Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
8.820
Συμπέρασμα 1 : χωρίς σαμπ δεν πας πουθενά
Συμπέρασμα 2 : με ένα σαμπ δεν πας πουθενά
Συμπέρασμα 3 : Χωρίς μετρήσεις και επιστημονικά δεδομένα δεν ενσωματώνεις σαμπ που να χτυπιέσαι κάτω.
Σχετικα ειναι ολα, εαν εχεις μια θεση ακροασης, ευνοικες διαστασεις και μεγεθος χωρου, παθητικη φροντιδα ( ενεργες ή παθητικες μπασοπαγιδες ή ακομη και helmholtz resonator), βελτιστες θεσεις ακροασης και τοποθετησης ηχειων ή και σαμπ, eq, καταλληλα monitors.

The overall performance at bass frequencies is a combination of:
1. Room volume
2. Room proportions
3. Listener location(s)
4. Subwoofer quantity
5. Subwoofer location(s)
6. Absorption at bass frequencies
7. Electro-acoustic optimization of all speaker feeds reproducing bass

55 σαμπς να βαλεις ,εαν τα ηχεια δεν μπορουν να βγαλουν σταθμες στην 3 οκταβα θα εχεις θεμα.

Last edited:

Reaction score
1.286
εαν εχεις μια θεση ακροασης, ευνοικες διαστασεις και μεγεθος χωρου, παθητικη φροντιδα ( ενεργες ή παθητικες μπασοπαγιδες ή ακομη και helmholtz resonator), βελτιστες θεσεις ακροασης και τοποθετησης ηχειων ή και σαμπ, eq, καταλληλα monitors.
Έχεις όλα αυτά και δεν έχεις ένα δεύτερο sub και ένα μικρόφωνο ;

Reaction score
8.820
Έχεις όλα αυτά και δεν έχεις ένα δεύτερο sub και ένα μικρόφωνο ;
οχι φυσικα, για αυτο πηρα 4 σαμπς :biggrin: μικροφωνο θες ετσι και αλλιως, μονο με το αυτι δεν, ασε τι λεει ο καθε ασχετος που την ειδε χρυσαυτιας.

γενικα λεω οτι παιζουν ρολο αρκετοι παραγοντες, εαν εχεις μια μοναδικη θεση ακροασης κανεις δουλιτσα και με ενα σαμπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.241
Όσον αφορά τις γνώσεις σου , εάν θες την άποψη μου γενικά, ενω φαίνονται μεγάλες είναι περιορισμένου εύρους σε ειδικά θέματα
Ναι, έτσι είναι. Το πέτυχες διάνα.

Σε πολύ ειδικά θέματα μάλιστα.

Εντελώς εξειδικευμένα. Audio. 😎😁🤣😂🤪

Στην κατηγορία της μαγείας και της μεταξωτής κορδέλας, έχω περιορισμένες δυνατότητες.. 💋

Γι'αυτό δεν διαφωνώ σε τίποτα πχ με τα γραπτά του μπουτχια, αλλά και με το νέο οδηγό από τους "μεγάλους" (respect) που ανέβασε ο ντιμιφουτ, το "new recommended practice for immersive audio design", που όσα γράφουν εκεί, εκτιμώ με απόλυτη βεβαιότητα πως είναι "σωστά και αναγκαία", ή αλλιώς, θεωρώ πως είναι "αναγκαίες και ικανές συνθήκες δημιουργίας ενός σοβαρού σεταπ".

Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ με τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχω να πω, είναι πως με συγκεκριμένο κοστολογιο (πες από 50 έως 150 χιλιάρικα - εκτιμώ πως δεν χρειάζεται περισσότερο χρήμα για κανένα λόγο), βάζω στοίχημα ο,τι θες, πως έχω τη δυνατότητα να στήσω ένα απολύτως άριστο ιμερσιβ σεταπ που θα ικανοποιήσει υπερβολικά έως αηδιαστικά πολύ την συντριπτική πλειοψηφία τυχαίων ακροατών (έμπειρων και μη, παιδιών και ενηλίκων, χαιενταδων και μαστεραδων, μουσικών και στουντιαδων, κλπ κλπ κλπ) για οποιοδήποτε είδος μουσικής (από χιπ χοπ μέχρι ρεμπέτικο, κι από κλασσική μουσική μέχρι ηλεκτρονική), σε οποιοδήποτε οικιακό χώρο νορμάλ διαστάσεων για αυτή τη χρήση (τυπικά 25-45 τμ) και με αποκλειστική χρήση (dedicated), που θα μπορεί να αναπαράγει με άνεση και υψηλή πιστότητα οποιοδήποτε φορμάτ ήχου κυκλοφορεί εν έτει 2023 (από μονοκάναλο έως ιμερσιβ) και να "αρέσει" σε όλους, ανεξαιρέτως.

Το αντίστοιχο, εσύ ας πούμε, ιδέαν δεν έχεις πως να το κάνεις, όπως και πολλοί άλλοι, εγκλωβισμένοι σε πολύ λιγότερες γνώσεις από μένα. Γιατί; Διότι απλά, πολλά μουσικά είδη, θα αδυνατούν να τα αναπαράγουν έστω "ικανοποιητικά" για τους εραστές αυτών των μουσικών (είτε με μικρά, είτε με κεφαλαία, εσύ ξέρεις καλύτερα).

Όλοι σαν κι εσένα (μην νομίζεις πως είσαι ο μόνος), στήνουν δήθεν περισπούδαστα έως μαγικά σεταπ, που παίζουν μόνον ελάχιστα και περιορισμένου περιεχομένου μουσικά είδη, σε περιορισμένες στάθμες, κι αν τους βάλεις κάτι άλλο, έξω από τα νερά τους, ξεβρακώνονται κανονικά.

Πχ αυτό:

Που δεν με ενδιαφέρει εάν σ'αρεσει σα μουσική, σε κάποιους όμως, είναι βέβαιο ότι αρέσει.
Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε σοβαρό κανένα σεταπ που να μη μπορεί να αναπαράγει ικανοποιητικά αυτό το μουσικό πρόγραμμα, σε ικανή στάθμη να γουστάρει αυτός που θέλει να το ακούσει ωραία, να το φχαριστηθει η καρδούλα του.

Δεν είναι μόνον αυτή η μουσική (μικρά ή κεφαλαία, εσύ ξέρεις) που είναι αναγκαίο να αναπαράγεται άριστα από ένα "σοβαρό" σεταπ. Όλες ανεξαιρέτως οι μουσικές οφείλουν να αναπαράγονται "άριστα". Χωρίς εξαιρέσεις.

Άμα αρχίσουμε εξαιρέσεις, τότε ας παραδεχτούμε πως μιλάμε για ανεπαρκή σεταπ, για σεταπ που αδυνατούν να παίξουν μουσική (μικρά ή κεφαλαία, γιου Νόου μπετερ), αλλά μιλάμε για σεταπ που στήθηκαν απλώς για να τα βλέπει ο κάτοχός τους, και να παίζουν όπως μπορούν κάποια λίγα είδη, συγκεκριμένες επιλογές, όσα μπορούν ρε αδερφέ, τι α κάεις; 😁🤣😂🤪

Ομοίως με τα φορμάτ. Α, αυτό το σεταπ παίζει μόνο μονοκαναλα αρχεια. Αλλά είναι τέλειο, τα μονοκαναλα, στα δικά μου χρυσά αυτιά, τα παίζει μαγικά. 🤣😁🤣😂🤪

Εντάξει, είναι κωμικό. Κωμωδία σκέτη. :fuckyou:

Και είναι "λίγα" τα μάξιμουμ "150 χιλιάρικα" που λέω, γιατί είναι πολλοί αυτοί που έχουν ένα ζεύγος ηχείων (παθητικών) υψηλότερου κοστολογίου, και ακόμα περισσότεροι αυτοί που θα ήθελαν ένα ζεύγος παθητικών ηχείων υπερτριπλάσιου κοστολογίου, ή ένα πικάπ (με τα τζιμπράγκαλά του) τέτοιου (και πολύ υψηλότερου) κοστολογίου.

