Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
11.545
Όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στην περίπτωση του @Petros_Dalipis. Αν θέλει ο ίδιος, μπορεί να γράψει δυο λόγια.
Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι τα ηχεία, αν και μικρά, είναι με ισορροπημένη το κατά δύναμιν απόκριση on axis(JBL LSR 305). Έχουν τοποθετηθεί πάνω στο γραφείο, σε βάσεις ώστε το ακουστικό κέντρο να είναι στο ύψος του αυτιού, με κλίση 30 μοιρών (χωρίς cross firing δηλαδή) σχηματίζοντας ισόπλευρο τρίγωνο 76 εκατοστών. Η εσωτερική ακμή των ηχείων ακουμπάει στον πίσω τοίχο. Υπάρχει απορρόφηση copopren. Το sub έχει τοποθετηθεί κάτω από το γραφείο ακριβώς ανάμεσα από τα ηχεία. Έχει γίνει delay 4,1 ms στο σήμα του sub για να ευθυγραμμιστεί με τα ηχεία και έχει γίνει ταίριασμα στάθμης στη συχνότητα cross που είναι 80 Hz. Φυσικά έγινε μέτρηση με μέθοδο κινούμενου μικροφώνου και χειροκίνητες μικροδιορθώσεις στην απόκριση για να ακολουθηθεί target curve. Έχουν αποθηκευτεί 2 τρόποι ακρόασης, έναν κανονικός για όταν ακούω σε στάθμες αναφοράς και ένας "Quiet" (με extra ενίσχυση στα μπάσα του sub) για όταν ακούω χαμηλόφωνα. (έχω και άλλα presets, αλλά τα χρησιμοποιώ σπάνια και δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω)
Οι δορυφόροι σε αυτή την απόσταση μπορούν να βγάλουν εκκωφαντική ένταση, οπότε δεν χρειάζονται μεγαλύτεροι.
Με αυτή τη διάταξη ο λόγος άμεσης προς έμμεση ακτινοβολία είναι πολύ μεγάλος, οπότε δεν έχω πολλές ανακλάσεις να με ενοχλούν. Το αποτέλεσμα μου αρέσει.

Εντάξει, το sub JBL LSR 310S είναι μικρό και δεν μπορεί να βγάλει τη μισή πρώτη οκτάβα. Αλλά το PB-2000 δεν είναι φτηνό...

Όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να δείξω ότι δεν μπήκε απλά ένα sub, αλλά ακολουθήθηκαν πολλοί κανόνες σωστής τοποθέτησης ταυτόχρονα.

2 πράγματα θέλω να αλλάξω μόνο. Πρώτον, να βουλώσω τα bass reflex των ηχείων, όπως έχει προταθεί εδώ και δεύτερον, να ξεχωρίσω το equalizer ξεχωριστά για τους δορυφόρους από το sub. Τώρα γίνεται eq στο αρχικό σήμα, πριν χωριστεί από το cross.

Last edited:

Reaction score
11.545
Α, ξέχασα, οι συνδέσεις είναι:
D/A-A/D εξωτερικό κουτί audio interface με εσωτερική στο pc πλακέτα αυτού: Ethernet
Audio interface με ηχεία και sub: Balanced XLR με καλώδιο Belden 46349.
Καλώδια ρεύματος: Τα μαύρα που ήρθαν με τα ηχεία και το sub, όλα πάνω στο ίδιο πολύμπριζο με διακόπτη, μαζί με τη οθόνη του PC να ανοιγοκλείνουν όλα μαζί.
Τα καλώδια του σήματος ακολουθούν διαφορετική πορεία από αυτά του ρεύματος.
Σήμα από pc προς audio interface: 24 bit, 96 KHz.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.495
Που ξέρεις τι θα σου μάθαινε;
Αν ήξερε, δεν θα χρειαζόταν να τα μάθει. Γιατί θα τα ήξερε ήδη.
Τώρα που δεν ξέρει αν τα ξέρει ή όχι, δεν ξέρει αν θέλει να τα μάθει, γιατί μπορεί να τα ξέρει ήδη.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να ξεχάσει και αυτά που ήδη ξέρει , και μετά να μην ξέρει τίποτα, και δεν ξέρουμε αν το ξέρει αυτό, ή αν θέλει να το μάθει.

Reaction score
5.561
Ο ίδιος το έγραψε, ότι "θα μας μάθαινε πολλά πράγματα, αν ήμασταν θετικοί".

Τώρα δεν μας μένει παρά να χτυπιόμαστε κάτω από το κακό μας, που δεν ήμασταν καλά παιδάκια και δεν σταθήκαμε προσοχή, όταν πρωτοδιαβάσαμε το σχόλιό του περί "ΜΟΥΣΙΚΗΣ".
Έτσι για τιμωρία, που "έχουμε γίνει όχλος", μας εγκατέλειψε.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.830
@wizzy αν και ευχαρίστως στα έστελνα για δοκιμή, αναφερόμουν στον @Δημητρης 777 που έχει τα αντίστοιχα 5άρια.
Καλά.. δεν πήρα χαμπάρι τίποτα.. :tongue:

Ευχαριστώ είμαι καλά για την ώρα με τα μικρά εγώ..
Έχω κι άλλο ένα ζεύγος 7'' ενεργά, έχω και 2 ζεύγη Spendor..
Δεν θα με κάμετε πολυκάναλο.. :lolsign:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.642

Reaction score
9.312
Το μόνο που μάθαμε είναι ότι ένα καλο στέρεο παίζει καλύτερα απο τα δεκάδες πολυκάναλα που έχει στησει και ότι θα γίνει ένα event με Dolby Atmos. Τον λόγο δεν ξέρω μόνον. :p

Reaction score
5.561
Τον εξηγεί σε παλιότερο ποστ του προ τριετίας τον λόγο που έγραψε:

"ο μόνος λόγος που έγραψα είναι ο εξής.

Κάποιοι πελάτες έρχονται στο κατάστημα, θέλουνε να ξεκινήσουν με μικρό συνήθως budget ένα σύστημα και η συζήτηση ξεκινάει πως θα ήθελαν να ακούσουν μουσική αλλά δεν έχουν φτιάξει το χώρο τους με μπασοπαγίδες, δεν μπορούν να βάλουν πάνελ, δεν έχουν χώρο και χρήματα για 2 Sub και τελικά ρωτάνε αν έχει νόημα να πάρουν κάτι για να ακούνε μουσική !!!

Ο ρόλος ενός forum πρέπει να είναι θετικός όχι να φρενάρει την ουσία του hobby και τις ανάγκης να ακούμε μουσική."

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.642
Ίσως, αλλά προτιμώ τα διαφορετικά σετάπ σε χώρους από τα στριμώγματα.. :rolleyes:
Δεν είναι τίποτα. Γκρέμισε κανένα τοίχο, διώξε κανένα έπιπλο, γυναίκα, παιδιά, σκύλο, γάτα, αμόλα καλούμπα, sorry καλώδιο, αν περισσέψει κάνει και για τα ρούχα για άπλωμα, βάλε και 3-4 ντουλάπια, sorry subs, και έγινες. Αν δεν χωράνε όλα αυτά, διώξε και άλλα. Μην είσαι τέτοιος. Πάτα τη γάτα, δείξε ποιός κάνει κουμάντο...... στο σαλόνι σου.

:cry:

Last edited:

Reaction score
9.312

Κάποιοι πελάτες έρχονται στο κατάστημα, θέλουνε να ξεκινήσουν με μικρό συνήθως budget ένα σύστημα και η συζήτηση ξεκινάει πως θα ήθελαν να ακούσουν μουσική αλλά δεν έχουν φτιάξει το χώρο τους με μπασοπαγίδες, δεν μπορούν να βάλουν πάνελ, δεν έχουν χώρο και χρήματα για 2 Sub και τελικά ρωτάνε αν έχει νόημα να πάρουν κάτι για να ακούνε μουσική !!!

Ο ρόλος ενός forum πρέπει να είναι θετικός όχι να φρενάρει την ουσία του hobby και τις ανάγκης να ακούμε μουσική."
Για να ακούνε μουσική, δλδ καλύτερα από ραδιόφωνακι, έχει βεβαίως νόημα, για να ακούνε όμως ΜΟΥΣΙΚΗ όχι κανένα απολύτως. NO SUBS, NO MUSIC

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.830
Δεν είναι τίποτα. Γκρέμισε κανένα τοίχο, διώξε κανένα έπιπλο, γυναίκα, σκύλο, γάτα, αμόλα καλούμπα, sorry καλώδιο, αν περισσέψει κάνει και για τα ρούχα για άπλωμα, βάλε και 3-4 ντουλάπια, sorry subs, και έγινες. Αν δεν χωράνε όλα αυτά, διώξε και άλλα. Μην είσαι τέτοιος. Πάτα τη γάτα, δείξε ποιός κάνει κουμάντο...... στο σαλόνι σου.
Μπααα, ήδη είμαι ενοχλητικός.. :biggrin:
΄Οσο κι αν τα μοιράζω πολλά είναι.. :rolleyes:
Εγώ δεν τα θέλω όλα μαζί σε έναν χώρο.
Ίσως τη γυναίκα τελικά να την βόλευε να ''έκαιγα'' έναν χώρο και να είχε τους υπόλοιπους free..

Ενώ τώρα είμαι παντού.. :smoke:

Αυτό κι αν είναι γατοπάτημα..8-)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.969
το εχω πει και στο παρελθον, να φτιακσουμε μια επιτροπη απο 3-4 νοματαιους να κανουμε επισκεπση σε χωρους μελων ταχα μου για ακροαση, και να καταληγουμε σε μια επαναδιαπραγματευση της παντουφλας. :king: :angel:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.495

Ακριβώς.
Το έχω ήδη επισημάνει (δεν θυμόμουν την ακριβή διατύπωση, ευχαριστώ που το βρήκες) πως υπάρχει κάποια ατζέντα.....

Εάν δεν τοποθετηθούν-ρυθμιστούν σωστά, φυσικά και μπορεί να ακούγονται από μέτρια έως δράμα. Αλλά δεν θα φταίνε τα σαμπ, θα φταίει ο άνθρωπος που τα ρυθμίζει.
Φαντάζομαι πως κάποιοι επαγγελματίες θα έχουν ζοριστεί πολύ με τις τοποθετήσεις/ρυθμίσεις σαμπ των πελατών τους, θα τους τρώει πολύ ώρα, μικρόφωνα, software, μετρήσεις, διαφωνίες για τις θέσεις τους λόγω διαρρύθμισης, ίσως να μην τα καταφέρνουν κιόλας, μπορεί να έχουν μείνει στις γνώσεις του παρελθόντος.

Και μετά θα περιοριστούν αρκετά οι κατάλληλοι προς πώληση προενισχυτές, διότι δεν έχουν όλοι δυνατότητες σωστής ενσωμάτωσης, και ούτε αυτό δεν είναι καλό για τις δουλειές, μπορεί να μην έχουν καλό profit margin.

Που είναι οι μέρες που πουλούσες δυο ηχεία, έναν ενισχυτή, μια πηγή και κάμποσα καλώδια, τα σύνδεες στο σαλόνι του πελάτη σε 20 λεπτά, έκανες και μια αξιοπρεπή τοποθέτηση των ηχείων και έφευγες με τα χρήματα....

Τώρα με αυτήν την μανία που τους έχει πιάσει όλους με τα σαμπ, ή θα χάσουμε ένα τρίωρο ή δεν θα είναι ικανοποιημένος ο πελάτης.
Στις υπάρχουσες συνθήκες, τα συστήματα αναπαραγωγής μουσικής με σαμπ είναι πονοκέφαλος για τους εμπόρους (δεν αναφέρομαι στα συστηματα που έχουν ως μοναδική χρήση την προβολή blockbusters), και μάλιστα έχουν και πολυ χαμηλό profit margin αν συνδυαστούν με ηχεία-δορυφόρους που “δεν παίζουν ΜΟΥΣΙΚΗ”.
λειτουργείς καθαρά biased λόγω επαγγελματικής ιδιότητας
Όπως παραμένουν και τα υπόλοιπα που αφορούν σωστό στο στήσιμο ενός συστήματος.
Το πρόβλημα βέβαια είναι πως τα σαμπς χρειάζονται επιπλέον γνώσεις και ενασχόληση, περισσότερη από την παραδοσιακή.
Καλά έκανες @flash και το υπενθύμισες. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της παρέμβασης/"προβοκάτσιας". Μας το έχει ξαναπεί στο παρελθόν. Τα σαμπς δημιουργούν επιπλέον μπελάδες σε μια πώληση.
Και γι αυτόν τον λόγο οι απόψεις ενός επαγγελματία-εμπόρου πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, κι ας είναι άριστος στην δουλειά του. Όπως στις επιστημονικές ανακοινώσεις πρέπει πάντα να διαβάζουμε κάτω κάτω, αν υπάρχει disclaimer-conflict of interest κτλ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.874
Επίσης πρέπει να διαβάζουμε εάν αυτός που προσφωνεί την ανακοίνωση, έχει σαμπ.

Αν δεν έχει, τουλάχιστον δε χειροκροτάμε.

ΥΓ. Κάτι ανάλογο και στα θρεντς που αφορούν χρήση και ενσωμάτωση σαμπ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.642
Members
38.351
Νεότερο μέλος
stash