Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.901
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

αν γίνεται πες και τον "Κωστα Κουρκουνη" να μας πει αναλυτικά τι έφτιαξε, και πως θα το αναβαθμίσει. Χαίρομαι να ακούω για αξιόλογες υλοποιήσεις από δικούς μας ανθρώπους! :145:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Signal Projects - THE WIRES!!!

....
τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά πάντως, θέλουν λίγο "σουλούπωμα". πχ τα 27 βολτ ακλιπάριστης εξόδου δε συμφωνούν με την ισχύ κλιπαρίσματος. θα μου πεις λεπτομέρειες... ε, τέλος πάντων...
Στο εμπορικο του μοντελο φανταζομαι αυτα θα τα εχει προσεξει ο κατασκευαστης, παντως τα μηχανακια αυτα Κωστα παιζουν μουσικη, εγω για να δωσω Rowland (ολοι πηγαν να με φανε να μην κανω το βημα...) κατι ακουσα που με εντυπωσιασε...

Τωρα, οσον αφορα τα καλωδια SIGNAL PROJECTS του Νικολα, ο ανθρωπος δε παιζεται, τη ψαχνει πολυ καλα τη δουλεια, ειναι ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ και δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο οτιδηποτε ξενο με ονομα και απλησιαστη τιμη που κυκλοφορει στην αγορα!!!!

Αυτο δε που μου εριξε τα σαγόνια ειναι το custom bass cable που μου εφτιαξε μεταξυ σερβοενισχυτη και της καμπινας των χαμηλων των ηχειων μου με μελετημενη διατομη και φιλοσοφια για τους αγωγους του σηματος και διαφορετικη διατομη και φιλοσοφια για τους αγωγους της διορθωσης σηματος (τα καλωδια αυτα εχουν 4 αγωγους και οχι 2 οπως τα κοινα καλωδια ηχειων γιατι τροφοδοτουν και το κύκλωμα του σερβο)

Για λεπτομερεις (comments και φωτογραφιες) οσον αφορα την καλωδιωση, θα μου επιτρεψετε να βαλω ενα link με μια παρουσιαση που εκανα στο website @ http://cpskal.gr/equip30_signalprojects_gr.htm

Reaction score
1

Να μπω και εγώ σφήνα μια που άκουσα το όνομα μου :105:

Όντως το σύστημα του Χρήστου, με το τρέχον setup, αποδίδει τις χροιές των οργάνων και τις διαστάσεις της σκηνής με εντυπωσιακό ρεαλισμό. Οι ενισχυτές του Κώστα είναι πολύ καλοί και κατάφεραν να δώσουν κάποια στοιχεία που έλειπαν από τον Rowland. Ο Rowland, επάνω στα συγκεκριμένα ηχεία, φάνταζε πιο δυναμικός σε σχέση με τους ενισχυτές του Κώστα. Από την άλλη, το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν η τάση του να γίνεται εμφατικός στις μέσο-χαμηλές συχνότητες (κάτι που χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη σειρά της Rowland) γεγονός που δεν βοηθούσε στο ταίριασμα με τα Genesis. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη περιοχή των συχνοτήτων να αποδίδεται σαν να υπήρχε ένα πέπλο ή αν θες καλύτερα μια αμυδρά μουντάδα.

Με την έλευση των ενισχυτών του Κώστα, το σύστημα έγινε πολύ πιο ζωντανό, καθώς έφυγε το "πέπλο" στις μέσο-χαμηλές (που περιέγραψα παραπάνω) και ο ήχος απέκτησε έναν εντυπωσιακό ρεαλισμό. Το καλό της υπόθεσης ήταν ότι παρά την αρκετά μικρότερη ονομαστική τους ισχύ σε σχέση με τον Model 8T, οι ενισχυτές του Κώστα οδηγούν πολύ καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα τα αρκετά δύσκολα Genesis.

Ένα πραγματικά "μεγάλο" σύστημα από τα λίγα...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εισαι και μετριοφρων εσυ παναθεμα σε...
Τιποτα δεν μας ειπες και για την συνεισφορα των καλωδιων σου σηματος και ρευματος καθως και των φιλτρων που "διορθωσαν" τις οποιες μικροατελειες συνεργειας συστηματος - χωρου..... και....... επεται συνεχεια χαχαχαχα... :114: :116:

Θα πω και στον Κωστα Κουρκουνη να γραψει αλλα κι αυτος ειναι πολυ χαμηλων τονων και θαχει κρυφτει πισω απο καμια κουρτινα.....

Reaction score
1

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να καλούσαμε όποιον ενδιαφέρεται σε ένα προσεχές meeting του club για να ακούσει μουσική και να φαει αυτά τα λαχταριστά spring rolls, που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν το 'χω σε τιποτα να ξανακανω κανενα meeting και να καλεσω κοσμο απο ολα τα..... ραντσα για συσφιξη σχεσεων.... :116:

Να γινουν ομως πρωτα 2-3 πραγματακια που θελω ακομα... :432::405:

εεε με φώναξε κανείς....? Τρελαίνομαι για κουρτίνα τεστ...!
Θα γινει κι αυτο χαχαχαχα.....

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Ο Rowland, επάνω στα συγκεκριμένα ηχεία, φάνταζε πιο δυναμικός σε σχέση με τους ενισχυτές του Κώστα. Από την άλλη, το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν η τάση του να γίνεται εμφατικός στις μέσο-χαμηλές συχνότητες (κάτι που χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη σειρά της Rowland) γεγονός που δεν βοηθούσε στο ταίριασμα με τα Genesis. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη περιοχή των συχνοτήτων να αποδίδεται σαν να υπήρχε ένα πέπλο ή αν θες καλύτερα μια αμυδρά μουντάδα.

Με την έλευση των ενισχυτών του Κώστα, το σύστημα έγινε πολύ πιο ζωντανό, καθώς έφυγε το "πέπλο" στις μέσο-χαμηλές (που περιέγραψα παραπάνω) και ο ήχος απέκτησε έναν εντυπωσιακό ρεαλισμό. Το καλό της υπόθεσης ήταν ότι παρά την αρκετά μικρότερη ονομαστική τους ισχύ σε σχέση με τον Model 8T, οι ενισχυτές του Κώστα οδηγούν πολύ καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα τα αρκετά δύσκολα Genesis.

Ένα πραγματικά "μεγάλο" σύστημα από τα λίγα...
κυριε Νικο μια ερωτηση,
πως γινεται να ηταν ποιο δυναμικος ο R και ποιο εμφατικος στα μεσο χαμηλα και παρολα αυτα αυτο να ειναι μειονεκτημα και να δημιουργει "πεπλο"?
αποκλειεται να ειναι τονικα "ανισοροπος",
αρα μηπως απλως οδηγουσε καλυτερα χαμηλα απο οτι τα νεα ενισχυτικα και αφου πλεον αυτο δεν συμβαινει τωρα απλως τονιζονται τα μεσαια?
με ενδιαφερει γιατι κανω ακριβως τις αντιστροφη αλλαγη ενισχυτικων στα δικα μου πανελ...

ευχαριστω,

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Μια αλλη ενδιαφερουσα κατασκευη του Κωστα Κουρκουνη ειναι το phono stage (με εξωτερικο τροφοδοτικο) το οποιο ρυθμιζεται αναλογα με την αντισταση εξοδου της κεφαλης που χρησιμοποιειται και το κυκλωμα του περιεχει την κεφαλη σαν στοιχειο του κυκλωματος, δεν ξερω περισσοτερα να το επεξηγησω...
Παντως αποδειχτηκε καλυτερο πιο ταχυ και πιο αναλυτικο απο το φημισμενο DacT CT-100 που χρησιμοποιουσα για περιπου 7 χρονια μεχρι τωρα (και το οποιο πουλαω)

Να και μια φωτο απο το κυκλωμα, το οποίο στο μελλον ξερω οτι θα το διαφοροποιησει ο Κωστας και θα το διαθέσει στην αγορά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.901

μια πρόταση: η δεξιά πλακέτα αν γυρίσει 90 μοίρες αριστερόστροφα και τα ενεργά στοιχεία βιδωθούν στην πίσω πλάτη, κι αν αλλάξουν θέση οι τρύπες των RCA (στα άκρα) θα μηδενιστούν τα μήκη των εσωτερικών καλωδίων (μπορεί να μπει RCA καρφωτό στην πλακέτα). Δυστυχώς τα μήκη αυτών των καλωδίων έχουν σημαντικό λόγο να είναι όσο το δυνατό μικρότερα (κάτι το οποίο προφανώς γνωρίσεις, και φαίνεται από το μήκος των εξωτερικών καλωδίων RCA - σωστός).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.901

ΥΓ μου αρέσει πολύ η επιλογή των καλωδίων ρεύματος! Εύγε στον συνονόματο!

Reaction score
460

Μια αλλη ενδιαφερουσα κατασκευη του Κωστα Κουρκουνη ειναι το phono stage (με εξωτερικο τροφοδοτικο) το οποιο ρυθμιζεται αναλογα με την αντισταση εξοδου της κεφαλης που χρησιμοποιειται και το κυκλωμα του περιεχει την κεφαλη σαν στοιχειο του κυκλωματος, δεν ξερω περισσοτερα να το επεξηγησω...
Παντως αποδειχτηκε καλυτερο πιο ταχυ και πιο αναλυτικο απο το φημισμενο DacT CT-100 που χρησιμοποιουσα για περιπου 7 χρονια μεχρι τωρα (και το οποιο πουλαω)

Να και μια φωτο απο το κυκλωμα, το οποίο στο μελλον ξερω οτι θα το διαφοροποιησει ο Κωστας και θα το διαθέσει στην αγορά...

Που χωρεσανε ολα αυτα τα κυκλωματα σε αυτο το κουτακι βρε??:138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
phono updated by korakakis....

ΥΓ μου αρέσει πολύ η επιλογή των καλωδίων ρεύματος! Εύγε στον συνονόματο!
Ασε..... το παρελαβε ο Κοραξ και τα καλωδια ρευματος τα αλλαξε με πολυ ποιοτικοτερα.... :116: :114:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Που χωρεσανε ολα αυτα τα κυκλωματα σε αυτο το κουτακι βρε??:138:
Το phono, οσο λιγοτερα στοιχεια εχει, τοσο το καλύτερο, το κουτι ομως πρεπει να ειναι μεγαλο για να εντυπωσιαζει. Αφου του ειπα να βαλει και ψυκτρες χαχαχαχα..... :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.901
Απάντηση: phono updated by korakakis....

Ασε..... το παρελαβε ο Κοραξ και τα καλωδια ρευματος τα αλλαξε με πολυ ποιοτικοτερα.... :116: :114:
όχι, να πεις στον κόραξ να τ'αφήσει στην ησυχία τους τα καλώδια αυτά! σούπερ είναι! (δε κάνω πλάκα)

Reaction score
460

Το phono, οσο λιγοτερα στοιχεια εχει, τοσο το καλύτερο, το κουτι ομως πρεπει να ειναι μεγαλο για να εντυπωσιαζει. Αφου του ειπα να βαλει και ψυκτρες χαχαχαχα..... :114:
Δε εχασες το χιουμορ σου βρε μπαγασα:142::142:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

Θα τα φαει το κορακι τα καλωδια:142::142:
Kαι γω.........κορακοκαλωδια εχω............κορακομοδα ενα πραμα........εχουνε γινει βεντουζα με την Metric.........:116::116:

Reaction score
8.905

Kαι γω.........κορακοκαλωδια εχω............κορακομοδα ενα πραμα........εχουνε γινει βεντουζα με την Metric.........:116::116:
Εσύ "χαι-εντ" καλώδια.... αποκλείεται δεν το πιστεύω :409::405:

Reaction score
1

κυριε Νικο μια ερωτηση,
πως γινεται να ηταν ποιο δυναμικος ο R και ποιο εμφατικος στα μεσο χαμηλα και παρολα αυτα αυτο να ειναι μειονεκτημα και να δημιουργει "πεπλο"?
αποκλειεται να ειναι τονικα "ανισοροπος",
αρα μηπως απλως οδηγουσε καλυτερα χαμηλα απο οτι τα νεα ενισχυτικα και αφου πλεον αυτο δεν συμβαινει τωρα απλως τονιζονται τα μεσαια?
με ενδιαφερει γιατι κανω ακριβως τις αντιστροφη αλλαγη ενισχυτικων στα δικα μου πανελ...

ευχαριστω,
Αγαπητέ φίλε Vet, η συνεπαγωγή που κάνεις θα ήταν απόλυτα λογική αν δεν μπέρδευες κάποια πράγματα από αυτά που έγραψα και φυσικά αν εγώ από μέρους μου ήμουν περισσότερο επεξηγηματικός. (ομιλώ με απόλυτα φιλικό ύφος)

Θα προσπαθήσω να γίνω λίγο πιο επεξηγηματικός:

1) Κατ' αρχή δεν έγραψα πουθενά ότι ο δυναμισμός του Rowland είναι μειονέκτημα. Ίσα ίσα, έγραψα ότι το πλεονέκτημα του σε σχέση με τους ενισχυτές του Κώστα είναι ότι παράγει μεγαλύτερη ισχύ.

2) Το γεγονός ότι ένα μηχάνημα έχει μεγαλύτερο δυναμισμό ή αν θες καλύτερα, το ότι παράγει περισσότερη ισχύ από ένα άλλο, δεν συνεπάγεται και με το ότι αυτό το μηχάνημα θα αποδίδει πιο ουδέτερα. Με άλλα λόγια, είναι άλλο πράγμα η απόκριση συχνότητας και άλλο πράγμα η ισχύς. Ένα μηχάνημα μπορεί να έχει τεράστια ισχύ, αλλά να μην αποκρίνεται σωστά και ένα άλλο μηχάνημα μπορεί να αποδίδει maximum 50Wrms αλλά να είναι πολύ πιο ισορροπημένο στη συχνοτική του απόκριση.

Στην πρώτη περίπτωση κατατάσσω και τον Model 8T της Rowland, καθώς επίσης και όλα τα μηχανήματα εκείνης της σειράς (τα οποία έτυχε να είχα στην κατοχή μου και να τα "δουλέψω" με 5-6 διαφορετικά ηχεία). Όλα τους είχαν μια έμφαση στις μέσο-χαμηλές, γεγονός που γινόταν αντιληπτό σε όλες τις περιπτώσεις ηχείων που είχαν ουδέτερο ήχο (όπως π.χ. τα ATC, τα ProAc, κάποια B&W, κάποια Wilson, τα Magnepan και μερικά άλλα που ξεχνάω).

3) Τώρα, όσον αφορά το σύστημα του Χρήστου, μπορώ να πω ότι όσες φορές είχε τύχη να το ακούσω με τον Rowland, είχα διακρίνει ακριβώς το ίδιο ηχητικό χαρακτηριστικό που άκουγα και στα δικά μου ηχεία... δηλαδή αυτή την έμφαση στις μέσο-χαμηλές που "σκοτείνιαζε" τον ήχο του συστήματος και δημιουργούσε αυτό το πέπλο που ανέφερα στο προηγούμενο μου thread.
Αυτό το πέπλο εξαφανίστηκε με τους ενισχυτές του Κώστα.

4) Τέλος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μίλησα για μέσο-χαμηλές και όχι για χαμηλές συχνότητες. Συνήθως, όταν γράφουμε "χαμηλές συχνότητες" αναφερόμαστε στις συχνότητες που είναι από 150-200 κύκλους και κάτω (δηλαδή σε αυτές που δουλεύουν και τα περισσότερα subwoofers), ενώ όταν μιλάμε για μέσο-χαμηλές αναφερόμαστε συνήθως σε συχνότητες από 200 έως και 450-500 κύκλους (δηλαδή σε αυτές που δουλεύουν τα περισσότερα παθητικά mid-bass drivers που συναντάμε σε κάποια studio και σε μερικά home συστήματα που στηρίζονται στην πολυενίσχυση με την βοήθεια ενεργών crossovers.
Επανερχόμενος λοιπόν στην περίπτωση του συστήματος του Χρήστου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η ουδετερότητα που επήλθε με τους ενισχυτές του Κώστα ήταν αποτέλεσμα μιας πιο ισορροπημένης συμπεριφοράς στις μέσο-χαμηλές που παλαιότερα με τον Rowland δεν υπήρχε.
Και φυσικά δεν τίθεται θέμα καλύτερης οδήγησης από τον Rowland στις χαμηλές (όπως πολύ σωστά υπέθεσες), για τον απλούστατο λόγο ότι τα χαμηλά του Genesis οδηγούνται από τον δικό τους ενισχυτή.

Ελπίζω να βοήθησα.

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.162
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas