- Reaction score
- 142.465
Κλι-μα-τι-στι-κά.
Εννοείται ότι δεν θες λεβητοστάσιο..... είπαμε θα μπει μπαλκόνι...αρκει να μονωθουν σωστά οι σωλήνες.....και να μπει λέβητας εξωτερικού χώρου....να φανταστώ ότι δεν σάς έχουν κάνει ποτέ σωστή συντήρηση....Οταν γινεται συντηρηση τρεχουν νερα η τιποτα υγρα. Πρεπει να προσεξω το ντουβαρι η το πατωμα?
Να κανω λεβητοστασιο μες το σπιτι? Αδυνατον. Υποτιθεται κανεις επιτοιχιο και γλυτωνεις μ αυτα.
αυτό το σκαμπώ το θυμάμαι από όταν πήγαινα δημοτικό!
είτε μέσα είτε έξω δεν υπάρχει αυτό που λέμε λεβητοστάσιο.Οταν γινεται συντηρηση τρεχουν νερα η τιποτα υγρα. Πρεπει να προσεξω το ντουβαρι η το πατωμα?
Να κανω λεβητοστασιο μες το σπιτι? Αδυνατον. Υποτιθεται κανεις επιτοιχιο και γλυτωνεις μ αυτα.
Τα είπες όλα...μια που το ανέφερες, στην 4ετία θυμήθηκα ότι ο ηλιακός έχει ανόδιο που θέλει αλλαγή (τυπικά στα 2 χρόνια ).
επειδή δεν το έιχα κάνει ποτέ , έφερα έναν γνωστό υδραυλικό να γίνει αυτός χάλια γιατί έιχα δει αντίστοιχες φώτο.
-πόσα χρόνια είναι ;
-4
-ωχ
-γιατί ρε πέτρο;
-άσε θα δεις, φέρε καμιά δεκαριά σακούλες να χουμε...
τον αδειάζουμε, ανοίγει
-ρε μλκ με δουλεύεις;
-τι;
-αυτός είναι καθαρός ρε, μήπως τον άνοιξες πέρσυ και το ξέχασες;
πράγματι οι ηλιακοί , αλλά και οι συμβατικοί θερμοσίφωνες σχηματίζουν άλατα κατα την χρήση της αντίστασης.
επίσης ανάλογα τον τρόπο σύνδεσης (υλικά σωληνώσεων κλπ) μπορεί να φθείρουν γρήγορα το ανόδιο,
στην περίτπωση μου όμως η αντίσταση δεν συνδέθηκε ποτέ, οι σωλήνες ήταν πλαστικοί , ενώ η θερμοκρασία του νερού σπάνια πέρναγε τους 80 βαθμούς το καλοκαίρι καθώς λόγω μεγάλης απόστασης έχω βάλει κυκλοφορητή ΖΝΧ .
γενικά όμως ο ηλιακός είναι λίγο πολύ πεταμένα λεφτά. το κόστος του ζνχ είναι 50-100 ευρώ το χρόνο σε έναν ταχυθερμοσίφωνα ή τα μισα σε λέβητα αερίου. το 1000+ρικο του ηλιακού (συν τοποθετηση) δεν αποσβενεται ποτέ. σπάνια δε θα χρειαστεί κάτι στην 15ετία.
Παλι δεν καταλαβαινω. Πρωτα απ ολα δεν εχω μπαλκονι. Μονοκατοικια ειμαι. Θεωρουσα αυτονοητο οτι το επιτοιχιο θα μπει μεσ στο σπιτι. Στο σαλονι πχ η στο διαδρομο του σαλονιου. Καπου εντος τελος παντων. Αλλιως τι σοι επιτοιχιος ειναι.Εννοείται ότι δεν θες λεβητοστάσιο..... είπαμε θα μπει μπαλκόνι...αρκει να μονωθουν σωστά οι σωλήνες.....και να μπει λέβητας εξωτερικού χώρου....να φανταστώ ότι δεν σάς έχουν κάνει ποτέ σωστή συντήρηση....
