- Reaction score
- 1.204
Σίγουρα θα σου έβαλε ένα ασφαλειοδιακόπτη Δ (στο σκαρίφημα μου) κάπου δίπλα στο μετρητή (αλλιώς ,χωρίς ασφαλειοδιακόπτη, εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος)1. Δεν με συμβουλεψε κανενας.Επελεξα το καλωδιο , 3x10 AWG shielded μονοκλωνο (4 m χρειαζομουν που οπως και να το δεις,ειτε τεχνικα ειτε "χαλιενταδικα" δεν υφισταται θεμα συζητησης ποιο ειναι το καλυτερο ) και με την βοηθεια επαγγελματια,αδειουχου ηλεκτρολογου που εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εγκαταστησαμε.Να πω επισης οτι μετα την εγκατασταση,καλεσα φιλο μου που εργαζεται την αρχη ηλεκτρισμου Κυπρου, και εκανε τον ελεγχο ωστε να τηρει τους κανονες ασφαλειας της αρχης.
2.Το γιατι,το περιγραφω πιο πανω.Το αποτελεσμα?Δεν θα επικαλεστω την εμπειρια μου σε κανενα τομεα, θα πω απλα οτι η διαφορα ηταν τεραστια.Και για να αποφυγω αχρειαστα σχολια, συμφωνησαν μαζι μου, και επαγγελματιες τεχνικοι,και επαγγελματιες μουσικοι, και "χρυσαφτιαδες", ακομη και απειροι (εννοω χωρις πειρα,οχι αμετρητοι ) με το αντικειμενο φιλοι.
Δες το και διαφορετικα.Αν στο σπιτι του καποιος ειχε μια τετοια εγκατασταση απο την αρχη, ουτε μια στο εκατομμυριο δεν θα σκεφτοταν να την αλλαξει με την κοινη εγκατασταση που ξερουμε.
Ελπιζω να σε βοηθησε η απαντηση μου.
Και κατι τελευταιο,αν θα σχολιασεις πως ξερω οτι αυτο που ακουω ειναι αντικειμενικα σωστο σε σχεση με το πως ακουγα πριν, θα απαντησω επικαλουμενος την επαγγελματικη μου πειρα των 35 χρονων.
Εκτος κι αν μετρωντας whatever , το καλωδιο που επελεξα αποδεικτει μαπα συγκρινομενο με αυτο που ειχε η εγκατασταση αρχικα,κατι που δεν ισχυει βεβαια.
- Για μένα καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ κυκλωματική διαφορά. (Η μόνη διαφορά είναι ο Γενικός διακόπτης και 2 – 3 διασυνδέσεις. Για τα 50 Hz όμως καμιά επίπτωση.)
- Τα καλώδια απ’ το μετρητή μέχρι τον πίνακα είναι τα χοντρά 3Χ10 για μονοφασική ή 5Χ10 AWG για τριφασική εγκατάσταση και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κοπούν , αν ανακαλυφτεί θα σου κόψει η ΔΕΗ την παροχή για την επέμβαση.
- Με ποιο δικαίωμα αποσφράγισε ο ηλεκτρολόγος το μετρητή για να κάνει την επέμβαση ?
Στην Ελλάδα όμως όλα επιτρέπονται!!!!!
Αφού όμως έγινε και εσείς ακούτε βελτίωση τότε καλά να τα χαρείτε και ταυτόχρονα χαρά στους ηλεκτρολόγους που θα ‘’ανοίξουν’’ οι δουλειές τους.
Αν έκανες κάτι άλλο τότε κάνε μας το σκαρίφημα