Καλώδια και Hi-Fi

Reaction score
370
Απάντηση: Καλώδια και Hi-Fi

Πριν απο μερικά χρόνια ενας ιαπωνας κατασκευαστης καλωδίων εστειλε για δοκιμή σε γνωστο περιοδικό ήχου, ενα μονόκλωνο καλώδιο για σύνδεση ηχείων, που απο τις φωτό φαινόταν οτι ηταν ΙΔΙΟ με αυτα τα 75Ω της κεραίας της T.V., που έχουν 1.5€ το απλό μέτρο,και που ηταν τερματισμένο με τις πιο απλές μπανάνες που υπάρχουν, σε πολυ υψηλή τιμή ανα στέρεο μέτρο!Δεν πίστευα στα μάτια μου. Εγινε η δοκιμή λοιπόν και αποφάνθηκαν οτι το καλώδιο... άξιζε τα λεφτά του αποδεικνύοντας πόσο καλό ήχο ειχε αυτή η κατασκευή του γιαπωνέζου και ότι θέλει μόνο προσοχή στο σημείο που ενώνεται με την μπανάνα γιατί ο μονόκλωνος χαλκός σπάει σχετικά ευκολα,δηλαδή όπως ακριβώς συμβαίνει και με το καλώδιο της T.V.Απο εκείνη την στιγμή κατάλαβα ποσο κορόιδα ειμαστε, να πιστεύουμε τα παραμύθια περι μαγικών καλωδίων,που μας αραδιάζουνε,προκειμένου να γεμίζουν ορισμένοι τις τσέπες τους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τα πσαρια
Τα φρεσκα ειναι απλα μυθος
ενα πραμα σαν ντην μπυρα:143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καλα και αφτοι στο περιοδικο τοσο πσωνια ητανε
δεν καταλαβανε οτι μωλις κουμπωσανε το καλωδιο της κεραιας
αντι για μουσικη βλεπαμε τατιανα στεφανιδου και αξιζει να το δεις.Τι σκ@τα γριβιουερς ητανε:111:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

καλα και αφτοι στο περιοδικο τοσο πσωνια ητανε
δεν καταλαβανε οτι μωλις κουμπωσανε το καλωδιο της κεραιας
αντι για μουσικη βλεπαμε τατιανα στεφανιδου και αξιζει να το δεις.Τι σκ@τα γριβιουερς ητανε:111:
:143: respect!

Reaction score
370

Στο όνομα του δοκιμαστή-ειδικού σε θέματα ήχου, οι περισσότεροι απο εμάς πίνανε νερό στ'όνομά του.
Το ενδεχόμενο να τα πήρε για να προωθήσει το καλώδιο, το σκέφτηκες καθόλου;
Λέω τώρα !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ειναι ποτε δυνατο καποιοι να ειδαν ενα καλωδιο κεραιας , και να μην καταλαβαν τι θορυβο κανει ο ενας αγωγος οταν κουνιεται?
και την γειωση πως την κολλησαν
στην μπανανα , ή το αναλογο διχαλο.
Ρε τι παθανε οι ιαπωνες.Αλλα τους αξιζει , να μαθουν αλλες φορες να σκωτωνουν φαλαινες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εφιδης διαβαζω ....... μην τις πω αλλιως .απλα οποιος εσθανεται φοτινως παντογνοστις ας απαντησει στο ακολουθο

γιατι δεν βαζει και ακλωδια στους προ τις
στις πηγες τις
και στα ντακ τις

αντε για

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Η επιλογή μιας εταιρίας της εμβέλειας της Krell, αλλά και άλλων μεγάλων εταιριών, να βάλει μονοκόμματο, και μεγάλης διατομής, καλώδιο τροφοδοσίας σε έναν τελικό μεγάλης ισχύος μόνο τυχαία δεν είναι.

Δεν θα μπορούσε να αφήσει την ασφάλεια στα χέρια οποιουδήποτε ιδιοκτήτη που θα ήθελε να πειραματιστεί με ακατάλληλα για τη περίσταση καλώδια τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά.

