Featured Κριτική συστήματος με ακουστικές εντυπώσεις

Reaction score
11.594
2.Ακραιο παράδειγμα χώρου.
Με τα περισσότερα ποσα,φακές αγοράζεις, ηχειαρες όχι.
Όταν το τρίγωνο ακρόασης έχει πλευρά 4 μέτρα, πρέπει να πληρώσεις πολλά. Όταν έχει 1 μέτρο, αρκετά λιγότερα.

Reaction score
3.614
Όταν το τρίγωνο ακρόασης έχει πλευρά 4 μέτρα, πρέπει να πληρώσεις πολλά. Όταν έχει 1 μέτρο, αρκετά λιγότερα.
Ακραίο παράδειγμα τοποθέτησης.Εννοω τα 4 μετρα.

Reaction score
11.594
Και όμως έχω δει αρκετούς τον τελευταίο καιρό να ανοίγουν θέμα εδώ , να ζητούν συμβουλές και να λένε παρόμοια μεγάλη απόσταση ακρόασης.

Reaction score
3.012
Όσον αφορά τον πολύ κόσμο, την πλειοψηφία ας πούμε των ακροατών, ιδίως των εκπαιδευμένων ακροατών (και πρέπει να μάθετε κάποτε τι σκατά σημαίνει "εκπαιδευμένος" ακροατής, γιατί δεν το γνωρίζετε και ό,τι νομίζετε ότι γνωρίζετε είναι λάθος), έχει πάντα δίκιο, κι αν βρίσκεστε με άλλη άποψη, έχετε πάντα λάθος.

Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία έχει πάντα δίκιο.
Βασική αρχή.

Οπότε, μια ένδειξη με ακροάσεις του αν πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση ο ήχος στο στέρεο, είναι να φέρνετε πολύ κόσμο που να εκτιμάτε πως ξέρει να ακούει, έναν έναν πάντα, στο σπίτι σας, να τους αφήνετε ελεύθερα σε ότι στάθμη θέλουν να ακούν αυτά που ξέρουν, τα δικά τους, και να συλλέγετε γνώμες, κρατώντας μόνον τα αρνητικά. Εάν τα αρνητικά συμπίπτουν από πολλούς, έχουν δίκιο, κι ας διαφωνείτε.

Αυτό, είναι χρήσιμο.

Πιο χρήσιμο όμως είναι να μάθετε κάποτε το τι ακριβώς σημαίνει "εκπαιδευμένος ακροατής", να διερευνήσετε τις δικές σας δυνατότητες με σειρά τέστ επί του θέματος, να διευρύνετε τις όποιες ικανότητες έχετε με εκπαίδευση επί του αντικειμένου, και

Η άλλη οδός, είναι να βάζετε ένα σκατς και να απολαμβάνετε τη μουσική σας πχιωμένοι. Πάντα παίζει καλύτερα άμα είσαι πχιωμενος. 😁
Με το πιοτό και την έλλειψη μουσικής παιδείας δεν θεωρείται κάποιος εκπαιδευμένος ακροατής.
Δεν μπορεί να καταλάβει τους διαλόγους μεταξύ των μουσικών οργάνων σε μια συμφωνική ορχήστρα και ακούει απλά ευχάριστους θορύβους
Οπως τη βρίσκει ο καθενας

Reaction score
3.614
Και όμως έχω δει αρκετούς τον τελευταίο καιρό να ανοίγουν θέμα εδώ , να ζητούν συμβουλές και να λένε παρόμοια μεγάλη απόσταση ακρόασης.
Σωστα.Ολοι όμως οι υπόλοιποι;

Reaction score
3.012
Όλα είναι γραμμένα στα βιβλία
Η εφαρμογή της θεωρίας είναι που μας απασχολεί.
Ειδικά σε ένα οικιακό χώρο, όπου ζει μια ολόκληρη οικογένεια, δεν είναι εύκολο να τα έχεις όλα by the book, συμβιβάζεσαι με τα απολύτως αναγκαία

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.817
Ανήκω στη πρώτη ... Ακούω όσο μπορώ πιο συχνά φυσικά όργανα και εάν γίνεται μη ενισχυμένα , και όσο μου επιτρέπει η ακουστική μου μνήμη συγκρίνω με τό σύστημα μου ( δικαναλο ) , εάν μου θυμίζει κάτι από τό ζωντανό , είμαι ευχαριστημένος ...

... Πχ στην ζωντανή μουσική ακούω ουσιαστικά μια πολύ μεγάλη μεσαία με τά μπασα και τά πρίμα απλά νά την συμπληρώνουν ... Σπανίως στα live ακούω βαθύ χαμηλό ή πολύ υψηλές συχνότητες , οπότε δεν μου λείπουν από τό hifi μου

Εννοείται πως φτιάχνω τόν χώρο μου για rt60

Reaction score
20.830
Ακραίο παράδειγμα τοποθέτησης.Εννοω τα 4 μετρα.
Μη λές τέτοια και σε στήσει ο Κος Χρήστος @christos77 .... στα 4 μέτρα, μετά μουσικής μάλιστα. Δίνεις ιδέες. Εάν δεν απαντήσεις σωστά για την διαφορά των κορνων θα εκτελείσαι πάραυτα. :D😍

Reaction score
3.012
....
Τα 20 χιλιάρικα για σοβαρά ηχεία περισσεύουν και μπόλικα ρέστα αν δεν είσαι κολλημένος σε μάρκες που πουλάνε Mini Cooper σε τιμή Enzo.

Υπάρχουν ηχειάρες με τιμή 2.500€, 3.500€, 4.000€, 6.000€, μαξ 10.000-12.000€ το ζεύγος.
Και δεν είναι και λίγες οι επιλογές.
Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια, μόνο ηχεία υπάρχουν για όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.

Ως παράδειγμα , 16 χιλιάρικα κοστίζουν τα ενεργά ηχεια ATC SCM50ASL, αγορά από Ελλάδα.
Εnd game καθώς και οι παρόμοιες λύσεις με ενεργά ηχεία, με ή χωρίς subwoofers.
Ούτε καλώδια, ούτε περιττά έξοδα για συνοδά ενισχυτικά.
Όχι βέβαια ό,τι καλύτερο για τα καταστήματα που περιμένουν να πουλήσουν αναλώσιμα & συνοδά με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Ο έξυπνος καταναλωτής μουσικόφιλος δεν θα αγοράσει Mini Cooper σε τιμή Enzo, εάν απευθυνθεί στον κατάλληλο dealer/ σύμβουλο.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλώς τη γνώμη μου καταθέτω . Ελεύθερος είναι ο κόσμος να κάνει ότι γουστάρει.

Reaction score
20.830
Όχι εδώ , ήμαρτον . Κουράστηκε ο κόσμος
Πολύ εύκολα κουράζεται ο κόσμος ρε παιδάκι μου. :D :D Μαθαίνω ότι δεν διαβάζει και σεντόνια κιόλας εκτός απο τρείς προτάσεις και κάτω. Είναι κουραστικό. Φαντάσου δηλαδή να σοβάτιζαν ή να κάνανε κομπρεσέρ. :D

Reaction score
3.012
Εννοείται πως φτιάχνω τόν χώρο μου για rt60
Υπέροχα

Πολύ εύκολα κουράζεται ο κόσμος ρε παιδάκι μου. :D :D Μαθαίνω ότι δεν διαβάζει και σεντόνια κιόλας εκτός απο τρείς προτάσεις και κάτω. Είναι κουραστικό. Φαντάσου δηλαδή να σοβάτιζαν ή να κάνανε κομπρεσέρ. :D
Για σεντόνια υπάρχει το ΑΙ.
Ο πολύς κόσμος ενώ εργάζεται, ή κάνει ότι εργάζεται , διαβάζει μόνο τα δικά του μηνύματα (αναρτήσεις) και τις πρώτες 2-3 γραμμές των μηνυμάτων των άλλων.

Reaction score
3.012
Χονδρικά υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων στο χόμπι μας...

1) Αυτοί που στήνουν αποκλειστικά ...με το αυτί

2) Αυτοί που βλέπουν specs, μετράνε με μικρόφωνα, μετράνε αποστάσεις... και κάπως έτσι στήνουν το σύστημα τους
Στην πρώτη κατηγορία δεν απαιτείται μετρητικός εξοπλισμός και τεχνικές γνώσεις , ενώ στη δεύτερη απαιτούνται.
Τα πιο σωστά τελικά αποτελέσματα τα λαμβάνεις με το δεύτερο τρόπο

Reaction score
3.614
Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια, μόνο ηχεία υπάρχουν για όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.

