Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.809
Μη σπάσει κάνας θώρακας απ' το πολύ μπάσο προσέξτε.... αυτά τα πεντάιντσα είναι ύπουλα, τα βλέπεις μικρά και δε φοβάσαι και σου σκάνε 17Ηz στα 120db και παθαίνεις κοκομπλόκο!

α να βάλω κάνα ρώσικο :p

Reaction score
21.739
O υπαστυνόμος...Νταχάρης - σε αντιστοιχία με τον πάλαι ποτέ τηλεοπτικό ΄΄Θεοχάρη΄΄.:roflmao:

Ας υποθέσουμε ότι μας αρέσει ν'ακούμε αυτούσιες τις χαμηλές των δικών μας main ηχείων χωρίς επεξεργαστές , κροσαρίσματα , ισοσταθμίσεις και τα τοιαύτα... Και πάλι θα χρειαζόμασταν αυτόνομα sub εγκατεστημένα κατά τρόπον ώστε να εξουδετέρωναν σε κάποιον βαθμό με την εκπομπή τους συνιστώσες ιδιορρυθμών στο δικό μας δωμάτιο και να μην αλλοίωναν οι τελευταίες τα θεσπέσια - το δίχως άλλο - χαμηλά που θα προτιμούσαμε.

Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πολλές διατυπώσεις πάνω στη διαχείριση σήματος αλλά θα χρειάζονταν μικρόφωνο και REW σε συνδυασμό με επιμονή και υπομονή ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση και πόσο τυχερός θα ήταν ο ενδιαφερόμενος. Οι αντιρρησίες ας έχουν υπ'όψιν ότι αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται κατά καιρούς ως απαραίτητη χαϊενδική πινελιά σε αβανταδόρικα εκθεσιακά δωμάτια όπου τα main εξακολουθούν να παίζουν full range δίχως παρεμβολή DSP στο σήμα που καταλήγει σ'εκείνα...

Στη δική σου περίπτωση μονάχα ως κύκλους... φεγγαριού θα έβγαζε νόημα... :sneaky:
Ξέρουμε κανέναν τρόπο απο την ακουστική (οικιακοί χώροι) που να δίνεις και 6 και 8 db στο χαμηλό (<40 Hz) και να μην το ακούς σαν αύξηση αλλά μόνο σαν πιο βαθύ και πλασιτκό (αυτό που είχες ήδη πρίν την αύξηση) ;

Last edited:

Reaction score
4.102
Μη σπάσει κάνας θώρακας απ' το πολύ μπάσο προσέξτε.... αυτά τα πεντάιντσα είναι ύπουλα, τα βλέπεις μικρά και δε φοβάσαι και σου σκάνε 17Ηz στα 120db και παθαίνεις κοκομπλόκο!

α να βάλω κάνα ρώσικο :p

Κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.809
Κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
γιατί σου αρέσει να απαντάς με μια μ@λ@κια που δεν κολλάει πουθενά?
έτσι να 'χαμε να λέγαμε και να 'χαμε να πούμε που λέει και ο ...κύριος αυγολέμονος?

τι σημαίνει "Κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια."??
πως τα δικά μου πεντάιντσα είναι όντως ύπουλα και βαρανε 17hz/120db
ή
πως τα δικά μου δεν "κλάνουν μία" ενώ τα δικά σας τα χώνουν γερά?

αν είναι η πρώτη περίπτωση φοβάμαι μην είναι και τα δικά σας έτσι ύπουλα και σας κάνουν ζημιά....
αν είναι η δεύτερη περίπτωση, τότε είναι που φοβάμαι μη σας στείλουν αδιάβαστιους τα πεντάιντσα σας....

σε κάθε περίπτωση, όπως και να κρίνω, όπως και να το εννοούσες... προσέξτε!!!! δεν παίζουν με τα 5ιντσα!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.039
Ξέρουμε κανέναν τρόπο απο την ακουστική (οικιακοί χώροι) που να δίνεις και 6 και 8 db στο χαμηλό (<40 Hz) και να μην το ακούς σαν αύξηση αλλά μόνο σαν πιο βαθύ και πλασιτκό (αυτό που είχες ήδη πρίν την αύξηση) ;
Τέτοιο φαινόμενο μπορεί να γίνεται αντιληπτό υπό ιδανικές συνθήκες όπως με το waveforming, δηλαδή να μην προέκυπταν παρασιτικές ή καθυστερούμενες συνιστώσες χαμηλού από διατάξεις λ.χ. bass reflex ή αρμονική παραμόρφωση κι επιπρόσθετα να μη διεγείρονταν εντονότερα υφιστάμενοι ιδιορρυθμοί στις δύο πρώτες οκτάβες.

Τα πεντάΊντσα γενικώς δεν είναι παίξε-γέλασε καθότι όσο θ'ανερχόταν ημέση συνεχόμενη στάθμη σε απαιτητικό πρόγραμμα και σε μη επιζήμιες για την ακοή τιμές θα κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή να καταστραφούν...
Όταν δε το ΄΄μαγικό΄΄ πεντάϊντσο φορτίζεται από γραμμή μεταφοράς αυτό που θ'αντιλαμβανόμασταν ως σφριγηλό χαμηλό δεν είναι ουσιαστικά το ίδιο το μεγάφωνο αλλά μια βοή από τη σήραγγα στη γραμμή μεταφοράς.

Last edited:

Reaction score
4.731
1. συνεπώς κρίνω εγώ...ότι δεν υπάρχει άλλη άποψη από την στιγμή που διαβάζω μπούρδες
2. δεν σε ρώτησα και δεν με απασχολει η αποψούλα σου
3. το να είσαι τενεκές είναι δικαίωμα σου...το να μας βάζεις κάθε 3 κ λίγο να ακούμε πως βροντάς όχι
4.Ειδικά εσύ
Αν δεν κάνω λάθος έχουμε δημοκρατία.
Δεν είσαι εις θέσιν εσύ να κρίνεις εμένα, ειδικά εσύ αλλά επειδή (προσωρινά ελπίζω) εδώ είναι το τσιφλίκι σου σταματώ.

Reaction score
4.102
Τέτοιο φαινόμενο μπορεί να γίνεται αντιληπτό υπό ιδανικές συνθήκες όπως με το waveforming, δηλαδή να μην προέκυπταν παρασιτικές ή καθυστερούμενες συνιστώσες χαμηλού από διατάξεις λ.χ. bass reflex ή αρμονική παραμόρφωση κι επιπρόσθετα να μη διεγείρονταν εντονότερα υφιστάμενοι ιδιορρυθμοί στις δύο πρώτες οκτάβες.

Τα πεντάΊντσα γενικώς δεν είναι παίξε-γέλασε καθότι όσο θ'ανερχόταν ημέση συνεχόμενη στάθμη σε απαιτητικό πρόγραμμα και σε μη επιζήμιες για την ακοή τιμές θα κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή να καταστραφούν...
Όταν δε το ΄΄μαγικό΄΄ πεντάϊντσο φορτίζεται από γραμμή μεταφοράς αυτό που θ'αντιλαμβανόμασταν ως σφριγηλό χαμηλό δεν είναι ουσιαστικά το ίδιο το μεγάφωνο αλλά μια βοή από τη σήραγγα στη γραμμή μεταφοράς.
Ποιον ενδιαφέρει από που βγαίνει και όχι πόσο και πώς βγαίνει;

Reaction score
21.739

Ναι δεν είχα στο μυαλό μου την συζήτηση που γίνεται. Άσχετο με αυτήν ήταν το ερώτημα αλλά ωραία το συνδύασες.

ΟΚ για το waveforming επίσης. Δεν έχουμε, δεν το εξετάζουμε.

ΟΚ και για τις παρασιτικές. No problem και με την μηχανικη αντοχή των γούφερ.