Τις αντιρρήσεις που φέρνεις στα αντικειμενικά κριτήρια του "καλού ήχου", τις υποστηρίζουν άνθρωποι που δεν έχουν τις γνώσεις περί τεχνικών θεμάτων, άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει μικρόφωνο στο χέρι τους, άνθρωποι που φαντάζονται τζιτερ εκεί που δεν υπάρχει, άνθρωποι που αγοράζουν αηδιαστικά ακριβά καλώδια ρεύματος χωρίς να ξέρουν το γιατί, άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε τι είναι ούτε να ερμηνεύουν σωστά μια μέτρηση, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι εστί σπινοραμα, δυναμικό εύρος, σιναντ, RT 60, spectro, ζώνη του σροεντερ, κρουστική απόκριση, τζιτερ, Φον, ψυχοακουστική, κλπ κλπ κλπ, και ταυτόχρονα είναι φανατικοί εραστές του "χρυσού δικού τους αυτιού που μόνον αυτό ξέρει", και μάλιστα, από τον πολύ κόσμο που συμμετέχει σε αυτό το φόρουμ, έχει γίνει σαφές και έχει βγει το ασφαλές συμπέρασμα πως όσο λιγότερα ξέρει κάποιος, τόσο περισσότερο "χρυσά αυτιά" νομίζει πως έχει, και πως αυτός μόνον ξέρει τι ακούει, δηλαδή, για να το πω απλά, όσο λιγότερα ξέρει κάποιος, τόσο περισσότερο "χρυσά αυτιά" νομίζει πως έχει, είναι αναλογική η σχέση άγνοιας και χρυσαυτίτιδας, κι αυτό εύκολα ερμηνεύεται, διότι δεν έχει κανένα άλλο τρόπο να εξηγήσει τίποτα, είναι σα πίθηκος μέσα σε διαστημόπλοιο, είναι κωμικό.

Τώρα αποσπασματικά που διαβάζω και εάν καταλαβαίνω τι εννοεί :
Δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί.

Δεν έχεις τις γνώσεις για να το καταλάβεις.

Βεβαίως, ο ίδιος ο μπάρμπα Τουλ, έχει προτείνει σε φόρουμ σε δυνητικούς αγοραστές να μην αγοράζουν το "παιδί του" (Μ2), ένα από τα καλύτερα ηχεία που έχουν ποτέ φτιαχτεί, αλλά πολλά μικρά δορυφορίδια και σαμπ.
Το θεωρεί αναχρονιστική πρακτική να δίνεις πολλά λεφτά σε 2 μεγάλους δορυφόρους, έχει προχωρήσει το πράγμα.

Απλώς δεν έχεις διαβάσει αρκετά, έχεις απωλέσει (λόγω ηλικίας) την ικανότητα μάθησης, δεν έχεις πλέον θέληση για διάβασμα, δεν μπορείς να προσλάβεις νέα γνώση, και θα μείνεις σε αυτές τις αποσπασματικές αναγνώσεις που οδηγούν σε κωμικά συμπεράσματα.

Βεβαίως όλα αυτά, δεν έχουν καμία σημασία.

Τουλάχιστον για μένα, είναι όλα αυτά, μια ανοησία, άχρηστα και ασήμαντα. Εντελώς όμως.

Σημασία έχει να πιάνεις ένα ωραίο κωλο όταν βλέπεις μια ταινία, κι όχι το δικό σου, ενώ πίνεις ένα εκλεκτό κόκκινο κρασί, συνοδεία γαλλικών τυριών με μαρμελάδα φρούτων, ξηρών καρπών και λοιπών εδεσμάτων. 💋

Διότι, για να πούμε την πικρή αλήθεια, όλα αυτά τα δήθεν "σοβαρά" για τα στέρεα, είναι άνευ ουσίας, άνευ σημασίας, παντελώς άσχετα με την μουσική (είτε με μικρά είτε με κεφαλαία και μπολντ) και εντελώς μα εντελώς άσχετα με την απόλαυση της μουσικής του καθενός στο σπιτάκι του, και κατά βάση, να πα να γμηθει κι αυτός ο καθένας, και το σπιτάκι του, κι η μουσική του, κι ο μτστκης. Βασικές αρχές.

Last edited:

Reaction score
1.286
, εαν εχεις μια μοναδικη θεση ακροασης κανεις δουλιτσα και με ενα σαμπ
Σαλόνι μου πάντως με ένα σαμπ και μια θέση ακρόασης να με ενδιαφέρει άκρη δεν έχω βρει.
Έκανα φιλότιμες προσπάθειες ,αλλαγές θέσης στο σαμπ (ακόμα και πειραματικές που δεν πρόκειται να έμενε), rew, μετρήσεις, mini dsp , Dirac , διάβασμα αλλά ικανοποιημένος δεν είμαι.
Κάθε αλλαγή ωφελούσε κάτι αλλά ήταν ζημιογόνα για κάτι άλλο.
Το Dirac φτιάχνει φαινομενικά μια τίμια απόκριση 20-120Hz , μετά ανοίγεις spectrogram και βάζεις τα κλάματα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Σημασία έχει να πιάνεις ένα ωραίο κωλο όταν βλέπεις μια ταινία, κι όχι το δικό σου, ενώ πίνεις ένα εκλεκτό κόκκινο κρασί, συνοδεία γαλλικών τυριών με μαρμελάδα φρούτων, ξηρών καρπών και λοιπών εδεσμάτων. 💋

Διότι, για να πούμε την πικρή αλήθεια, όλα αυτά τα δήθεν "σοβαρά" για τα στέρεα, είναι άνευ ουσίας, άνευ σημασίας, παντελώς άσχετα με την μουσική (είτε με μικρά είτε με κεφαλαία και μπολντ) και εντελώς μα εντελώς άσχετα με την απόλαυση της μουσικής του καθενός στο σπιτάκι του, και κατά βάση, να πα να γμηθει κι αυτός ο καθένας, και το σπιτάκι του, κι η μουσική του, κι ο μτστκης. Βασικές αρχές.

❤❤❤:party:❤❤❤

Reaction score
8.820
Σαλόνι μου πάντως με ένα σαμπ και μια θέση ακρόασης να με ενδιαφέρει άκρη δεν έχω βρει.
Έκανα φιλότιμες προσπάθειες ,αλλαγές θέσης στο σαμπ (ακόμα και πειραματικές που δεν πρόκειται να έμενε), rew, μετρήσεις, mini dsp , Dirac , διάβασμα αλλά ικανοποιημένος δεν είμαι.
Κάθε αλλαγή ωφελούσε κάτι αλλά ήταν ζημιογόνα για κάτι άλλο.
Το Dirac φτιάχνει φαινομενικά μια τίμια απόκριση 20-120Hz , μετά ανοίγεις spectrogram και βάζεις τα κλάματα.
με το ενα σαμπ εχεις 3 θετικα.
απαλλασεις τους δορυφορους απο την βαρβαρη υποχρεωση να προσπαθουν να αποδωσουν τις χαμηλες συχνοτητες.
εχεις μεγαλυτερη ελευθερια στην τοποθετηση
και τριτον σου ανοιγει η ορεξη για ενα ακομη σαμπ τουλαχιστον :biggrin:

ο μπουτχιας αν θυμαμαι το εχει καταφερει με ενα σαμπ. εγω με ενα σαμπ ειδα βελτιωση

Reaction score
4.699
Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ με τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχω να πω, είναι πως με συγκεκριμένο κοστολογιο (πες από 50 έως 150 χιλιάρικα - εκτιμώ πως δεν χρειάζεται περισσότερο χρήμα για κανένα λόγο), βάζω στοίχημα ο,τι θες, πως έχω τη δυνατότητα να στήσω ένα απολύτως άριστο ιμερσιβ σεταπ
Δεν χρειαζονται τοσο εξειδικευμενες γνωσεις και μη λετε σαχλαμαρες.
Με 50 εως 150 χιλιαρικα και την τεχνογνωσια του σημερα στηνω ο,τι θελεις και οπου θελεις ...
Για ολα τα αντικειμενικα - υποκειμενικα γουστα.
Το ιδιο φανταζομαι και αλλοι πολλοι.
Χωρις μετρησεις εννοειται.
Η ικανοτητα, εγκειται στο τι μπορει να κανεις με περιορισμενο budget..

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Α και εγώ φτιάχνω με τόσα. Κρατάω ένα 10% για την αφεντιά μου και τα υπόλοιπα τα δίνω σε αυτόν που θα το φτιάξει. :drinks:

Σε βρίσκω πολύ.. γενναιόδωρο :rolleyes:
Δηλ. αν κρατούσες το 50% - 60% για μπριζόλες και παγωτό με τα υπόλοιπα δεν θα στο ΄φτιαχνε?
Ή δεν θα σ' άρεσε το αποτέλεσμα?

Πολλά τάλαρα κινούνται ''αέρα'' βρε παιδίμ'

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.540
Σε βρίσκω πολύ.. γενναιόδωρο :rolleyes:
Δηλ. αν κρατούσες το 50% - 60% για μπριζόλες και παγωτό με τα υπόλοιπα δεν θα στο ΄φτιαχνε?
Ή δεν θα σ' άρεσε το αποτέλεσμα?

Πολλά τάλαρα κινούνται ''αέρα'' βρε παιδίμ'
Ε εντάξει. Η επένδυση πρέπει να έχει και ένα αντίκρισμα. Μη μας πάρουν με τις πέτρες. 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.241
Χωρις μετρησεις εννοειται.
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, χρυσαυτιάδες μουυυυυυ
Η ικανοτητα, εγκειται στο τι μπορει να κανεις με περιορισμενο budget..
Έχει δείξει έμπρακτα ο μπουτχιας. 😎

Απλώς δυσκολεύεστε να κατανοήσετε (λόγω έλλειψης γνώσεων και αδυναμίας εξοικείωσης με τα μετρητικά δεδομένα) την σοφή επιλογή του, όπου τα σαμπ κόστιζαν περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα μαζί. 👍

Reaction score
1.286
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, χρυσαυτιάδες μουυυυυυ
Ίσως εννοεί ότι θα τα καταφέρει μόνο με το πρόγραμμα ισοσταθμισης ενός trinnov ας πούμε , αλλά και πάλι μετρήσεις είναι και αυτές.
Επίσης και πάλι χρειάζεται επιβεβαίωση και manual ρυθμίσεις .
Τίποτα αυτοματοποιημένο δεν μπορείς να εμπιστευτείς με κλειστά μάτια.
Πολύ απλά μετρώντας από πριν το χώρο ξέρεις που θα στήσεις βοηθώντας το πρόγραμμα ισοσταθμισης να σου δώσει τα μέγιστα που μπορεί .
Μακάρι πάντως να βγω ψεύτης και να εννοεί με τα αφτιά του ! Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον 🔥🔥🔥
Περιμένουμε διευκρίνιση .

D

Deleted member 50795

Guest
το καλύτερο θα ήταν πριν, όλα αυτα τα τρινοφ, ντισπ, ψηφιακά και επεξεργαστές να τραβούσαν πρώτα μια μέτρηση στα αυτιά του χρήστη και μετά στο χώρο .
Ετσι θα υπήρχε πλήρη ισορροπία μεταξύ κουφαμάρας και ανισορροπίας του χώρου και οι καμπύλες θα ήταν προσαρμοσμένες ανάλογα.
δε μας ενδιαφέρει τι ακούει το μικρόφωνο , αλλά τα αυτιά μας.:biggrin:

Last edited by a moderator:

Reaction score
4.699
Έχει δείξει έμπρακτα ο μπουτχιας.
Απλώς δυσκολεύεστε να κατανοήσετε... την σοφή επιλογή του, όπου τα σαμπ κόστιζαν περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα μαζί. 👍
Δεν μπορει να εκανε ο Bhutia τετοιο λαθος!

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
και τριτον σου ανοιγει η ορεξη για ενα ακομη
Αυτό το έπαθα προχθές μ' έναν κιοφτέ.. :tongue:

Ε εντάξει. Η επένδυση πρέπει να έχει και ένα αντίκρισμα. Μη μας πάρουν με τις πέτρες. 8-)
Ας μην έχει τόοσο μεγάλο αντίκρισμα, δεν πειράζ'
Να μας πάρουν και με τα κάστανα αν θέλουν..
Μπορούμε και χωρίς χρυσά πηρούνια.. ;)

το καλύτερο θα ήταν πριν, όλα αυτα τα τρινοφ, ντισπ, ψηφιακά και επεξεργαστές να τραβούσαν πρώτα μια μέτρηση στα αυτιά του χρήστη και μετά στο χώρο .
Καλό το point, αλλά στο τέλος θα επιτρέψουμε να μας κάνουν και κολονοσκόπηση οι εταιρίες για να μας πουλήσουν ένα ηχείο.. :biggrin:

Reaction score
8.820
Μακάρι πάντως να βγω ψεύτης και να εννοεί με τα αφτιά του ! Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον 🔥🔥🔥
Με τα αυτιά του μόνο, ξέρεις πόσα στούντιο έχουν ταμπέλακι που γράφει '' πιστοποιημένο από χρυσαυτια''?
Ο οποίος εννοείται ότι είναι πιστοποιημένος ως χρυσαυτιας από άλλους χρυσαυτιαδες. :D

Reaction score
8.820
Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι κάποιος έχει την ικανότητα να εντοπίσει το πρόβλημα με το αυτί, το θέμα είναι πως θα το λύσει. Το πρόβλημα με τους χρυσαυτιαδες είναι ότι προσπαθούν να το λύσουν ανορθόδοξα με καλώδια, ματζουνια και συνεχείς αλλαγές συσκευών.

Reaction score
19.130
Περιληπτικά πάλι γιατί άρχισε το smearing campaign. :D

Όλα τα ξέρω και τα καταλαβαίνω (θεωρητικά) .... δεν είναι πυρηνική φυσική.

Αυτό που είπα για τα μικρά ηχεία δεν το είπα ειρωνικά και ισχύει. Λίγα ηχεία μπορούν κάτω απο τα 80 να ανταποκριθούν σωστά και γίνεται κια για να μην επιβαρύνονται τα main γιατί αυτά τα γούφερ συνήθως δεν μπορούν να αναταποκριθούν και κάνουν break up.

Ναι τα έχει πεί ο Bhutia. Αυτά που έχει πεί και για αυτό αλλά και για πολλά άλλα είναι ίδια και απράλλαχτα με αυτά που λέει ο Τούλ αλλά και άλλων μελετών και δεν θα περιμένα τίποτε διαφορετικό απο αυτόν να κάνει. Σωστά κάνει με τον σκοπό που έχει αποφασίσει να υπηρετήσει.

Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι εκεί και σε αυτά τα θέματα.

Αυτά περιλαμβάνουν ένα πολυ ειδικό κοινό του audio που αποφασίζει να κινηθεί εκεί και με τέτοια δεδομένα και αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που θέλουν νακαούσουν μουσική κάτω και απο λιγότερες βέλτιστες συνθήκες είτε επειδή δεν θέλει, δεν μπορεί ή και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Επίσης το να μπάινει κάποιος να λέει πέντε λογικά πράγματα (αλλά και όλα λάθος να ήτανε) και να του την πέφτουν με σημαία δήθεν μια θεωρητική τελειότητα και αυτός δεν έχει δικαίωμα ή "αέρα" να αναπνεύσει και να μπορέσει να ανταλλάξει τις εμπειρίες του με άλλους που είναι στο ίδιο ή παρόμοιο στάδιο με αυτόν ... δεν κάνει καμιά λογική ούτε είναι προσοδοφόρο για κανέναν στα πλαίσια ενός forum. Κατά τη γνώμη μου και πουθενά.

Το πρόβλημα είναι αυτό που λέμε στην επιστήμη, too little evidence, too much inference.

Επίσης οι μετρήσεις δεν είναι το πρόβλημα και τις πιο πολλές φορές είναι περισσότερες κα ακριβέστερες απο την δυνατότητα που έχουν τα αυτιά μας να συλλάβουν. Πάρτε για παράδειγμα το masking. Η πληροφορία για τις αρμονικές που πέρνουμε απο τις μετ΄ρησεις δεν είναι λάθος επειδή δεν μπορούμε να τις ακούσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ποιοτικός (σε σχέση κιόλας με τον ποσοτικό) συσχετισμός μεταξύ αυτών και της μουσικής εμπειρίας που είναι δυνατόν να συλλάβει και να πεξεργαστεί π.χ. ο εγκέφαλος με τα ερεθίμστα που παίρνει απο το ακουστικό μασ σύστσημα. Αυτός ο συσχετισμός και οι συνθήκες μέσα στον οποίο καλείται να εκετελεστεί απο τον άνθρωπο είναι πολυπαραγοντικός, τίθενται ερώτηματα εάν αξίζει και πόσο συγκριτικά με άλλα κατώτερα συστήματα και μεθόδούς οικονομικά , πρακτικά κλπ να ακολουθηθεί αλλά και δεν εξαρτάται μόνο απο τα στάνταρντ γνωστά και αναλυμένα θεωρητικώς προσεγγίσιμα ως μεθόδους, όπως και τι κόστος άλλο έχει σε άλλα θέματα της όποιας επιδιωκόμενης ποιοτικής αναπαραγωγής. Επίσης ένα απλό 1 % διαφορά σε κάτι μπορεί να αποβεί σε μεγάλο βαθμό μοιραίο σαν variation απο το θεωρητικό μοντέλο πρόβλεψης ως αποτέλεσμα στην πράξη ... που και αυτό δεν έχει ερευνηθεί. Ούτε η συσχέτισή του με τα format και τεχνικές ανά εποχών αναπαραγωγής , έχει ερευνηθεί. Ούτε παράγοντες που εδώ βλέπω πολλοί θεωρούν δευτερεύοντες ... απλώς επειδή δεν έχουν ερευνηθεί αρκετά με εργασίες και αποφεύγουν να αναφερθούν σαν το διάβολο το λιβάνι ... για να μην τους την πέσει κάνενας δήθεν objectivist που δεν θέλει να ξεφύγει απο τα πλάισια αυτά ... λες και θα τον βάλουν τιμωρία.

Επ΄σιης πέστε με ένα μαγικό ραβδάκι σας λύνω εγώ το πρόβλημα ή φτιάχνω μια συσκευή που αναγκάζει το ακουστικό σας σύστσημα να παρακαμψει το "προβλημα" του masking. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα έιναι κάτι που θεωρητικά (επιστημονικά) είναι καλύτερο και συμβαδίζει και με τις μετρήσει αλλά α) θα είναι ενετελώς διαφορετικό και β) δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που θα το "δεχθεί" σαν εμπειιρία φυσική ο άνθρωπος ή δεν θα του προκαλεί άλλα συναισθήματα ή ακόμη και σύγχιση. Αλλά θα το δεχθούμε απλώς επειδή είναι μια διαφορετική εμεπιρία που μας αρέσει ; (είναι και θεωρητικά σωστή). Οπότε όλα καλά ; Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Όσον αοφρά εμενα μην σκάς το μυαλουδάκι σου Ear , εχω επιλέξει ο ίδιος για τον εαυτό μου εσκεμμένα άλλον ρόλο εδώ με΄σα με την γραφή μου. Μην παιδεύεσαι είναι εκτός των δυαντότητών σου να τον καταλάβεις. Ούτε σε τρείς ζωές, όπως εγώ το ιμέρσιβ που ξέρεις εσύ. :D

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.647
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