Καλώδια και θύματα

Reaction score
4.817
Τότε έχουν πρόβλημα τα ηχεία, θα έπρεπε να αλλάξεις ηχεία κι όχι ενισχυτή.
Ναι μάλιστα .
Τα συγκεκριμένα ηχεία εάν τα έφτιαχνε άλλη εταιρεία κ όχι η b&w θα κόστιζαν πολλαπλάσια γιατί δεν έχουν την ίδια γραμμή παραγωγής .
Και τόσα studio που τα έχουν είναι άσχετοι και ξέρουν τα λεφτά τους που να τα χαλάσουν που μετράνε κ το ευρώ .
Να σοβαρευτούμε και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα έτσι ;
Καλη η πλάκα αλλά έχει μικρο διαχωρισμό σημείο το γέλιο με το ξεφτηλισμα ...

Reaction score
3.628
Το να εχουν προβλημα τα αυτια σου και το συστημα που εχεις μηπως σου περασε απο το μυαλο εστω και λιγο; :biggrin:

Reaction score
2.994
Ανάποδα τα λες
Οταν ένα ηχείο δεν “αντιδρά” θετικά στην αναβάθμιση των ενισχυτικών (πράγμα αδύνατο),
κάτι σίγουρα δεν πάει καλά,
επίσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία μεταξύ ηχείου - ενισχυτή με βάση το κοστολόγιο για να πάρεις τα μέγιστα
.

Last edited:

Reaction score
4.587
Το να εχουν προβλημα τα αυτια σου και το συστημα που εχεις μηπως σου περασε απο το μυαλο εστω και λιγο; :biggrin:
Όχι, δε μου πέρασε ούτε στιγμή διότι αμφότερα δεν μπαίνουν στην παρούσα εξίσωση.
Ανάποδα τα λες
Οταν ένα ηχείο δεν “αντιδρά” θετικά στην αναβάθμιση των ενισχυτικών (πράγμα αδύνατο),
κάτι σίγουρα δεν πάει καλά,
επίσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία μεταξύ ηχείου - ενισχυτή με βάση το κοστολόγιο για να πάρεις τα μέγιστα
.
Συγκεκριμένη αναλογία σίγουρα δεν υπάρχει αλλά αν ένα ηχείο χρειάζεται πολλαπλάσιας αξίας ενισχυτικά τότε είναι κακοσχεδιασμένο και αποτελεί κάκιστη αγορά. Τα ηχεία ακούμε, οι ενισχυτές απλά τα οδηγούν. Στα ηχεία πάνε τα λεφτά, εκεί μόνο πιάνουν τόπο.

Reaction score
3.628
Όχι, δε μου πέρασε ούτε στιγμή διότι αμφότερα δεν μπαίνουν στην παρούσα εξίσωση.

Συγκεκριμένη αναλογία σίγουρα δεν υπάρχει αλλά αν ένα ηχείο χρειάζεται πολλαπλάσιας αξίας ενισχυτικά τότε είναι κακοσχεδιασμένο και αποτελεί κάκιστη αγορά. Τα ηχεία ακούμε, οι ενισχυτές απλά τα οδηγούν. Στα ηχεία πάνε τα λεφτά, εκεί μόνο πιάνουν τόπο.
Ετσι!Μονο οταν βλεπεις καλες μετρησεις να αγοραζεις κατι και ας μην το ακουσεις...

Με βαση το Audio Scince Review,με κανα χιλιαρικο στηνεις το καλυτερο συστημα του κοσμου!

Reaction score
3.628

Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Θα παιξει και με φθηνο ενισχυτη αλλα μαλλον δεν μπορεις να καταλαβεις τι παει να πει αναβαθμιση...Το ειπαμε ξανα-παρτε Crown και μεινετε με αυτον μια ζωη αν δεν ακουτε διαφορες στα ποιοτικως καλυτερα υλοποιημενα μηχανηματα.

Reaction score
4.817

Φίλε μου τα πάντα παίζουν ρόλο .
Πολλές φορές οι εταιρείες λυπούνται να βάλουν κ σωστή διατομή καλωδίων στο κροσσοβερ .
Στο επόμενο μοντέλο αλλάζουν την διάμετρο του καλωδίου κ το πουλάνε για αναβάθμιση.
Εταιρείες σε εισαγωγικά συνήθως .
Κάνε μια απλή δοκιμή ...
Σίγουρα έχεις έτοιμο πσκετακι ηχοσυστήματος με τις τρίχες καλώδια .
Άλλαξε το καλώδιο αυτό με μεγαλύτερη διατομή κ βάλε ράδιο μόνο
Να δεις τι διαφορά έχει βρε αδερφέ .
Υπάρχουν εταιρείες υπερτιμημένες στα πάντα αλλά υπάρχουν κ σοβαρές .
Συνήθως πληρώνεις το κόστος εξελιξης σε υπεροκοστολογιση .
Μην μηδενίζουμε τα πάντα .
Και αν δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά τα μεγαλύτερα βαλαντια για ενισχυτικά και το ηχείο που γουστάρεις δεν φταίνε οι εταιρείες αλλά εμείς που δεν μπορούμε να τα αντέξουμε οικονομικά .
Πόσες φορές έχουμε αγοράσει τον κλώνο διότι δεν μπορούμε το πρωτότυπο ;;;
Εις γνώση μας .
Αλλά μην τα μηδενίζουμε όλα ...
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Ποια είναι η αναλογία κόστους SCM 50 με τον P2, κάπου στο 4 ή κάνω λάθος?
Και θεωρείς ότι είναι ιδανικό το ταίριασμα ;;;;
Για βάλε μεγαλύτερο πχ bryston να δεις πως παίζει ....

Reaction score
4.587
Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Θα παιξει και με φθηνο ενισχυτη αλλα μαλλον δεν μπορεις να καταλαβεις τι παει να πει αναβαθμιση...Το ειπαμε ξανα-παρτε Crown και μεινετε με αυτον μια ζωη αν δεν ακουτε διαφορες στα ποιοτικως καλυτερα υλοποιημενα μηχανηματα.
Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αναβάθμιση, δίνω λίγα για να πάρω περισσότερα. Το να δώσω πολλά για να πάρω λίγα δεν είναι αναβάθμιση αλλά σπατάλη πόρων.

Reaction score
4.817
Μου θυμίζεις τα jbl που προτείνουν τα Κράουν για ταίριασμα
Κανείς δεν εξετάζει ότι είναι δική της εταιρεία κ την συμφέρει να πουλάει αυτά .
Για βάλε lamp gruppen να δεις πως παίζουν ....

Reaction score
660
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Ποια είναι η αναλογία κόστους SCM 50 με τον P2, κάπου στο 4 ή κάνω λάθος?
απλά ανέφερα ένα ηχείο στο οποίο οσο καλύτερα ενισχυτικά του βάλεις τόσο καλύτερη αποδοση θα έχει.... και δεν είναι κακοσχεδιασμένο...

Reaction score
4.817
Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αναβάθμιση, δίνω λίγα για να πάρω περισσότερα. Το να δώσω πολλά για να πάρω λίγα δεν είναι αναβάθμιση αλλά σπατάλη πόρων.
Ο καθένας έχει την δική του κοστολόγηση .
Άλλος γουστάρει ideal ποδήλατο και άλλος ktm .
Την ίδια δουλειά κάνουν κ τα 2

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Ετσι ειναι. Παιρνεις ακριβο ενισχυτη, με υψηλη ποιοτητα υλικων και εχεις εξασφαλιζμενη την ανωτερη ηχητικη αποδοση. Αλλωστε ειναι νομος πως ο,τι πληρωσεις παιρνεις
35ED203B-9437-4BCC-B672-0B0067B9F751.jpeg

Reaction score
2.994
Όταν ένα ηχείο είναι απαιτητικό στην οδήγησή του δεν σημαίνει ότι είναι κακοσχεδιασμένο.
Το ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται στο νου είναι το παθητικό atc scm 11 το οποίο εκτός του ότι είναι “βατοφάγο” είναι και πολύ επιλεκτικό στα ενισχυτικά αλλά και στα υπόλοιπα συνοδά.
Δηλαδή για να ακούσει κάποιος τι μπορεί να κάνει αυτό το μικρό θα πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα
για να το ξυπνήσει. Τελικά τι είναι.... κακοσχεδιασμένο ή φθηνό ?

.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Εγώ δεν είμαι μηδενιστής ούτε υποστηρίζω ότι ένα πολυκάναλο σχήμα δεν μπορεί να παίξει εξαιρετικά απλά έχω ακολουθήσει άλλο μονοπάτι για πολλούς λόγους, εσυ μου μιλάς για ειδικά διαμορφωμένους χώρους κτλ αλλά πόσοι από εδώ έχουν αυτή την δυνατότητα.
Διαφωνώ.

Είσαι μηδενιστής όλων των αντικειμενικών αρχών στο οντιο, και μονάχα ασχολείσαι με την "υποκειμενική άποψη".

Προσωπικά δεν κατακρίνω την προσωπική άποψη, ακόμα κι αν πρόκειται για καλώδια.

Ωστόσο, κατακρίνω τον απόλυτο μηδενισμό στα βασικά αντικειμενικά δεδομένα του όντιο.

Εξ'αρχής για το σετάπ σου ας πούμε, σου έδειξα την ανεπάρκεια απόκρισης στις πρώτες οκτάβες. Έχεις μηδενίσει την αξία αυτή, που πρόκειται για βασική αρχή στο Hi-Fi, απόκριση συχνότητας λέμε, τα βασικά, 20-20. Έτσι προβλέπεται.

Έχεις μηδενίσει τις βασικές αρχές στην τοποθέτηση, όσον αφορά τα sbir, έχοντας λάθος θέση στα ηχεία σου.

Έχεις μηδενίσει την βασική αρχή του ισόπλευρου τριγώνου.

Έχεις μηδενίσει την βασική αρχή της αξίας της ισοταθμισης για ορθή στερεοφωνια, για ορθή ενσωμάτωση σαμπ, έχεις μηδενίσει τα πάντα όλα, και ασχολείσαι με την ουρά σου...

Δε μιλάμε για "μονοπάτια" στο οντιο, μιλάμε για τα βασικά.

Δες ο μπουτχιας πόσο σωστά έχει φέρει δικάναλα σεταπ, είτε με σαμπ είτε χωρίς σαμπ (στο μέτρο του δυνατού). Τι από αυτά έχεις κάνει;

Μια μέτρηση βρε αδερφέ; Δύο πίνακες στο χώρο που να είναι διαχυτικες διατάξεις με απορρόφηση υπάρχουν; Τίποτα. Μηδενισμός σε όλα.

Αυτό κατακρίνω.

Εσύ πιστεύεις ότι ένα ζευγάρι ενεργων των 3000€ το ζευγάρι μπορεί να παίζει ποιο αναλυτικά και καλύτερα από δύο παθητικά των 3500€ που υποστηρίζονται από τελικούς των 8000€
Καταρχήν είναι ανοησία να προσπαθείς να συγκρίνεις ένα σύνολο ενισχυτή ηχείου στα 3.500+8.000= 11.500 € με ενεργά στα 3.000€ !

Αυτά ρε παλικάρια δε γίνονται που προσπαθείτε να δείξετε!

Στο κόστος του ενεργού συμπεριλαμβάνονται τα κόστη των ενισχυτών, οπότε μη λέτε ότι να'ναι..

Ένα συνολικό κόστος παθητικού με ενισχυτικα στα 20.000€ να το συγκρίνετε με ένα ενεργό στα 20.000€.

Στο ίδιο κόστος.

Εκεί θα φάει τέτοια μπάτσα το σύνολο του παθητικού που θα του φύγουν τα δόντια.

Ουδεμία άλλη σύγκριση τιμής δεν έχει νόημα.

Αν μπορείς να αποφύγεις και το κόστος του προενισχυτή, ή και του Ντακ, εφόσον το ενεργό διαθέτει Ντακ, τότε θα πρέπει να το προσθέσεις στο κόστος του παθητικού σεταπ για σύγκριση.

Δηλαδή, πες πως έχεις ένα παθητικό σεταπ με τα εξής:

Ηχεία 10.000€
Ενισχυτές 8.000€
Προενισχυτής 6.000€
Ντακ 12.000€
Καλώδια 4.000€ (ηχείων, ιντερκονεκτ,κλπ)

Σύνολο: 40.000€

Βάλε να το συγκρίνεις με ένα ενεργό ζευγάρι στα 40.000€ που να διαθέτει ψηφιακή είσοδο (ενσωματωμένα Ντακ).

Αν το ενεργό έχει και dsp (δυνατότητες ισοστάθμισης) τότε θα πρέπει να προσθέσεις κόστος στο παθητικό για να έχει τις ίδιες δυνατότητες.

Ένα προς ένα το κόστος σύγκρισης.
Εκεί να δεις τι ξύλο θα φάει το παθητικό σεταπ.

Τα υπόλοιπα που λέτε περί συγκρίσεων με ενεργά του διφραγκου, είναι κοτσάνες.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Ηχεία 10.000€
Ενισχυτές 8.000€
Προενισχυτής 6.000€
Ντακ 12.000€
Καλώδια 4.000€ (ηχείων, ιντερκονεκτ,κλπ)

Σύνολο: 40.000€
Ακομα και στο θεωρητικο παραδειγμα, τσιφουτης εισαι στα καλωδια.
Βαλε κατι παραπανω ρε.
Ενα χιλιαρικο το μετρο εχει το κόντο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Στις συνολικές καλωδιώσεις, έβαλα ένα 10% της συνολικής αξίας, που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα σε οποιοδήποτε σεταπ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα καλώδια δεν είναι τζάμπα, κι όσο πιο πολλά είναι, τόσο πιο μεγάλο το συνολικό κόστος τους.

Θέλει προσπάθεια για να μειώσεις το κόστος των καλωδίων και να διαθέσεις τα λεφτά εκεί που έχει περισσότερη αξία (στα ηχεία).

Αν λόγου χάριν μπορούσαμε να μηδενίσουμε το κόστος των καλωδιώσεων στο ανωτέρω παθητικό σεταπ, τότε η αξία των ηχείων από 10.000€ θα μπορούσε να πάει στα 14.000€, πράγμα που αναμφίβολα θα έδινε ανώτερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε σούπερ καλώδια στα λεφτά αυτά με τα υποδεέστερα ηχεία...(κάτι που συνεχώς τονίζουμε, όλα τα λεφτά στα ηχεία..)

Ξέχασα στο κόστος του παθητικού σεταπ να προσθέσω κοστολογια από βάσεις αντικραδασμικα και ρακ για τα μηχανήματα (τελικούς, προ, Ντακ, μηχάνημα ισοστάθμισης) τα οποία δε χρειάζεται να υπάρχουν στο ενεργό που τα ενσωματώνει όλα.

Ένα προς ένα η σύγκριση κόστους.

Όλα μαζί από τι μια, και ένα ζευγάρι ενεργά από την άλλη.

Αυτή είναι η σύγκριση, δεν υπάρχει άλλη.

Last edited:

Reaction score
4.587
απλά ανέφερα ένα ηχείο στο οποίο οσο καλύτερα ενισχυτικά του βάλεις τόσο καλύτερη αποδοση θα έχει.... και δεν είναι κακοσχεδιασμένο...
Άσε την άποψή μου, την άποψή σου ή την άποψη κάποιου άλλου και δες τι σου λέει η ATC. Η εταιρία που σχεδίασε, κατασκεύασε και διαθέτει το SCM 50 σου λέει: "για αυτήν την ηχειάρα εγώ ζητώ 15000€, αν θες κι ενισχυτή έχω τον P2 που είναι τούμπανο και τον έχω σχεδιάσει για να την οδηγεί όπως εγώ νομίζω πως πρέπει. Για τον ενισχυτή ζητώ 4000€".

Συμφωνώ απόλυτα με την ATC, παρότι όπως είπα η γνώμη μου δεν έχει καμία βαρύτητα, πως αυτή είναι μία λογική αναλογία κόστους ηχείων/ενισχυτή, Η γνώμη της ATC έχει βαρύτητα, δε νομίζεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να οδηγήσει με ενισχυτές της επιλογής του "καλύτερα" τα atc, από ότι κάνει η ίδια η atc στις ενεργές εκδόσεις των δικών της ηχείων, είναι μεγάλος ......κας. (τις πρώτες δύο συλλαβές θα τις μαντέψετε).

Και καραγκιόζης.

Για πολλαπλούς λόγους. Σεντόνι.

Να θυμάται κιόλας, πως η ίδια η atc, φτιάχνει σαμπ για τα ηχεία της. Μέχρι και για τα πιο μεγάλα, για όλα της τα ηχεία, δίνει τα κατάλληλα σαμπ:

269526_2c4f049b7b45647bef58f8d000fd36fa~2.jpeg

Η atc ξέρει. Ο Καραγκιόζης, όχι.

ΥΓ.
Αν ο Καραγκιόζης δεν έχει λεφτά για να αγοράσει τα σαμπ της atc, δεν τον φταίει η atc, φταίει το ότι είναι Καραγκιόζης και απλώθηκε εκεί που δε τον παίρνει. Έπρεπε να πάρει συνολικό σεταπ ηχείων στα οικονομικά του δεδομένα, κι όχι να πάρει μόνο το Τουίτερ από το ακριβό ηχείο και να αδιαφορεί για την έλλειψη μεσαίων και μπάσων.
.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.041
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74