- Reaction score
- 141.916
Απάντηση: Μετατροπή συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό, με χρήση κασέτας.
πες πες...
πες πες...
Πρίσμα σε γωνία όντως δεσμεύει λίγο χώρο και μπορείς να πετύχεις το 1.10. Το να μη μυρίζει έχει να κάνει με πολλά. Το πόσο μεγάλη είναι η καμινάδα σε μήκος και φάρδος το αν η τρύπα εισαγωγής αέρα είναι από πλευρά που φυσάει γιατι σε αντίθετη περίπτωση ίσως υποπίεση κατεβάζει οσμές από την καμινάδα. Ο πετροβάμβακας όταν θερμαίνεται υπερβολικά έχει μια οσμή μου εμένα μου θυμίζει μυρωδιά σα να στέκεσαι έξω από ψωμάδικο! Τώρα αν οι 3 όροφοι που αναφέρεσαι είναι δικοί σου το μόνο που θα έπιανε 1.10 αλλα θα έφτανε να ζεστάνει 4 ορόφους 45τμ είναι εστία-καλοριφέρ. Για καμινάδα τώρα ΠΟΤΕ αμίαντο… αυτά για την ώραΑγαπητέ φίλε synthercat και γενικά όλοι οι φίλοι που διαβάζουν αυτό το μήνυμα και ξέρουν. Θελω κατά αρχήν να βάλω ένα τζάκι ενεργειακό σε στυλ πρίσμα (θα τοποθετηθεί στην γωνία) έχω πάνω 3 ορόφους ακόμα….. και το μάξιμουμ μαζί με την επένδυση το θελω 1.10 μέτρα.
Τι πρέπει να προσέξω για την αγορά;;;; φυσικά με ενδιαφέρει ένα καλό και κυρίως να μην μυρίζει μελλοντικά γιατί ένας γνωστός μου έχει τζάκι παρόμοιο, έχει βάλει μέχρι «καζανάκι» έτσι μου έχει πει, αλλά συνεχίζει να έχει μια μυρωδιά που τον ενοχλεί. Ίσως λεει ή οχι καλή ποιότητα πετροβαμβακα…… φυσικά δεν μπορώ να έχω γνώμη εγώ, απλώς έτσι μου λεει…..
Μένω Χαλκίδα! Το τζάκι θα το έχω οχι ταχτικά αναμμένο…..άντε 3-4 φορές την βδομάδα αλλά αρκετές ώρες…..
Τι μου συμβουλεύετε;;; Τι να προσέξω;;;; φυσικά θελω να έχει διπλή καύση μεσα και να μην μαυρίζει το τζάμι συχνά……
Μπορείτε να με βοηθήσετε;;;;;;
Σε ευχαριστώ φίλε που μου απάντησες και έχω μπερδευτεί πολύ…. Είμαι στο παρά πέντε να παραγγείλω ένα ενεργειακό τζάκι (πρίσμα γιατί θα μπει στην γωνία που η εστία να είναι κάπου στα 95 cm , θελω μαζί με την επένδυση να φτάσει μέχρι 1.15) είχα πάει στην έκθεση στην Αθήνα (Μεταμόρφωση) και είδα τζάκια κυρίως Ιταλικά (δεν ξέρω αν κανει να γράψω την μάρκα μήπως θεωρηθεί διαφήμιση….) υπήρχαν πολλά από 90 cm.Πρίσμα σε γωνία όντως δεσμεύει λίγο χώρο και μπορείς να πετύχεις το 1.10. Το να μη μυρίζει έχει να κάνει με πολλά. Το πόσο μεγάλη είναι η καμινάδα σε μήκος και φάρδος το αν η τρύπα εισαγωγής αέρα είναι από πλευρά που φυσάει γιατι σε αντίθετη περίπτωση ίσως υποπίεση κατεβάζει οσμές από την καμινάδα. Ο πετροβάμβακας όταν θερμαίνεται υπερβολικά έχει μια οσμή μου εμένα μου θυμίζει μυρωδιά σα να στέκεσαι έξω από ψωμάδικο! Τώρα αν οι 3 όροφοι που αναφέρεσαι είναι δικοί σου το μόνο που θα έπιανε 1.10 αλλα θα έφτανε να ζεστάνει 4 ορόφους 45τμ είναι εστία-καλοριφέρ. Για καμινάδα τώρα ΠΟΤΕ αμίαντο… αυτά για την ώρα
υπάρχει ο κεραμοβάμβακας αλλά είναι ακριβός, υπάρχει και πετροβάμβακας της knauf που δεν μυρίζει η κόλλα που βάζουν στο φύλλο αλουμινίου.Καποιος μου ειπε αλλα εν ηερε ποιον ακριβως πετροβαμβακα χρησιμοποιουν για εσωτερικη επενδυση σε τζακι που να μην μυριζει οταν ζεσταινεται ,ξερει κανεις?
δύσκολο το βλέπω... άλλον αερισμό / γέμισμα θέλει το καθένα ...αν και κυκλοφορούν "πατέντες".για να καταλαβω και εγω επειδη μαλλον την ανοιξη θα κανω μετατροπη το κανονικο τζακι που δεν εχει αναψει ΠΟΤΕ σε ενεργειακο , αλλο το πελετ και αλλο το ξυλο ?
μπορω να δουλευω οποτε θελω ξυλο και οποτε θελω πελετ ?