- Reaction score
- 11.594
Όταν το τρίγωνο ακρόασης έχει πλευρά 4 μέτρα, πρέπει να πληρώσεις πολλά. Όταν έχει 1 μέτρο, αρκετά λιγότερα.2.Ακραιο παράδειγμα χώρου.
Με τα περισσότερα ποσα,φακές αγοράζεις, ηχειαρες όχι.
Όταν το τρίγωνο ακρόασης έχει πλευρά 4 μέτρα, πρέπει να πληρώσεις πολλά. Όταν έχει 1 μέτρο, αρκετά λιγότερα.2.Ακραιο παράδειγμα χώρου.
Με τα περισσότερα ποσα,φακές αγοράζεις, ηχειαρες όχι.
Όταν το τρίγωνο ακρόασης έχει πλευρά 4 μέτρα, πρέπει να πληρώσεις πολλά. Όταν έχει 1 μέτρο, αρκετά λιγότερα.
Ακραίο παράδειγμα τοποθέτησης.Εννοω τα 4 μετρα.Όταν το τρίγωνο ακρόασης έχει πλευρά 4 μέτρα, πρέπει να πληρώσεις πολλά. Όταν έχει 1 μέτρο, αρκετά λιγότερα.
Με το πιοτό και την έλλειψη μουσικής παιδείας δεν θεωρείται κάποιος εκπαιδευμένος ακροατής.Όσον αφορά τον πολύ κόσμο, την πλειοψηφία ας πούμε των ακροατών, ιδίως των εκπαιδευμένων ακροατών (και πρέπει να μάθετε κάποτε τι σκατά σημαίνει "εκπαιδευμένος" ακροατής, γιατί δεν το γνωρίζετε και ό,τι νομίζετε ότι γνωρίζετε είναι λάθος), έχει πάντα δίκιο, κι αν βρίσκεστε με άλλη άποψη, έχετε πάντα λάθος.
Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία έχει πάντα δίκιο.
Βασική αρχή.
Οπότε, μια ένδειξη με ακροάσεις του αν πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση ο ήχος στο στέρεο, είναι να φέρνετε πολύ κόσμο που να εκτιμάτε πως ξέρει να ακούει, έναν έναν πάντα, στο σπίτι σας, να τους αφήνετε ελεύθερα σε ότι στάθμη θέλουν να ακούν αυτά που ξέρουν, τα δικά τους, και να συλλέγετε γνώμες, κρατώντας μόνον τα αρνητικά. Εάν τα αρνητικά συμπίπτουν από πολλούς, έχουν δίκιο, κι ας διαφωνείτε.
Αυτό, είναι χρήσιμο.
Πιο χρήσιμο όμως είναι να μάθετε κάποτε το τι ακριβώς σημαίνει "εκπαιδευμένος ακροατής", να διερευνήσετε τις δικές σας δυνατότητες με σειρά τέστ επί του θέματος, να διευρύνετε τις όποιες ικανότητες έχετε με εκπαίδευση επί του αντικειμένου, και
Η άλλη οδός, είναι να βάζετε ένα σκατς και να απολαμβάνετε τη μουσική σας πχιωμένοι. Πάντα παίζει καλύτερα άμα είσαι πχιωμενος.![]()
Σωστα.Ολοι όμως οι υπόλοιποι;Και όμως έχω δει αρκετούς τον τελευταίο καιρό να ανοίγουν θέμα εδώ , να ζητούν συμβουλές και να λένε παρόμοια μεγάλη απόσταση ακρόασης.
Η εφαρμογή της θεωρίας είναι που μας απασχολεί.Όλα είναι γραμμένα στα βιβλία
Μη λές τέτοια και σε στήσει ο Κος Χρήστος @christos77 .... στα 4 μέτρα, μετά μουσικής μάλιστα. Δίνεις ιδέες. Εάν δεν απαντήσεις σωστά για την διαφορά των κορνων θα εκτελείσαι πάραυτα.Ακραίο παράδειγμα τοποθέτησης.Εννοω τα 4 μετρα.
Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια, μόνο ηχεία υπάρχουν για όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.....
Τα 20 χιλιάρικα για σοβαρά ηχεία περισσεύουν και μπόλικα ρέστα αν δεν είσαι κολλημένος σε μάρκες που πουλάνε Mini Cooper σε τιμή Enzo.
Υπάρχουν ηχειάρες με τιμή 2.500€, 3.500€, 4.000€, 6.000€, μαξ 10.000-12.000€ το ζεύγος.
