Καλώδια και θύματα

Reaction score
690
την κενότητα τηρείς
μιας μουσικόφιλης πυγμής
που ισοσταθμίζουμε εμείς.
Μπουτχιας...
Μαλλον προτιμω να τηρω την κενοτητα παρα
την..υπερχειλιση σαν και σενα ! :tongue:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Μπουτχιας...
Μαλλον προτιμω να τηρω την κενοτητα παρα
την..υπερχειλιση σαν και σενα ! :tongue:
1589602763647.png

Ο υποφαινόμενος είναι εύκολη συγκριτικά περίπτωση μπροστά στον όγκο παρεμβολών που θα θέσουν ... τα δίκτυα 5G και τα εμφυτευόμενα τσιπάκια. 🤡

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
Παρακολουθώ με αυξομειούμενο ενδιαφέρον το παρόν νήμα, προσπαθώντας να εξάγω το δικό μου συμπέρασμα, αγνοώντας αναρτήσεις που περιέχουν τοξικότητα και εκφράσεις τύπου "εμείς και εσείς". Καταθέτω τη δική μου εμπειρία, ελπίζοντας κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει: Οι τοροειδείς του τελικού μου είχαν την τάση να μουγκρίζουν κατά καιρούς. Κάνοντας αναζήτηση εδώ και αλλού διάβασα ότι αυτό συνήθως αποτελεί ένδειξη κακής ποιότητας ρεύματος. Ο ενισχυτής συνδεόταν με την παροχή με καλώδια "του κιλού". Τις προάλλες αγόρασα από αγγελία ένα οικονομικό καλώδιο ρεύματος, σκεπτόμενος ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Έκτοτε ο ενισχυτής μου έχει ησυχάσει τελείως. Δεν έχω μετρητικά όργανα, αλλά και να τα είχα δεν θα ήξερα τι να μετρήσω, σε επίπεδο λειτουργίας όμως είναι προφανές ότι το καλώδιο είχε αποτέλεσμα. Τι είναι αυτό που έχει συνεισφέρει λοιπόν το συγκεκριμένο καλώδιο;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Παρακολουθώ με αυξομειούμενο ενδιαφέρον το παρόν νήμα, προσπαθώντας να εξάγω το δικό μου συμπέρασμα, αγνοώντας αναρτήσεις που περιέχουν τοξικότητα και εκφράσεις τύπου "εμείς και εσείς". Καταθέτω τη δική μου εμπειρία, ελπίζοντας κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει: Οι τοροειδείς του τελικού μου είχαν την τάση να μουγκρίζουν κατά καιρούς. Κάνοντας αναζήτηση εδώ και αλλού διάβασα ότι αυτό συνήθως αποτελεί ένδειξη κακής ποιότητας ρεύματος. Ο ενισχυτής συνδεόταν με την παροχή με καλώδια "του κιλού". Τις προάλλες αγόρασα από αγγελία ένα οικονομικό καλώδιο ρεύματος, σκεπτόμενος ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Έκτοτε ο ενισχυτής μου έχει ησυχάσει τελείως. Δεν έχω μετρητικά όργανα, αλλά και να τα είχα δεν θα ήξερα τι να μετρήσω, σε επίπεδο λειτουργίας όμως είναι προφανές ότι το καλώδιο είχε αποτέλεσμα. Τι είναι αυτό που έχει συνεισφέρει λοιπόν το συγκεκριμένο καλώδιο;
Ο βόμβος ιδιαίτερα σε τοροειδείς μετασχηματιστές οφείλεται κατά κανόνα σε ύπαρξη συνιστώσας από συνεχές ρεύμα στο οικιακό δίκτυο και σε υψηλή σχετικά τιμή.Δεν έχω υπόψιν καλώδιο τροφοδοσίας με ιδιότητα κατάπνιξης για τη συνεχή συνιστώσα.

Γνωρίζω όμως ότι το ποσό συνεχούς ρεύματος που παρεμβάλλεται σε δεδομένο οικιακό δίκτυο μπορεί να μειωθεί σε μη ενοχλητικές τιμές όταν φροντίζουμε να μην είναι αναμμένες διάφορες συσκευές όπως απορροφητήρες,σεσουάρ,πορτατίφ ,κλιματιστικά κττ αφού οι ανισορροπίες που μπορεί να προξενούν κατά τη λειτουργία τους ανάμεσα στις τρεις φάσεις του δικτύου αποτελούν γενεσιουργό αιτία συνεχούς συνιστώσας.Ομοίως και η τροφοδοσία συσκευών στο ηχοσύνολο από διαφορετικές πρίζες που μπορεί να υπάγονται αναμεταξύ τους σε μη κοινή φάση.Οπότε είναι δυνατόν να μην επιλύθηκε το ζήτημα αποκλειστικά με τα νέα καλώδια αλλά και με άλλα μέτρα που ενδεχομένως υιοθετήθηκαν προς την βελτιωτική για την ποιότητα ρεύματος κατεύθυνση.

