Μικροαπατεώνες στο avsite?

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Επιθυμών να πάρω σκληρό ssd, για υπό κατασκευή nuc, και βλέποντας αυτή την αγγελία "https://www.avsite.gr/forum/threads/ssd-kingston-m2-sata-512gb-m-type.186541/#post-2809069", πρότεινα την αγορά της. Πλην όμως, ο πωλητής (pass2007) φιλοτιμηθεις με απέτρεψε από την αγορά της γιατι "δυστυχώς δεν είναι συμβατός ο ssd με αυτόν τον υπολογιστή" - τον ευχαρίστησα βεβαιως.
Σύντομα όμως παίρνω πμ από τον ίδιο:
"6 Νοεμβρίου 2021
Καλημέρα, ένας καλός μου φίλος έχει καινούριο έναν ssd για το Intel Nuc 54250
Είναι αυτός https://www.skroutz.gr/s/28241093/Kingston-KC600-SSD-512GB-mSATA-SKC600MS-512G.html
τον δίνει 30€ με μεταφορικά δικά του και πληρωμή μέσω Paypal.
Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να του μεταβιβάσω το μήνυμα.
Ευχαριστώ"
Φυσικά αποδέχομαι την προσφορά, και συνδέομαι με τον ...φιλο! damiansakkas το όνομά του εδώ και μου στέλνει παρόμοιο μήνυμα:
"6 Νοεμβρίου 2021
Καλησπέρα,
όπως με ενημέρωσε ο φίλος μου ο Στέφανος ψάχνετε για κοντό ssd.
Έχω αυτόν και είναι αχρησιμοποίητος https://www.skroutz.gr/s/28241093/Kingston-KC600-SSD-512GB-mSATA-SKC600MS-512G.html
έχει ακόμα εγγύηση μέχρι τα τέλη του 2022.
Τιμή 30€
Μεταφορικά με κούριερ δικά μου πληρωμή μέσω paypal.
Με εκτίμηση
Δαμιανός Σακκάς"
Φυσικά λέω "ναι", και ακολουθούν τα παρακάτω μηνύματα:
Δ. Σ.: "7 Νοεμβρίου 2021
Καλησπέρα, με ενημέρωσε ο Στέφανος ότι θα προχωρήσουμε τελικά για τον SSD.
Λοιπόν θα στείλετε 24€ μέσω paypal στο: [email protected]
Έχω σημειώσει τα στοιχεία αποστολής.
Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Δαμιανός Σακκάς"
Ο Στεφανος ειναι ο pass2007 - που ηταν ...Πασχαλης-, και τα 30€ έγιναν 24€ λόγω αφαίρεσης των μεταφορικών.
Στέλνω με paypal, δεν τα δέχεται όμως (αποκλεισμένος; ), του το επισημαίνω και...
"Α ναι συγνώμη έχω κάποιο πρόβλημα με το email για αυτό δεν δέχεται την πληρωμή.
παρακαλώ δοκιμάστε σε αυτό είναι συνεργάτη μου: [email protected]
ευχαριστω και συγνωμη για την ταλαιπωρία."
Τα στέλνω στην paypal, τα δέχεται και αναμένω:
Δ.Σ: "7 Νοεμβρίου 2021
Ευχαριστώ πολύ,
Αυριο θα στείλω το tracking number.
καλό βράδυ"
Σιγή ...ασυρμάτου από τότε - ούτε τρακιν ναμπερ, ουτε άλλη απάντηση, ούτε ssd, αν και απειλώ με δημόσια κααγγελία.
Απευθύνομαι στον Πασχάλη pass2007:
"Wednesday at 00:20
Χαιρετω
Σας εστειλα τα χρηματα για τον σκληρο του κ. Σακκα, μα δεν εχω καμια πληροφόρηση απο αυτον, αν και του έστειλα πμ. Τι συμβαινει τελικα; ευχαριστω"
Απειλώ με καταγγελια, με ...κατέγραψε κι αυτός κανονικά!
Απευθύνομαι στην paypal, αλλά μάλλον με λάθος ερώτημα γιατι πήρα την παρακάτω απάντηση:
"Ευχαριστούμε που αναφέρατε αυτό το περιστατικό. Αφού ελέγξαμε προσεκτικά το περιστατικό σας, διαπιστώσαμε ότι αυτή η συναλλαγή δεν ήταν μη εξουσιοδοτημένη και επομένως δεν καλύπτεται από την Προστασία αγορών PayPal."
Στέλνω ημέηλ μέσω paypal στον pass2007 για επιστροφή του ποσού, καμία αντίδραση εκ μέρους του.

Ερώτηση: πως πρέπει να αποτανθώ στην paypal για επιστροφή του ποσού επειδή ΔΕΝ στάλθηκε το αντικείμενο που πληρώθηκε;

Είνα προφανές πιστεύω πως η κοινοποίηση της "ιστορίας, και καταγγελίας των εμπλεκομένων, δεν αφορά τόσο το ασήμαντο ποσό των 24€, αλλά την επιλήψιμη συμπεριφορά τους, ώστε να προφυλαχθούν άλλα μέλη που τυχόν συναλλαχθούν μαζί τους.
Σημειωτέον πως τα προφιλ τους στο facebook ειναι κενά!!!