Και δεν είναι και λίγες οι επιλογές.
Κάτσε να το συζητήσουμε λίγο αυτό.Ελεύθερος είναι ο κόσμος να κάνει ότι γουστάρει.
Όχι εδώ , ήμαρτον . Κουράστηκε ο κόσμοςΚάτσε να το συζητήσουμε λίγο αυτό.![]()
![]()
Πολύ εύκολα κουράζεται ο κόσμος ρε παιδάκι μου.Όχι εδώ , ήμαρτον . Κουράστηκε ο κόσμος
ΥπέροχαΕννοείται πως φτιάχνω τόν χώρο μου για rt60
Για σεντόνια υπάρχει το ΑΙ.Πολύ εύκολα κουράζεται ο κόσμος ρε παιδάκι μου.![]()
Μαθαίνω ότι δεν διαβάζει και σεντόνια κιόλας εκτός απο τρείς προτάσεις και κάτω. Είναι κουραστικό. Φαντάσου δηλαδή να σοβάτιζαν ή να κάνανε κομπρεσέρ.
![]()
Στην πρώτη κατηγορία δεν απαιτείται μετρητικός εξοπλισμός και τεχνικές γνώσεις , ενώ στη δεύτερη απαιτούνται.Χονδρικά υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων στο χόμπι μας...
1) Αυτοί που στήνουν αποκλειστικά ...με το αυτί
2) Αυτοί που βλέπουν specs, μετράνε με μικρόφωνα, μετράνε αποστάσεις... και κάπως έτσι στήνουν το σύστημα τους
Αν καποιος παίζει τα συγκεκριμένα ATC με κοινά καλώδια,κακό δικό του.Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια, μόνο ηχεία υπάρχουν για όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.
Ως παράδειγμα , 16 χιλιάρικα κοστίζουν τα ενεργά ηχεια ATC SCM50ASL, αγορά από Ελλάδα.
Εnd game καθώς και οι παρόμοιες λύσεις με ενεργά ηχεία, με ή χωρίς subwoofers.
Ούτε καλώδια, ούτε περιττά έξοδα για συνοδά ενισχυτικά.
Όχι βέβαια ό,τι καλύτερο για τα καταστήματα που περιμένουν να πουλήσουν αναλώσιμα & συνοδά με μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Ο έξυπνος καταναλωτής μουσικόφιλος δεν θα αγοράσει Mini Cooper σε τιμή Enzo, εάν απευθυνθεί στον κατάλληλο dealer/ σύμβουλο.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλώς τη γνώμη μου καταθέτω . Ελεύθερος είναι ο κόσμος να κάνει ότι γουστάρει.
Αυτή η άποψη είναι μιας συνομοταξίας που (μάλλον) δεν κατάφερε ποτέ να ικανοποιηθεί για διάφορους λόγους από ένα στέρεο το οποίο εννοείται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχεις.Με το πιοτό και την έλλειψη μουσικής παιδείας δεν θεωρείται κάποιος εκπαιδευμένος ακροατής.
Δεν μπορεί να καταλάβει τους διαλόγους μεταξύ των μουσικών οργάνων σε μια συμφωνική ορχήστρα και ακούει απλά ευχάριστους θορύβους
Οπως τη βρίσκει ο καθενας
Συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικά με τα ταπεινά spendor 2/3 είμαι απολύτως ευχαριστημένος και ευχαριστιέμαι μουσική με τις ώρες. Οδηγός είναι ο επίσης ταπεινός musical fidelity A1(η τελευταία έκδοση). Το ταίριασμα για εμένα παίζει μεγάλο ρόλο.Υπάρχουν ηχειάρες με τιμή 2.500€, 3.500€, 4.000€, 6.000€, μαξ 10.000-12.000€ το ζεύγος.
Και δεν είναι και λίγες οι επιλογές
Ελάχιστα χρήματα θα χρειαστείς για καλώδια, αν αναβαθμιστείς σε ενεργά ηχεία ATC.Αν καποιος παίζει τα συγκεκριμένα ATC με κοινά καλώδια,κακό δικό του.
Εμένα με πιάνει τεταρταιος πυρετός όταν σκέπτομαι πόσα χρήματα πρέπει να δώσω σε καλώδια για τα scm 40Α.Οσα θα γλυτώσω από τον αριθμό των καλωδίων θα τα πληρώσω στο μήκος.