα οποία έχουν την βασική προτεραιότητα )
σε λογικές τιμές ( υποκειμενικό για λίγους)
Τα οποία τα κρίνω άκρως απαραίττα ( μιλάμε για ποιοτικά καλώδια ) για να παίξει καλά ένα σύστημα και σωστά ( μετά τον χώρο μηχανήματα τα οποία έχουν την βασική προτεραιότητα )

TGIF
:beach:
Nικολακη.... ο καλος φιλος ολο σε εξοδα σε βαζει :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol