Καλός Δικάναλος Ήχος Από Av Ενισχυτή?

Reaction score
0
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Επειδή ένας καλός συνδυασμός Home Cinema και audiophile στέρεο ήχου είναι πάντα επίκαιρος, θα ήθελα την πολύτιμη αποψή σας...

Ένας καλός AV όπως ο Pioneer AX10 προσφέρει ικανοποιητικό στέρεο ήχο?
Σκέφτομαι να κινηθώ προς κάτι τέτοιο μιας και προσφέρει πολλά απ αυτά που ζητάω από το συστημά μου σε πολύ λογική τιμή (συν room calibration).
Αν κάποιος έχει ακούσει στέρεο πρόγραμμα σε ανάλογο ή και τον συγκεκριμένο AV παρακαλώ να βοηθήσει...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
ο Pioneer έχει καλο ήχο (αλλά όχι πολύ καλό). Αν θες να κινηθείς σε αυτή την κατηγορία δες και τον Yamaha Z9, τον νέο Lexicon , και φυσικά τον νέο Denon...

θα προτιμούσα όμως ένα συνδιασμό επεξεργαστή-τελικού ενισχυτή σε αυτή την κατηγορία. Υπάρχουν κάποιοι επεξεργαστές με πολύ καλό ήχο στην κατηγορία αυτή που αν συνδιαστούν με ένα καλό τελικό θα κάνουν θαύματα (βλέπε audio refinement pre-2DSP, Lexicon MC4, ATOLL PR 5.1, και άλλοι πολλοί ).

δεδομένου του ενδιαφέροντος που είχες δείξει για τον TACT υπάρχει ο TCS mkII. (υπάρχει σχετικό τεστ εδώ http://www.ultimateavmag.com/surroundsoundpreampprocessors/1104tact/ )

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
ο Tact φυσικά είναι πανάκριβος αλλά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κανεις κάποιος που θέλει το καλύτερο και των "δύο κόσμων"...

Reaction score
41
Λευτέρη ακόμα "ψάχνεσαι"
Θαυμάζω την υπομονή σου......... :D

Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι πιο οικονομικό σε AV (πχ ΥΑΜΑΗΑ RX-V1500 ή 2500 που έχει και μικρόφωνο αυτόματης ρύθμισης & stereo Direct...) που θα τον χρησιμοποιήσεις σαν προ, ρίξτου πάνω και μερικούς τελικούς πχ tsakirides και πιστεύω θα ικανοποιηθείς!
Και ήχο σε δικάναλη θα έχεις (λόγω λάμπας....) και τον AV θα μπορούσες να τον αξιοποιήσεις και σαν Home Cinema..........

Βέβαια, ο Σπύρος είναι σαφέστατα καταλληλότερος να σου απαντήσει (ή να πει αν προτείνω λογικά....)

Kαλή συνέχεια Λευτέρη..............
(τα Ερμής πως σου φαίνονται τελικά? :roll: :wink: )

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
η λύση με προ ένα μέτριο (ηχητικά) AV ενισχυτή δεν θα δουλέψει απλά γιατί το προενισχυτικό στάδιο θα "χωλαίνει"

Ενώ ένας καλός ηχητικά προ-επεξεργαστής με περίπου τα ίδια λεφτά θα έχει σημαντική διαφορά...

όσο για τους τελικούς υπάρχουν πολλοί καλοί στην αγορά, αλλά όποιος θέλει καλό και οικονομικό λαμπάτο ο Τσακιρίδης μέχρις στιγμής είναι μονόδρομος...

Reaction score
650
Προτείνω δύο διαφορετικά συστήματα αν θέλεις ν' απολαύσεις και μουσική εκτός από οικιακό κινηματογράφο.
Το να πετύχεις με ένα σύστημα και τα δύο θα σου κοστίσει πολύ και ίσως δεν μείνεις και ικανοποιημένος.
Καλύτερα ένα ξεχωριστό δικάναλο για να φχαριστηθείς καλό ήχο.

Reaction score
41
όσο για τους τελικούς υπάρχουν πολλοί καλοί στην αγορά, αλλά όποιος θέλει καλό και οικονομικό λαμπάτο ο Τσακιρίδης μέχρις στιγμής είναι μονόδρομος...
Θα μπορούσε ο Λευτέρης όμως, να ρωτήσει από πρώτο χέρι τον Τσακιρίδη ποιόν προ του προτείνει που δένει σωστά με τους ΄΄οντως πολύ καλούς λαμπάτους...........

Πρότεινα τον ΥΑΜΑΗΑ, όχι σαν εταιρία αλλά σαν παράδειγμα (θα μπορούσε πχ να 'ναι και ΟΝΚΥΟ κ.ο.κ.)
Εννοώντας ότι θα μπορούσε να συνδυάσει και HomeCinema ταυτόχρονα (που εκ των πραγμάτων είναι δελεαστικό........) και με ένα τέτοιο μηχανάκι, θα περιοριζόταν μόνο στο έξοδο των ενισχυτών (ή ενισχυτή) μόνο για τα main.....(και για πίσω να χρησιμοποιηθούν τα επιπλέον κανάλια του AV)

Και σε τελική ανάλυση, ας κάνει μια βόλτα ο Λευτέρης να ΑΚΟΥΣΕΙ κάποια μηχανάκια.
Κάτι που για σένα Σπύρο ή για μένα μπορεί να είναι μπλιάχ, μπορεί να αρέσει στον φίλο Λευτέρη.
Και βεβαίως ΚΑΙ το αντίστροφο....... :roll: :wink:
Του καθενός μας τα αυτιά. έχουν διαφορετικά ερεθίσματα!!

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Εξαρταται τι εννοεις καλο δικαναλο ηχο....Καλο δικαναλο ηχο αποδιδει ενα συστημα των 3000 ευρω αλλα και ενα των 10000 ευρω.Καλο δικαναλο ηχο μπορεις να εχεις με σχετικα λιγα χρηματα σε ενα μικρο και "σωστο" χωρο.Αν λοιπον μιλαμε για συνθηκες ενος μικρομεσαιου καθιστικου (τυπικες ελληνικες συνθηκες) μπορεις να παρεις αρκετα καλοδικαναλο ηχο και απο ενα πολυκαναλο.Υπαρχουν καποιες εταιρειες που η ...παραδοση τους στο δικαναλο ηχο δινει αυτη τη δυνατοτητα με σχετικα προσιτο κοστος.Θα προτεινα να ακουσεις μοντελα απο τις εταιρειες NAD,MARANTZ και λιγο πιο ακριβα απο την ARCAM.Απο αυτα που εχω ακουσει νομιζω οτι ειναι οι μουσικες εταιρειες με πολυκαναλους ενισχυτες σε λογικο κοστος.Το να συνδυασεις πολυκαναλο με λαμπατους τελικους ειναι μαλλον ενα επικινδυνο πειραμα και καλυτερα να το αποφυγεις.Η λυση ξεχωριστων ενισχυτικων ειναι η πιο ασφαλης αλλα μπλεκεις αρκετα με διπλα καλωδια και πολλες συσκευες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Επειδή ή έχω χάσει κάποιο επεισόδιο ή απλά δεν θυμάμαι πες μας ποιά ηχεία θα οδηγήσεις. Κάπου είδα τον Γιάννη να λέει για Ερμήδες...

Αν είναι αυτά σε καμία περίπτωση να μην στηριχθείς στις δυνατότητες ενός ολοκληρωμένου AV, αν ψάχνεις το κάτι παραπάνω.
Η λύση του Σπύρου είναι η ιδανική αλλά θα ξεφύγει στο κόστος.

Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο φρικιαστικό να βάλεις οποιονδήποτε τελικό πίσω από έναν AV (κάποτε άκουσα yamaha rxv 795 και από πίσω είχε κάτι λάμπες NA - με το συμπάθειο της EAR-, και έπαιζε μια χαρά). Αν μιλάμε για τα ηχεία που νομίζω ότι μιλάμε θα τα γλυκάνεις δεόντως αφού είναι και ολίγο "περίεργα ψηλά"... Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό μιας και ένας καλός τρανζίστορ το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε :roll:

Reaction score
0
Κατά πρώτον να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας, και να ευχηθώ χρόνια πολλά...

Λοιπόν ας τα πάρουμε σωστά τα πράγματα...
Τα ηχεία είναι τα Ερμής TLS τα οποία λόγω μέτριας τοποθέτησης έχουν ιδιαίτερα αυξημένο χαμηλό (απο εκεί έκανα και μια αναζήτηση για room correction) προς το παρόν τα οδηγώ με ένα Atoll τελικό που τα πάει πολύ καλά και ένα προ rotel. Πηγές ένα Arcam cd και ένα Philips 963 SA dvd.
Αυτό που θα με ικανοποιούσε είναι ένας συνδυασμός Home Cinema και στέρεο ήχου, με έμφαση στο δεύτερο.
Η αρχική σκέψη ήταν να συνδυάσω ένα μεσαίας κατηγορίας AV με τον τελικό μου που αποδεδειγμένα τον "τρέχει" τον ερμή. Σε αυτή την περίπτωση επωφελούμαι και από το room correction που έχουν τα σύγχρονα μηχανάκια.
Αλλιώς η λύση του επεξεργαστή, τελικών είναι μάλλον αναπόφευκτη. Εκεί βέβαια παίρνεις καί καλό ήχο και καλό και ουσιαστικό correction που θυμίζω πως για μένα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ λόγω αδυναμίας παρέμβασης στο χώρο ( βλέπε WAF).

Ελπίζω να βοηθούν οι επεξηγήσεις...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Λευτέρη θα προτιμούσα να "ξεχάσεις" το room correction των AV για τον δικάναλο ήχο. Αν θες να μπλέξεις με τέτοια και να έχεις σωστό αποτέλεσμα τα λεφτά είναι πάρα μα πάρα πολλά για να πάρεις ψηφιακούς επεξεργαστές, ψηφιακά κρος ή equalizer...

Εγώ προτείνω σε κάθε περίπτωση την επένδυση σε καλούς τελικούς. Από εκεί και πέρα οι λύσεις είναι πολλές και εξαρτάται και από τον βαθμό ευκολίας που θέλεις να έχεις. Εγώ ας πούμε έχω έναν AV για το HT αλλά όταν ακούω μουσική δεν περνάει τίποτα από εκεί. Και υπόψην ότι δεν έχω προενισχυτή. Άρα βάζω-βγάζω καλώδια... Καταλαβαίνεις ότι ένα cd με ρυθμιστικά έντασης αρκεί για να συνδεθεί σε οποιονδήποτε τελικό (ο δικός μου τελικός έχει volume).
Από την άλλη αν θες ευκολία, τα χεις όλα πάνω στον AV και κάνεις παιχνίδι. Οι διαφορές φυσικά και είναι ακουστές.
Συνεπώς όσα λεφτά και να δώσεις σε επεξεργαστή AV, για τον δικάναλο ήχο θα χρησιμοποιήσεις πολύ λίγα από αυτά που προσφέρει (και με αμφίβολο αποτέλεσμα), και έτσι δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Reaction score
0
Νίκο δεν μου λείνει το πρόβλημα στα χαμηλά όμως. Τι να τον κάνω τον super wow τελικό αν δεν μπορώ να δυναμώσω το volume για να μην πνιγώ στα μπάσα?

Εκεί θέλει κάποια λύση...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Εδώ η λύση είναι προφανώς στην τοποθέτηση των ηχείων τα οποία υποθέτω ότι τα έχεις πολύ κοντά σε πίσω τοίχους ή σε γωνίες. Επίσης κάποια υλικά απορρόφησης/διάχυσης χαμηλών θα σε βοηθήσουν αλλά θέλει πολύ πειραματισμό.
Το πιο απλό είναι να μετακινείς τα ηχεία μέχρι να έρθουν στο σωστό στήσιμο. Ακόμη και μια πολύ μικρή μετακίνηση μπορεί να έχει τεράστιο αποτέλεσμα χωρίς να τα φέρεις πάρα πολύ μακριά από τους τοίχους. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ και το έλυσα κάπως έτσι. Δοκίμασέ το.

Reaction score
0
Πρόβλημα...

Ναι είναι η πιο σωστή λύση...

Δεν γίνεται όμως να αλλάξουν θέση ειδικά από τον πίσω τοίχο, γιατι θα βρεθούν στη μέση του σαλονιού.

Άλλη λύση είναι να αλλάξω ηχεία θα μου πείς...

Δεν αντέχω όμως την αναζήτηση ανάμεσα σε χιλιάδες μοντέλα που συνήθως αλλάζουν παντελώς χαρακτήρα όταν έρχονται σπίτι σου.
Αυτό είναι που με σπρώχνει σε room correction.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Βούλωστα μη φοβάσαι τίποτα. Έχει κάτι ωραίους φελούς που τους κόβουν σε ότι σχήμα θες. Μέτρα διάμετρο και φιάξε "τάπες". Κόστος μηδέν. Αξίζει το τεστ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Δεν σώζεται εύκολα το πράμα....
Κούνα τα μπαούλα παραπέρα γιατί δεν σε βλέπω να ακούς... :roll:

Reaction score
5
Δίχως να έχω προσωπική άποψη για τους Ερμήδες το ιδιαίτερα αυξημένο χαμηλό που αναφέρεις σε σημείο που αντιλαμβάνομαι είναι ενοχλητικό με βάζει σε σκέψης για την ποιότητα κάποιου η κάποιον μηχανημάτων στην αλυσίδα αναπαραγωγής συμπεριλαμβανομένου και τον Ερμήδων.

Δεν μπορώ να φανταστώ ένα ηχείο κατασκευασμένο για οικιακή χρήση να είναι ενοχλητικό ακόμα και αν ακουμπά πανό στους πλαϊνούς και πίσω τοίχους.

Εισηγούμαι να εξετάσεις πιο από τα μηχανήματα είναι υπεύθυνο για αυτό το αποτέλεσμα διότι οι AV τις ανώτερης κατηγόριας έχουν μεγάλη επάρκεια σε ρεύμα και δυνατότητες οδήγησης δύστροπων ηχείων και πολύ φοβάμαι ότι αν είναι πρόβλημα με τα ηχεία ελάχιστα μπορείς να κανείς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90