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Reaction score
283
θα προφυλαχθουν τα αλλα μελη αν ευτοι εξαφανιζολ απο εδω ,αλλα σιγα τα αυγα αυριο ξαναγινονται μελη με αλλο προφιλ ,παει παντως η κλεψια συννεφο...πρεπει να προσεχουμε και αν ειναι δυνατο συναλλαγη χερι-χερι

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.640
παει παντως η κλεψια συννεφο...
μην κάνουμε την τρίχα τριχιά....

και στη συγκεκριμένη περίπτωση ας περιμένουμε μια απάντηση από το μέλος @pas2007 (που για κάποιον λόγο δεν μου τον εμφανίζει στο search με @...)

Last edited:

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Με PayPal προσωπικά δε θα πληρωνα ποτε σε άγνωστους. Μόνο αντικαταβολή.
Μα γι' αυτο υπάρχει το paypal: για αγορες απο αγνωστους, αφου σου εγγυαται την ασφαλεια τους. Στην περιπτωση μου μαλλον ηλεγξε αν εγινε σωστα η συναλλαγη - θα επανελθω φυσικα.

Reaction score
2.429
Μα γι' αυτο υπάρχει το paypal: για αγορες απο αγνωστους, αφου σου εγγυαται την ασφαλεια τους. Στην περιπτωση μου μαλλον ηλεγξε αν εγινε σωστα η συναλλαγη - θα επανελθω φυσικα.
Το paypal αναλαμβανει σε περιπτωση αγοραπωλησιας την ευθυνη,οχι σε απλη μεταφορα χρηματων που εγινε στη συγκεκριμενη περιπτωση απότι καταλαβαινω.
Νομιζω οτι ολοι πρεπει να ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι με τις συναλλαγες μας.

παει παντως η κλεψια συννεφο
μην κάνουμε την τρίχα τριχιά....
Εγω παντως εχω κανει εκατονταδες συναλλαγες στο avsite απο το 2010 χωρις κανενα προβλημα,και μαλιστα πολλες φορες με μεγαλα ποσα.
Παροτι ειμαι επαρχια και ειναι πιο δυσκολο να τσεκαρω απο μακρια.
Απλα χρειαζεται λιγακι προσοχη.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.640
μου φαίνεται ότι πρέπει νa σου στείλει ο πωλητής αίτημα πληρωμής που να αναγράφει το αντικείμενο της συναλλαγής .....για να σε καλύψει η paypal σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.....
από την στιγμή που η αγοραπωλησία δεν γίνεται σε κάποια επίσημη πλατφόρμα (ebay κλπ)

daharis666

Moderator
Reaction score
82.640
Εγω παντως εχω κανει εκατονταδες συναλλαγες στο avsite απο το 2010 χωρις κανενα προβλημα,και μαλιστα πολλες φορες με μεγαλα ποσα.
Παροτι ειμαι επαρχια και ειναι πιο δυσκολο να τσεκαρω απο μακρια.
Απλα χρειαζεται λιγακι προσοχη.
όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.....απλά κάποιοι το χουν χόμπι να μεγαλοποιούν κάποιες καταστάσεις....

Reaction score
7.889
όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.....απλά κάποιοι το χουν χόμπι να μεγαλοποιούν κάποιες καταστάσεις....
Νομίζω ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τον απατεώνα στις μέρες μας. Εκτός αν είσαι τόσο θύμα ή ανίδεος από ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Εγώ έχω πουλήσει και αγοράσει αυτοκίνητο χωρίς να έχω βρεθεί με τον αγοραστή πωλητή ποτέ από κοντά, μέσο fb.

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Το paypal αναλαμβανει σε περιπτωση αγοραπωλησιας την ευθυνη,οχι σε απλη μεταφορα χρηματων που εγινε στη συγκεκριμενη περιπτωση απότι καταλαβαινω.
Νομιζω οτι ολοι πρεπει να ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι με τις συναλλαγες μας.
..........
Μαλλον αθτο συνεβη, απλη μεταφορα δηλ κι οχι αγορα (οποτε θα επαιρνε προμηθεια η paypal)
μου φαίνεται ότι πρέπει νa σου στείλει ο πωλητής αίτημα πληρωμής που να αναγράφει το αντικείμενο της συναλλαγής .....για να σε καλύψει η paypal σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.....
από την στιγμή που η αγοραπωλησία δεν γίνεται σε κάποια επίσημη πλατφόρμα (ebay κλπ)
Οχο, εχω αγορασει πολλες φορες απο εξω χωρις αιτημα καταθεσης χρηματων απο τον πωλητη. Την paypal δεν την ενδιαφερει απο που αγοράζεις (ebay πχ).
Οπως εγω δηλαδη;
Νομίζω ότι είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τον απατεώνα στις μέρες μας. Εκτός αν είσαι τόσο θύμα ή ανίδεος από ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Εγώ έχω πουλήσει και αγοράσει αυτοκίνητο χωρίς να έχω βρεθεί με τον αγοραστή πωλητή ποτέ από κοντά, μέσο fb.
Ουτε θυμα ειμαι ουτε ανιδεος με τις ηλεκτρονικές αγορες. Δηλ εσυ πουλησες και αγορασες αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ να το ελεγξεις;🙄

Απο οτι ειδα ο pass2007 πουλησε και σε αλλον εδω μεσα. Θα επικοινωνησω μαζι του...

daharis666

Moderator
Reaction score
82.640
Οπως εγω δηλαδη;
δεν αναφέρθηκα σε εσάς

αλλά στο μέλος blackhill66 κ τις υπερβολές
αυριο ξαναγινονται μελη με αλλο προφιλ ,παει παντως η κλεψια συννεφο...
το avsite δεν φέρει καμία ευθύνη για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις απάτης, ζημίας, ψευδών χαρακτηριστικών

πολύ καλώς δημοσιοποιήσατε το περιστατικό....αλλά επιμένω να ακουστεί και η άλλη άποψη του @pas2007 ο οποίος είναι μέλος από το 2014...έχει αποκλειστική δραστηριότητα στις αγγελίες και δεν έχει δώσει κάποια αντίστοιχη αφορμή στο παρελθόν....πόσο μάλλον για 24 ευρώ

στο σάιτ πάντως έχει να κάνει login από τις 7 Νοεμβρίου....το ίδιο και ο ''φίλος'' του:whistling:...αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Συμπτωση η 7η Νοεμβριου;
Σε ολες τις αγγελιες του δεν υπαρχει μηνυμα ενδιαφερομενου για αγορα!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.267
Στο PayPal ποτέ δεν στέλνουμε χρήματα σε άγνωστο αν δεν υπάρχει απόδειξη συναλλαγής.
Ένα δελτίο, τιμολόγιο, κάτι.
Ή να μας στείλει αυτός έτοιμα πληρωμής.
Αυτά έχουν κόστος βέβαια που είναι και η προμήθεια του PayPal.

Ποτέ δεν στέλνουμε χρήματα σε άγνωστο.
Ούτε με Pay a Friend, και ας είναι και φίλος μας.

Στις συναλλαγές ως Pay a Friend το PayPal συνδέει αυτούς του λογαριασμούς και εάν στο μέλλον κάποιος λογαριασμός μπλοκαριστεί για ΧΨ λόγους, το ίδιο θα κάνουν και σε όσους είχαν συναλλαγή μαζί του ως Pay a Friend.

Reaction score
7.889
Ουτε θυμα ειμαι ουτε ανιδεος με τις ηλεκτρονικές αγορες. Δηλ εσυ πουλησες και αγορασες αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ να το ελεγξεις;🙄
Δεν μίλησα προσωπικά.....
το έλεγξα φυσικά. Επειδή εγώ είμαι Σύρο και αυτός Σέρρες, έστειλα συνεργείο να παέι να το κάνει για μένα, με κάποιο α κόστος.

Reaction score
7.017
Εντάξει ρε παιδιά και σε εμένα εμφανίστηκαν δύο για μια αγγελία για κάτι καλώδια που μάλλον ήταν ένας και ήθελε να του κάνω παζάρι 99% αλλά τον πρόγκηξα και εξαφανίστηκε. Από την άλλη έστειλα ηχείο pmc σε μέλος στην Θεσσαλονίκη χωρίς να πληρωθώ. Μου είπε ο φίλος να βάλει τα χρήματα πριν την αποστολή αλλά εγώ επέμενα να παραλαβει πρώτα. Φαίνονται τα σωστά μέλη παντού. Και στα φόρουμ και στη ζωή.

Reaction score
390
Εντάξει ρε παιδιά και σε εμένα εμφανίστηκαν δύο για μια αγγελία για κάτι καλώδια που μάλλον ήταν ένας και ήθελε να του κάνω παζάρι 99% αλλά τον πρόγκηξα και εξαφανίστηκε. Από την άλλη έστειλα ηχείο pmc σε μέλος στην Θεσσαλονίκη χωρίς να πληρωθώ. Μου είπε ο φίλος να βάλει τα χρήματα πριν την αποστολή αλλά εγώ επέμενα να παραλαβει πρώτα. Φαίνονται τα σωστά μέλη παντού. Και στα φόρουμ και στη ζωή.
Καλημέρα,
ποτέ μη λες ποτέ.
Ενίοτε την πατάμε όλοι.

Reaction score
4.155
Τώρα που το πες ανοικτά, έχε το νου σου αν βάλεις καμία αγγελία..

:roflmao: :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.322
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian