Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Reaction score
21.794
Βασικαί αρχαί:

Το μέγεθος, μετράει.

Συνεχίστε. 😂
Έχουν που λές (μιας και μιλάγαμε κάπου για Ρώσους) ένα γνωμικό οι Ρώσοι που λέει :

"Και η ποσότητα έχει την δική της ποιότητα".

:D

Reaction score
689
Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα οπως τα λετε. Συνεχιστε...
Για ποια ηχεία μιλάμε αν επιτρέπεται; Έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις στο χώρο σας;
Η υποκειμενική αντίληψη κάποιου εύρους συχνοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε αέναες συζητήσεις και ίσως και αψημαχίες.
Αν υπάρχουν κάποια αντικειμενικά δεδομένα, θαήταν ευπρόσδεκτα.

Reaction score
1.771
Για ποια ηχεία μιλάμε αν επιτρέπεται; Έχετε κάνει κάποιες μετρήσεις στο χώρο σας;
Η υποκειμενική αντίληψη κάποιου εύρους συχνοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε αέναες συζητήσεις και ίσως και αψημαχίες.
Εχω τα borrensen m1 . Δεν ασχολούμαι με νούμερα είναι η αλήθεια . Ότι μου ακούγεται καλά το παίρνω …

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.117
Σιγουρα θα εχεις πιο πολυ headroom απο πλευρας ενισχυτη αλλα πρεπει να προσεχεις και να μη καψεις το ηχειο. Δεδομενου οτι το ηχειο δεχεται σταθερα 100W και peak 150W.
Τονίζεται ότι τα ηχεία θα κινδύνευαν ακόμα περισσότερο να καούν από ασθενέστερους ενισχυτές καθώς εκείνοι θα έβγαζαν πιεζόμενοι γύρω από τη ζώνη αποκοπής ισχύος πληθώρα παρασιτικών αρμονικών ...
Α τελικα δεν μιλαμε για ηχεια :D
Μάλλον για... επιθέματα πληγών μιλάμε καθότι αμελέτητη προσθήκη μονού sub σε πεντάϊντσα main θα ισοδυναμούσε με ... τσιρότο σε βαθύ θλαστικό τραύμα.
Έχει δημοσιεύσει μετρητικά δεδομένα αλλά χρειάζεται περαιτέρω εξευγενισμός στις μεθόδους λήψης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
"μεγα" τα 8ιντσα δε τα λες :D:beach:
Φίλε για μένα μιλάς; Μια 5-αδα 15-άρια έχω ρε! 👋

ΥΓ. Και 15 τεμάχια 8,25" 😁😂🤣
Έχουν που λές (μιας και μιλάγαμε κάπου για Ρώσους) ένα γνωμικό οι Ρώσοι που λέει :

"Και η ποσότητα έχει την δική της ποιότητα".

:D
Α να γεια σου.

Reaction score
21.794
Δεν τα παραθέτουμε γιατί θα σταματούσε μεν η αψιμαχία, θα αρχιζε όμως η αμφισημία. :D :D

Reaction score
1.771
@Bhutia σε ασυμμετρη τοποθετηση στον υποχωρο μου (τοποθετηση μπροστα απο γωνιακο τζακι και διαγωνιως αριστερα και προς τα μπροστα απο το αριστερο ηχειο και σε αποσταση περιπου 1μ - 1.3μ απο τον κωνο του - μοναδικη βιωσιμη θεση/απολυτος περιορισμος με ακτινα μετακινησης +-10cm εντος 360 μοιρων) χωρις να εχω μπλεξιματα με φασικες ακυρωσεις/ενισχυσεις, τριξιματα/μπουμαρισματα/ουρες και τελικα εντοπισμο του sub και διατηρωντας το σημα full range, crossover στα 50hz low pass, φαση 0, και ενταση 9o clock, και λαμβανοντας υποψιν τη συνεργεια του χωρου μονο ενα μικρο sub μπορει να παιξει καλα ωστε να μπορει να αναπαραξει ικανοποιητικα το pedal note fundamental στα 32hz. Αντιθετα κατι που θα ειχε εντονη παρουσια απο 20+ hz θα ακουγοταν παράταιρο... Ετσι νομιζω. Με δυο μικρα ακομα καλυτερα. Αλλα ο στοχος ειναι μια συμπαγης αρμονικη παρουσια και βοηθεια χωρις να ξεχωριζει και οχι να αναπαραγει την χαμηλοτερη νοτα του εκκλησιαστικου οργανου στα 16hz. Δεδομενου οτι οι μεσες σταθμες θα ειναι max 82dbc και τα peaks εως 95-97db

Last edited:

Reaction score
1.771
Άρα για να κερδίσεις 10dB θέλεις αλλά 100W.
Εχω υπολογισει για ευαισθησια 82.5db SPL 1watt/1m οτι στην θεση ακροασης 1.8μ θελω 2watt για μεσες σταθμες 80dbc και 60watt για peak(15db) στα 95dbc

Reaction score
563
Εχω υπολογισει για ευαισθησια 82.5db SPL 1watt/1m οτι στην αποσταση ακροασης 1.8μ θελω 2watt για μεσες σταθμες 80dbc και 60watt για peak στα 95dbc
Πάλι Μαθηματικά ωρέ? 😂

Βάλε το αυτί πάνω από τα νούμερα και δε θα χάσεις!!! :drinks::thumbsup:

Reaction score
1.771
Εξήγησα το γιατί, το μπάσο που έχω από τα ηχεία φτάνει και περισσεύει για τα γούστα μου
Οκ απλως για να το πηρες περιμενες βελτιωση και αντι αυτου πηρες αλλοπροσαλο μπασο. Εγω αυτο καταλαβαινω. Το γιατι πηγαινε στο να εδινες λεπτομερειες του τι πηγε στραβα. Δηλαδη τι sub ειχες παρει και πως προσπαθησες να το ενσωματωσεις.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.006
Μιά χαρά έπαιζε, απλά ήταν υπερβολή, σταμάτησα να το λειτουργώ, έμεινε δίπλα στο σύστημα για καιρό και έτσι αποφάσισα να το πουλήσω. Έκτοτε δεν με ξανά απασχόλησε το θέμα

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.201
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike