Καλωδιο ρευματος

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κάπου είχα διαβάσει για ένα μοντέλο της belden που λένε ότι αξίζει και το τελευταίο σεντ για την αγορά του ( δεν το είδα για ακριβό πριν κανένα χρόνο που το έψαξα, αλλά πρέπει να βρω στους σελιδοδείκτες μου, τρέχα γύρευε ).
Αυτο ?

http://www.ebay.co.uk/itm/FREE-INTE...hash=item3a7290568e:m:mtLNMcNA5FkNEkqYKt3nCUg

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Πριν αναφέρω μια πρόσφατη εμπιειρία , δηλώνω πως δεν είμαι υπέρμαχος καμίας πλευράς , ούτε θέλω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.

Τον Μάρτη , φίλος έψαχνε για ενισχυτή απο 1500 έως βαριά 2500€ , και κατάφερε τελικά για κάποιες μέρες να εξασφαλίσει 4 demo κομμάτια (2 απο αντιπροσώπους και 2 μτχ απο αγγελίες). Ένας απο τους αντιπροσώπους είχε την καλοσύνη να μας δανείσει και 2 καλώδια τροφοδοσίας , τάξεως περίπου 300€ και 800€ αντίστοιχα. Έφερα επίσης και ένα δικό μου ντουικο απο Δημουλα.
Στις ακροάσεις λοιπόν του άλλαζα τα καλώδια χωρίς να του λέω πιο κουμπώνω , και το ίδιο τεστ έκανε έπειτα και αυτός σε εμένα. Αποτέλεσμα : Σε 2 ενισχυτές όταν έμπαινε το ακριβό , οι αλλαγές ήταν δραματικές τόσο ώστε να νομίζεις ότι άλλαξες ενισχυτή και πηγή μαζί.
Αρχικά ο φίλος εντυπωσιάστηκε με το αποτέλεσμα , αλλά όταν στο τέλος έμαθε πιο καλώδιο "πάιζει" , τσαντίστηκε και τελικά όσο πολύ και να του άρεσαν , απέρριψε όλα τα μηχανάκια που "άκουγαν" πολύ στα καλώδια καταλήγοντας τελικά σε έναν rotel ο οποίος γενικά "τερμάτιζε" με του Δημουλά. (με τα άκριβα απλα ακούγετω διαφορετικά - δεν βελτιωνόταν) Συγκεκριμένα δήλωσε πως : "ok , μπορεί ο rotel να μην παίζει όπως ο τάδε ή ο δείνα , αλλά τουλάχιστον ξέρεις πως δεν θέλεις αλλά 7 κατοστάρικα για να ακούσεις τι κάνει"

Κρατάω 2 πράγματα απο το τεστ : 1) Οι ενισχυτές που άκουγαν στο ακριβό καλώδιο κόστιζαν κάποτε λιανική γύρω στο 5ντοχιλιαρο 2) Αν τους συγκεκριμένους ενισχυτές δεν τους έπαιζες με το ακριβό καλώδιο , τότε δεν ξεχώριζαν και τόσο απο τους φθηνότερους "αντιπάλους" τους

Για τέλος θα ήθελα να σχολιάσω πως τέτοιο φανατισμένο μηδενισμό απέναντι στο φαινόμενο των καλωδίων ρεύματος , μόνο στα ελληνικά av φόρα βλέπω σε τέτοιο μέγεθος. Καταλαβαίνω την όποια αντιπάθεια απέναντι στην κερδοσκοπια των εταιριών και το "χαιφιντελίκι" , αλλά τα καλώδια δεν είναι θρησκεία για να τα πιστεύουμε τυφλά ρε παιδιά : Τα ακούμε
Δεν θα ξεχάσω τις αμέτρητες ώρες ευχάριστης ακρόασης που έκανα μετά τις 11 το βράδυ σε εξαιρετικά χαμηλές εντάσεις με τον Rotel RB971. Προβολικές μεσαίες μέχρι τελικής πτώσης, χαλαρά μπάσα, αλλά αρκετά μουσικός. Τόσο πολύ που όταν έβαλα τον Bryston στο ρακ, αρχικά εντυπωσιάστηκα απο τη διαφορά ( ελεγχόμενα μπάσα, στήσιμο εικόνας και και και ), αλλά τα βράδια κάτι μου έλειπε. Κατά καιρούς και κάθε φορά που αγόραζα καλώδια για τον Bryston, επανέφερα τον Rotel. Το σύνολο με τον Bryston ολοένα και βελτιωνόταν, ενώ ο rotel παρέμενε στάσιμος, δεν έβλεπες ουσιαστικές διαφορές. Και πάλι θα αναφερθώ σε παλιότερη ανάρτησή μου ( σε άλλο θέμα ), το παν είναι να δεις με ποια μηχανήματα θα πορευτείς και να δεις τα όριά τους, τα οποία δεν πρέπει να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις επενδύοντας τεράστια ποσά, απλά για το placebo ( είδατε που μιλάω κι εγώ για placebo? Για να μη λέτε ωρέ! ).

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πριν αναφέρω μια πρόσφατη εμπιειρία .........
Μεταξυ του diy και των 300-800 ευρω καλωδια,υπαρχουν απειρες επιλογες αν καποιος θελει να το ψαξει,ακομη και πιο καλα diy για οσους πειραματιζονται.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Είχα διαβάσει αναφορά σε κάποιο site σχετικό με βελτιώσεις για προενισχυτές naim και κάπου έλεγε για καλώδια και εκθείαζε το συγκεκριμένο, ειδικά για τη τιμή του. Ήταν πολύ πιο φτηνό απο αυτό που μου έδειξες, γύρω στις 8 λίρες το μέτρο το είχα δει πέρισυ, κάπου εκεί. Ένα απλό μαύρο καλώδιο που έγραφε τον κωδικό του και τίποτ'άλλο.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
http://www.ebay.com/itm/BELDEN-1936...104589?hash=item236c04ba8d:g:gFkAAOxyJX1TDRbU
[DOUBLEPOST=1467917328][/DOUBLEPOST]
Αυτο πρεπει να ειναι . Με κλειστα ματια που λεμε ;)

http://www.ebay.co.uk/itm/BELDEN-19...772623?hash=item2320b7d00f:g:bzcAAOxyJX1TDQt6
Αυτό! Το βρήκα κι εγώ στο μεσοδιάστημα και ποστάραμε μαζί.

Το 83803 το αναφέρει ως δεύτερη επιλογή, αλλά το 19364 το λέει highly recomended και κάπου είχε και ολόκληρη αναφορά στο συγκεκριμένο που εκεί το εκθείαζε και έλεγε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι άλλο. Αλλά άντε να βρω στα κοιτάπια μου το άρθρο. Δε βαριέσαι. Τώρα που το συζητάμε, το λιγουρεύομαι για πειραματισμό... Χμμμμ....

Last edited by a moderator:

Reaction score
751
IMHO το pk14 ειναι το μίνιμουμ που αξίζει να συζητάμε.
Αλλιώς πάρε ένα χοντρό ηλεκτρολογικό και ξεχνά το.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
IMHO το pk14 ειναι το μίνιμουμ που αξίζει να συζητάμε.
Αλλιώς πάρε ένα χοντρό ηλεκτρολογικό και ξεχνά το.
Και χοντρό ηλεκτρολογικό έχω δοκιμάσει και θωρακισμένο, αλλά δεν είδα κάτι διαφορετικό. Με το supra lorad, κάτι είδα. Μπορεί κάποια στιγμή να πειραματιστώ με το belden, αλλά για Kimber κάπως δύσκολο τη δεδομένη στιγμή. Αλλά θα έχει ενδιαφέρον αν βρω κανένα με kimber να κάνω συγκριτικό. Προς το παρόν, συζητάμε. :)

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Κάπου είχα διαβάσει για ένα μοντέλο της belden που λένε ότι αξίζει και το τελευταίο σεντ για την αγορά του ( δεν το είδα για ακριβό πριν κανένα χρόνο που το έψαξα, αλλά πρέπει να βρω στους σελιδοδείκτες μου, τρέχα γύρευε ).
Το θέμα με τα Belden είναι το εξής. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και όσες φορές το κοίταξα ο λόγος είναι απλός: η τιμή μέτρου είναι ακρως ανταγωνιστική αλλά πρέπει να αγοράσεις καρούλι 100+ μέτρων. Εκτός αν υπάρξει κάποιο power buy ή/και βρεις ξέμπαρκα την ποσότητα που θες.

Αλλιώς θα είχα παρει κάμποσο 1313A και θα το άφηνα κληρονομιά για τα εγγόνια μου. Στη διαθήκη μου θα απαγόρευα να αγοραστεί άλλο καλώδιο ηχείων.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.576
50 plus !
...και γιατι ασχολεισαι με καλωδια αφου δεν ακους ; :)
- την ακούω όμως ;)
[DOUBLEPOST=1467960006][/DOUBLEPOST]
Για τέλος θα ήθελα να σχολιάσω πως τέτοιο φανατισμένο μηδενισμό απέναντι στο φαινόμενο των καλωδίων ρεύματος , μόνο στα ελληνικά av φόρα βλέπω σε τέτοιο μέγεθος. Καταλαβαίνω την όποια αντιπάθεια απέναντι στην κερδοσκοπια των εταιριών και το "χαιφιντελίκι" , αλλά τα καλώδια δεν είναι θρησκεία για να τα πιστεύουμε τυφλά ρε παιδιά : Τα ακούμε
- καλημέρα , Έλληνες είμαστε , αιτία για καυγά ψάχνουμε

Reaction score
3.332
Αυτο πρεπει να ειναι . Με κλειστα ματια που λεμε ;)

http://www.ebay.co.uk/itm/BELDEN-19...772623?hash=item2320b7d00f:g:bzcAAOxyJX1TDQt6
Τα έχω και τα δύο καλώδια αρκετά χρόνια δεν μπορώ παρά μόνο να πώ τα καλύτερα
προτείνονται ανεπιφύλακτα .
το 83803 είναι πολύ δύσκαμπτο καθώς είναι μονόκλωνο (είναι αρκετά ακριβό και μάλλον αγοράζεις καλύτερα σε αυτά τα χρήματα )
το 19364 είναι το καλώδιο που έβαζε ο Mark Levinson σε όλα τα μηχανήματα του

minas

Πισιά
Reaction score
3.959
Ερωτηξις:
Απο που ερχεται το ρευμα που παει στο ηχειο ?

( Μην βιαστεις να απαντησεις, εχεις μονο μια προσπαθεια ! ) :unsure:
Θέλω να πιστεύω ότι για να καταπιανόμαστε με αυτό το θέμα, έχουμε όλοι μία στοιχειώδη κατανόηση του πώς δουλεύει ένας ενισχυτής ήχου... Το σήμα που ενισχύεται οφείλει να μην έχει καμία αλληλεπίδραση με το ρεύμα της παροχής, πόσο μάλλον με το καλώδιο.
Γι' αυτό και ένας καλός ενισχυτής ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε τέτοια ξένη επίδραση (θόρυβο) στο προς ενίσχυση σήμα. Θα πάω ένα βήμα παραπέρα μάλιστα και θα ισχυριστώ ότι ένας καλός ενισχυτής οφείλει να χαρακτηρίζεται από την αναισθησία σε παραμέτρους όπως το καλώδιο ρεύματος και εφόσον δεν το κάνει δεν είναι καλός.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.576
Θέλω να πιστεύω ότι για να καταπιανόμαστε με αυτό το θέμα, έχουμε όλοι μία στοιχειώδη κατανόηση του πώς δουλεύει ένας ενισχυτής ήχου... Το σήμα που ενισχύεται οφείλει να μην έχει καμία αλληλεπίδραση με το ρεύμα της παροχής, πόσο μάλλον με το καλώδιο.
Γι' αυτό και ένας καλός ενισχυτής ελαχιστοποιεί οποιαδήποτε τέτοια ξένη επίδραση (θόρυβο) στο προς ενίσχυση σήμα. Θα πάω ένα βήμα παραπέρα μάλιστα και θα ισχυριστώ ότι ένας καλός ενισχυτής οφείλει να χαρακτηρίζεται από την αναισθησία σε παραμέτρους όπως το καλώδιο ρεύματος και εφόσον δεν το κάνει δεν είναι καλός.
- καλημέρα , διαβάζοντας όμως το #302 του συνφορουμίτη , προκύπτουν άλλα , και τα αναφερόμενα βασίζονται σε βίωμα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οταν πας σε ενα καταστημα να αγορασεις ενα ενισχυτη τι ειναι αυτο που σε κανει να αποφασισεις να τον αγορασεις?

Reaction score
1.390
Δεν είναι θέμα αν έχουν αντίθετη άποψη από την δική μου ή όχι....

Οταν όμως κάποιος ισχυρίζεται ότι «ακούει» «διαφορές» τις οποίες δεν μπορούν να καταγράψουν τα μηχανήματα ε, τότε μόνο γέλωτα προκαλεί! :p
Δηλαδή τα αυτιά του χρυσαυτιά hali-endά είναι όργανα μεγαλύτερης ακρίβειας από τα όργανα μετρήσεως των εργαστηρίων! :gotcha:
Εδώ πολλοί ακούνε διαφορές ακόμα και σε καλώδια USB!!!

Οχι η McIntosh δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που αποκαλώ hali-end βιοτεχνιούλες. Η McIntosh είναι σοβαρή εταιρεία. Από την άλλη δεν είχα ποτέ McInotsh οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά για τις «ιδιοτροπίες» τους....
[DOUBLEPOST=1467627501][/DOUBLEPOST]

Rotel προ και τελικό έχω στο δεύτερο σύστημα που ακούω μουσική στο γραφείο από το computer. Στο πρώτο σύστημα στο σαλόνι έχω Accuphase.
ποιον Accuphase εχεις ? συγνωμη αν εχει αναφερθει καπου και δε το πηρε το ματι μου ...

Reaction score
3.332
Να σας καταθέσω την δικιά μου εμπειρία ( καθώς άπειρος )
δεν υπάρχει κανένα σύστημα ( αξιώσεων ) απο 500€ έως και 100.000......00 ......€
από φτιαγμένο χώρο μέχρι σουλουπωμένο απο Dedicated γραμμές μέχρι και με balanced πίνακες
που να μην ακούγεται η αλλαγή καλωδίων ακόμα και ρεύματος ( period )
Απο αυτά που έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον .
Τώρα εάν αυτό είναι σωστό η λάθος δεν μπορώ να το κρίνω εγώ ούτε είμαι ειδήμων
σε όσα συστήματα οι αλλαγές δεν ήταν αντιληπτές κάποιο λάκο είχε η φάβα :wink:
όπως ξαναλέει ένας καλός φίλος όποιος θέλει να κάνει το fine tuning στο σύστημά του παίζει με Καβλώδια ( μετά τον χώρο μηχανήματα τα οποία έχουν την βασική προτεραιότητα )
σε λογικές τιμές ( υποκειμενικό για λίγους)
Τα οποία τα κρίνω άκρως απαραίττα ( μιλάμε για ποιοτικά καλώδια ) για να παίξει καλά ένα σύστημα και σωστά ( μετά τον χώρο μηχανήματα τα οποία έχουν την βασική προτεραιότητα )

TGIF
:beach:

Reaction score
1.390
Μη λες για τα ενισχυτικά του Νέλσονα Pass .Mε τέτοια ανακάλυψα οτι τα καλώδια τροφοδοσίας 'ακούγονται'.
μα οσο καλυτερη ειναι μια συσκευη τοσο περισσοτερο "ακουει"

και οι κατασκευαστες αν εβαζαν μεσα αντι του μαυρου ενα καλυτερο καλωδιο , θα το πληρωναμε καλα και αυτο...και δε θα ειχαμε και την επιλογη σε ποια εταιρια καλωδιων θα δωσουμε τα χρηματα μας

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
μα οσο καλυτερη ειναι μια συσκευη τοσο περισσοτερο "ακουει"

και οι κατασκευαστες αν εβαζαν μεσα αντι του μαυρου ενα καλυτερο καλωδιο , θα το πληρωναμε καλα και αυτο...και δε θα ειχαμε και την επιλογη σε ποια εταιρια καλωδιων θα δωσουμε τα χρηματα μας
Aυτος ειναι ο μονος λογος που δεν βαζουν ενα ακριβο καλωδιο ρευματος στις ακριβες συσκευες.Αφηνουν την επιλογη στον αγοραστη και αυτος η παιρνει οτι του κανει η μενει με το φθηνοτερο που του βαζουν αυτοι.Ειμαι βεβαιος οτι αν μπαιναμε στα δωματια κατασκευαστων μηχανηματων, θα βλεπαμε πολλα καλωδια ακριβα ρευματος στα συστηματα τους.

Reaction score
1.390
Πολύ σωστά! Γι αυτό και εγώ λέω πως το ανθρώπινο αυτί δεν είναι μετρητικό όργανο!
Αυτό δηλαδή που μού αρέσει εμένα και μού ακούγεται πιο ευχάριστο στο αυτί δεν είναι απαραίτητα και το σωστό.

Πάρε για παράδειγμα τους χεβιμεταλάδες και γενικώς αυτούς που παίζουν hard rock. Χρησιμοποιούν λαμπάτους ενισχυτές στις κιθάρες για να κλιπάρουν και να δημιουργούν αυτό τον χαρακτηριστικό σκληρό ήχο που έχουν αυτά τα συγκροτήματα και αρέσει στους οπαδούς τους. Απολύτως αποδεκτόν μεν αφού τους αρέσει, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως αυτός ο σκληρός κλιπαρισμένος ήχος είναι ο σωστός.
μα γιατι αυτο που ακουω και μου αρεσει θα πρεπει να το μετρησω κιολας ?
γιατι αυτος ο ψυχαναγκασμος ?

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δεν είναι ο ενισχυτής που ακούει σε διαφορές, είναι ότι υπάρχουν διαφορές που όσο καλύτερος ενισχυτής ( και γενικότερα σύστημα ), τόσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να εμφανίσει, άρα τόσο πιο πολύ - χρησιμοποιώ τον όρο για να συνεννοηθούμε - "ακούει" στις μεταβολές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol