Κασέτες

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.844
Δεν ξέρω τι μαγεία έχουν κάνει με το dac αλλά η ποιότητα αναπαραγωγής σε δισκάκια που έχεις γράψει με το ίδιο είναι καλύτερη και της αρχικής!!!!!
Άρα θα μπορούσες πχ να γράψεις ξανά και ξανά το ίδιο δισκάκι και κάθε επόμενο θα ήταν καλύτερο... Πού σταματάει αυτό; Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει μια (επαν)εγγραφή; Μήπως εδώ έχουμε μια άνευ προηγουμένου εμπορικά εκμεταλλεύσιμη ιδέα;

You read it here first ©®™ κλπ

🙄

Reaction score
828
Άρα θα μπορούσες πχ να γράψεις ξανά και ξανά το ίδιο δισκάκι και κάθε επόμενο θα ήταν καλύτερο... Πού σταματάει αυτό; Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει μια (επαν)εγγραφή; Μήπως εδώ έχουμε μια άνευ προηγουμένου εμπορικά εκμεταλλεύσιμη ιδέα;

You read it here first ©®™ κλπ

🙄
Μπααααα είναι σαν να προσθέτει κάποιο φίλτρο στην αναπαραγωγή αλλά μόνο στα δισκάκια που έχω γράψει με αυτό όταν παίζουν σε αυτό!

Στα άλλα μου player ακούγονται πιο "φτωχά".....

Επίσης τα δισκάκια που έχουν γραφτεί σε άλλο player ακούγονται και σε αυτό τυπικά.

Reaction score
828
To onkyo αγοράστηκε 50€ σε κατάσταση βιτρίνας και δουλεύει άψογα.
Το sony αγοράστηκε 40€ και πέρασε τα 200€ με ιμάντες,ρόλερς και τα gears of doom που ραγίζουν και μπλοκάρει αλλά άξιζε τον κόπο και τις πολλές ώρες που έφαγα.

Τα καταραμένα λάστιχα της sony δεν ξεραίνονται σαν τα κλασσικά αλλά γίνονται κρέμα.

Ο τελικός καθαρισμός έγινε με γάντια και σπρεϊ καθαρισμού καρμπυρατέρ που έτυχε και είχα και έφυγε σαν νερό η κρέμα!!!!!

Το kenwood μου το είχε χαρίσει φίλος το 2000 και έχει το καλύτερο hot record που έχω ακούσει σε απλή κασέτα σχεδόν στα συν 8 db!!!!!!
H MONA πίσω απο τα md είναι αντάπτορας κανονικής κασέτας σε 8 track!!!!!
IMG_20250209_181439.jpg

Reaction score
69
@ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ φοβερά μηχανήματα και φοβερή συλλογή από κασέτες άγραφες, γραμμένες και CD/MD! Ειδικά οι κασέτες του Χάρρυ Κλυνν όλα τα λεφτά! (τις έχω και εγώ σχεδόν όλες νομίζω). Εγώ πάντως από κενές έχω καμιά δεκαριά, από διάφορες μάρκες, όλες από δεκαετία 90 (RAKS RX90, RAKS ED-SX 90, TDK T1 60 και μία SONY EF 60 σαν αυτές που έχεις) και συνεχίζω να μαζεύω, γιατί γράφω αρκετές και κρατάω και 1-2 σφραγισμένες από την κάθε μάρκα. Από CD-R 80 έχω γράψει καμιά 50ριά μέχρι στιγμής. MD δεν έχω αποπειραθεί να γράψω ποτέ.

Reaction score
130
Αυτο το διπλο Sony το ειχα και εγω στο πατρικο, ειχε πολυ αξιοπρεπη ηχο απο οτι θυμαμαι.
Καποια στιγμη πηγα να το βαλω παλι σε χρηση, δεν ειχαν καμια κινηση οι μηχανισμοι, ανοιγω καπακι, βλεπω τα λαστιχακια ειχαν λιωσει, ειχαν γινει σαν κολλα, αυτο που περιγραφεις σαν κρεμα.
Το αφηνω ανοικτο για να το μελετησω αλλη στιγμη, το βλεπει ο πατερας μου, αρχιζει λυνει μηχανισμους (το γιατι δεν το ξερω,αφου λαστιχακια δεν ειχε να αλλαξει, ουτε θα θυμοταν πως ηταν μετα απο μηνες που μπορει να γινοταν το σερβις), χανει κατι ελατηριακια, αιωνια του η μνημη του ντεκ... πολυ κριμα γιατι ηταν και σαν καινουργιο... το εχω ακομα σε μια γωνια στο πατρικο, μπορει καποια στιγμη να ασχοληθω, μηπως βρω τα ελατηρια ή μηπως φτιαξω το ενα απο τα δυο ντεκ να παιζει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.349
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent