Μπράβο ρε Google!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.905
Έχω ένα Google Pixel 6a, το οποίο προχθές το βράδυ αναβαθμίστηκε σε Android 15. Για το κλείδωμα της συσκευής χρησιμοποιώ ένα απλό μοτίβο, το οποίο δεν έχω αλλάξει. Το δαχτυλικό αποτύπωμα δε λειτουργεί καλά και δεν το χρησιμοποιώ, ενώ στο παρελθόν είχα ορίσει και PIN.
Ένα bug που υπήρχε ήδη πριν την αναβάθμιση προκαλεί -αραιά και που- πρόβλημα όταν εισάγω το μοτίβο για την ταυτοποίηση σε λειτουργίες που απαιτούν επιβεβαίωση. Συγκεκριμένα, η κάτω σειρά του πλέγματος επιλογής μοτίβου αποκρύπτεται, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σχηματίσω το μοτίβο. Ξεπερνώ το πρόβλημα γυρίζοντας τη συσκευή οριζόντια, οπότε το πλέγμα εμφανίζεται κανονικά.
Χθες το βράδυ, ενώ προσπαθούσα να συνδεθώ σε μια εφαρμογή που απαιτούσε εισαγωγή μοτίβου, το bug εμφανίστηκε ξανά. Ωστόσο, αυτή τη φορά το τηλέφωνο δεν αναγνώρισε το μοτίβο. Φυσικά, είχα χρησιμοποιήσει επιτυχώς το ίδιο μοτίβο λίγο πριν για να ξεκλειδώσω την οθόνη. Είμαι 100% βέβαιος ότι δεν το έχω ξεχάσει ούτε το έχω αλλάξει. Πρόκειται ξεκάθαρα για σφάλμα της συσκευής.
Έκανα επανεκκινήσεις, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Επίσης, δοκίμασα διάφορα μοτίβα που μοιάζουν με το κανονικό, σε περίπτωση που το τηλέφωνο αποθήκευσε κάποιο άλλο λόγω σφάλματος, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.
Παράλληλα, διαπίστωσα ότι η συσκευή, αν και δέχεται κλήσεις κανονικά, δε συνεργάζεται με την υπηρεσία Εύρεσης Συσκευής της Google. Εμφανίζεται στη λίστα των συσκευών μου (με τελευταία της εμφάνιση να είναι η στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα), αλλά δεν εμφανίζει τη θέση της ούτε μπορώ να κάνω αναπαραγωγή ήχου μέσω της υπηρεσίας.
Tα Windows 11 βλέπουν το κινητό όταν συνδεθεί μέσω USB, ενώ εμφανίζεται συνδεδεμένο και στο WiFi του router.

Προσπαθώντας να μπω σε Recovery mode για να κάνω Wipe cache ή και Factory reset, εμφανίζεται το αρχικό μενού που γράφει κάτω αριστερά Fastboot mode με θαυμαστικό μέσα σε κόκκινο τρίγωνο και στη συνέχεια τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου με την ένδειξη Devise state: locked.
Αν επιλέξω Recovery mode, εμφανίζεται απλά το Android... τέζα με θαυμαστικό μέσα σε κόκκινο τρίγωνο και το μήνυμα No command από κάτω. Αν το αφήσω έτσι, μετά από μερική ώρα κάνει μόνο του reboot στο κανονικό περιβάλλον Android, όπου βέβαια δε μπορώ να συνεχίσω αφού μου ζητάει εισαγωγή μοτίβου.

Πολύ βολικά (για τη Google :biggrin:), η εγγύηση έληξε πριν ενάμισι μήνα. Καμιά ιδέα;

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.617
Μπήκες στο recovery mode έτσι;

Μόλις δεις το "No Command", κράτα πατημένο το Power και μετά πάτησε μία φορά το Volume Up.
Αυτό θα πρέπει να σε οδηγήσει στο Recovery Menu.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.905
Ναι, είμαι σε Recovery Mode!
Wipe cache δε βλέπω, μόνο Factory default. Υπάρχει δυνατότητα να αποφύγω το δεύτερο;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.905
Έχει και μια επιλογή Run graphics test. Τρέχοντάς την, βγάζει Error-> Erasing-> Installing system update.
Ξανατρέχοντας, πάλι τα ίδια.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.617
Ναι, είμαι σε Recovery Mode!
Wipe cache δε βλέπω, μόνο Factory default. Υπάρχει δυνατότητα να αποφύγω το δεύτερο;
Νομίζω ότι είναι δύσκολο. Αν έχεις το αυτόματο backup ενεργοποιημένο δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Με την προϋπόθεση ότι το πρόβλημα δεν είναι βαθύτερο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.905
Ξεκίνησε κανονικά. Φτάνω στην "επαναφορά δεδομένων από άλλη συσκευή" (υπάρχει αυτόματο backup από χθες στις 15:10), όπου μου ζητάει να βάλω... μοτίβο! Πέντε ακόμα αποτυχημένες προσπάθειες και θα διαγραφεί το backup.

Πως θα εξηγήσω στη Google ότι αυτή δεν είναι μια νέα συσκευή;

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243