Πολύ σωστά παρατήρησε πριν ο Αργύρης πως αυτό δεν το κάνει σε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση γιατί σε αυτές δεν κινδυνεύει κανείς και τίποτα με οποιοδήποτε καλώδιο και επαφές.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

να αγιασουν τα δαχτυλακια σου κυριε διαχειριστα:126:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.076

Δεν ξέρεις τι λες και τι κάνεις είσαι σε μια φάση τραγική.:116:

Reaction score
15.546
Απάντηση: Re: Καλώδια και Hi-Fi

Η επιλογή μιας εταιρίας της εμβέλειας της Krell, αλλά και άλλων μεγάλων εταιριών, να βάλει μονοκόμματο, και μεγάλης διατομής, καλώδιο τροφοδοσίας σε έναν τελικό μεγάλης ισχύος μόνο τυχαία δεν είναι.

Δεν θα μπορούσε να αφήσει την ασφάλεια στα χέρια οποιουδήποτε ιδιοκτήτη που θα ήθελε να πειραματιστεί με ακατάλληλα για τη περίσταση καλώδια τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά.

Πολύ σωστά παρατήρησε πριν ο Αργύρης πως αυτό δεν το κάνει σε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση γιατί σε αυτές δεν κινδυνεύει κανείς και τίποτα με οποιοδήποτε καλώδιο και επαφές.
κοιτα.....

αυτο το κτηνακι δεν το παιρνει ο οποιοσδηποτε......

σιγουρα εχει και εγχειριδιο το οποιο αναφερει καλωδιο διατομης .

Και μην ειστε αφελης......
..δλδ εαν εγω θελω να το βαλω σε μια πριζα η οποια υπερβαινει το καλωδιο του μηχανηματος...
....τι κανω..:118::112::142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Oτι εκανα εγω με το μοσχαρι, εχεις δικια του γραμμη με 25αρα ασφαλεια.Τοσο απλα, και μιας και δεν κουβαλιεται ευκολα κατι τετοιο ο κατασκευαστης κοιτα να διασφαλιστει με καθε τροπο.(λεγε με σπεσιαλ IEC).Aλλιως θα σου ρειχνει ασφαλεια .

Reaction score
249

Το καλωδιο που μπαινει στο ρολοι του σπιτιου μου απο την κολονα της ΔΕΗ ειναι πολυ λεπτο για τα 40 αμπερ του ρολογιου (σε σχεση με καποια χαιενταδικα καλωδια που εχω δει) ακομη και της κουζινας το καλωδιο που φευγει απο τον πινακα "Λεπτο" ειναι αν και το χοντροτερο του σπιτιου και στη μεγαλυτρη ασφαλεια του πινακα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.036

Oτι εκανα εγω με το μοσχαρι, εχεις δικια του γραμμη με 25αρα ασφαλεια.Τοσο απλα, και μιας και δεν κουβαλιεται ευκολα κατι τετοιο ο κατασκευαστης κοιτα να διασφαλιστει με καθε τροπο.(λεγε με σπεσιαλ IEC).Aλλιως θα σου ρειχνει ασφαλεια .
Προσοχή στη...λεζάντα:612:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μη σε νοιαζει, εχω Low profile χαρακτηριστικα:138:

Reaction score
15.546

δεν πας καθολου καλα Αναργυρε.....:116:

Δλδ θα κανει καποιος ολοκληρη ιστορια για μισο η ενα μετρο..επειδη κρελ και καθε κρελ εχει κολημα.....

Απλα τον ανοιγεις και βαζεις ενα μεγαλυτερο καλωδιο.....:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μωρε οτι θελει ο καθενας κανει.Εγω πριν 7 χρονια τρυπαγα sub woofer Και pioneer 2011 (αν θυμαμαι καλα) και τους εβαζα iec για να τους κουμπωνω δικα μου καλωδια.Τωρα ο καθενας κανει οτι θελει.Οπως ειπα και πριν λιγο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS