Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Reaction score
2.115
Ένα καλώδιο δεν αρκεί, αν όμως τα αντικαταστήσεις όλα με ποιοτικά καλώδια ώστε να μην υπάρχει αδύναμος κρίκος στην ηχητική αλυσίδα, η επίδραση θα είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά βιωματικής εμπειρίας.
Ta καλωδια ρευματος δεν συμμετεχουν στην ηχητικη αλυσιδα. Δεν ξερω που τα βρισκετε και τα λετε αυτα. Δεν ειναι μονο οτι δεν εχουν νοημα, καθε φορα που καπου αναφερονται τετοια υπερφυσικα φαινομενα οι υποστηρικτες της θεωριας δεν εχουν να επιδειξουν κανενα τροπο που να αποδεικνυει τους ισχυρισμους τους. Αντιθετα, παρ ολο που εχουν γινει μελετες και δοκιμες για την διαπιστωση των εν λογω υποτιθεμενων φαινομενων, ουδεποτε εχει βρεθει κατι που να τα επιβεβαιωνει με καποιου ειδους μετρηση. Ουτε καν με καποια εστω και υποκειμενικη τυφλη δοκιμη. Οι μονες αποδειξεις ειναι οι μαρτυριες των υποστηρικτων με τα χρυσα αυτια. Τοσο χρυσα που δεν τα πιανουν ουτε τα μετρητικα μικροφωνα ουτε καμια τεχνολογια στον πλανητη. Ισως γιατι αυτοι ειναι απο αλλο πλανητη. Επιπεδο.

Reaction score
164
Ta καλωδια ρευματος δεν συμμετεχουν στην ηχητικη αλυσιδα. Δεν ξερω που τα βρισκετε και τα λετε αυτα. Δεν ειναι μονο οτι δεν εχουν νοημα, καθε φορα που καπου αναφερονται τετοια υπερφυσικα φαινομενα οι υποστηρικτες της θεωριας δεν εχουν να επιδειξουν κανενα τροπο που να αποδεικνυει τους ισχυρισμους τους. Αντιθετα, παρ ολο που εχουν γινει μελετες και δοκιμες για την διαπιστωση των εν λογω υποτιθεμενων φαινομενων, ουδεποτε εχει βρεθει κατι που να τα επιβεβαιωνει με καποιου ειδους μετρηση. Ουτε καν με καποια εστω και υποκειμενικη τυφλη δοκιμη. Οι μονες αποδειξεις ειναι οι μαρτυριες των υποστηρικτων με τα χρυσα αυτια. Τοσο χρυσα που δεν τα πιανουν ουτε τα μετρητικα μικροφωνα ουτε καμια τεχνολογια στον πλανητη. Ισως γιατι αυτοι ειναι απο αλλο πλανητη. Επιπεδο.
Πουθενά δεν τα βρίσκω και τα λέω, έχω αυτιά και ακούω. Ούτε συμφέρον έχω ούτε όπως είπα και πιο πάνω με ενδιαφέρει να σε πείσω. Τώρα αν έχω χρυσά αυτιά ή όχι, τι να πω... θα το πάρω ως κομπλιμέντο 😜

Reaction score
4.114
Ta καλωδια ρευματος δεν συμμετεχουν στην ηχητικη αλυσιδα.
Σωστά αλλά..
είναι έμμεσα εμπλεκόμενα σε αυτήν όπως ένα καλό rack, μία καλή βάση στήριξης για πικάπ ή ηχεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή θετικά την λειτουργία του συστήματος.
Α, και η ηχητική φροντίδα του χώρου δεν συμμετέχει στην ηχητική αλυσίδα αλλά επηρεάζει θετικά το ηχητικό αποτέλεσμα.

Reaction score
968
Όχι φίλε, το τελευταίο μέτρο είναι το μαγικό, που στρώνει επιδερμίδα στο ταλαιπωρημένο το ηλεκτρόνιο, που ταξιδεύει από τα έγκατα της Γερμανίας μέχρι να φτάσει στη ΔΕΗ, να στο στείλει σπίτι ζαλιζμένο, και να φτάσει καταϊδρωμένο στην μπριζα σου.

Μετά, κάνει σπα στο βύσμα ροδίου, μετά περνάει σε σάουνα να ανοίξουν οι πόροι στον σούπερ σπέσιαλ κρυογονημμένο αγωγό τον χαιεντάδικο, και χοροπηδάει όλο χαρά μέσα στα Χάι Ενδ μηχανήματα, μέχρι στο τέλος να φτάσει το άτιμο το ηλεκτρόνιο στο καλώδιο ηχείων, όπου εκεί βεβαίως θα έχει μασαζάκι από παρθένα μπροσθόβαρη, ώστε μετά να περάσει γκαβλωμένο στο μιντ των 10-12 εκατοστών και από την ορθομάρα να βγάλει μέχρι και μπάσο.

Το ηλεκτρόνιο το πολυταξιδεμένο, το αλάνι.

Κι έτσι τελειώνει επιτυχώς το ταξίδι του από Γερμανία ή από καμιά ΑΠΕ κάπου στα κάτω δριμύκλαδα.
Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα;Μηπως να νοικιάσουμε κάπου διπλα σε υποσταθμό;Πες μου Γιάγκο, κινδυνεύει η Giant?

Reaction score
4.291
Πάντως είναι περίεργο που κάποιοι καταλαβαίνουν τις παραμικρες διάφορες σε καλώδια ρεύματος και τους ενοχλούν κιόλας, ενώ χωρίς πρόβλημα ακούνε το σύστημα τους με 2-3 οκταβες να λείπουν και εκστασιαζονται.
Να μην βάλω τον χώρο μέσα στην εξίσωση οπου τρέμουν στην ιδέα να πάρουν μετρήσεις και το τι θα αντικρυσουν.
Περί ορέξεως βέβαια ο καθένας ότι θέλει.... Απλώς δεν είναι hifi αυτό.

Reaction score
164
Πάντως είναι περίεργο που κάποιοι καταλαβαίνουν τις παραμικρες διάφορες σε καλώδια ρεύματος και τους ενοχλούν κιόλας, ενώ χωρίς πρόβλημα ακούνε το σύστημα τους με 2-3 οκταβες να λείπουν και εκστασιαζονται.
Να μην βάλω τον χώρο μέσα στην εξίσωση οπου τρέμουν στην ιδέα να πάρουν μετρήσεις και το τι θα αντικρυσουν.
Καταρχάς δεν είναι μικρές οι διαφορές των καλωδίων ρεύματος σε σχέση με τα κοινά που συνοδεύουν τις συσκευές. Δεύτερον προσωπικά δεν τρέμω τις μετρήσεις απλά δεν ξέρω τι περιθώριο παρεμβάσεων υπάρχει από τη στιγμή που δεν μένω σε ιδιόκτητη κατοικία και επομένως παρεμβάσεις σαν τις δικές σου είναι εκτός συζήτησης. Subwoofers δεν με ενδιαφέρουν όπως δεν με ενδιαφέρει και αν το σύστημα μου εμπίπτει ή όχι στο hifi. Δεν νιώθω έντονη την ανάγκη του belonging. Απλά δεν καταλαβαίνω πώς το ότι καταλαβαίνω τις διαφορές των καλωδίων με οδηγεί αυτόματα στην αντίληψη ότι δεν με ενδιαφέρει η ηχητική περιποίηση χώρου κλπ. Απλά το δέον με το εφικτό πολλές φορές δεν συναντώνται.

Reaction score
4.114
1-2 max ανάλογα τα ηχεία. Στην 1η μάλιστα δεν υπάρχουν πολλά όργανα να παίζουν εκεί. Με sub μπορεί να βοηθήσουμε την κατάσταση.
Και ως τα 20Κ ακούνε ελάχιστοι. Τι να κάνουμε; να τους βάλουμε βιονικά αυτιά;

Reaction score
4.291
Βιονικά αυτιά όχι. Σάμπ όμως μπορεις να πάρεις και να τα ρυθμίσεις στον χώρο σου.
Αλλά πολλοί προτιμούν να αλλάζουν καλώδια αντί να ακούνε τουλάχιστον αυτό που μπορούν τα αυτιά τους για αρχή.

Reaction score
4.291
Καταρχάς δεν είναι μικρές οι διαφορές των καλωδίων ρεύματος σε σχέση με τα κοινά που συνοδεύουν τις συσκευές. Δεύτερον προσωπικά δεν τρέμω τις μετρήσεις απλά δεν ξέρω τι περιθώριο παρεμβάσεων υπάρχει από τη στιγμή που δεν μένω σε ιδιόκτητη κατοικία και επομένως παρεμβάσεις σαν τις δικές σου είναι εκτός συζήτησης. Subwoofers δεν με ενδιαφέρουν όπως δεν με ενδιαφέρει και αν το σύστημα μου εμπίπτει ή όχι στο hifi. Δεν νιώθω έντονη την ανάγκη του belonging. Απλά δεν καταλαβαίνω πώς το ότι καταλαβαίνω τις διαφορές των καλωδίων με οδηγεί αυτόματα στην αντίληψη ότι δεν με ενδιαφέρει η ηχητική περιποίηση χώρου κλπ. Απλά το δέον με το εφικτό πολλές φορές δεν συναντώνται.
Δηλαδή ένα καλώδιο θα δώσει μεγαλύτερη διαφορά από μια αναβάθμιση μηχανήματος;
Ανέβασε μετρήσεις και υπάρχει πολύς κόσμος έτοιμος να σε βοηθήσει να βελτιώσεις όσο γίνεται σωστά το σύστημα σου. Δεν χρειάζεται να ανήκεις κάπου. Αρκεί να σου αρέσει η μουσική.

Reaction score
164
Δηλαδή ένα καλώδιο θα δώσει μεγαλύτερη διαφορά από μια αναβάθμιση μηχανήματος;
Ανέβασε μετρήσεις και υπάρχει πολύς κόσμος έτοιμος να σε βοηθήσει να βελτιώσεις όσο γίνεται σωστά το σύστημα σου. Δεν χρειάζεται να ανήκεις κάπου. Αρκεί να σου αρέσει η μουσική.
Είπα εγώ ότι ένα καλώδιο θα δώσει μεγαλύτερη διαφορά από μια αναβάθμιση μηχανήματος; Έκανα και τα δύο, και αναβάθμιση συσκευών και καλωδίων. Είμαι πλέον πολύ ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα. Από δω και πέρα μόνο απόλαυση της μουσικής.

Reaction score
4.291
Είπα εγώ ότι ένα καλώδιο θα δώσει μεγαλύτερη διαφορά από μια αναβάθμιση μηχανήματος; Έκανα και τα δύο, και αναβάθμιση συσκευών και καλωδίων. Είμαι πλέον πολύ ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα. Από δω και πέρα μόνο απόλαυση της μουσικής.
Απλώς μπορείς εύκολα να ελέγξεις τα όρια του συστήματος σου με μετρήσεις και πόσο ακόμη μπορείς να τα βελτιώσεις. Συνήθως αν δεν έχει προηγηθεί πολύ κόπος και φροντίδα με μετρήσεις κτλ τα περιθώρια είναι απείρως μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να δώσει ένα καλώδιο.
Εχθρός του καλού πάντα το καλύτερο.

Reaction score
164
Απλώς μπορείς εύκολα να ελέγξεις τα όρια του συστήματος σου με μετρήσεις και πόσο ακόμη μπορείς να τα βελτιώσεις. Συνήθως αν δεν έχει προηγηθεί πολύ κόπος και φροντίδα με μετρήσεις κτλ τα περιθώρια είναι απείρως μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να δώσει ένα καλώδιο.
Έχει διπλή όψη η παροιμία, επιδιώκοντας το καλύτερο μπορεί να φάμε τα μούτρα μας ή εν προκειμένω να διαταραξω την ισορροπία του συστήματος. Δεν είμαι αρνητικός στις μετρήσεις και δεν τις συγκρίνω με καλώδια αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξεις ένα καλώδιο στο σύστημα από τον πολύ κόπο και φροντίδα του χώρου που περιγράφεις. Ίσως στο μέλλον, σε άλλο χώρο, να μπω στη διαδικασία. Τώρα έχω κάνει υπεραρκετά.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.691
....σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξεις ένα καλώδιο στο σύστημα από τον πολύ κόπο και φροντίδα του χώρου που περιγράφεις...
Όχι γιατί (ακόμη και να δεχθώ πως έχουν διαφορές) στηρίζεται στο πείραμα... δεν υπάρχει κάποια μεθοδολογία, δοκιμάζεις (ματώνοντας συνήθως οικονομικά) διάφορα καλώδια μέχρι να σου κάτσει...
Στη φροντίδα του χώρου αποφασίζεις πόση αισθητική παρέμβαση αντέχεις, πόσα θες να ξοδέψεις και κινείσαι ανάλογα... το αποτέλεσμα συνήθως είναι ανάλογο της προσπάθειας/εξόδων.
Δε λέμε πως δε χρειάζονται τα καλά καλώδια (διασύνδεσης και ηχείων - για τα ρεύματος είναι ήδη μια χαρά τα "μαμά"), φυσικά και χρειάζονται... απλά η έννοια "καλό" καλύπτεται (π.χ. για τα διασύνδεσης) με 20-30 άντε 60 ευρώ αν έχουν και ωραία βύσματα... και όχι με 1500...

Reaction score
164
Όχι γιατί (ακόμη και να δεχθώ πως έχουν διαφορές) στηρίζεται στο πείραμα... δεν υπάρχει κάποια μεθοδολογία, δοκιμάζεις (ματώνοντας συνήθως οικονομικά) διάφορα καλώδια μέχρι να σου κάτσει...
Στη φροντίδα του χώρου αποφασίζεις πόση αισθητική παρέμβαση αντέχεις, πόσα θες να ξοδέψεις και κινείσαι ανάλογα... το αποτέλεσμα συνήθως είναι ανάλογο της προσπάθειας/εξόδων.
Δε λέμε πως δε χρειάζονται τα καλά καλώδια (διασύνδεσης και ηχείων - για τα ρεύματος είναι ήδη μια χαρά τα "μαμά"), φυσικά και χρειάζονται... απλά η έννοια "καλό" καλύπτεται (π.χ. για τα διασύνδεσης) με 20-30 άντε 60 ευρώ αν έχουν και ωραία βύσματα... και όχι με 1500...
Τα καλώδια που αγόρασα τα δοκίμασα πρώτα, πολλές φορές για πολλές μέρες και βδομάδες,εντάχθηκαν δε στο σύστημα ένα ένα, οπότε δεν έκανα πειράματα. Για την τιμή των καλωδίων ηχείων και διασύνδεσης δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί το πόσα θέλει ή μπορεί να ξοδέψει κάποιος είναι προσωπική υπόθεση και το σέβομαι, θα πω μόνο ότι το ποσό που αναφέρεις δεν είναι αρκετό για τον ήχο που ήθελα. Και ναι τα "μαμά" καλώδια είναι μια χαρά, με την έννοια ότι την δουλειά τους την κάνουν, αλλά και πάλι για μένα δεν ήταν αρκετά, δεν ήταν ο ήχος που ήθελα.

Reaction score
4.114
1737405209108.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.826
Φασούλι το φασούλι, φάε καμία πίτσα αδερφέ.
Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα;
Υπάρχει, αλλά τα'χει με άλλον. Είναι και εμπροσθόβαρη, έχασες. Αλλά τι α σε κάνω; Ολο καβλώδια κοιτάς.
Τα καλώδια που αγόρασα τα δοκίμασα πρώτα
Δοκιμάζεις και τα βρακιά πριν τα αγοράσεις;

Τέλος πάντων, εγώ άμα πάω στο μαγαζί που ψωνίζω ηλεκτρολογικό υλικό και τους πω να τα δοκιμάσω πρώτα τα καλώδια ρεύματος πριν τα αγοράσω, θα μου πουν χειρότερα από τα βρακιά που σε λέω. Να ξερς.

Ώρες ώρες νομίζω πως κάποιος πρέπει να σας ενημερώσει πως ένας νορμάλ άνθρωπος που ζει σε αυτόν τον πλανήτη, δεν δοκιμάζει τα καλώδια ρεύματος πριν τα αγοράσει.
Από ποιον πλανήτη μας κουβαληθήκατε δε ξέρω, αλλά εδώ αλλιώς τα'χουμε τα πράματα.

Last edited:

Reaction score
164
Φασούλι το φασούλι, φάε καμία πίτσα αδερφέ.

Υπάρχει, αλλά τα'χει με άλλον. Είναι και εμπροσθόβαρη, έχασες. Αλλά τι α σε κάνω; Ολο καβλώδια κοιτάς.

Δοκιμάζεις και τα βρακιά πριν τα αγοράσεις;

Τέλος πάντων, εγώ άμα πάω στο μαγαζί που ψωνίζω ηλεκτρολογικό υλικό και τους πω να τα δοκιμάσω πρώτα τα καλώδια ρεύματος πριν τα αγοράσω, θα μου πουν χειρότερα από τα βρακιά που σε λέω. Να ξερς.

Ώρες ώρες νομίζω πως κάποιος πρέπει να σας ενημερώσει πως ένας νορμάλ άνθρωπος που ζει σε αυτόν τον πλανήτη, δεν δοκιμάζει τα καλώδια ρεύματος πριν τα αγοράσει.
Από ποιον πλανήτη μας κουβαληθήκατε δε ξέρω, αλλά εδώ αλλιώς τα'χουμε τα πράματα.
Ζούμε ανάμεσα σας 👻

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.157
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla