Featured Κριτική συστήματος με ακουστικές εντυπώσεις

Reaction score
651
Όχι βρε, προσπαθώ να σου εξηγήσω με ευγενικά λόγια και κεκαλυμμένο τρόπο ότι εσείς οι audio people είστε με τις προτεραότητες των κριτηρίων που βάζετε και δεν το ξέρετε. :D
Να με συμπαθάς, αλλά δεν έχω διαβάσει ούτε μια αράδα για τους audio people.
Αν μπορείς να ρίξεις μια εξήγα μέχρι 20 λεξούλες, έτσι για να συνενοηθούμε πολύ θα το εκτιμούσα.

Reaction score
20.892
Να με συμπαθάς, αλλά δεν έχω διαβάσει ούτε μια αράδα για τους audio people.
Αν μπορείς να ρίξεις μια εξήγα μέχρι 20 λεξούλες, έτσι για να συνενοηθούμε πολύ θα το εκτιμούσα.
Audio people = Όλοι όσοι ασχολούνται με το audio. (οκτώ λεξούλες). Κυρίως σαν χόμπι. (τρείς λεξούλες). I am nine sort. Therefore I might not be a bot according to your calculations. Or might i be ? :D

Last edited:

Reaction score
651
Τώρα μιλάς όμορφα.
Μπιούτιφουλ.
Επί του θέματος, βαριέμαι την υπέρ ανάλυση με τα τεχνικά. Καταλαβαίνω και αυτούς που γουστάρουνε αλλά στην τελική άμα γκρουβάρει το κομμάτι, όλα τ’άλλα έπονται.
Όπως έλεγε και ο Ντιουκ:

“It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing”

Σιγά μη φάμε τη ζωή μας με λάμπες, καλώδια, ενισχυτες και πι ντι εφ.

Reaction score
3.042
Δεν υπάρχει o όρος 'audio people' στην αγγλική γλώσσα.
'Audio Enthusiasts' είναι το σωστό. Τώρα, στα chicken English o έλληνας έχει την πρωτιά πάντα.

Tsipras: We have already eaten the camel we now have the queue

Υ.Γ. Μόνο στην Ινδία κάποιοι σκέφτηκαν να υιοθετήσουν το όνομα 'audio people' για την επωνυμία της εταιρείας τους . Πaρεμπιπτόντως πουλάνε τα ηχεία της Berlisten ;)

Reaction score
20.892
Δεν υπάρχει o όρος 'audio people' στην αγγλική γλώσσα.
'Audio Enthusiasts' είναι το σωστό. Τώρα, στα chicken English o έλληνας έχει την πρωτιά πάντα.

Tsipras: We have already eaten the camel we now have the queue

Υ.Γ. Μόνο στην Ινδία κάποιοι σκέφτηκαν να υιοθετήσουν το όνομα 'audio people' για την επωνυμία της εταιρείας τους . Πaρεμπιπτόντως πουλάνε τα ηχεία της Berlisten ;)

Το έψαξες βλέπω για να το καταρρίψεις αλλά δεν υπολόγισες την παρακάτω διάσταση :

Ναι δεν υπάρχει ούτε συνηθίζεται πάρα μόνο απο κάποιον ξένο που θα εκφραστεί στα Αγγλικά λανθασμένα και αυτό είναι εσκεμμένο και επίτηδες έτσι κατά την σύλληψη του όρου για να τους γελοιοποιήσει. Όχι να τους δώσουμε και κύρος. Αυτό έπρεπε να συμπεράνεις και όχι αυτό που συμπέρανες, ιδίως εάν μιλάς για εμένα και την δική μου γνώση στα Αγγλικά. Όλοι οι άλλοι προφανώς το έχουν καταλάβει εκτός απο εσένα. Η τυπολατρία δεν σε αφήνει και είναι ένα απο τα χαρακτηριστιά των audio people και για αυτό ταιριάζουν και τα βρίσκουν μεταξύ τους. Επίσης η ανικανότητα να πάρουν τον εαυτό τους μη σοβαρά και η έλλειψη χιούμορ. Οπότε με αυτήν έννοια παίρνεις το βραβείο των audio people.

