Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.806
Απ'οτι ξερω,τωρα εισαι ΟΚ :dance2:
Εάν δεν είχα κι εσένα, ακόμα θα ψαχνόμουν...! :hi:Σε ευχαριστώ και πάλι!

Οταν ο vdh λεει load impedance εννοει την αντισταση εισοδου στο φονο σου και οχι το coil impedance της κεφαλης,επομενως γυρω στα 200Ω που λεει θα ειναι ΟΚ. Το coil impedance της κεφαλης ειναι αρκετα πιο κατω απο 200Ω
Η αλήθεια είναι ότι έχει 10 μέρες που ρύθμισα την αντίσταση εισόδου στα 400Ohm και νομίζω ότι "γέμισε" λίγο παραπάνω η μεσαία περιοχή, με αποτέλεσμα πιο ολοκληρωμένη "μουσική" εικόνα. Ακόμα να προλάβω να μελετήσω τα links που παρέθεσε ο Μη σχετικά με τα step-ups, μόλις το κάνω θα επανέλθω με απορίες!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εάν δεν είχα κι εσένα, ακόμα θα ψαχνόμουν...! :hi:Σε ευχαριστώ και πάλι!
Kαλα λιγο υπερβολικος.....απ'οτι ειδα και συ πολυ ψειρας εισαι....χαχαχα

Reaction score
1.815
Πολυ διαφορετικες κεφαλες με διαφορετικες απαιτησεις σε βραχιωνα και phono preamps.
Αν η συγκριση εγινε στον ιδιο βραχιωνα,τοτε ειναι λογικο να "βολευτηκε" η μια η η αλλη κεφαλη.
Επισης εξαρταται και ποσο καλο ηταν το MC phono preamp για την Karat.
Σωστά!
Το phono που είχε ο Πελοπίδας δεν ήταν το κατάλληλο γι αυτήν την κεφαλή...

wizzy

Reaction score
21.806
Kαλα λιγο υπερβολικος.....απ'οτι ειδα και συ πολυ ψειρας εισαι....χαχαχα
Ω, ναι! Το παραδέχομαι!:) Δεν μου αρέσει το "περίπου", επιδιώκω τι "ακριβώς", όπου και όταν μπορώ.

Reaction score
1.815
Τον καλυτερο ηχο απο την V15III που εχω τον ακουσα με την βελονα της shure, VN35MR
αλλα δυστυχως η τελευταια που ειχα εχει φθαρει προ καιρου,κατι που οδηγησε στην αντικατασταση της με SAS. Η VN35MR ειχε επισης στελεχος απο beryllium και ακιδα micro-ridge οπως την V15VxMR
Την SAS την προτιμω σε αλλες γεννητριες περισοτερο απο την V15III/SAS
Στην V15IV πάντως που έχω με συνδυασμό SAS είναι ομοιογενής ο ήχος αλλά δε χτυπάει κόκκινο στην ανάλυση. Θα ήθελα ένα κλικ παραπάνω στο ανώτερο φάσμα και λίγο τσαμπουκά επιπλέον.
Την 20SS πάντως θα γούσταρα να την ακούσω σε αντιπαράθεση με τη V15..

Σπίτι μου ή σπίτι σου δεν έχει σημασία.. :p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στην V15IV πάντως που έχω με συνδυασμό SAS είναι ομοιογενής ο ήχος αλλά δε χτυπάει κόκκινο στην ανάλυση. Θα ήθελα ένα κλικ παραπάνω στο ανώτερο φάσμα και λίγο τσαμπουκά επιπλέον.
Την 20SS πάντως θα γούσταρα να την ακούσω σε αντιπαράθεση με τη V15..

Σπίτι μου ή σπίτι σου δεν έχει σημασία.. :p
H IV εχει αλλα καλα σημεια. Ισως η ΙΙΙ να σου αρεσε περισοτερο ? Ειναι λιγο πιο αναλυτικη απο την IV αλλα ισως οχι τοσο refined.H 20SS εχει απ'ολα imo.Ισως και η 20SLA αν πετυχεις καμια.Δεν εχει το στελεχος βηρυλιου αλλα εινα πολυ καλη με το tapered hard aluminium cantilever.