----->

Ακουστικά καθαρά (κλασική ακουστική δωματίου), εαν διοχέτευα κάπως όλη την ενέργεια χαμηλού σε ένα π.χ. παρακείμενο χώρο μέσω ενός ανοίγματος όπου αυτή θα παγιδευόταν (δεν θα ξαναγυρνούσε) και άρα δεν θα διαγείρονταν ούτε οι ιδιορρυθμοί αλλά και δεν θα προσέθετα στην ουσία (πολυ) ενέργεια ... αυτό που θα προέκυπτε εντός του χώρου ακροάσης θα ήταν μια αίσθηση αύξησης του βάθους του χαμηλού και πλαστικότητας του ;

Δεν θέλω την ενεργεια του.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.483
Αν δεν κάνω λάθος έχουμε δημοκρατία.
Δεν είσαι εις θέσιν εσύ να κρίνεις εμένα, ειδικά εσύ αλλά επειδή (προσωρινά ελπίζω) εδώ είναι το τσιφλίκι σου σταματώ.
την έχουμε ξανα κάνει την κουβέντα σε κάποιο από τα άπειρα προφίλ σου
όχι...δεν έχουμε

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.039
Ναι δεν είχα στο μυαλό μου την συζήτηση που γίνεται. Άσχετο με αυτήν ήταν το ερώτημα αλλά ωραία το συνδύασες.

ΟΚ για το waveforming επίσης. Δεν έχουμε, δεν το εξετάζουμε.

ΟΚ και για τις παρασιτικές. No problem και με την μηχανικη αντοχή των γούφερ.

----->

Ακουστικά καθαρά (κλασική ακουστική δωματίου), εαν διοχέτευα κάπως όλη την ενέργεια χαμηλού σε ένα π.χ. παρακείμενο χώρο μέσω ενός ανοίγματος όπου αυτή θα παγιδευόταν (δεν θα ξαναγυρνούσε) και άρα δεν θα διαγείρονταν ούτε οι ιδιορρυθμοί αλλά και δεν θα προσέθετα στην ουσία (πολυ) ενέργεια ... αυτό που θα προέκυπτε εντός του χώρου ακροάσης θα ήταν μια αίσθηση αύξησης του βάθους του χαμηλού και πλαστικότητας του ;

Δεν θέλω την ενεργεια του.
Εκεί απ'όπου έρχομαι την ενέργεια του χαμηλού δεν την διώχνουμε ποτέ καθότι είναι σύμμαχος...:wink:

Reaction score
21.739
Εκεί απ'όπου έρχομαι την ενέργεια του χαμηλού δεν την διώχνουμε ποτέ καθότι είναι σύμμαχος...:wink:
Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Αυτή που θες να έχεις ...π.χ. στο μηδέν σου (στο flat σου ή όποιο και όσο θές) ... και να προσθέσεις. Δεν θες να έχεις συν 8 db εννοείται.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.435
Ενώ Σταύρο το #2.622 είναι ο ορισμός της ευγένειας.
Σωστά???
Εγώ απάντησα επί προσωπικού σε δύο συνεχόμενες προσβολές. (κλασική περίπτωση: όταν δε υπάρχουν επιχειρήματα επιστρατεύονται οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί...).
Δεν είμαι mod ούτε κηδεμόνας κανενός. Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία μου στο φόρουμ, γνωρίζει ότι αντιπαρατίθεμαι μόνο σε θέματα. ποτέ σε πρόσωπα. Και (το έχω δηλώσει μάλιστα στο παρελθόν) αποφεύγω να χώνω τη μύτη μου σε αντιπαραθέσεις άλλων, μεγάλα παιδιά είμαστε, κανείς δεν έχει την ανάγκη της δικής μου δικηγορίας ούτε και κανενός άλλου συμπληρώνω. Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ όλα αυτά τα χρόνια, έχωσα τη μύτη μου μόνο σε δύο περιπτώσεις οι οποίες μού φάνηκαν ομαδικό μπούλινγκ.

Reaction score
519
Εγώ απάντησα επί προσωπικού σε δύο συνεχόμενες προσβολές. (κλασική περίπτωση: όταν δε υπάρχουν επιχειρήματα επιστρατεύονται οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί...).
Δεν είμαι mod ούτε κηδεμόνας κανενός. Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία μου στο φόρουμ, γνωρίζει ότι αντιπαρατίθεμαι μόνο σε θέματα. ποτέ σε πρόσωπα. Και (το έχω δηλώσει μάλιστα στο παρελθόν) αποφεύγω να χώνω τη μύτη μου σε αντιπαραθέσεις άλλων, μεγάλα παιδιά είμαστε, κανείς δεν έχει την ανάγκη της δικής μου δικηγορίας ούτε και κανενός άλλου συμπληρώνω. Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ όλα αυτά τα χρόνια, έχωσα τη μύτη μου μόνο σε δύο περιπτώσεις οι οποίες μού φάνηκαν ομαδικό μπούλινγκ.
Συμφωνώ σε πολλά, σε κάποια διαφωνώ.
Τέλος πάντων κακώς αναμείχθηκα, αφού κι εγώ κατάλαβα ότι ήταν επί προσωπικού, αλλά πιστεύω η αγένεια δεν είναι καλό πράγμα από όποιον κι αν προέρχεται, χωρίς διακρίσεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.039
Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Αυτή που θες να έχεις ...π.χ. στο μηδέν σου (στο flat σου ή όποιο και όσο θές) ... και να προσθέσεις. Δεν θες να έχεις συν 8 db εννοείται.
Έστω ότι διαθέτεις τον θεσπέσιο χώρο με τοιχώματα που επιτρέπουν απαγωγή ενέργειας από τις κατώτερες χαμηλές οκτάβες κατά τρόπον ώστε να μη συσσωρευόταν εκείνη σε συγκεκριμένες συχνοτικές ζώνες εξαιτίας ιδιορρυθμών. Εάν σε τέτοια περίπτωση κατορθώσεις να συμπληρώσεις χωρίς...παρενέργειες τα κάτω όριο στην απόκριση των main ηχείων σου τότε εκτός από απλή ακουστική αντίληψη της πρώτης οκτάβας παρεχόμενη - όπως έχει τεκμηριωθεί μέσα από Ψυχοακουστικές μελέτες - σε κάποιο βαθμό από τις ανώτερες αρμονικές χάρη στη φυσιολογική λειτουργία του ακουστικού μας συστήματος θα συμπληρώνεται η πρώτη με τη διέγερση απτικών υποδοχέων στο σώμα οπότε θα προκύπτει νομοτελειακά πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Ανάλογο τέτοιου φαινομένου ισχύει κατά την ακρόαση με ακουστικά ανοικτού τύπου όπου δεν συσσωρεύεται ενέργεια χαμηλού στο εξωτερικό αυτί και φλέγον ζητούμενο θα ήταν να προσλάμβανε ο ακροατής αίσθηση των πρώτων οκτάβων πάνω στο σώμα του.

Μπορείς επίσης να συμπληρώσεις ότι σε αυτό το χόμπι εκδηλώνεις ενδιαφέρον χωρίς να συνοδεύεται αυτό με οικονομικές αφαιμάξεις και σπατάλη χρόνου σε εναλλαγές παρελκομένων από μέρους σου.

Last edited:

Reaction score
11.662
E ναι, κανονικές εντάσεις, όχι τίποτα ψόφια :)

Βάλε και αυτό.

Αυτό έχει πολύ πράμα.

Όπως προείπα:
The Cynics: Waste of time
Αυτό δεν έχει τίποτα.

γιατί σου αρέσει να απαντάς με μια μ@λ@κια που δεν κολλάει πουθενά?
έτσι να 'χαμε να λέγαμε και να 'χαμε να πούμε που λέει και ο ...κύριος αυγολέμονος?
Ο μόνος είναι;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS