- Reaction score
- 142.223
Αυτά λένε όσοι το έχουν μικρό. 

Έχουν που λές (μιας και μιλάγαμε κάπου για Ρώσους) ένα γνωμικό οι Ρώσοι που λέει :Βασικαί αρχαί:
Το μέγεθος, μετράει.
Συνεχίστε.![]()
Για ποια ηχεία μιλάμε αν επιτρέπεται; Έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις στο χώρο σας;Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα οπως τα λετε. Συνεχιστε...
Εχω τα borrensen m1 . Δεν ασχολούμαι με νούμερα είναι η αλήθεια . Ότι μου ακούγεται καλά το παίρνω …Για ποια ηχεία μιλάμε αν επιτρέπεται; Έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις στο χώρο σας;
Η υποκειμενική αντίληψη κάποιου εύρους συχνοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε αέναες συζητήσεις και ίσως και αψημαχίες.
Αν υπάρχουν κάποια αντικειμενικά δεδομένα, θαήταν ευπρόσδεκτα.
Τονίζεται ότι τα ηχεία θα κινδύνευαν ακόμα περισσότερο να καούν από ασθενέστερους ενισχυτές καθώς εκείνοι θα έβγαζαν πιεζόμενοι γύρω από τη ζώνη αποκοπής ισχύος πληθώρα παρασιτικών αρμονικών ...Σιγουρα θα εχεις πιο πολυ headroom απο πλευρας ενισχυτη αλλα πρεπει να προσεχεις και να μη καψεις το ηχειο. Δεδομενου οτι το ηχειο δεχεται σταθερα 100W και peak 150W.
Μάλλον για... επιθέματα πληγών μιλάμε καθότι αμελέτητη προσθήκη μονού sub σε πεντάϊντσα main θα ισοδυναμούσε με ... τσιρότο σε βαθύ θλαστικό τραύμα.Α τελικα δεν μιλαμε για ηχεια![]()
Έχει δημοσιεύσει μετρητικά δεδομένα αλλά χρειάζεται περαιτέρω εξευγενισμός στις μεθόδους λήψης.Για ποια ηχεία μιλάμε αν επιτρέπεται; Έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις στο χώρο σας;
Η υποκειμενική αντίληψη κάποιου εύρους συχνοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε αέναες συζητήσεις και ίσως και αψημαχίες.
Φίλε για μένα μιλάς; Μια 5-αδα 15-άρια έχω ρε!"μεγα" τα 8ιντσα δε τα λες![]()
Α να γεια σου.Έχουν που λές (μιας και μιλάγαμε κάπου για Ρώσους) ένα γνωμικό οι Ρώσοι που λέει :
"Και η ποσότητα έχει την δική της ποιότητα".
![]()
Δεν τα παραθέτουμε γιατί θα σταματούσε μεν η αψιμαχία, θα αρχιζε όμως η αμφισημία.Για ποια ηχεία μιλάμε αν επιτρέπεται; Έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις στο χώρο σας;
Διακρητικός αν μη το άλλοΔεν τα παραθέτουμε γιατί θα σταματούσε μεν η αψιμαχία, θα αρχιζε όμως η αμφισημία.![]()
![]()
Thanks, μια απο τις περσόνες μου. Got you fooled ε ;Διακρητικός αν μη το άλλο![]()
Άρα για να κερδίσεις 10dB θέλεις αλλά 100W.Στην πραγματικοτητα τα ηχεια εχουν 82-83 ευαισθησια...
Εχω υπολογισει για ευαισθησια 82.5db SPL 1watt/1m οτι στην θεση ακροασης 1.8μ θελω 2watt για μεσες σταθμες 80dbc και 60watt για peak(15db) στα 95dbcΆρα για να κερδίσεις 10dB θέλεις αλλά 100W.
Πάλι Μαθηματικά ωρέ?Εχω υπολογισει για ευαισθησια 82.5db SPL 1watt/1m οτι στην αποσταση ακροασης 1.8μ θελω 2watt για μεσες σταθμες 80dbc και 60watt για peak στα 95dbc
Εξήγησα το γιατί, το μπάσο που έχω από τα ηχεία φτάνει και περισσεύει για τα γούστα μουΓιατί ;
Οκ απλως για να το πηρες περιμενες βελτιωση και αντι αυτου πηρες αλλοπροσαλο μπασο. Εγω αυτο καταλαβαινω. Το γιατι πηγαινε στο να εδινες λεπτομερειες του τι πηγε στραβα. Δηλαδη τι sub ειχες παρει και πως προσπαθησες να το ενσωματωσεις.Εξήγησα το γιατί, το μπάσο που έχω από τα ηχεία φτάνει και περισσεύει για τα γούστα μου