Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.196
Ένα χρόνο μετά τη μετακόμιση (η τρίτη μέσα σε 4,5 χρόνια!) ακόμα βγάζουμε πράματα από κούτες.
Βρήκα δυο γκαζάκια ληγμένα, έτσι κι αλλιώς έχουμε χρόνια να χρησιμοποιήσουμε.
Υπάρχει τρόπος να τα ξεφορτωθώ χωρίς να μπω στη διαδικασία να τα βάλω στη συσκευή για να τα αφήσω να εκτονωθούν σιγά σιγά?

Πολύ χρονοβόρο και δεν έχω καν ασφαλές σημείο για να την βάλω έτσι.
στειλτα μου να τα πάω στο πεδίο βολής :biggrin:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.525
Τι είναι καλέ να λήξει το γκάζι; :biggrin: Τυρί;
Από το 2023. Έχει σκουριάσει και το "στεφάνι" στους πάτους τους. Υποθέτω ότι η λήξη αναφέρεται στην ασφάλεια χρήσης. Ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, αποφεύγω να το ρισκάρω. Άλλωστε, πιθανότατα δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω γκαζάκια. Βραστήρα και φούρνο μικροκυμάτων.

minas

Πισιά
Reaction score
4.188
Για πείτε μου, πώς η απορία για τα γκαζάκια είναι IT related;:O_o::roflmao:
Στην αρχή μου φαινόταν περίεργο ότι για όλα τα πράγματα που μπαίνουν στην πρίζα απευθύνεται κανείς στο IT. Μετά κατάλαβα ότι επεκτείνεται σε οτιδήποτε έχει ενέργεια: χημική, βιολογική, κλπ. Τελικά καταλήγω ότι το ΙΤ προσελκύει προβλήματα επειδή έχει ανεπτυγμένο problem-solving :) (Ή μήπως το αντίστροφο? 🤔 )

Reaction score
379
Χθες έφτιαξα 2 καρέκλες συναδέλφων στο γραφείο. Προφανώς το ανεπτυγμένο problem solving προσελκύει τα πάντα σαν το σκατό τις μύγες.

Reaction score
812
Για πείτε μου, πώς η απορία για τα γκαζάκια είναι IT related;:O_o::roflmao:
Άμα θες να ανατινάξεις κάνα server room, ή την Xiaomi ρομποτική σκούπα που σου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί κάνει τα δικά της, τότε ναι, είναι. :D :D :D :D

Reaction score
812
Χθες έφτιαξα 2 καρέκλες συναδέλφων στο γραφείο. Προφανώς το ανεπτυγμένο problem solving προσελκύει τα πάντα σαν το σκατό τις μύγες.
Αυτό το να θεωρείται αυτονόητο το ότι πρέπει να καθόμαστε να αλλάζουμε μέχρι και τα λάδια του αυτοκινήτου του κάθε άμπαλου ή τεμπέλη, ειλικρινά δε το καταλαβαίνω. :D

Ο ΙΤ δεν είναι και δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν επιστάτης γραφείου/κτιρίου. Ούτε επειδή έχει προθυμία, ούτε επειδή έχει ανεπτυγμένο problem solving, ούτε επειδή έχει εργαλεία χειρός ή power tools. Τελεία και παύλα.

Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει εξτραδάκια και βγάζει έτσι καλό χαρτζηλίκι, τότε εκεί πάω πάσο.

Διαφορετικά όπως λένε: Τhe road to hell is paved with good intentions.

Reaction score
2.530
Κακώς τις έφτιαξες τζάμπα, ο τζάμπας έχει πεθάνει. (πιστεύω ότι μάλλον είναι μυθικό πρόσωπο, δεν υπήρξε ποτέ).
Κι επειδή αν τους έλεγες να πληρώσουν αποκλείεται να δεχόντουσαν, απλά δεν τις φτιάχνεις.
Εκτός αν είσαι επιστάτης του κτιρίου.

ika

News
Reaction score
16.492
Χθες είχε στην ΤΒ μια συνέντευξη κάποιου από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ που κάνει ΙΤ μηχανές και έλεγε πως ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, είναι η πληρωμή τους από όσους χρησιμοποιούν ΙΤ. Έλεγε δλδ ακόμα και ένα απλό βιντεάκι ηλιοβασιλέματος 3-4" πχ που γίνεται με χρήση ΙΤ, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φέρνει έσοδα σ' αυτούς που έγραψαν τον κώδικα για να γίνει.

Το τσάμπα ΙΤ θα πεθάνει, αν δεν έχει πεθάνει.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.029
Τελικά καταλήγω ότι το ΙΤ προσελκύει προβλήματα επειδή έχει ανεπτυγμένο problem-solving :)
Ισχύει σίγουρα. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι γιατί το ΙΤ έχει (τις καλές μέρες τουλάχιστον) κάτι που τα περισσότερα άλλα τμήματα δεν έχουν: χρόνο.

(έλα, μεταξύ μας μιλάμε τώρα)

Reaction score
812
Χθες είχε στην ΤΒ μια συνέντευξη κάποιου από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ που κάνει ΙΤ μηχανές και έλεγε πως ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, είναι η πληρωμή τους από όσους χρησιμοποιούν ΙΤ. Έλεγε δλδ ακόμα και ένα απλό βιντεάκι ηλιοβασιλέματος 3-4" πχ που γίνεται με χρήση ΙΤ, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φέρνει έσοδα σ' αυτούς που έγραψαν τον κώδικα για να γίνει.

Το τσάμπα ΙΤ θα πεθάνει, αν δεν έχει πεθάνει.
Στο Ελλάντα βλέπω ότι ακόμα υπάρχει η νεάντερταλ νοοτροπία του να υποβιβάζουν/υποστελεχώνουν το IT διάφορες εταιρίες και φυσικά όταν έρχεται το όποιο χτύπημα ή ζημιά στις υποδομές ή στο compliance, κλαψουρίζουν.
Το ίδιο παρατηρείται και σε πολυεθνικές στο κομμάτι του Healthcare κυρίως (ανάλογα φυσικά το mentality της εταιρίας πάντα).

Η νοοτροπία "μα μέχρι τώρα πώς δούλευε", ή "έχω ένα ξαδερφάκι που μπορεί να το φτιάξει τσάμπα" είναι νοοτροπία που για να πάψει να υπάρχει, πρέπει να πάψει και ο εκάστοτε IT να αφήνει τον κάθε ignorant αδαή να τον έχει ως παιδί για όλες τις δουλειές ή να παίρνει shortcuts.

Όπου ακούσει κανείς τις παραπάνω εκφράσεις, αν σέβεται τον εαυτό του, να σηκωθεί και να φύγει τώρα (είτε από τέτοιο εργοδότη, είτε από τέτοιο πελάτη). Εκτός κι αν έχει τη δύναμη/ισχύ να το αλλάξει λόγω της όποιας θέσης/συνεργασίας.

Επίσης άλλο ο app Developer, άλλο ο Website builder, άλλο ο DBA, άλλο ο Systems Administrator, άλλο ο Systems Architect, άλλο o Project Manager, άλλο ο Field Engineer/Technician, άλλο ο Cybersecurity Expert. κλπ. Το ότι ανήκουν όλοι στον IT κλάδο, δε σημαίνει ότι ξέρουν/κάνουν τα πάντα.

Με την ίδια λογική θα ζητούσε κανείς σε όποιον δουλεύει στον Ιατρικό κλάδο να κάνει τα πάντα? Θέλω να πιστεύω πως όχι. Δηλαδή να περιμένει κανείς από τον γυναικολόγο να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, ή από τον χειρούργο να κάνει τον τραυματιοφορέα ή τον οφθαλμίατρο (μιλάω τουλάχιστον για καθημερινή βάση και ως επαγγελμα, όχι για ένα απόλυτο emergency ή έναν πόλεμο).

Το να νομίζει κανείς ότι το ΙΤ κάνει τα πάντα, ή τα ξύνει, ή τους χάκεψε τον σερβερ για να χάσουν λεφτά σε λύτρα και για να χρειάζονται Cybersecurity Consultants ώστε να είναι compliant, είναι άγνοια κι αμάθεια.
Το να επιμένει και να το πιστεύει κιόλας, είναι απλά βλακεία στον εγκέφαλο...
Η αμάθεια, βελτιώνεται με υπομονή, επιμονή και σωστή ενημέρωση/εκπαίδευση. Η βλακεία, ούτε με λοβοτομή.

Last edited:

Reaction score
812
Παραμένουμε πρωτόγονοι σε πολλά, μεταξύ αυτών και στη νοοτροπία.
Και είναι κρίμα, γιατί η Ελλάδα έχει αρκετά υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στο IT. Χαντακώνεται δυστυχώς όσο υπάρχουν τέτοιες νοοτροπίες.

Reaction score
2.530
Πιστεύω ο κύριος λόγος είναι ότι η οικονομία μας έχει κολλήσει κάπου στο 1990.
Όλες οι άλλες (ευρωπαϊκές και όχι μόνο) οικονομίες προχωράνε, εμείς έχουμε κολλήσει εκεί στο παρελθόν, πριν 40 χρόνια.
Ίσως και στη δεκαετία του 60, λίγο ήλιος, θάλασσα και τ' αγόρι μου...

Reaction score
812
Πιστεύω ο κύριος λόγος είναι ότι η οικονομία μας έχει κολλήσει κάπου στο 1990.
Όλες οι άλλες (ευρωπαϊκές και όχι μόνο) οικονομίες προχωράνε, εμείς έχουμε κολλήσει εκεί στο παρελθόν, πριν 40 χρόνια.
Για την οικονομία μας, ευθυνόμαστε εμείς σαν λαός και η κουλτούρα μας.
Ανεξαρτήτως κυβέρνησης που είναι επάνω. Ο λαός φοράει τα μούτρα αυτών που ψηφίζει, έτσι δεν είναι?

Τέλος πάντων το ξεφεύγουμε πάλι του θέματος. Εγώ φταίω στην προκειμένη.

Reaction score
379
- Όλα λειτουργούν μια χαρά χωρίς προβλήματα, γιατί σας πληρώνουμε;
- Δεν λειτουργεί "κάτι" γιατί σας πληρώνουμε;

Η ζωή μου όλη.

Reaction score
812
- Όλα λειτουργούν μια χαρά χωρίς προβλήματα, γιατί σας πληρώνουμε;
- Δεν λειτουργεί "κάτι" γιατί σας πληρώνουμε;

Η ζωή μου όλη.
Όχι ότι θα αλλάξει κάτι σημαντικά γιατί η γενική νοοτροπία είναι έτσι, αλλά βρές αλλού κάτι καλύτερο που να σε σέβεται κι αστους να πνιγούν στα σκατά τους (δε θα αργήσει και πολύ, trust me).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489