Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
1.300
Για να τελειώσω αυτό που άρχισα , ήθελα να καταλήξω λέγοντας δυο πράγματα .
Τα Klipsch ειδικά τα νέα μοντέλα τρώνε αδίκως τρελό μπούλινγκ , εάν είχαν μαύρους κώνους τα έλεγαν JBL , μετρούσαν ακριβώς τα ίδια θα ακούγαμε άλλα πράγματα από τους " αντικειμενικούς ".
Διθυράμβους θα βλέπαμε για την on - of axis ομοιότητα απόκρισης κάνοντας το eq παιχνίδι.. κτλ κτλ..

Το δεύτερο είναι ότι ο amir καλά μετράει το thd , sinad και αποκρίσεις , εξαιρετικός μας έδωσε δεδομένα για μοντέλα και εταιρίες που δεν είχαμε ιδέα είτε επιβεβαίωσαν αυτά που υποπτευόμασταν αλλά ο άνθρωπος σε θέματα χώρου , προγραμμάτων ισοστάθμισης , eq , room treatment είναι ΝΤΟΥΒΑΡΙ από τα λίγα.
Εδώ μέσα υπάρχουν τουλάχιστον 15 accounts που γνωρίζουν 100 φορές περισσότερα.
Να σας πει και ο @Dimifoot( από παλιές του αναρτήσεις εκεί που τον έχω πετύχει) πόσες φορές έχει πάει να τους εξηγήσει απλά βασικά πράγματα , χρόνια γνωστά εδώ και οι τύποι να του λένε επικές μλκιες , να μη καταλαβαίνει κανένας τα βασικά τα αυτονόητα .

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Δεν υπάρχει λόγος να συγχυζεστε, μεγάλα παιδιά είμαστε.
Ακούστε να δείτε… τα σαμπς στην ουσία είναι εφέ, change scale στην χαμηλή περιοχή συχνοτήτων και τίποτε περισσότερο, κανονικά ούτε τις ταινίες θα έπρεπε να συνοδεύουν.
Κρατηστε εάν θέλετε μόνο αυτό. Change Scale.
Καλές ακροάσεις :) όπως κι αν σας αρέσει να ακούτε
Ο ίδιος πάντως θα κρατούσα το ... Change Sale. :sneaky:

Reaction score
9.046
εγω θα θελα να προσθεσω κατι οσον αφορα τα σαμπς και την επιλογη αυτων. αφορμη κατι που ειδα στο διαδικτυο και αφορα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα μεταξυ υπουγουφερ σφραγισμενης καμπινας και οπης ανακλασης χαμηλων γνωστα και ως μπας ριφλεξ.

ενα μειονεκτημα ειναι ο ογκος της καμπινας, οπως φαινεται και στο προγραμμα το μπας ριφλεξ εχει σχεδον διπλασιο ογκο. Θα πει καποιος, ναι μα βγαζει 5 ντιμπι παραπανω. Ναι αλλα η πτωση ειναι πολυ πιο αποτομη και αυτο ειναι ενα ακομη αρνητικο στοιχειο.
Η συμβουλη του λοιπον ειναι να παρει κανεις περισσοτερα σαμπς κλειστης καμπινας και να χρησιμοποιησει EQ στην περιοχη που μειωνεται η σταθμη, διοτι το ηχειο μπορει να ανταποκριθει σε αυτες τις συχνοτητες ενω το μπας ριφλεξ ελαχιστα.

Αν διαφωνει κανεις να το συζητησουμε κοσμια ομως, μην μας περασουν και για κανιβαλους οσοι μας διαβαζουν :D

1694539151138.png

Reaction score
19.770
Τότε θα έκλαιγε με μαύρο δάκρυ κατά την απενεργοποίηση των sub κι επιστροφή σε main ηχεία
α) Εάν ήτανε ενσωματωμένα σωστά μόνο ;
β) ανάλογα και τι ήταν τα main που θα γύριζε ; ¨Αλλο να έχεις να γυρίσεις σε μικρά bookshelf και άλλο να γυρίσεις σε ένα μεγάλο floorstander ; Η δεύτερη μετάβαση δεν θα σου κάτσει τόσο μεγάλη διαφορά. Και μετά έρχεται και το sub σου απο τον μάστορα ή το service. Φυσικά έχει μεγάλη διαφορά όταν το κλείνεις αφου το έχεις κροσαρισμένο π.χ. στα 80 ή και παραπάνω.
εγω θα θελα να προσθεσω κατι οσον αφορα τα σαμπς και την επιλογη αυτων. αφορμη κατι που ειδα στο διαδικτυο και αφορα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα μεταξυ υπουγουφερ σφραγισμενης καμπινας και οπης ανακλασης χαμηλων γνωστα και ως μπας ριφλεξ.

ενα μειονεκτημα ειναι ο ογκος της καμπινας, οπως φαινεται και στο προγραμμα το μπας ριφλεξ εχει σχεδον διπλασιο ογκο. Θα πει καποιος, ναι μα βγαζει 5 ντιμπι παραπανω. Ναι αλλα η πτωση ειναι πολυ πιο αποτομη και αυτο ειναι ενα ακομη αρνητικο στοιχειο.
Η συμβουλη του λοιπον ειναι να παρει κανεις περισσοτερα σαμπς κλειστης καμπινας και να χρησιμοποιησει EQ στην περιοχη που μειωνεται η σταθμη, διοτι το ηχειο μπορει να ανταποκριθει σε αυτες τις συχνοτητες ενω το μπας ριφλεξ ελαχιστα.

Αν διαφωνει κανεις να το συζητησουμε κοσμια ομως, μην μας περασουν και για κανιβαλους οσοι μας διαβαζουν :D

View attachment 305444
Αφού αυτό έχει συζητηθεί εκτεταμένα κάπου αλλού (που νομίζω συμμετείχες και εσύ) ή λάθος κάνω ;

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
α) Εάν ήτανε ενσωματωμένα σωστά μόνο ;
β) ανάλογα και τι ήταν τα main που θα γύριζε ; ¨Αλλο να έχεις να γυρίσεις σε μικρά bookshelf και άλλο να γυρίσεις σε ένα μεγάλο floorstander ; Η δεύτερη μετάβαση δεν θα σου κάτσει τόσο μεγάλη διαφορά. Και μετά έρχεται και το sub σου απο τον μάστορα ή το service.

Αφού αυτό έχει συζητηθεί εκτεταμένα κάπου αλλού (που νομίζω συμμετείχες και εσύ) ή λάθος κάνω ;
Σε πρόγραμμα απαιτητικό ως προς την περιεχόμενη ενέργεια στις πρώτες οκτάβες είναι ελάχιστα και πανάκριβα όσα main ηχεία θα τις διαχειρίζονταν ικανοποιητικά εντός αποδεκτών ορίων παραμόρφωσης. Ακόμα σπανιότερη η περίπτωση να ήταν εγκατεστημένα κατά τρόπον ώστε να μην προέκυπταν έντονες μεταπτώσεις στην απόκριση των χαμηλών.

Reaction score
19.770
Σε πρόγραμμα απαιτητικό ως προς την περιεχόμενη ενέργεια στις πρώτες οκτάβες είναι ελάχιστα και πανάκριβα όσα main ηχεία θα τις διαχειρίζονταν ικανοποιητικά εντός αποδεκτών ορίων παραμόρφωσης. Ακόμα σπανιότερη η περίπτωση να ήταν εγκατεστημένα κατά τρόπον ώστε να μην προέκυπταν έντονες μεταπτώσεις στην απόκριση των χαμηλών.
Α, νόμιζα ότι το πόστ σου απαντούσε στα προηγούμενα προαναφερθέντα πόστ (λόγω μαύρων δακρύων που έγραψες) ...που έφευγε για σέρβις ή έκλεινε για κάποιο λόγο απο τον ιδιοκτήτη του για κάποιου είδους δοκιμή που θα έβγαζε κάποιο χρήσιμο και λογικό συμπέρασμα.

Reaction score
9.046
το επαναφερω για να συζητηθει αυτη την φορα κοσμια και ευπρεπως :biggrin: αλλωστε εχουμε καταληξει τελεσιδικα οτι δεν υπαρχει λογος να μην χρειαζομασταν σαμπ. Το θεμα ειναι τωρα ποσα και τι ειδους:D

Reaction score
19.770
το επαναφερω για να συζητηθει αυτη την φορα κοσμια και ευπρεπως :biggrin: αλλωστε εχουμε καταληξει τελεσιδικα οτι δεν υπαρχει λογος να μην χρειαζομασταν σαμπ. Το θεμα ειναι τωρα ποσα και τι ειδους:D
Να προτείνω έναν λογικό συμβιβασμό για να μην τσακώνεστε : ¨Εχουμε καταλήξει οτι δεν χρειάζονται όσοι δεν θέλουν και χρειάζονται όσοι θέλουν. :D Δεν γίνεται να χρειάζεται κάποιος κάτι που δεν πρώτα θέλει. Η θέληση και η επιθυμία προηγείται της όποιας δημιουργηθείσας ανάγκης χρησιμότητας. Είναι και αργά βέβαια για λογικούς συνείρμους και ακούω και μουσική που δεν βοηθάει την συγκέντρωσή μου και μου προκαλεί μαι αίσθηση αποπρσανατολισμού , δηλαδή με πολλά μπάσα. :D

Last edited:

Reaction score
19.770
Μaλλον ότι προσθέτουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ποσότητα, όχι ποιότητα.

Το Change sale τι σημαίνει ;

Reaction score
19.770
Ότι αλλάζουν το προφίλ πωλήσεων...
Α, μάλιστα.

Και αυτό να είναι δεν είναι κακό. Οι επαγγελματίες ξέρουν πως είναι λογικό να κινηθούν ώστε και αυτοί να μην κλείσουν αλλά και ο πελάτης να μην μεέινει παραπονεμένος ή ξεκρέμαστος καθώς πολλές φορές του δημιουργούνται ανάγκες απο διάφορα forum και youtube που στην πράξη δεν μπορούν να ικανοποιηθούν στον βαθμό που τους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση συγκριτικά με α΄λλες επιλογές που μπορεί να τους προτείνουν οι επαγγελαμτίες ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο επίπεδο αυτό .... οδηγώντας σε δυσκολία τους καταστηματάρχες να τους εξηγήσουν στο ελάχιστο δυνατόν χρόνο αλλά και γνωσιακό επίπεδο του κάθε πελάτη ποιά είναι η πραγματικότητα. Επίσης πλήγεται η αξιοπιστία του λόγου τους και οι προθέσεις τους, όταν έχουν να κάνουν πολλές εξηγήσεις σε ανθρώπους που πιθανόν έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα.

Κατά βάθος δεν είναι καλό να κλείσουν τα μαγαζιά και μετά να βασιζόμαστε σε θεωρίες των forum και δήθεν μια επιστημονικής δήθεν θεώρησης του τι είναι καλό ή κακό και να τα παραγγέλνουμε μόνο χωρίς να τα ακούμε. Πρέπει να υπάρχει μια λογική όσμωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων του κλάδου αυτού (του audio) και καλή πίστη μεταξύ τους.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
@thva εσυ τι θα επελεγες?

2 KEF LS60 7000E
View attachment 305454

2 KEF LS50 και 2 σαμπ KEF KC62 4700E
View attachment 305452 View attachment 305453
Δεν ξέω τι θα απαντήσει ο thva, αλλά εμένα όποιο συνδυασμό κι αν μου κάνεις δώρο θα.. :party:

Θα προτιμούσα το β' όχι για αντικειμενικούς λόγους (που δεν ξέρω αν υφίστανται), αλλά για να σε διευκολύνω με τα έξοδα.. :tongue:

(Ο thva όμως είναι παλιοχαρακτήρας και μάλλον θα σε ''χρεώσει'' :biggrin:)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Δεν νομιζω να απαντησει :sneaky:
Γιατί τον έχεις για ντροπαλό? :rolleyes:

Πάντως αν ο συνδυασμός β' είναι ''καλύτερος'' με κάνει λίγο ν' αναρωτιέμαι η μεγάλη διαφορά στην τιμή..
Η εταιρία γιατί να μην ''τσιμπήσει'' και τα άλλα λίγο?

Reaction score
19.770
@thva εσυ τι θα επελεγες?

2 KEF LS60 7000E
View attachment 305454

2 KEF LS50 και 2 σαμπ KEF KC62 4700E
View attachment 305452 View attachment 305453
¨Ενα άλλο KEF αυτά που έχει συνήθως και παρουσιάζει κάποιος ριβιούερ Αγγλος συμπαθητικό παιδί, δεν θυμάμαι το όνομα του .... Έλλις ... ο Μπουτια θα τον θυμάτια, του είχα πει ότι είναι αυμπαθητικό παιδί. Κάποια KEF REF είναι. Δεν ξέρω εάν βγαίνουν ακόμη ;
Δεν νομιζω να απαντησει :sneaky:
Τι να απαντήσω αφου ούτε τα ξέρω, ούτε τα εχω ψάξει καλά, ούτε τα εχω ακούσει.

Αντε το δεύτερο επειδή είμαι άσχετος με ενεργά ...και εάν είναι βγαίνανε καρπουζι ... να είχα κάνει και οικονομία τουλάχιστον.

Reaction score
19.770
Γιατί τον έχεις για ντροπαλό?
Γαιτί νομίζει ότι είμαι biased. :D Δεν έχει καταλάβει με ποιόν έχει να κάνει. :D¨Ανθρωπο που λόγω δουλειάς κιόλας κάνει επιστημονικά τέστ για να ελέγχει το biased του ακόμη και αυτά της εργασίας του 1960.

¨Αντε μην σας περνάω όλους απο καμια δεκαριά τέτοια τέστ (απλά κιόλας) πρίν καν σας μιλήσω. :D :D

Αλλά εντάξει αφού τώρα έχουμε το ίνετρνετ και θα δείτε έτοιμες τις απαντήσεις δεν έχει καμιά αξία το όποιο συμπέρασμα.

-Infographic-Your-ultimate-guide-to-avoid-confirmation-bias-in-trading-1.png

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.298
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924