Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

Reaction score
8.905
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.

...για πυκνωτές βάλε καλής ποιότητας polypropylene, θα σου πει και ο Τάκης.

Reaction score
13.600

100PF SILVER MICA 500V ..Τι λενε ειναι ενταξη για να παιξει καποιος με την χωρητικοτητα τις κεφαλης? παιζει ρολο ποY ειναι (500V )?

Reaction score
1.777

Οι silver mica εχουν πολυ μεγαλη ακριβεια στην χωρητικη τιμη τους της ταξης του 1 % . εγω εχω και πολλους με 0,5 %

Με τα βολτ δεν εχεις κανενα προβλημα !!

Reaction score
13.600

O.K σε ευχαριστω πολυ taki να εισαι καλα...

Reaction score
999

Αναμενωμεν την έλευση της shibata για jvc z1!
Ω ναι! αγόρασα την κεφαλή από eBay σε τιμή χώμα και τώρα πάμε για τη βελόνα που της αρμόζει!!!
Φωτός εννοούνται πάνω στον sme!

Reaction score
1.815

...Μάλλον θα χρειαστώ βοήθεια....υπάρχει κανά αυτί εύκαιρο; Θα βγάλω και βύσσινο......:boast:
Για τις κατ' οίκον επισκέψεις έχουμε τον Σταμάτη... υπομονή θα σου απαντήσει, αμ και εσύ βάλε κάτι παραπάνω από 28pf...
Σου 'ρχομαι!!!
(με τα σύνεργα βεβαίως βεβαίως!!):thumbsup:

...και εννοείται ότι τρελλαίνομαι για γλυκό βύσσινο!!:biggrin:

Reaction score
1.173

Ω ναι! αγόρασα την κεφαλή από eBay σε τιμή χώμα και τώρα πάμε για τη βελόνα που της αρμόζει!!!
Φωτός εννοούνται πάνω στον sme!
Άντε με το καλό να έρθει....

Εγώ για αυτό είχα την παρακάτω απάντηση σήμερα από τους "τζίκο σαν":

Dear Pantelis V.........s-san:
Thank you for your order.
We are processing your order to ship on September 10.
Products/Model
1 x PN330-550/2 (e006222)

[Order]
Order Number: *........*
Detailed Invoice: https://stylus.export-japan.com/account_history_info.php?order_id=4976
Sincerely,
Kaori Kobayashi / JICO
Your order has been updated to the following status.
New status: Processing
Please reply to this email if you have any questions.

Μετά την z1 sas ήρθε και η ώρα της μαμά κεφαλής του πικάπ μου να πάρει θέση με μία SAS.

Reaction score
1.173

SAS θες να πεις! Shibata δεν νομίζω να βγάζει........:thumbsdown:

Reaction score
1.815

Δεν κάνουμε κανένα σουαρέ με όλους τους Τζικάκηδες?:tongue:

Reaction score
999

SAS θες να πεις! Shibata δεν νομίζω να βγάζει........:thumbsdown:
Ναι ναι!!

Sent via my android Sony Xperia S

Reaction score
999

Άντε με το καλό να έρθει....

Εγώ για αυτό είχα την παρακάτω απάντηση σήμερα από τους "τζίκο σαν":

Dear Pantelis V.........s-san:
Thank you for your order.
We are processing your order to ship on September 10.
Products/Model
1 x PN330-550/2 (e006222)

[Order]
Order Number: *........*
Detailed Invoice: https://stylus.export-japan.com/account_history_info.php?order_id=4976
Sincerely,
Kaori Kobayashi / JICO
Your order has been updated to the following status.
New status: Processing
Please reply to this email if you have any questions.

Μετά την z1 sas ήρθε και η ώρα της μαμά κεφαλής του πικάπ μου να πάρει θέση με μία SAS.
Και μένα παρόμοιο μήνυμα έστειλαν με κοντινή ημερομηνια...
Η ατυχία είναι ότι μόλις πήρα τη jvc z1s έσπασα την ορίτζιναλ βελονα χωρίς καν να προλάβω να ακούσω ούτε μια πλευρά... :'(

Αλλά ή αναβάθμιση ούτως η άλλως θα γινόταν.

Καλώς να παραλάβεις και συ!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Tακη, οσον αφορα την ακριβεια των silver mica συμφωνουμε απολυτα.Ηταν οι πρωτη επιλογη στο NVO SPA-II phono αλλα μετα απο ακουστικες δοκιμες αλλακτηκαν με 1% polystyrene oι οποιοι αποδεικτηκαν καλυτεροι σε resolution,ανεση και αερα,διατηρωντας την ακριβεια στα ιδια επιπεδα.Οι silver mica φαινεται , παρ'ολη την καθαροτητα τους, να εχουν ενα χαρακτηρα που προκαλει σκληροτητα στις μεσουψηλες. Εχεις κανει συγκριση μεταξυ silver mica/polystyrene & polypropylene? θα με ενδιεφερε η γνωμη σου.

Reaction score
1.777

Πιστευω οτι κυριος εχει να κανει με το ποσο [ταιριαζει ] στο κυκλωμα. Κατι που σιγουρα εχεις δει και εσυ σε διαφορα προτζεκτ. Παραδειγμα, σε παλεοτερο φονο που ειχα ποιο πολυ ταιριαζαν οι styroflex. Αλλωστε ενας απο τους ποιο μεγαλους πονοκεφαλους σε μια αρχικη σχεδιαση ειναι ποια ποιοτητα υλικων στο τελος θα επιλεξουμε!!!

Συγκριση εχω κανει μεταξυ των πυκνωτων που αναφερεις αλλα οχι σε σταδιο φονο αλλα σε εφαρμογη οριακης αναδρασης σε τελικους λαμπατους με προβαδισμα σtους silver mica! [υποκειμενικο]

Reaction score
8.905

Επειδή όταν βαδίζουμε με γνώμονα τις ακουστικές δοκιμές τότε η κάθε άποψη είναι υποκειμενική και πάντα το αποτέλεσμα μεταβάλλεται / επηρεάζεται και από τις εκάστοτε πηγές μας /καλώδια και λοιπούς άλλους παράγοντες στην όλη αλυσίδα, για όσον αφορά το εκάστοτε αποτέλεσμα που παίρνουμε. Όπως είπα και παραπάνω, έχω προσέξει ότι στα περισσότερα φόνο της αγοράς χρησιμοποιούν πυκνωτές καλής ποιότητας polypropylene, αυτό δεν γνωρίζω εάν μεταφράζεται σε κάτι...

Reaction score
1.777

Bασιλη δεν μου λεει κατι !!!! Υπαρχουν και αλλα με silver mica, styroflex, polyester.......ακομα και teflon για μεγαλυτερες τιμες μεσα στο κυκλωμα!! Αναλογα με το γουστο του καθε κατασκευαστη και ποσο βαζει το χερι του βαθεια στην τσεπη!! Αλλοι ορκιζονται στους λαδιου, αλλοι σε χαρτου.......... το μονο σιγουρο ειναι οτι αναλογα την σχεδιαση ποσο [ταιριαζει]. Παραδειγμα σε ενα κυκλωμα που ακουγεται καπως σκληρο ,ηλεκτρικο, οξινο θα ελεγα ενας λαδιου ακουγεται καλυτερος. Ο ιδιος πυκνωτης σε ενα πολυ καλοσχεδιασμενο ισορροπημενο κυκλωμα θα ακουστει πολυ πνιγμενος στην μεσο υψηλη περιοχη και με πολυ μεγαλη εληψη σε μικροδυναμικα!!!! Εκει ενας πολυ καλης ποιοτητας polypropylene κοβει κ@λους !!! η ακομα ενας πανακριβος teflon θα τα σπασει!!!!!

Reaction score
8.905

Πάντως Τάκη μην ξεχνάμε για να λέμε ότι ένα πυκνωτής είναι σκληρός η το αντίθετο... πρέπει όλοι οι άλλοι “παράγοντες”, χώρος - πηγές – καλώδια – ηχεία – κλπ. να γνωρίζουμε ότι είναι ουδέτερα... λίγο δύσκολο μου φαίνεται αυτό φίλε μου, γιατί τα περισσότερα από τα άνω, έχουν σχεδόν ολα χαρακτήρα, εσυ τι λες?

ΥΓ. Σε λίγο φεύγω για λίγες ημερες για Καλαμάτα....θα τα λέμε από εκεί μάλλον η στην έσχατη τηλεφωνικά. :thumbsup:

Reaction score
1.777

Πάντως Τάκη μην ξεχνάμε για να λέμε ότι ένα πυκνωτής είναι σκληρός η το αντίθετο... πρέπει όλοι οι άλλοι “παράγοντες”, χώρος - πηγές – καλώδια – ηχεία – κλπ. να γνωρίζουμε ότι είναι ουδέτερα... λίγο δύσκολο μου φαίνεται αυτό φίλε μου, γιατί τα περισσότερα από τα άνω, έχουν σχεδόν ολα χαρακτήρα, εσυ τι λες

ΥΓ. Σε λίγο φεύγω για λίγες ημερες για Καλαμάτα....θα τα λέμε από εκεί μάλλον η στην έσχατη τηλεφωνικά. :thumbsup:
Καμια σχεση! το σκληρο ειναι σκληρο!! το μουντο ειναι μουντο!!!!! και ενοειται οτι μιλαμε για μια συσκευη και το fine tuning αυτης!! Εναι κατι που το αντιλαμβανεται καποιος ακομα και σε πολυ χαμηλη σταθμη πριν ακομα αρχιζει να επεμβαινει ο χωρος . Επισης ενοειται οτι σε τετοιες [δοκιμες ] γνωριζεις το συστημα σου πολυ καλα.

Reaction score
8.905

Καμια σχεση! το σκληρο ειναι σκληρο!! το μουντο ειναι μουντο!!!!! .....
Τάκη το ξέρεις ότι σέβομαι την άποψή σου, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω, για τον απλό λόγο ότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου και ακούσει τα αυτιά μου... ένας κρίκος μπορεί να διαλύσει ένα σύστημα... και να βγουν λάθος συμπεράσματα πόσο μάλλον ένα ηχείο η ένας χώρος, η και μια λάμπα ακόμα...:smile:! Τα φιλιά μου από την Καλαμάτα! :hi:

Reaction score
1.777

ρε μαμ@ το κεφαλι σου, μιλαμε για fine tuning!!!!!!!!

Reaction score
1.777

και για να μην περεξηγηθω, τι εννοω fine tuning.

Τρωμε ενα φλας να φτιαξουμε εναν προενισχυτη. Επιλεγουμε την λυχνια ,μοσφετ, τελεστικο, κλπ..

Εγω θα μιλησω για λυχνια. Επιλεγω την λυχνια , αλλα και την τοπολογια που που εχω κατα νου. Το πρωτο πραγμα που κοιταμε ειναι το κυκλωμα μας να ειναι εντος των προδιαγραφων της λυχνιας , μεσα στη γραμμικη περιοχη της. Τα παθητικα υλικα επιλεγονται στην αρχη με βαση την εμπειρια αρκετων κατασκευων [χωρις αυτο να σημαινει κατι]. Αφου λοιπον τελειωσει η κατασκευη αρχιζουν οι πρωτες δοκιμες. Εννοειται οτι εχουν γινει μετρησεις στον παγκο. Ερχεται λοιπον η ωρα της ακροασης. Αν ολα πανε καλα στην αρχη , εννοω να μην υπαρχει κατι που να βγαζει ματια [αυτια] μιλαω για λεπτομερειες και οχι κατι που θα το εβλεπα σε μετρησεις, τον αφηνω να παιζει για αρκετο διαστημα μεχρι να τον συνιθησω. Σιγουρα υπαρχει και μια αναφορα . Παραδειγμα ο προηγουμενος προ που γνωριζουμε πολυ καλα πως επαιζε . Mετα λοιπον απο ενα διαστημα , παει δεν παει καλα η κατασκευη μας αρχιζουν η μικροαλαγες [fine tuning] Αυτες οι μικροαλαγες ειναι που στο τελοσ θα δωσουν και τον τελικο χαραχτηραστον προενισχυτη. Συνεπως μιλαμε για αυτη καθ αυτη την κατασκευη και οχι για ολη την αλυσιδα του συστηματος μας. Εννοειται μετα απο ολα αυτα μπενεις και στο τρυπακι να αλλαξεισ και καλωδια ,λαμπες.κ.λ.π

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.160
Members
38.294
Νεότερο μέλος
emvi