- Reaction score
- 1.815
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.
Eεεεε μα πια!!!
Με άγχωσες με τις φάιν τιούνινγκ αλλαγές σου!
και για να μην περεξηγηθω, τι εννοω fine tuning.
Τρωμε ενα φλας να φτιαξουμε εναν προενισχυτη. Επιλεγουμε την λυχνια ,μοσφετ, τελεστικο, κλπ..
Εγω θα μιλησω για λυχνια. Επιλεγω την λυχνια , αλλα και την τοπολογια που που εχω κατα νου. Το πρωτο πραγμα που κοιταμε ειναι το κυκλωμα μας να ειναι εντος των προδιαγραφων της λυχνιας , μεσα στη γραμμικη περιοχη της. Τα παθητικα υλικα επιλεγονται στην αρχη με βαση την εμπειρια αρκετων κατασκευων [χωρις αυτο να σημαινει κατι]. Αφου λοιπον τελειωσει η κατασκευη αρχιζουν οι πρωτες δοκιμες. Εννοειται οτι εχουν γινει μετρησεις στον παγκο. Ερχεται λοιπον η ωρα της ακροασης. Αν ολα πανε καλα στην αρχη , εννοω να μην υπαρχει κατι που να βγαζει ματια [αυτια] μιλαω για λεπτομερειες και οχι κατι που θα το εβλεπα σε μετρησεις, τον αφηνω να παιζει για αρκετο διαστημα μεχρι να τον συνιθησω. Σιγουρα υπαρχει και μια αναφορα . Παραδειγμα ο προηγουμενος προ που γνωριζουμε πολυ καλα πως επαιζε . Mετα λοιπον απο ενα διαστημα , παει δεν παει καλα η κατασκευη μας αρχιζουν η μικροαλαγες [fine tuning] Αυτες οι μικροαλαγες ειναι που στο τελοσ θα δωσουν και τον τελικο χαραχτηραστον προενισχυτη. Συνεπως μιλαμε για αυτη καθ αυτη την κατασκευη και οχι για ολη την αλυσιδα του συστηματος μας. Εννοειται μετα απο ολα αυτα μπενεις και στο τρυπακι να αλλαξεισ και καλωδια ,λαμπες.κ.λ.π
Eεεεε μα πια!!!
Με άγχωσες με τις φάιν τιούνινγκ αλλαγές σου!
Καλύτερα να πάρω την ακατανόμαστη... να είμαι και in βρε παιδί μου!!!