Και το audio enthusiasts καραγκιοζιλίκι είναι και χαζορισμός και αδελφιστικό. Εάν ήξερες ακόμη καλύτερα Αγγλικά θα έβρισκες χωρίς ψάξιμο απο το google την σωστή λέξη αυτόματα που θα έδινε ακόμη μεγαλύτερο κύρος σε επιχειρούμενο ορισμό και αυτή είναι audio practitioners. Αλλά όπως είπα, εγω θέλω να αναφερθώ υποτιμητικά σε αυτούς.

ΜΙας και εσυ ξέρεις καλά Αγγλικά και όχι Τσίπρικα να σε ρώτησω κάτι και να μου απαντήσεις χωρίς να ψάξεις στον google και εαν γίνεται και άμεσα για να φανεί τι ξέρεις ;

Είσαι στην Αμερική σε ένα εστιατόριο ή οποιδήποτε μαγαζί και θες να πάς τουαλέτα. Πως θα ρωτήσεις "που είναι η τουαλέτα" ;

Last edited:

Reaction score
20.892
Τσις Ρουμ πλιιιιζζζ;

Ρουμ φορ τσις πιπλ;
Ο αετός τωρα που το σκέφτομαι θα έκανε για audio χομπίστας. Κρίμα που δεν έχει κάνει ούτε ένα πόστ για το audio. :D Όχι τόσο σοφιστικέ βέβαια σαν κάτι αετούς 2.0. :D Κρίμα χάνει η Βενετιά βελόνι. :D

Πάντως όλοι εδω μέσα ξέρουν καλουτσικά Αγγλικά και αυτό τουλάχιστον σίγουρα θα το έχουν παρατηρήσει. Κανένας όμως δεν το επισήμανε παρόλο που πολύ θα θέλανε καθώς τρεφουν μεγάλη αγάπη για εμένα ιδίως όταν εκφράζομαι έτσι για αυτούς. Άρα τουλάχιστον καταλάβανε την ειρωνεία. :D

Last edited:

Reaction score
6.893
Πάρε εσύ τα υλικα με 500 ευρω και φτιάξε μοναχός σου τα καλά ηχεία.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα δεν είναι καλό το ηχείο που κοστίζει μέχρι 5 χιλιάρικα γιατί τόσο κάνουν τα υλικά του.
Νομίζω ότι συμφωνείς και εσύ σε αυτό και μάλλον δεν κατάλαβες την απάντηση μου.
Anyway.

@daharis666 δεν ξέρω ποιοι τα αγοράζουν μάι φρεντ. Εγώ ούτε τέτοια δυνατότητα έχω αλλά επίσης μεγάλωσα και τις ψιλοβλέπω τις κακοτοπιές 😁😁

Reaction score
4.360
Χονδρικά υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων στο χόμπι μας...
1) Αυτοί που στήνουν αποκλειστικά ...με το αυτί
2) Αυτοί που βλέπουν specs, μετράνε με μικρόφωνα, μετράνε αποστάσεις... και κάπως έτσι στήνουν το σύστημα τους

Και η δεύτερη κατηγορία όμως στο τέλος θα κρίνει με το αυτί, θα επιβεβαιώσει τουλάχιστον τη δουλειά που έγινε...

Ανήκω περισσότερο στη δεύτερη κατηγορία, φυσικά στο τέλος πάντα ακολουθεί ακρόαση...

Με τον καιρό παρατήρησα πως στην ακρόαση αυτή, το ζητούμενο (για μένα) δεν είναι να εντοπίσεις κάποιο πρόβλημα, που κρατάει πίσω το σύστημα...
Το ζητούμενο είναι να ξεχάσεις έστω για λίγο πως κάνεις κριτική, να μπορέσει να σε παρασύρει η μουσική... πρακτικά να μη σε ενοχλήσει τίποτα ώστε να συμβεί αυτό.

Αν καταφέρει η κιθάρα του Knopfler, η τρομπέτα του Baker, το πιανάκι του Svensson και η φωνή του Hoyem να με παρασύρει και να ξεχάσω τι κάνω εκείνη τη στιγμή, θεωρώ πως το στήσιμο πέτυχε... μπορεί να ασχοληθώ λίγο ακόμη ψάχνοντας προβλήματα αλλά με δυσκολία, θεωρώ πως είμαι εντάξει...

Σε σας πως δουλεύει το πράμα;;; Το "ψειρίζετε" μέχρι αηδίας?
Dear wnet..
Στο thread audio people έπρεπε να το ποστάρεις αυτό. :idk:
Εγώ πάντως το κάνω διαφορετικά. :biggrin:

Reaction score
20.892
Dear wnet..
Στο thread audio people έπρεπε να το ποστάρεις αυτό. :idk:
Εγώ πάντως το κάνω διαφορετικά. :biggrin:
Κρίμα όντως. Και ήταν τόσο καλή αρχική τοποθέτηση και θα του το κάνουμε το νήμα εμείς οι audio people ..... αγνώριστο. :D :D
Ο Wnet έχει στόφα πραγματικού Hi End - ά (όχι μουσαντένιου) αλλά χωρίς να έχει Hi End μηχανήματα. Κοίτα σε ποιούς πάνε τα λεφτά γμτ μου. :D 😍 Η ζωή είναι άδικη.

Reaction score
3.042
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα δεν είναι καλό το ηχείο που κοστίζει μέχρι 5 χιλιάρικα γιατί τόσο κάνουν τα υλικά του.
Νομίζω ότι συμφωνείς και εσύ σε αυτό και μάλλον δεν κατάλαβες την απάντηση μου.
Anyway.
Δεν διαφώνησα, απλώς εννοούσα ότι αν πιάνουν τα χέρια σου και διαθέτεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεις με 500 ευρώ να φτιάξεις ένα απλό μικρό ζεύγος ηχείων, εαν διατίθεται σε μορφή κιτ, χωρίς τις καμπίνες . Οι καμπίνες άλλα τόσα, για ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάς όμως, ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν μεγάφωνα τα διαθέτουν στους κατασκευαστές ηχείων ενδεικτικά στο 50% της τιμής που τα αγοραζουμε εμείς ως μεμονωμένες μονάδες .

Δηλαδή είναι ακριβά τα καλά μεγάφωνα όταν τα αγοράζουμε σε τιμές λιανικής και σε μικρές ποσότητες.

Οι προδιαγραφές των μεγαφώνων και της καμπίνας των ηχείων αποτελούν βασικό στοιχείο για την επιλογή και τη βελτιστοποίηση του ηχητικού αποτελέσματος. Θα πρέπει να διαθετεις βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία για να κατακτήσεις παραμέτρους όπως η απόκριση συχνότητας, η σύνθετη αντίσταση, η ευαισθησία, ο χειρισμός ισχύος, η παραμόρφωση, η κατευθυντικότητα και η ηχητική σκηνή.

Reaction score
20.892
were is the men's room for multichannel enthusiasts please ?

Η διδασκαλία δεν είναι ένα απλό επάγγελμα αλλά λειτούργημα ;)
¨Ακου τώρα gkar για να μαθαίνεις και εσύ. Η τυπολατρία είναι χαρακτηριστικό (είτε στο audio είτε οπουδήποτε) των ανθρώπων που δεν ξέρουν βαθιά τα θέματα με τα οποία ασχολούνται , δεν τα κατέχουν απλά στο μυαλό τους και δεν μπορούν άρα και να μεταδώσουν και κρύβονται πίσω απο αυτήν. Ο πραγματικός γνώστης σε οποιονδήποτε τομέα την μισεί και όπου μπορεί την αποφεύγει.

Πάμε τώρα στα βιντεάκια σου να δεις την διαφορά. Και ότι ακόμη και αυτή σαν Καναδο (αμερικανέζα) που την κόβω δεν τα ξέρει καλά και γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές όμως ; δεν λέει και δεν ξέρει κατά δήλωση της στο βίντεο.

α) Η ερώτηση μου φυσικά δεν είναι τυχαία. Σαν μισός Άγγλος που ισχυρίζεσαι ότι είσαι ... θα έλεγες where is the toilet. Αυτόματα ο Αμερικάνος θα σε περνούσε για Τσίπρα. Νομίζεις θα γλύτωνες επειδή είσαι Άγγλος αυτόν το χαρακτηρισμό ; Και όχι μόνο αυτό αλλά θα έκανε και μια γκριμάτσα αηδίας απέναντι στο πρόσωπο σου πολλές φορές συνοδευόμενη και με ένα επιφώνημα που την εκφράζει.

β) Η απάντηση είναι σε δημόσιους χώρους (για αυτό ήμουν συγεκριμένος) Where is the restroom. Μπορεί και για ακόμη καλύτερα (ευγενικά, πιο "σοφιστικέ" χα χα Αμερική και σοφιστικέ ; χα χα) να πεις Men's room που γράφεις αλλά είναι πιο σπάνιο. Πιο συχνό Αγγλία και εκεί για λόγους που θα σου αναφέρω στο τέλος. Όπως και το Ladies' room που λέει η τύπισσα και που λέει όμως .... αααα ... δεν ξέρω γιατί είναι πιο καλό .... αλλά είναι χα χα. Και απο ότι είδα όλο το βίντεο παρομοίως δεν ξέρει το ίδιο και για το γιατί λένε restroom χα χα. Ωραια Αμερινοκαναδέζα και είναι και γυναίκα που σίγουρα έπρεπε να ξέρει. Βάζω στοιχημα ότι και εσυ δεν ξέρεις .... και να μην σε ρωτάω τώρα γιατί δεν θα το βρέις στο ιντερνετ και φυσικά δεν θα απαντήσεις.. Στο αφήνω τελευταίο για έκπληξη.

γ) Το bathroom και τα ρέστα είναι για σπίτια. Δεν το τονίζει.

δ) Λοιπόν ο Αμερικάνος δεν χρησιμοποιεί το toilet και χρησιμοποιεί το restroom γιατί το toliet είναι too much information για αυτόν και το μυαλό του πάει σε αηδιαστικές εικόνες που αφορούν και συνδεόνται με την λέξη.

Οπότε του προκαλείται αηδία, ίδιως στις γυναίκες. Άντε στο είπα για να μην ψάχνεις στο ίντερνετ βιντεάκια και δε θα το έβρισκες , εδω δεν ξέρει το λόγο αυτή η τύπισσα που μένει εκεί, εσυ θα το ήξερες ; Αλλά επειδή δεν θα απαντούσες ... ξέρω εγω ότι δεν θα απαντούσες και ούτε θα ρωτούσες , ξέρω παλι γιατί δεν θα ρωτούσες .... λέω ας του το γράψω εγώ να τελειώνουμε κιόλας.

Υ.Γ. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να ξέρεις την Αγγλική για να είσαι κεφάλι στον τομέα σου ή στην επστήμη σου ή στην τέχνη σου ή οπουδήποτε. Αυτή είναι άποψη χαμηλού επιπέδου ανθρώπων και με μιρλή κουλτούρα και πολιτισμό. Εάν ειχες συνεργαστεί - και εσύ και όλοι που ισχυρίζονται τέτοια πράγματα στο μυαλό τους - με σοβαρούς επστήμονες κα ανθρώπους απο όλο τον κόσμο θα το ήξερες και δεν θα το χρησιμοποιούσες σαν κριτήριο ή σαν υποτίμηση τους.

Ο Τσίπρας δεν είναι και τον καθιστά ρεζίλι η μη γνώση του στα Αγγλικά όπως όλοι νομίζετε και κρτικάρετε αλλά το θράσος και αμετροέπεια του ως αρχηγος χώρας - κράτους που καταφεύγει ενω δεν ξέρει, να επιλέξει να εκφράζεται με αυτή την γλώσσα και μάλιστα για σπουδαία ζητήματα που ένα λάθος μπορεί να δημιουργήσει απο διπλωματικό επεισόδιο μέχρι και μεγάλη παρεξήγηση. Αυτός ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει επίσης όλο τον λαό και τον παρουσιάζεται ώς εκπρόσωπο τους ... ως βλάχους σε τρόπους και σοβαρότητα με την επιλογή του αυτή. Βλέπεις την Γερμανία, την Ρωσία αλλά και πολλές άλλες χώρες και οι Προέδροι παρόλο που ξέρουν πολλές γλώσσες μια χαρά κιόλας ... να μην επιλέγουνε να μιλάνε στην δική τους και μάλιστα με μεταφραστή ; Όχι. Οι πολύ σοβαροί αρχηγοί κιόλας (Γερμανία, Ρωσία, Κίνα) δεν τουιτάρουν κιόλας. Ούτε στην γλώσσα τους , ούτε σε κάποια άλλη. Αυτά ειναι για καραγκιόζηδες.

Κοίτα τώρα σεντόνι για να εξηγήσεις κάτι που η εμπειρία το ξέρει σε δευτερόλεπτα. Πάντως βλέπεις ότι η τυπολατρία ... ή μάλλον η εκδήλωση της απο άλλους που πρέπει να τους την καλύψεις (και όχι απο δική σου ανάγκη να καταφύγεις σε αυτήν) .... οδηγεί σε σεντόνια. Δηλαδή αυτοί που σου ζητάνε εσύ να είσαι τυπολάτρης για να τους εξηγήσεις αλλά αυτοί να μην είναι όταν αυτοί χρειάζεται να εξηγήσουν. Ωραίο κολπάκι έχει στηθεί στην κονωνία και στο ίντερνετ. Δεν βρίσκεις; Κρύβει και την άγνοια κιόλας σαν bonus.

Last edited:

Reaction score
20.892
Η διδασκαλία δεν είναι ένα απλό επάγγελμα αλλά λειτούργημα
Με αυτό το σχόλιο έκλαψα για τους "δασκάλους". :D Ξέρεις ότι εγω διδάσκω τους δασκάλους και τους καθηγητές σου ε ; :D

Reaction score
3.042
Τόση φλυαρία για να πεις απλώς οτι χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι όταν της έδωσαν το λογαριασμό στο εστιατόριο και για να αποφύγει να τον πληρώσει ζήτησε να .μάθει που ηταν η τουαλέτα , ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά...
Κανείς δεν την κατάλαβε, επειδή η φοράδα είχε μεγαλώσει στον Καναδά.

Last edited:

Reaction score
6.893
Δεν διαφώνησα, απλώς εννοούσα ότι αν πιάνουν τα χέρια σου και διαθέτεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεις με 500 ευρώ να φτιάξεις ένα απλό μικρό ζεύγος ηχείων, εαν διατίθεται σε μορφή κιτ, χωρίς τις καμπίνες . Οι καμπίνες άλλα τόσα, για ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάς όμως, ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν μεγάφωνα τα διαθέτουν στους κατασκευαστές ηχείων ενδεικτικά στο 50% της τιμής που τα αγοραζουμε εμείς ως μεμονωμένες μονάδες .

Δηλαδή είναι ακριβά τα καλά μεγάφωνα όταν τα αγοράζουμε σε τιμές λιανικής και σε μικρές ποσότητες.

Οι προδιαγραφές των μεγαφώνων και της καμπίνας των ηχείων αποτελούν βασικό στοιχείο για την επιλογή και τη βελτιστοποίηση του ηχητικού αποτελέσματος. Θα πρέπει να διαθετεις βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία για να κατακτήσεις παραμέτρους όπως η απόκριση συχνότητας, η σύνθετη αντίσταση, η ευαισθησία, ο χειρισμός ισχύος, η παραμόρφωση, η κατευθυντικότητα και η ηχητική σκηνή.
Δεν ξέρω, βασικά δεν έχω ακούσει ποτέ κάποια ιδιοκατασκευή που να μη με στενοχωρούσε αλλά αυτό συμβαίνει επίσης και σε δεκάδες άλλα ηχεία διαφόρων εταιριών.
Πολύ πονεμένη ιστορία το audio αλλά εκεί όμως που δεν το περιμένεις τρως τη φάπα σου και ξυπνάς😀

Reaction score
214
Μα αυτά ... τα σπασμένα είναι. Άσπαστα θα ήταν τριάντα σελίδες το καθένα.
+++ Πρέπει όμως κάποια στιγμή να μιλήσουμε και λίγο και να προσπαθήσω να σας πείσω και για το κβαντικά πεδία που αποτελεί την συνείδηση και αυτη καθορίζει την πραγματικότητα και όχι η υλη. Tα qbits είναι ολιστικά στην φύση τους και εκτός (έξω απο) του χωροχρόνου υλοποιούν την πραγματικότητα και για αυτό εξάλλου λειτουργούν οι κβαντικοι υπολογιστές χωρίς να ξέρουμε που "κανουν¨ οι ίδιοι τα μαθηματικά τους καθως τα δικά μας βγαίνουν λάθος. Επίσης δεν υπάρχει και αλγόριθμος που να μπορεί να το κάνει copy και παραγωγή το φαινόμενο που παράγεται. Δεν υπάρχει ακριβώς γιατί δεν γίνεται η διαδικασία των υπολογισμών σε αυτή την πραγματικότητα. Αλλιώς θα υπήρχε συμφωνα με Ντιράκ και Σρεντινγκερ που δεν δουλεύουν στο Hilbert space. Αυτά πρέπει να συζητάμε. +++
Εάν αυτό είναι σπασμένο τότε......ξανασπάστο και ξαναρίχτο!!! :D :D :D

Staff online

• spylab
    Shalom
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.732
Members