Reaction score
1.815
Να σε δω να κατεβαίνεις Κύπρο για ακρόαση/σύγκριση κεφαλών και τι στον κόσμο!:roflmao:
ΝΑΙ ΝΑΙ ....... χαχαχαχα
Είχα κατέβει Κύπρο τον περσυνό Ιούνιο για δουλειά...
Μην αποκλείετε τίποτε!
Ετοιμάστε κεφαλές και μετά θα πάμε για σεφταλιές!:D

Last edited:

Reaction score
1.815
H IV εχει αλλα καλα σημεια. Ισως η ΙΙΙ να σου αρεσε περισοτερο ? Ειναι λιγο πιο αναλυτικη απο την IV αλλα ισως οχι τοσο refined.H 20SS εχει απ'ολα imo.Ισως και η 20SLA αν πετυχεις καμια.Δεν εχει το στελεχος βηρυλιου αλλα εινα πολυ καλη με το tapered hard aluminium cantilever.
Στη V15IV μου αρέσει αυτή η ομοιογένεια.
Δεν κάνει όμως το "κλικ" που λες ότι το ακούς στη V15III.
Δεν τις έχω ακούσει σε αντιπαράθεση για να έχω άποψη, αλλά μάλλον έτσι είναι που τα λες.:thumbsup:

Την κατάλαβες τη δουλειά! Ψάχνω για ΑΤ εδώ και καιρό...:whistling:

wizzy

Reaction score
21.806
Μην αποκλείετε τίποτε!
Ώστε ήρθες Κύπρο και ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ε; Μάλιστα κε Delamostre, πολύ ωραία!:smg: Ένα τριήμερο ban στον κ. Delamostre, προς γνώση και συμμόρφωση!:D Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά που θα σε φέρει ο δρόμος σου στο νησί, να μας κάνεις την τιμή να μας ενημερώσεις!:)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μην αποκλείετε τίποτε!
Ειναι ολα ετοιμα σε πρωτη ζητηση. :drinks:

Reaction score
8.905
Βασιλη, το στελεχος της ΑΤ-20SS ειναι απo beryllium οποτε εκει μαλλον δεν υστερει.
Όπως είπες μάλλον...., αλλά μην ξεχνάμε ότι στο "φρέσκο" θηρίο της στην AT150mlx έβαζε boron και όχι beryllium

Η ακιδα της ειναι super shibata ( SS ) μια καλυτερη εκδοση για την εποχη,αλλα και με τα σημερινα δεδομενα,απολυτα επαρκης.
Αλλά μάλλον δεν είναι SAS, γιαυτό η ΑΤ πήγε στην επόμενη γενιά κοπής Microline

- - - -

Πολλά και σωστά αποτελέσματα παίρνονται με σωστό μάτσινγκ / συνέργειας και με τα μετά της κεφαλής.... βραχίονας κλπ! Δηλαδή οι Shure V15 3 η 4 με SAS αποκτούν ανάλυση (που σε τρελαίνει με την καλή έννοια).... εάν δεν την εισπράττουμε αυτήν την ανάλυση.... ίσως κάτι άλλο να ευθύνεται, πχ βραχίονας!

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όπως είπες μάλλον...., αλλά μην ξεχνάμε ότι στο "φρέσκο" θηρίο της στην AT150mlx έβαζε boron και όχι beryllium
Η χρηση του beryllium απαγορευτηκε για διαφορους λογους μεταξυ των οποιων η επικινδυνοτητα του.
Ηταν και ο λογος που η shure σταματησε την παραγωγη της V15V.
Επισης ειναι πιο δυσευρετο και ακριβο απο το boron.To boron ειναι πολυ καλο σαν στελεχος.
Για το boron/SAS ξερεις οτι συμφωνουμε !!!

Last edited:

Reaction score
8.905
Η χρηση του beryllium απαγορευτηκε για διαφορους λογους μεταξυ των οποιων η επικινδυνοτητα του.Ηταν και ο λογος που η shure σταματησε την παραγωγη της V15V.Επισης ειναι πιο δυσευρετο και ακριβο απο το boron.To boron ειναι πολυ καλο σαν στελεχος.
Δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Εάν κάνεις μια έρευνα (από τα 70ς και μετά) θα δεις ότι οι κεφαλές / βελόνες που φόραγαν Boron στέλεχος ήταν πάντα ακριβότερες από αυτές που χρησιμοποιούσαν Beryllium στέλεχος! ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.329
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent