Μηχανολογίες....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.909
Απάντηση: Μηχανολογίες....

όντως, συμφωνώ και επαυξάνω, ο μπούτχιας πάλι "έγραψε"...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Με παθιασμένη λογική:114:.....θα συμπλήρωνα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.909

απλά στις 2:00 η ώρα το μεσημέρι φεύγω από τη δουλειά για να πάρω τα παιδιά από το σχολείο....:116::116::116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Όσο περίτεχνο και να είναι το ΄΄πώς΄΄ μιάς κατασκευής,εάν δεν συνδέεται αιτιατά μ΄ένα σαφές ΄΄γιατί΄΄, τότε η μηχανολογία και η τεχνολογία εκπίπτουν αντίστοιχα σε μηχανολαγνεία και τεχνολαγνεία.
...

Διαφωνώ με την όλη προσέγγιση.

Αυτός άλλωστε ο "θαυμασμός" για τις καμπυλωμένες ψύκτρες και τα υπέροχα καπάκια των μετασχηματιστών τροφοδοσίας, έδωσε τροφή στην ανάπτυξη ενός συστήματος αποπλάνησης του καταναλωτή και εστίασης του ενδιαφέροντός του σε πράγματα δευτερεύουσας αξίας, που όμως είναι απλά-βατά, όπως η "τακτοποίηση" των εξαρτημάτων και η εσωτερική και εξωτερική ομορφιά ενός μηχανήματος, παράγοντες που εκτόξευσαν και το κόστος των συσκευών αυτών, φτάνοντας στο σημείο να πληρώνεις την "μηχανολογικής φύσης ομορφιά" ενός ενισχυτή πολύ περισσότερο από όσο κοστίζει ένα πραγματικό μηχανολογικό έργο υψηλής αξίας, όπως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, γεγονός εκ των πραγμάτων απαράδεκτο και εν πολλοίς απολύτως γελοίο.

Νομίζω πως καλό θα κάνει ο καθένας στον εαυτό του αν καταφέρει να απαγκιστρωθεί από το τι "φαίνεται" ως "άσχημο" ή "φτηνό", ώστε τελικά να συνειδητοποιήσει τι είναι όντως "άσχημο" και "φτηνό".

Ταυτόχρονα επιτρέψτε μου να προσθέσω πως ΜΟΝΟ η απεξάρτηση από τέτοιες "αγκυλώσεις" χαλιενδικού χαρακτήρος σε συνδυασμό με γνώση του ίδιου του αντικειμένου μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε κάποιον καταναλωτή να εκτιμήσει και να θαυμάσει πραγματικά επιτεύγματα υψηλότατης κατασκευαστικής ποιότητας ανεξαρτήτως τιμής (όπως πχ η μέτρικ, η οποία μόνο φτηνή δεν είναι, παρότι φτερό και πούπουλο σε βάρος και με γελοίου μεγέθους-βάρους αλλά και εμφάνισης εξωτερικό τροφοδοτικό).

...
Η επιμονή στη λογική από τη φύση της εμπεριέχει κι αυτή στοιχεία...πάθους.Η επιμονή στο πάθος όμως αντιστρατεύεται οποιαδήποτε λογική.

...

Eκτός από τη φιλοσοφία κατασκευής υπάρχουν οι αντίστοιχες ΄΄φιλοσοφίες΄΄ λειτουργίας και χρήσης.Σ'ένα ισορροπημένο μηχάνημα τα μέλη της τριάδας οφείλουν να μην απέχουν παρασάγγας το ένα από το άλλο.Διότι ΄΄δρόμοι υπάρχουν πολλοί΄΄ μέχρι τη στιγμή της επιλογής κάποιου από αυτούς.:612:

χαχαχχαχα, όχι βρε, δε θα "έκοβα" από "παντού", και σε καμιά περίπτωση δε θα σε άφηνα να γίνεις ψαράς, είδα και τα χαΐρια του ψαροντουφεκοστολισμένου, άσε, δε λέει! :105:

κοίτα όμως, κατά την άποψή μου, "ανταγωνιστικό" δεν σημαίνει "φτηνό", σημαίνει "άξιο", "σοβαρό", "καλοκατασκευασμένο" (με ΠΟΛΛΗ προσοχή στα "σημεία") και φυσικά "τίμιο" (βγάζω λαμπάκια στην έκδηλη κλοπή).

να σου πως ένα παράδειγμα από την προσωπική μου εμπειρία, η οποία δεν είναι και τόσο μικρή σε μηχανήματα, ιδίως σε πολύ ακριβά μηχανήματα:

πήρα κάποτε ένα τελικό ενισχυτή της counterpoint, τον πιο "μεγάλο" και πιο "ακριβό" που είχε η φίρμα (να μη σου πω κόστος, θα χάσεις πάσα ιδέα). επίσης κάποτε πήρα και ένα dac της goldmund, το βάρος του σε μύρια (κι ήταν βαρύ το μπουρδέλο, 3 μετασχηματιστές είχε μέσα, γομαρίσιους μάλιστα...)

τες πα, ως γνωστό το "χέριασμα" το είχα από νέος, οπότε και τα καπάκια των προαναφερθέντων μηχανημάτων ξεβιδώθηκαν πριν καν τα "ακούσω".
κ ξανα-ξεβιδώθηκαν.
κ ξανα-ξεβιδώθηκαν.
κατάλαβες...

πολύ όμορφες βίδες, άλεν, μαυριδερές - βαμμένες, κούκλες.

που όμως δεν "άντεξαν" μερικά πολύ προσεκτικά και όχι άτσαλα ή σφιχτά ξεβιδώματα-βιδώματα.
μέχρι και τα πάσα χάλασαν σε κάποιες από αυτές.
(και ξαναγόρασα βίδες από τις ίδιες τις κατασκευάστριες φίρμες για να είναι "εμφανισιακά" άψογες, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.)

σε πάω τώρα στη μέτρικ της κατηγορίας "πούπουλου".
αν πέσει στα χέρια σου, πχιάσε ένα κατσαβίδι και θα με θυμηθείς...
μπορεί να χρειαστεί να βάλεις όλη σου τη δύναμη για να ξεβιδώσεις μια βίδα, αλλά όταν το βγάλεις το καπάκι θα καταλάβεις πως ΠΟΤΕ δε θα χαλάσουν ούτε οι βίδες ούτε τα πάσα στο σασί.
επίσης, αν διαβάσεις προσεκτικά τις προδιαγραφές της, έχει πιστοποιημένη αντοχή σε ...πτώσεις!!!!
κατασκευαστικά είναι ένα "κτήνος" αντοχής, που θα το ζηλέψουν απίστευτα μηχανήματα της αγοράς! και ας ζυγίζει λιγότερο από τα κουμπιά χειρισμού κάποιων μηχανημάτων, ξέρεις, αυτά τα μπαμπάτσικα, τα μασίφ που "χαίρεσαι να τα χαϊδεύεις και να τα γυαλίζεις"...

νομίζω πως κατάλαβες το νόημα της "καλής μηχανολογικά κατασκευής"....

ένα άλλο παράδειγμα:

κατασκευάζουν 3 φίλοι μου ενισχυτές, ξέρεις, αυτούς τους διακοπτικούς με τις χωρίς χροιές.
οι δυο φίλοι μου τους κατασκευάζουν σε κουτί από πλέξι γκλας και ο τρίτος σε κουτί από ξύλο.
δε λέω, όμορφα, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ.
και βάζουν τις πλακέτες παράλληλα, όμορφα, ζυγισμένα - στοιχισμένα.
δε λέω, τακτοποιημένα, κυριλέ, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ.
α, δες και το νέο φόνο στέιτζ του φίλου μου του σκαλούμπακα.
όμορφα, παράλληλα οι πλακέτες μέσα.
Πάλι όμως, ΛΑΘΟΣ.

εκεί θα είμαι "βραχνάς". Να μπουν "σωστά", στα σωστά κουτιά (μεταλλικά με θωράκιση και επαρκή ψύξη).

ΥΓ

οι ενισχυτές του ενός φίλου δε λειτουργούν πλέον... αντίθετα, ίδιοι ενισχυτές σε μένα, δεν έχουν πάθει τίποτα, και πολύ σπανίως κλείνουν (άσε που δεν έχω καν διακόπτη ον-οφ...)

:622: :624:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.651
Members
38.356
Νεότερο μέλος
Konpap