Δεν είναι κάτι τραγικό, όλα όμως εξαρτώνται από τον μάστορα πρέπει πρέπει να μπουν διπλές βάνες και αναμονες για να κουμπώσει η αντλία ανάμεσα από αυτές....και να μην χρειαστεί να ξεσυνδεσετε το λέβητα από την εγκατάσταση.....η αντλία είναι αυτό
View attachment 189288 View attachment 189289
![]()
JetFlush Rapid
Effective, easy cleaning for dirty heating systems The Sentinel JetFlush Rapid unit is designed to be used in conjunction with the Sentinel range of chemical cleaning products for the safe and easy removal of sludge and debris from central heating systems. KEY FEATURES Rapid removal of system...sentinel-direct.myshopify.com
κουζίνα ή μπάνιο , σε τοίχο σε επαφή με εξωτερικό χώρο ώστε να βγει ο καπναγωγός.Στο σαλονι πχ η στο διαδρομο του σαλονιου
Αυτά θα είναι καλύτερα να τα πούμε από το τηλέφωνο να μου εξηγήσετε πώς ακριβώς είναι το σπίτι και που είναι οι συλλέκτεςΠαλι δεν καταλαβαινω. Πρωτα απ ολα δεν εχω μπαλκονι. Μονοκατοικια ειμαι. Θεωρουσα αυτονοητο οτι το επιτοιχιο θα μπει μεσ στο σπιτι. Στο σαλονι πχ η στο διαδρομο του σαλονιου. Καπου εντος τελος παντων. Αλλιως τι σοι επιτοιχιος ειναι.
Οι σύγχρονοι λέβητες αερίου δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία με τους πετρέλαιου,Καλησπέρα, για διαμέρισμα 105τμ με εννιά σώματα φέτες, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα απωλειών άλλος λέει 28kw λέβητα και άλλος 24. Εκεί που έχω χαθεί εντελώς όμως είναι στην επιλογή λέβητα, ο οποίος θα μπει στο μπαλκόνι αλλά χωρίς να είναι εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη, οι μάρκες λεβητών που προτείνουν είναι με σειρά αξιοπιστιας: Kiturami, Vaillant, Wolf, Intergas, Immergas, Baxi, Ariston. Κι έχω σχεδόν καταλήξει σε Wolf ή Intergas σαν ακριβές λύσεις και immergas η Ariston στις πιο φθηνές.
Μια επιλογή είναι και αυτός εδώ..... Έχει και εξτραδακια.... μαγνητικό φίλτρο καλή εταιρείας και θερμοστάτη δικό του που είναι κ κοντρόλ...
Αντέχει μέχρι μείον 16 βαθμούς κελσίου ίσως κ παραπάνω......
Από τιμές έχει περίπου 1350 ο 25kw και 1450 ο 30 kw.
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα κ από κανέναν λέβητα...... ίσα ίσα..... επειδή είναι και στεγανός πρέπει να πας δίπλα του για να ακούσεις ότι δουλεύει
Μια επιλογή είναι και αυτός εδώ..... Έχει και εξτραδακια.... μαγνητικό φίλτρο καλή εταιρείας και θερμοστάτη δικό του που είναι κ κοντρόλ...
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα κ από κανέναν λέβητα...... ίσα ίσα..... επειδή είναι και στεγανός πρέπει να πας δίπλα του για να ακούσεις ότι δουλεύει
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, ακριβώς για την υποστήριξη after market και επειδή στην περιοχή που μένω δουλεύουν πολύ immergas σκέφτομαι τον συγκεκριμένο λέβητα. Κάποιοι όμως είναι και μονόδρομος γιατί όταν κανονίζεις με κάποιον να σου κάνει την εγκατάσταση, δεν μπορείς να αγοράσεις από άλλον το μηχάνημα επειδή πάνε όλα πακέτο.Μια επιλογή είναι και αυτός εδώ..... Έχει και εξτραδακια.... μαγνητικό φίλτρο καλή εταιρείας και θερμοστάτη δικό του που είναι κ κοντρόλ...