Ως παράδειγμα , 16 χιλιάρικα κοστίζουν τα ενεργά ηχεια ATC SCM50ASL, αγορά από Ελλάδα.
Εnd game καθώς και οι παρόμοιες λύσεις με ενεργά ηχεία, με ή χωρίς subwoofers.
Ούτε καλώδια, ούτε περιττά έξοδα για συνοδά ενισχυτικά.
Όχι βέβαια ό,τι καλύτερο για τα καταστήματα που περιμένουν να πουλήσουν αναλώσιμα & συνοδά με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Ο έξυπνος καταναλωτής μουσικόφιλος δεν θα αγοράσει Mini Cooper σε τιμή Enzo, εάν απευθυνθεί στον κατάλληλο dealer/ σύμβουλο.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλώς τη γνώμη μου καταθέτω . Ελεύθερος είναι ο κόσμος να κάνει ότι γουστάρει.
Αν καποιος παίζει τα συγκεκριμένα ATC με κοινά καλώδια,κακό δικό του.
Εμένα με πιάνει τεταρταιος πυρετός όταν σκέπτομαι πόσα χρήματα πρέπει να δώσω σε καλώδια για τα scm 40Α.Οσα θα γλυτώσω από τον αριθμό των καλωδίων θα τα πληρώσω στο μήκος.

Reaction score
6.884
Με το πιοτό και την έλλειψη μουσικής παιδείας δεν θεωρείται κάποιος εκπαιδευμένος ακροατής.
Δεν μπορεί να καταλάβει τους διαλόγους μεταξύ των μουσικών οργάνων σε μια συμφωνική ορχήστρα και ακούει απλά ευχάριστους θορύβους
Οπως τη βρίσκει ο καθενας
Αυτή η άποψη είναι μιας συνομοταξίας που (μάλλον) δεν κατάφερε ποτέ να ικανοποιηθεί για διάφορους λόγους από ένα στέρεο το οποίο εννοείται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχεις.

Ειλικρινά τα καταλαβαίνω αυτά τα παιδιά και έχω έρθει και εγώ πολλές φορές στα πρόθυρα (μόνο στη σκέψη χαχα ) έστω του 2+2 με σιδερωμένα τα ηχεία, αυτή την απίστευτα αστεία συνθήκη που ένα έμπειρο αυτί καταλαβαίνει αμέσως ότι όλα βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη η οποία όμως είναι η ευκολότερη λύση έστω για το στέρεο ( φακ τα πολυκάναλα τα οποία σε άλλες "δουλειές" μαμάνε και όχι φυσικά για να ΑΚΟΥΣΕΙΣ και να ΔΕΙΣ το ολόγραμμα του γεγονότος μπροστά σου).
Καταλαβαίνω λοιπόν και συμπάσχω απόλυτα και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να διαθέσεις πολύ χρόνο και αρκετά συμφωνώ με εσένα χρήματα για να ακούς και να χαίρεσαι.
Είμαστε και λίγο μαλ@κες βέβαια και την πατάμε κάποιες φορές με το μάτι κάνοντας λάθος επιλογές, όπως σε όλα τα πράγματα...
Τέλος πάντων όπως λέει και ένα φιλαράκι μου καλύτερα να μπλέξεις με άλλες εξαρτήσεις παρά με στέρεο😂😂

Reaction score
102
Υπάρχουν ηχειάρες με τιμή 2.500€, 3.500€, 4.000€, 6.000€, μαξ 10.000-12.000€ το ζεύγος.
Και δεν είναι και λίγες οι επιλογές
Συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικά με τα ταπεινά spendor 2/3 είμαι απολύτως ευχαριστημένος και ευχαριστιέμαι μουσική με τις ώρες. Οδηγός είναι ο επίσης ταπεινός musical fidelity A1(η τελευταία έκδοση). Το ταίριασμα για εμένα παίζει μεγάλο ρόλο.

Reaction score
3.012
Αν καποιος παίζει τα συγκεκριμένα ATC με κοινά καλώδια,κακό δικό του.
Εμένα με πιάνει τεταρταιος πυρετός όταν σκέπτομαι πόσα χρήματα πρέπει να δώσω σε καλώδια για τα scm 40Α.Οσα θα γλυτώσω από τον αριθμό των καλωδίων θα τα πληρώσω στο μήκος.
Ελάχιστα χρήματα θα χρειαστείς για καλώδια, αν αναβαθμιστείς σε ενεργά ηχεία ATC.
Θεωρώ ότι ξοδεύεις χρήματα σε καλώδια και αυτό δεν σε οδηγεί στην τελική ευθεία . Πάρε καλύτερα τα 50άρια ATC με δόσεις, κι όχι τα 40άρια.
Για καλώδια, όχι πάνω από 200 ευρώ

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.723
Members
38.361
Νεότερο μέλος
gerana