Λέτε να'κανα καμιά ζημιά;

Reaction score
1.727
Γεια χαρα σε ολους και πολλες ευχες για την καινουργια χρονιά!

"Παίζοντας" τυχαια με το balance του ολοκληρωμένου μου, Cambridge Audio Azur 851a, ανακάλυψα οτι για κανά χρόνο (μπορει και παραπανω), ειχα συνδεδεμένα τα ηχεια ως εξης: το αριστερο στο πλην του αριστερου και στο πλην του δεξιου και το δεξιο στο συν του αριστερου και στο συν του δεξιού!!!

Η πλάκα ειναι οτι παιζανε και τα δυο, και μάλιστα υπηρχε και στερεοφωνικη εικόνα (ή ετσι μου φαίνεται...)

Λέτε να εγινε καμια ζημια στα ηχεία; (B&W CM10)

Μπορει να ασχολείσαι τριάντα χρόνια με καποια πράματα, αλλα δε μπορεί... κάποια τη στιγμη την πατάτα θα την κάνεις.... και μ'αρεσει που καμάρωνα για τον ηχο που ακουγα, με τα VDH καλωδια ηχειων, τα VDH ιντερκονέκτ και το Linn....

Τελικά, όλα πλασέμπο είναι....

Πολλες ευχες σε όλους.

Άμα δε βαριέστε, γραφτε καμιά ανάλογη εμπειρία....

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.663
..ναι εχει συμβει σε ολους ή μπορει να συμβει..αλλα δεν το παραδεχονται..
Ειχα βαλει αναποδα (εκτως φασης) το ενα ηχειο... το τσιμπησε φιλος αμεσως (στο δευτερολεπτο)!!
Τα καλωδια ειναι ολοηδια..(παρεμβαλοταν κ μια δισκοθηκη μεταξυ του ενισχητη κ του ηχειου...) εχω καποια ελαφρυντικα..
Κ τωρα που το λεω...δε παω να το ξανακοιταξω....:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.749
Κανονικά δε θα έπρεπε να παίζει, τουλάχιστον το ηχείο που συνέδεσες στα δύο -. Εφόσον έπαιζε, τα - δε παν στη γη, αλλά είναι διαφορικός ενισχυτής, με θετικές και αρνητικές κυματομορφές.

Τυχερός είσαι που δεν έβαλες μονοφωνική ηχογράφηση, πολυ πιθανό να έκαιγε κάτι, λογικά δε θα έπαιζε τίποτα.

Υποθέτω ότι έτσι ακυρωνες εντελώς την κοινή πληροφορία των 2 καναλιών και έπαιζαν και τα δύο ηχεία το ίδιο, τη διαφορά των 2 καναλιών και εκτός φάσης το πιο πιθανό. Χαχαχαχαχα, εντυπωσιακό!

Γερή κατασκευή, αφού άντεξε!

Εφόσον παίζει, όλα καλά. ,;)

Φυσικά όλα είναι πλασεμπο, την υγειά μας να'χουμε! ;)

Ανάλογη εμπειρία έχω την εξής: ήρθαν φίλοι να ακούσουν τα ηχεία μου και καλά, σε ταινία ντε, πολυκαναλο 5.1 κι έτσι. Κάτσαμε, ξεκινησαμε χαβαλε και μπύρες, μετά είδαμε μια ταινία, μετα ακούσαμε και μισή συναυλία σε 5.1, και στο τέλος που έβαλα δικαναλο ήχο, κιχ, ησυχία. Ήταν κλειστοί οι ενισχυτές των κυρίως ηχείων, από μπροστά μόνο το κεντρικό έπαιζε τόσες ώρες! Χαχαχαχαχα, είχε πάντως συμπαγή εικόνα! Ά ρε ρεζιλικια...:gotcha:

Reaction score
61
Προφανώς αφού παίζουν ακόμη μην το πεις ούτε του παπά. Οπότε τέλος καλό όλα καλά.

Reaction score
1.727
Προφανώς αφού παίζουν ακόμη μην το πεις ούτε του παπά. Οπότε τέλος καλό όλα καλά.
Γενικα ακουω σε χαμηλες εντασεις, τοσο οσο να μπορουν ανετα να μιλανε δυο ανθρωποι μεταξυ τους, ενω παιζει μουσικη.

Ισως για αυτο να την γλυτωσαν τα ηχειακια μου.

Reaction score
376
μου ειχε συμβει και σε μενα αλλα δεν παιζανε
εψαχνα να βρω τι φταιει ,νομιζα οτι καηκε ο ενισχυτης
οταν το καταλαβα ολα καλα

Reaction score
1.727
Ο ενισχυτής σου τη γλύτωσε.;)
Μακαρι να καιγοταν, γτ ψαχνω αφορμη για τον Luxman 505ux.... αλλα φαινεται (παρολο που ειναι Κινεζια) τον εχουν φτιαξει κακα τον 851a.

By the way, cambridge audio 851a vs. luxman 505ux, αξιζει η αλλαγή, ή τσαμπα τα λεφτα για τον Γιαπωνέζο? (1800 ευρω vs 4000 ευρω)...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.390
Αν θέλεις καλό Ιάπωνα , ψάξε για κανάν SANSUI AU-X1. Με το restoration τα μεταφορικά και όλα γενικά θα σου πάει μέχρι 3000 το πολύ. Μιλάμε για άλλη κατηγορία μηχανήματος. Πανγρήγορο , μαλακό , όχι πλαδαρό , με απίστευτη φυσικότητα - ταχύτητα .
Ενδεικτικά : slew rate 250v/μs. Στα 2χ160wrms/8ohms, 2x240wrms/4ohms. Frequency range +-3db= dc-500khz.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Ας γράψω και εγώ τι βλακείες είχα κάνει. Ούτε αστείες ήταν, ούτε punchline υπάρχει.

Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να φτιάξω ένα DIY interconnect. Το φτιάχνω. Αισθάνομαι king of the world. Ήταν ημέρα γενικών δοκιμών, ξεσκονισμάτων, αλλαγών καλωδίων κτλ. Το συνδέω. Όλα καλά! Βάζω να ακούσω.. σε ένταση πάνω από το μέσο όρο (πάντα). Ξαφνικά χάνω το ένα κανάλι. Χωρίς κλικ-κλακ-μπουμ-ΤΣΑΦ-μπανγκ. Λέω, την έκανα την πατάτα μου, ήθελα να το παίξω και ντιούης!

Κοιτάω και τι είχε γίνει;! η μπανάνα από το ένα ηχείο είχε βγει και ακουμπούσε στον άλλο ακροδέκτη. Υστερικός κλαψίγελος, τον κάψαμε τον πατριώτη. Σβήνω το ένα από τα δύο πολύμπριζα όπου είχα τα περισσότερα ηχητικά επάνω και ξεκινάω να βγάζω μία-μία μπανάνα, να τις σφίγγω (η μπανάνα είναι αυτή και ο ακροδέκτης βγαίνει για να μπορείς να αλλάζεις γωνία), συνολικά 8 μπανάνες.

Όπως αποδείχτηκε λίγες στιγμές αργότερα, είχα κλείσει λάθος πολύμπριζο, τόση ώρα ήταν όλα ανοιχτά! Να μία χρησιμότητα για hi-end καλώδια, τα ξεχωρίζεις άμεσα, όταν είναι όλα μαύρα καλώδια τύπου PC δεν ξεχωρίζεις τίποτα! Μιλάμε για νόμπελ ηλιθιότητας. Τελικά ο ενισχυτής πέρασε τις δοκιμασίες αλώβητος. Class-D, μπιτς!

Τέσσερις μήνες αργότερα ο ενισχυτής κάηκε, ενώ δεν ήμουν παρών. Μου είπαν, ακούγαμε δυνατά για αρκετες ώρες (όλα κρύα), σταματήσαμε να ακούμε μουσική και μετά από 30 λεπτά ακούσαμε ένα τσαφ (μου είπαν). Απορώ πώς τα κατάφεραν.

Τον έστειλα πίσω, με λίγα ευρώ μου έφτιαξαν μία νέα εντελώς πλακέτα. Περιττό να αναφέρω ότι πλέον έχω δημιουργήσει ένα ενεργειακό πεδίο γύρω από τον ενισχυτή, δεν πλησιάζει τίποτα και τον προσέχω σαν τα μάτια μου.-

moody.jpg

Reaction score
1.826
χαχαχα

Φίλοι (σχετικοί με το άθλημα) στο σπίτι, βάζαμε δισκάκια, βινύλια κλπ κλπ

Σε κάποια φάση έπαιζε cd αλλά είχα αφήσει και το πικάπ να παίζει.

Επισκέπτης - "αρε βινύλιο, αυτός είναι ήχος!"

Εγώ - ¨το cd παίζει"

Επισκέπτης - "......"

Βέβαια το cd player ήταν το meridian 588 οπότε ψιλοδικαιολογείται το θέμα!

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90