Last edited:

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
@Bhutia ευχαριστώ για την απάντηση. Πέρα από τη συνιστώσα από συνεχές, υπάρχει περίπτωση ο βόμβος να προερχόταν από καλώδιο κακής ποιότητας;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
@Bhutia ευχαριστώ για την απάντηση. Πέρα από τη συνιστώσα από συνεχές, υπάρχει περίπτωση ο βόμβος να προερχόταν από καλώδιο κακής ποιότητας;
Ακόμα και τα πλέον ευτελή καλώδια τροφοδοσίας που έχω ο ίδιος χρησιμοποιήσει δεν προκαλούσαν ποτέ τέτοια φαινόμενα σε δικές μου συσκευές.Και κρίνω σκόπιμο να μη μπαίνω σε εικασίες για καλώδια και συσκευές που δεν ξέρω καν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Μας αραδιαζετε ενα σωρο μετρησεις για να αποδειξετε οτι ειναι π@π@ρας ο αλλος. Νομίζετε ότι αυτές οι μετρήσεις θορύβου που αραδιάζετε ειναι το θεσφατο όλων ή θα μας κουφάνουν? ... ΟΧΙ.
Οχιά διμούτσουνη.

Αυτές οι μετρήσεις ακριβείας στο φάσμα θορύβου της εξόδου του Ντακ, αποδεικνύουν άνευ δυνατότητας αντίρρησης, πως η μείωση των θορυβικών συνιστώσεων στο επίπεδο του έθερνετ, δεν επηρεάζει σε τίποτα απολύτως την αναλογική έξοδο του Ντακ.

Δυστυχώς, το πάγιο αίτημα πως "κάπου ενδιάμεσα είναι η αλήθεια" και "βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας", δεν έχει καμία απολύτως λογική.

Η αλήθεια είναι εντελώς ξεκάθαρη, είναι εξόχως μετρήσιμα μεγέθη οι θορυβικές συνιστώσες και δεν υπάρχει χώρος για άλλες "απόψεις", σόρρυ γκαϊζ, απλώς κάνετε λάθος.

Η πάγια τακτική σας να προσπαθείτε να χωρέσετε μια λάθος άποψη εκεί που δε σας παίρνει, οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων πάνω στον τρόπο που όλα αυτά τα πράγματα δουλεύουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Υπήρχε μια εποχή που ακούγαμε από το σκαλουμπακα για το τζίτερ που έρχεται πακέτο με τα Φλακ που κατεβάζουμε από το ίντερνετ, τα Φλακ τα μολυσμένα.

Η άγνοια που είχε τότε ένας άνθρωπος του βινυλίου, που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με ψηφιακά, τον οδηγούσε σε ένα σωρό τέτοιες διασκεδαστικές ατάκες.

Τώρα το συνεχίζετε με επίπεδα θορύβων κάτω από τα -140 ντεσιμπέλ, μπλεγμένα με wi-fi θεωρίες συνωμοσίας, σε σεταπ που δε βγάζουν ούτε 70 ντεσιμπέλ δυναμικό εύρος...

Τίποτα δεν άλλαξε. Η άγνοια κάνει μπαμ. Η χημική αντίδραση στα ηλεκτρόνια του καβλωδιου και το ολγουεϊζ του θέρτι δε διαφέρουν σε τίποτα.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.778
Υπήρχε μια εποχή που ακούγαμε από το σκαλουμπακα για το τζίτερ που έρχεται πακέτο με τα Φλακ που κατεβάζουμε από το ίντερνετ, τα Φλακ τα μολυσμένα.
:oops::oops:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Δημητρη ξυπνησε αγριο το μεγαλο αυτι, ;) :roflmao: ακου διμουτσουνη δηλαδης εχει δυο κεφαλια;:rofl::geek:
Είχα να το ακούσω από τότε που ζούσε η γιαγιά μου... :rolleyes:
Και εφαρμόστηκε περίτεχνα στην αρχή της τοποθέτησης για αιφνιδιασμό κύριε Χρήστο.
Μου έχει χύσει κι άλλοτε τον πρωινό καφέ ο εν λόγο κύριος... :O_o:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Όλοι στην...τσίτερ με το jitter...

Reaction score
8.899
Συμφωνώ,

μπορούμε να κάνουμε έναν αγώνα μπάσκετ
ή 5 x 5 και αν δεν πειστούν να περάσουμε σε... *ατομικά αθλήματα :biggrin: