- Reaction score
- 57.273
Από τις ΄΄βελτιωμένες΄΄ καμπύλες απόκρισης.... Οι σεσημασμένες βυθίσεις δεν αναμένεται να διορθώνονταν με sub ή Dirac & ισοσταθμίσεις. Πρέπει να εξομαλυνθούν μέσω κατάλληλης χωροταξίας - ιδίως το έντονο σκαμπανέβασμα στη ζώνη τρίτης προς τέταρτη οκτάβα - κι επιπρόσθετη φροντίδα υπαίτιων ανακλαστικών επιφανειών για τις δύο ανώτερες συχνοτικά.Β
Όλες οι παρατηρήσεις καλοδεχούμενες είναι.
Αγορές δεν έχω κάνει, πέρα από την άδεια του dirac. Τα άλλα (panel κτλ) Μπηκαν για να μαζευτεί το rt60 και να τσιμπήσω τις πρώτες ανακλάσεις. Το ότι πειραματίζομαι με τσάμπα υλικά έιναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο, που τελείωσε και μένω με ότι είχα.
Τωρά στα υπόλοιπα, θα κάνω μια μέτρηση και θα το δω αυτό που αναφέρεις. (στο 1/4 επειδή περναω απο εκει όντως ειναι πιο "σωστό" στο μπασο, όπως επίσης και αν παω μισό μέτρο πιο μπροστά νομίζω το ακούω πιο έντονα)
Σαμπ μπορώ να βάλω σχεδόν όπου θέλω αρκεί να μην είναι μέσα στη μέση και ενοχλεί. Γενικά υπάρχει άνεση σε αυτό το κομμάτι.
Στα ηχεία κοντά δοκίμασα να βάλω το 10ρί και συντόνιζε το σύμπαν και αριστέρα και δεξια, δεν νομίζω ότι είναι καλες θέσεις. (ήταν down firing και ported, που πρακτικά είχε την ίδια συμπεριφορά με ηχεία μου, με τα sealed μπορεί να είναι διαφορετικα τα πράγματα. δεν ξέρω).
Με τα ηχεία το πέρα δώθε είναι για να μαζέψω την καμπύλη έτσι ώστε να παρέμβει το dirac το λιγότερο δυνατό και για αυτό δεν το έχω χρησημοποιήσει ακόμα. Δοκιμάζω και άλλα σημεία και διαφορετικά toe in και βλέπω πως συμπεριφέρεται. Λίγο από δω λίγο από εκεί θα το φέρω. σημειώσεις από τις θέσεις που έπαιζε καλά υπάρχουν οπότε ξαναγυρνάω εκει ενα πάσα στιγμή.
Τα σαμπ κάποια στιγμή θα έρθουν...δεν μπορεί...
Κρατάμε επίσης υπ'όψιν ότι η προμήθεια sub έχει προαπαιτούμενο τη διαθεσιμότητα κεντρικού επεξεργαστή για ενδεδειγμένη ενσωμάτωση.