Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.498
Μήπως κανείς σας έχει εμπειρία από το CMS που ονομάζεται GRAV;
Το δοκίμασα παλιά αλλά δεν το λες και ...εμπειρία σοβαρή...
Συμπαθητικό το θυμάμαι...
Το βασικό του ατού είναι πως δε χρειάζεται database (π.χ. MySQL) αλλά αποθηκεύει το content απλά σε ένα αρχείο.
Αν θες να ξεπεράσεις το σκόπελο πως σε κάποιο Hosting δεν επιτρέπεται ή δε θες database και/η έχεις λίγο content οκ.... αλλιώς δε βλέπω το λόγο...
Το βλέπω σαν κάτι ενδιαμέσο του one page site και του πλήρες site με wordpress/drupal/...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.889
Μήπως κανείς σας έχει εμπειρία από το CMS που ονομάζεται GRAV;
To site της Geithain είναι στημένο με Modx. Αν έχει ενδιαφέρον, ρίξε μια ματιά...

Reaction score
1.469
Πλεον εχω fiber 500, εχω switch etherenet 1gbps 8 θυρων αλλα επειδη θελω περισσοτερες λεω να το αλλαξω με ενα 16 θυρων, να παρω managed η unmanaged? εχετε να προτεινετε καποιο? Περισσοτερο με νοιαζει η ταχυτητα επικοινωνιας με τον synology του οποιου media player μου, αυτη την στιγμη apple tv ethernet

minas

Πισιά
Reaction score
3.946
Εάν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα, και το Synology έχει παραπάνω από μία θύρες Gigabit, τότε μπορείς να πάρεις κάποιο managed που υποστηρίζει Link aggregation / bonding. Έτσι μπορείς να αθροίσεις παραπάνω από μία φυσικές θύρες σε μία λογική, για μεγαλύτερη ταχύτητα.
Βεβαίως εάν έχεις κάτι με θύρες > 1Gbps (πχ 2.5Gbps ή 10Gbps) έχει νόημα να κοιτάξεις για switch με τέτοιες.
Πάντως εάν δεν θέλεις να χωρίσεις υποδίκτυα και έλεγχο πρόσβασης, με εξαίρεση την παραπάνω χρήση το managed δεν αναμένεται να σου φανεί πολύ χρήσιμο... Εξάλλου ακόμη και με το ταπεινό Gbit ένα NAS μπορεί να δίνει πολλά 4K streams ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
12.240
Όπως είπε και ο minas, εξαρτάται τί θέλεις να κάνεις. Αν δεν γνωρίζεις ήδη, δες τί παίζεται με τα vlan και αν δεν σε ενδιαφέρει ( αν και θα έπρεπε.. ), μην ασχοληθείς με managed παρά μόνο για τη σύνοψη των θυρών, όπως ειπώθηκε παραπάνω.

TGD

Reaction score
8.764
Έχω δυο ντουζίνες αρχεία SVG τα οποία έχουν ενσωματωμένα αρχεία PNG.
Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι τεράστια (1-4ΜΒ) γιατί τα PNG είναι 300dpi.
Υπάρχει αυτόματος τρόπος να μειωθεί η ανάλυση του PNG στα 72-150dpi και να αποκτήσουν ένα βολικό μέγεθος; Ή πρέπει να τα ξαναφτιάξω από την αρχή επεξεργαζόμενος τα αρχικά PDF;

Reaction score
1.055
Καλημερα , αναζητω εαν υπαρχει καποιο software το οποιο μεταφερει αρχεια και προγραμματα απο ενα υπολογιστη με win 10 σε ενα διαφορετικο με win 11

ika

News
Reaction score
15.107
Κάτι τέτοιο?

Reaction score
1.055
Κάτι τέτοιο?

Κατι σαν το Zinstall που αναφερεις να μεταφερεται και software Θα το ψαξω και αυτο :thumbsup:

ika

News
Reaction score
15.107
Το θέμα είναι να μεταφέρουν σωστά και τα αντίστοιχα κομμάτια του registry

Last edited:

Reaction score
1.055
Το θέμα είναι να μεταφέρουν σωστά και τα αντίστοιχα κομμάτια του registry
Το συγκεκριμενο ισχυριζεται οτι το κανει αλλιως δεν εχει νοημα το program transfer ..... δειχνει καλο παντως !

TGD

Reaction score
8.764
Είμαι συνδεδεμένος με το VPN του πανεπιστημίου και πάω σε ένα σάιτ που μου λέει ότι...
απαγορεύεται η πρόσβαση σε συνδέσεις μέσω VPN
Καλά, δεν υποτίθεταο ότι το VPN μεταφράζει την πραγματική διεύθυνση; Πώς το ξετρυπώνουν;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.602
Είμαι συνδεδεμένος με το VPN του πανεπιστημίου και πάω σε ένα σάιτ που μου λέει ότι...
Καλά, δεν υποτίθεταο ότι το VPN μεταφράζει την πραγματική διεύθυνση; Πώς το ξετρυπώνουν;
Υπάρχουν τεχνικοί τρόποι αλλά κι ο πιο μπακαλικος, ένα "black list" με τις IP που χρησιμοποιούν τα δημοφιλή VPN. Όπως το spam list στην τηλεφωνία.

Reaction score
5.609
Μηπως το πανεπιστημιο απαγορευει την προσβαση στο συγκεκριμενο site;

TGD

Reaction score
8.764
Όχι καλέ, τίποτα δεν απαγορεύει. Το σάιτ για vintage hi-fi ήταν. Το ίδιο το σάιτ έβγαλε μήνυμα.

Reaction score
1
Yπαρχει ενισχυτης να οδηγισει 2 ηχεια και να εχει εξοδο για ενεργο γουφερ? Θελω να συνδεσω πανω του την καρτα ηχου του υπολογιστη μου. Ειναι ενσωματομενη στην μητρικη και η συνδεση θα γινει με καλωδιο jack σε 2 rca. Δεν με ικανοποιουν τα 2.1 ηχεια που βρισκω στο εμποριο. Εχω 2 ηχεια βιβλιοθηκης κι ενα ενεργο γουφερ φυλαγμενα στα κουτια τους και θαθελα να τα δοκιμασω. Ακομα και μεταχειρισμενος θα μου εκανε. Ειμαι ψιλοασχετος με το θεμα και δεν ξερω τι να κοιταξω. Ευχαριστω για τον χρονο σας

Reaction score
892
Δεν εχει εισοδο προενισχυσης και εξοδο προς ενισχυτη το sub? Ωστε να φιλτραρει τις συχνοτητες που χρειάζεται και να στελνει τα υπόλοιπα στον ενισχυτη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025