ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Reaction score
4.044
Με την ευκαιρία που μου δόθηκε με ένα κενό δωμάτιο είπα και εγώ να στήσω το συστηματάκι μου.

Το δωμάτιο είναι περίπου 3,8 με 2,8 και 2,7 ύψος.
Αφού μπήκαν σε κλασσικές θέσεις τα ηχεία και σαμπ (2.2 σύστημα) και κάποια πάνελ απορρόφησης το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ανυπόφορο σε εντάσεις άνω των 90-95db. Όλα μπουκώναν και όλα τσιρίζαν.
Πήρα λοιπόν το umik και άρχισα μετρήσεις και τι μπορώ να διορθώσω.

Τα αποτελέσματα εδώ.
16-8-2024 ρτ.jpg
16-8-2024 σπεκτρο.jpg

Εκεί στα 35-60 για να είναι υποφερτό έπρεπε να πετσοκόψω τρελά τα μπάσα σε σημείο που μετά αν ήθελα να γκαζώσω παραμόρφωνε και φυσικά ακουγοταν ο χώρος.

Ήρθε και ο @costas EAR μια βόλτα για να μου πει γνώμες-συμβουλές.
1. Πάτωμα με λαμινειτ
2. Τοιχοι με απορρόφηση και διάτρητη γυψοσανίδα.
Και μετά βλέπουμε....

Μετά από πολλές σκέψεις (λόγω κόστους που ήταν αρκετό για μένα) έγινε το πάτωμα λάμινειτ με υπόστρωμα φελλό 20mm και ταβάνι και μπροστά τοίχος με διάτρητη και φελλό 50mm.
Και διάφορα πάνελ που προστέθηκε φελλός και διάτρητη μαζί.
Το αποτέλεσμα....

sss3.jpg
room complete.jpg

Πλέον τα χαμηλής κατηγορίας ηχεία τερματίζουν μαζί με τα σαμπ σε εντάσεις και το άκουσμα είναι καθαρό .
Δώσε και άλλο μπάρμπα που λέμε.
Σε τραγούδια να πιάνει 120 db στην θέση ακρόασης και το μονο που σε περιορίζει είναι τα όρια των μεγαφώνων.
Απόσταση ακρόασης περίπου 1.8μ.
Πλεόν πιστεύω ότι αναβάθμιση γίνει σε μηχάνημα θα την ακούω όπως πρέπει .
Όλα αυτά χωρίς ίχνος ισοστάθμισης ακόμη....
Ευτυχώς άκουσα τον έμπειρο γνώστη Κώστα και απέφυγα να φτάσω στον προορισμό του σωστού χώρου μέσω πειραμάτων και πατεντών.

Reaction score
4.044
IMG_20241021_143154.jpg
IMG_20241018_114523.jpg
IMG_20241018_181921.jpg
IMG_20241021_143150.jpg
IMG_20241021_143154.jpg

Το σύστημα είναι ο ορισμός "με πορδες βάφω αυγά" αλλά ο σωστός χώρος το κάνει να παίζει μια κλάση πάνω από του πολλαπλάσιο κόστους που έχω στο σαλόνι.
Σημαντικότατη διαφορά! Για πες αναλυτικά πόσα πάνελς και πού τα έβαλες;
Δεξιά αριστερά στην πρώτη ανάκλαση μόνο απορρόφηση.
Πίσω μου απορρόφηση με διάχυση, όπως και στην πόρτα και το καλολιφερ.
Οι μετρήσεις δεν μου δίνουν κίνητρο να αλλάξω κάτι προς το παρόν.

Attachments

Reaction score
4.044
Βέβαια για να πω την αλήθεια το crash test που το σύστημα του Κώστα ξέσκισε σε μένα άρχισαν να τρίζουν πόρτες έτοιμες για αναχώρηση 😂😂.

Dust brothers - What is fight club

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.768
Άλλοι δοκιμάζουν καλώδια.

Και πολυμπριζα.

Τι α κάεις; Α κατς α μαλώεις; 🤣😁😜

Εσύ μ'άκουσες, κι έβαλες σε ταβάνι και τοίχους μια διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης, με μια απορρόφηση μικρού πάχους από πίσω, και ένα laminate στο πάτωμα, επίσης με απορροφητικό υλικό από κάτω.

Και δε θέλει τίποτε άλλο, ούτε διαχυτές ούτε τελάρα απορρόφησης στους τοίχους, ούτε τίποτα. Μηδέν.

Φτάνουν αυτά. Τελείωσε ο χώρος.

Και δε νομίζω πως σκορπισες πολλά λεφτά.

Κι όπως ανέφερες από τις πρώτες εντυπώσεις ακρόασης, χωρίς ακόμα να έχεις κάνει ούτε μια βασική ισοστάθμιση, το πράμα έχει στρώσει πανηγυρικά.

Αυτά είναι. 👍👍👍

Τώρα άμα θελήσεις να σκορπίσεις τζάμπα κι άδικα λεφτά, πάντα υπάρχουν καλώδια, ρωτάς τους καβλωδιομανείς. 🤣😁

Reaction score
4.147
Με την ευκαιρία που μου δόθηκε με ένα κενό δωμάτιο είπα και εγώ να στήσω το συστηματάκι μου.

Το δωμάτιο είναι περίπου 3,8 με 2,8 και 2,7 ύψος.
Αφού μπήκαν σε κλασσικές θέσεις τα ηχεία και σαμπ (2.2 σύστημα) και κάποια πάνελ απορρόφησης το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ανυπόφορο σε εντάσεις άνω των 90-95db. Όλα μπουκώναν και όλα τσιρίζαν.
Πήρα λοιπόν το umik και άρχισα μετρήσεις και τι μπορώ να διορθώσω.
Στην οροφη μπηκε φελος?

Last edited:

Reaction score
1.619
Άλλοι δοκιμάζουν καλώδια.

Και πολυμπριζα.

Τι α κάεις; Α κατς α μαλώεις; 🤣😁😜

Εσύ μ'άκουσες, κι έβαλες σε ταβάνι και τοίχους μια διάτρητη γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης, με μια απορρόφηση μικρού πάχους από πίσω, και ένα laminate στο πάτωμα, επίσης με απορροφητικό υλικό από κάτω.

Και δε θέλει τίποτε άλλο, ούτε διαχυτές ούτε τελάρα απορρόφησης στους τοίχους, ούτε τίποτα. Μηδέν.

Φτάνουν αυτά. Τελείωσε ο χώρος.

Και δε νομίζω πως σκορπισες πολλά λεφτά.

Κι όπως ανέφερες από τις πρώτες εντυπώσεις ακρόασης, χωρίς ακόμα να έχεις κάνει ούτε μια βασική ισοστάθμιση, το πράμα έχει στρώσει πανηγυρικά.

Αυτά είναι. 👍👍👍

Τώρα άμα θελήσεις να σκορπίσεις τζάμπα κι άδικα λεφτά, πάντα υπάρχουν καλώδια, ρωτάς τους καβλωδιομανείς. 🤣😁
Πες μας τώρα,τι τον εμποδίζει να πάρει ΚΑΙ καλώδια ΚΑΙ στηρικτικα για τις συσκευές του που υποφέρουν ακόμη περισσοτερο στην ένταση που ακουει;

Reaction score
1.619
Πες μας τώρα,τι τον εμποδίζει να πάρει ΚΑΙ καλώδια ΚΑΙ στηρικτικα για τις συσκευές του που υποφέρουν ακόμη περισσοτερο στην ένταση που ακουει;
Ρητορική η ερώτηση.Εσυ τον εμποδίζεις.

Reaction score
4.044
Ρητορική η ερώτηση.Εσυ τον εμποδίζεις.
Αν έχεις καλώδια του 5ευρου να προτείνεις ευχαρίστως να δοκιμάσω.
Αν κοστίζουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ προτιμώ να αναβαθμιζω τις συσκευές μου πλέον σιγά σιγά.

Reaction score
1.619
Αν έχεις καλώδια του 5ευρου να προτείνεις ευχαρίστως να δοκιμάσω.
Αν κοστίζουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ προτιμώ να αναβαθμιζω τις συσκευές μου πλέον σιγά σιγά.
Δε μπορώ να σου προτείνω καλώδια του ταλήρου γιατί προσβάλλουν το σύστημα σου κι εσένα που κοπιασες γι αυτό.Ουτε ομως στο άλλο άκρο χρειάζεται να πας.

Reaction score
4.044
Με τι τον κολησες?
Με τίποτα. Τον σφηνωσα στα στηρίγματα του σκελετού.
Πριν τα στήσει ο μάστορας του είπα πόσο κενό να έχει. Απλώς κάναμε την χαζομάρα να μπουν πρώτα όλα τα στηρίγματα ενώ έπρεπε να μπαίνει παράλληλα ο φελλός με κάθε στήριγμα. Κάποια μικρά κενά τα στούμπωσα με πετροβαμβακα βαρύ.
Αν το έκανα πάλι δεν θα υπήρχε κανένα κενό.
Δε μπορώ να σου προτείνω καλώδια του ταλήρου γιατί προσβάλλουν το σύστημα σου κι εσένα που κοπιασες γι αυτό.Ουτε ομως στο άλλο άκρο χρειάζεται να πας.
Αν αλλάξω όλα τα καλώδια με 5ε το μέτρο παίζει να παίρνω κάποιο καλό σάμπ.
Είπα από την αρχή ότι είναι χαμηλού μπάτζετ το σύστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.325
Members
38.170
Νεότερο μέλος
Jargy@