Καλώδια και θύματα

Reaction score
19.550
Ένα πράγμα που προέκυψε , μάλλον επιβεβαιώθηκε απο τα κοινωνικά-ψυχολογικά πειράματα μου στο σάιτ και φυσικά σε αυτό ακολουθεί κατά γράμμα το ήδη παρατηρηθέν φαινόμενο στην κοινωνία είναι ότι οι χάρντικόρ ("σκληρά" κατά πεποίθηση) αντικειμενικοί (που θέλουν να πισττεύουν ότι είναι και προσπαθούν σκληρά να είναι) δεν έχουν καθόλου χιούμορ. Εξαίρεση αποτελούν μόνο ο Νταχαρης και ο Ιαρ :D (σόρρυ για την προσωπική αναφορά, κοπλιμέντο είναι) αλλά και αυτοί μάλλον το διαθέτουν επιλεκτικά και το συνδέουν με την αντικειμενικότητα. Ή και ίσως επειδή κάποτε ήταν κάπως υποκειμενικοί και τους έμεινε το χιούμορ απο τότε και απλώς έχει μεταμορφωθεί. Αυτοί χρήζουν περισσότερης μελέτης. :D

Επίσης το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους δογματικά υποκειμενικούς, αλλά και αυτοί έχω μια εντύπωση ότι πάλι είναι θέμα αντικειμενικότητας καθώς για κάποιο αρρωστημένο λόγο θεωρούν ότι η όποια υποκειμενικότητά τους είναι αποτέλεσμα - κατάληξη αντικειμενικού τρόπου εξέτασης της κατάστασης. Δηλαδή ταυτίζουν τη όποια υποκειμενικότητα ως αποτέλεσμα αντικειμενικής στάσης.(Σχόλιο μου : Η υποκειμενικότητα δεν είναι ότι περισσεύει και δεν το γνωρίζουμε, αφού εξετάζουμε κάτι αντικειμενικά, όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Είναι κάτι πιο βαθύ που δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί).

Οι άνθρωποι που αργούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην ζωή να καταλήξουν σε συμπεράσματα έχουν εκ της συνθήκης αυτής περισσότερο ανοικτό μυαλό και στο συγκεκριμένο θέμα είναι πιο νορμάλ. Έχουν προβληματα σε άλλα θέματα.

Επιπρόσθετα, ανακαλύπτει κανείς ότι οι πλούσιοι (όχι αυτοδημιούργητοι πλούσιοι αλλά αυτοί που βρήκαν και κάποια περιουσία απο προηγούμενες γενιές), εαν και διαθέτουν πάντα το καλύτερο και ακριβότερο στα πάντα, δεν έχουν τόσο μεγάλο κόμπλεξ όσον αφορά τα αντικείμενα αυτά και δεν συνδέονται με αυτά στο βαθμό που θεωρούν οι φτωχοί για αυτούς.. Αντίθετα οι φτωχοί , όταν το αποκτήσουν ταυτίζονται περισσότερο με τα αντικείμενα.

Τα παραπάνω ανεκδοτολογικά παρατηρηθέντα φαινόμενα, όσον αφορά την αντίστροφη σχέση "αντικειμενικότητας" - "χιούμορ" , εαν και γενικά και φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις, πρέπει να μελετηθούν περισσότερο απο την επιστημονική κοινότητα και τους αντίστοιχους κλάδους που τα ερευνούν.

Το χιούμορ που είναι καθαρά ιντελεκτουέλ , πράγμα που είναι πιο κοντά σε ένα αντικειμενικά σκεπτόμενο μυαλό, παράγωγο αυτού και μόνο και το οποίο δεν περιέχει μέσα του έστω και λίγο συναίσθημα, ειρωνεία ή έστω δραματικότητα της ζωής να το καταστήσει εν μέρει τουλάχιστον πιο "ανθρώπινο", ανθρώπινο με την έννοια της αδυναμίας να αποκτηθεί η τελειότητα και κατανόηση του γεγονότος οτι αυτή (η τελειότητα) δεν είναι ο σκόπος και η πρόθεση ή μέσα στις δυνατότητες της ανθρώπινης ύπαρξης τουλάχιστον πρός το παρόν ... είναι πάντα κατώτερης ποιότητας.

Για να κλείσω με λίγο κρύο ιντελεκτουέλ χιούμορ : "Πιστεύω ότι είμαι αντικειμενικός" λέει συνήθως ο κόσμος. :D

Last edited:

Reaction score
19.550
Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του να έχει κάποιος χιούμορ και του να σπάει πλάκα. ;)
Ε, εντάξει σωστά, απλώς απλοποιώ τους όρους. Εξάλλου το χιούμορ είναι Αμερικάνικος ορισμός. Είναι αι timing μαζί κλπ κλπ . Τα γνωστά ....

sk

Reaction score
499
Ούτε θα συμφωνήσω ούτε και θα διαφωνήσω με τα λεχθέντα περί χιούμορ, κόμπλεξ, ταύτισης και λοιπών προσδιορισμών.

Θα τα προσπεράσω και θα σημειώσω ότι εμένα προσωπικά σε μια τεχνικού θέματος συζήτηση, με ενδιαφέρει το «Τι» λέγεται πολύ περισσότερο από το «Πως» λέγεται.

Ειδικά αν αυτό το «Τι» που λέγεται, συνοδεύεται και από επαρκή τεκμηρίωση, οι ανοχές μου στο «Πως» αυτό λέγεται αυξάνονται γεωμετρικά…

Reaction score
19.550
Ούτε θα συμφωνήσω ούτε και θα διαφωνήσω με τα λεχθέντα περί χιούμορ, κόμπλεξ, ταύτισης και λοιπών προσδιορισμών.

Θα τα προσπεράσω και θα σημειώσω ότι εμένα προσωπικά σε μια τεχνικού θέματος συζήτηση, με ενδιαφέρει το «Τι» λέγεται πολύ περισσότερο από το «Πως» λέγεται.

Ειδικά αν αυτό το «Τι» που λέγεται, συνοδεύεται και από επαρκή τεκμηρίωση, οι ανοχές μου στο «Πως» αυτό λέγεται αυξάνονται γεωμετρικά…
Οι παρατηρήσεις έχουν καθαρά ψυχολογική βάση, δεν αφορούν επιστημονικές τεκμηριώσεις. Το θέμα δεν είναι αυτές που ήδη και αυτές εκ των πραγμάτων διαθέτουν υποκειμενικότητα αλλά απο την ερμηνεία τους, την βαρύτητά τους και την απόπειρα ανάλυσης τους, μετέπειτα απο αυτούς που τις διαβάζουν ή τις παραθέτουν.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.401
... στη θεση σου, θα ανοιγα ενα θεμα τυπου στηλη αλληλογραφιας αναγνωστων "ρωτηστε τη Μανταμ Ντε Λα Οντιο να σας πει" 🐒
πουχου
...εχω παθος με τα καλωδια, απο τοτε που εμαθα οτι εχουν διαφορες, εχω σταματησει να ακουω μουσικη, και εδω που τα λεμε ποτε δεν ακουγα -στο οντιο μπηκα απο μια διαφημηση στο πλειμποι-, τα βλεπω στον υπνο μου, στο ξυπνιο μου..μεσα στο καφε μου.... Οι φιλοι μου με εχουν παρει στο πσηλο και με δουλευουν.
Ακουσα μαλιστα προσφατα οτι τελικα ειναι ολα στη φαντασια μου απο την αρχη.. και τα βαργια μηχανηματα μου δεν απσηφουν τους νομους της βαρυτητας και δεν απογειωνονται.
τι να κανω Μανταμ Ντε Λα Οντιο ? σωστε με!
-Λερναι@ Υδρας

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.045
Members
38.285
Νεότερο μέλος
Dulappy