Καλωδιο ρευματος

Reaction score
379

Reaction score
1.187
Διάβασες κάπου στο δεύτερο link μία τεκμηριωμένη απάντηση γιατί να υπάρχει διαφοροποίηση στην τροφοδοσία του μηχανήματος από το Α ή το Β καλώδιο;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.274
Βρε παληκαρια, οσοι δεν ακουτε διαφορες, δεν κακο!

Ισα ισα, γλιτωνετε κ κανα φραγκακι, παιδεμα και φαια ουσια!

Απολαυστε λοιπον το συστηματακι σας με λιγοτερες εγνοιες!

Κι αφηστε μας εμας τους "χρυσαυτιαδες" να παιδευομαστε μονοι μας....

:D:p:taunt::fuckyou:

Reaction score
463
Το θέμα δεν είναι αν ακούγονται τα καλώδια (αυτό είναι σίγουρο) αλλά το τι γίνεται με τα βύσματα.
Δυστυχώς ακούγονται και αυτά(πρόσφατες δοκιμές το έδειξαν και φίλοι μπήκαν σε περιπέτειες).
Οπότε καλή μας αναζήτηση,διασκέδαση,απόλαυση....

Ωπ ξέχασα να αναφέρω και τις ασφάλειες ρέυματος.
Άλλο και τούτο πάλι. :wink::wink::eek:

Reaction score
1.187
Χα χα χα περιμένω να δω συγκριτικές μετρήσεις του ιδίου μηχανήματος με το Α, Β ή Γ καλώδιο τροφοδοσίας που να καταγράφουν τις «διαφορές» αυτές που «ακούτε» εσείς οι χρυσαυτιάδες! :dance:

Reaction score
463
Μακάρι να είχα τον εξοπλισμό να μετρήσω συχνοτικά το χώρο κάθε φορά(Α,Β,Γ καλώδιο) γιατί αλλαγή πλάτους,βάθους και ύψους της μουσικής σκηνής δεν νομίζω να μετριέται .

Reaction score
751
Χα χα χα περιμένω να δω συγκριτικές μετρήσεις του ιδίου μηχανήματος με το Α, Β ή Γ καλώδιο τροφοδοσίας που να καταγράφουν τις «διαφορές» αυτές που «ακούτε» εσείς οι χρυσαυτιάδες! :dance:
http://musicalwire.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=31

Αα. και οτι μετρησεις θελεις, πες μου !!! :cool: :confused: :roflmao:

Reaction score
6.515
διαφορες προκυπτουν και με ενσωματωμενες πηγες οπως dac που μπορει να οδηγηθουν με οπτικη ινα ..

Reaction score
1.187
Μακάρι να είχα τον εξοπλισμό να μετρήσω συχνοτικά το χώρο κάθε φορά(Α,Β,Γ καλώδιο) γιατί αλλαγή πλάτους,βάθους και ύψους της μουσικής σκηνής δεν νομίζω να μετριέται .
Δεν είπαμε να το μετρήσεις εσύ. Φυσικά ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να έχουμε τέτοιο μετρητικό εξοπλισμό σπίτι μας αν δεν είμαστε επαγγελματίες. Ομως κάποιος στον πλανήτη θα έπρεπε να έχει μετρήσει και να έχει δημοσιεύσει κάπου τα αποτελέσματα στο internet: Την έξοδο του μηχανήματος όταν τροφοδοτείται με τα Α καλώδιο σε σύγκριση με την έξοδο του ίδιου μηχανήματος όταν τροφοδοτείται με το Β, το Γ κλπ. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει...

Reaction score
1.187
http://musicalwire.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=31

Αα. και οτι μετρησεις θελεις, πες μου !!! :cool: :confused: :roflmao:
Τι λέει αυτό το link: «In this figure the analogue musical signal passes from the signal ground of the amplifier through its power transformer and further over its power cord to the power strip, where CD-player's power cord is also connected. Then the signal passes through the power strip to the CD-player over its power cord, through its power transformer and to its ground and back to the amplifier over analogue interconnect cable

Εάν συμβαίνουν αυτά που περιγράφει το link δηλαδή να περνάει μέσα από το τροφοδοτικό του μηχανήματος audio σήμα και ότι άλλο υπάρχει τότε επιβεβαιώνεται αυτό που είχα γράψει παραπάνω σε άλλο μήνυμά μου πως τα μηχανήματα αυτά είναι για τον π@@τσο! :dance:

Ενα σοβαρό τροφοδοτικό σε ένα σοβαρό μηχάνημα δεν θα αφήσει τίποτα να περάσει μέσα στο μηχάνημα. Καμμία «βρωμιά» που να προέρχεται από το ρεύμα είτε είναι audio σήμα, είτε παράσιτα, είτε H/M παρεμβολή.

Και φυσικά το link δεν μάς εξηγεί πώς ένα «καλό» καλώδιο θα μπορούσε να κόψει αυτό το audio σήμα που κάνει βόλτες και πάει και έρχεται ενώ ένα «κακό» το αφήνει και περνάει...

Reaction score
463
Δεν είπαμε να το μετρήσεις εσύ. Φυσικά ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να έχουμε τέτοιο μετρητικό εξοπλισμό σπίτι μας αν δεν είμαστε επαγγελματίες. Ομως κάποιος στον πλανήτη θα έπρεπε να έχει μετρήσει και να έχει δημοσιεύσει κάπου τα αποτελέσματα στο internet: Την έξοδο του μηχανήματος όταν τροφοδοτείται με τα Α καλώδιο σε σύγκριση με την έξοδο του ίδιου μηχανήματος όταν τροφοδοτείται με το Β, το Γ κλπ. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει...
Ούτε και να ακουστεί είναι δύσκολο δυστυχώς ... αν και είμαστε κάποιας ηλικίας.

Reaction score
1.187
Ούτε και να ακουστεί είναι δύσκολο δυστυχώς ... αν και είμαστε κάποιας ηλικίας.
Αν ακούγεται θα μετριέται κιόλας.... Για αυτό και εγώ περιμένω κάπου να το δω μετρημένο γιατί είμαι φαίνεται κουφός και δεν ακούω «διαφορές» από καλώδιο σε καλώδιο τροφοδοσίας. :wink:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αγαπητέ φίλε, ακόμα και αν σου αποδείξουμε με μετρήσεις ότι τα καλώδια ρεύματος έχουν αντίκτυπο στο ηχητικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία αξία για εσένα από την στιγμή που δεν μπορείς να ακούσεις αυτές τις διαφορές.

Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι όχι αν αποδεικνύεται μετρητικά, αλλά γιατί εσύ δεν ακούς αυτό που ακούνε οι άλλοι. Οι λόγοι οι οποίοι δεν σου επιτρέπουν να ακούσεις αυτές τις διαφορές μπορεί να οφείλονται είτε στο σύστημά σου, είτε στον χώρο σου. Για παράδειγμα πολύ οικιακοί χώροι πάσχουν από έντονο Flutter echo, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ακροατής να ακούσει μικρές διαφορές και λεπτομέρειες οι οποίες "θάβονται" λόγο αυτού του φαινομένου.

Reaction score
1.187
Αγαπητέ φίλε, ακόμα και αν σου αποδείξουμε με μετρήσεις ότι τα καλώδια ρεύματος έχουν αντίκτυπο στο ηχητικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία αξία για εσένα από την στιγμή που δεν μπορείς να ακούσεις αυτές τις διαφορές.

Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι όχι αν αποδεικνύεται μετρητικά, αλλά γιατί εσύ δεν ακούς αυτό που ακούνε οι άλλοι. Οι λόγοι οι οποίοι δεν σου επιτρέπουν να ακούσεις αυτές τις διαφορές μπορεί να οφείλονται είτε στο σύστημά σου, είτε στον χώρο σου. Για παράδειγμα πολύ οικιακοί χώροι πάσχουν από έντονο Flutter echo, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ακροατής να ακούσει μικρές διαφορές και λεπτομέρειες οι οποίες "θάβονται" λόγο αυτού του φαινομένου.
Χα χα χα ωραία δικαιολογία αυτή!
Αντε εγώ είμαι κουφός και το σύστημά μου είναι για τα μπάζα :gotcha: αλλά δεν υπάρχει κανείς που να έχει μετρήσει αυτές τις «διαφορές» που δεν ακούω εγώ;
Και πώς εξηγούνται τεχνικά αυτές οι «διαφορές» θα μού το εξηγήσει κάποιος;

S

sk4t4

Guest
Ακομη και τα καλυτερα μηχανηματα στον κοσμο,δεν αφηνονται στις εκθεσεις να παιζουν με τα μαυρα καλωδια ρευματος.Ειναι κι αυτα "αφροντιστα" κατασκευαστικα στον συγκεκριμενο τομεα;Το γεγονος ειναι οτι οι διαφορες εις βαρος των μαυρων καλωδιων ρευματος ειναι παρουσες,ειτε η συσκευη κοστιζει 50 ειτε 500.000 ευρω.Το πως γινεται δε σημαινει οτι δεν γινεται.Δεν παθαμε ομαδικη παρακρουση ολοι εμεις,η πλειοψηφια δηλαδη,που υποστηριζουμε οτι ακουμε τις διαφορες αυτες.Απιστος Θωμας και audio δεν συμβαδιζουν...:)

Reaction score
1.187
Αγαπητέ φίλε, ακόμα και αν σου αποδείξουμε με μετρήσεις ότι τα καλώδια ρεύματος έχουν αντίκτυπο στο ηχητικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία αξία για εσένα από την στιγμή που δεν μπορείς να ακούσεις αυτές τις διαφορές..
Εδώ δεν έχεις δίκιο!

Και τα μικρόβια δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού, όμως με την βοήθεια των τεχνικών μέσων έχει εξακριβωθεί η ύπαρξή τους και κανείς δεν την αρνείται επειδή δεν τα βλέπει με το μάτι του!

Ομοίως λοιπόν και αυτές οι «διαφορές» τις οποίες εγώ ο «κουφός» δεν μπορώ να τις ακούσω, αν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν με την βοήθεια τεχνικών μέσων κανείς δεν θα αρνείτο πλέον την ύπαρξή τους. Είτε χρυσαυτιάς, είτε κουφός!

Έστω και σε θεωρητικό επίπεδο με κάποιο τεχνικό άρθρο βρε αδερφέ!
Δεν μπορεί στο internet όλο και κάτι θα πρέπει να υπάρχει...

Reaction score
1.187
Ακομη και τα καλυτερα μηχανηματα στον κοσμο,δεν αφηνονται στις εκθεσεις να παιζουν με τα μαυρα καλωδια ρευματος.Ειναι κι αυτα "αφροντιστα" κατασκευαστικα στον συγκεκριμενο τομεα;
Ο λόγος που γίνονται οι εκθέσεις είναι για να προβάλουν τα προϊόντα τους οι κατασκευαστές και να πουλήσουν. Και όταν λέμε να πουλήσουν δεν εννοούμε μόνο τα μηχανήματα... Αλλά να πουλήσουν από καλώδια, στερεωτήρια καλωδίων, μέχρι και «μαγικές» πέτρες που τις τοποθετείς πάνω στο μηχάνημα και διοχετεύουν την κοσμική ενέργεια και το κάνουν να παίζει θεϊκά! :gotcha:
Ή μήπως δεν το έχουμε δει κι αυτό;

Το γεγονος ειναι οτι οι διαφορες εις βαρος των μαυρων καλωδιων ρευματος ειναι παρουσες,ειτε η συσκευη κοστιζει 50 ειτε 500.000 ευρω.Το πως γινεται δε σημαινει οτι δεν γινεται.
Ε, αυτό ζητάω και εγώ. Να μού πει κάποιος το πώς γίνεται!!!
Και απάντηση δεν παίρνω....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj