stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
1. Δεν με συμβουλεψε κανενας.Επελεξα το καλωδιο , 3x10 AWG shielded μονοκλωνο (4 m χρειαζομουν που οπως και να το δεις,ειτε τεχνικα ειτε "χαλιενταδικα" δεν υφισταται θεμα συζητησης ποιο ειναι το καλυτερο ) και με την βοηθεια επαγγελματια,αδειουχου ηλεκτρολογου που εχω απολυτη εμπιστοσυνη το εγκαταστησαμε.Να πω επισης οτι μετα την εγκατασταση,καλεσα φιλο μου που εργαζεται την αρχη ηλεκτρισμου Κυπρου, και εκανε τον ελεγχο ωστε να τηρει τους κανονες ασφαλειας της αρχης.

2.Το γιατι,το περιγραφω πιο πανω.Το αποτελεσμα?Δεν θα επικαλεστω την εμπειρια μου σε κανενα τομεα, θα πω απλα οτι η διαφορα ηταν τεραστια.Και για να αποφυγω αχρειαστα σχολια, συμφωνησαν μαζι μου, και επαγγελματιες τεχνικοι,και επαγγελματιες μουσικοι, και "χρυσαφτιαδες", ακομη και απειροι (εννοω χωρις πειρα,οχι αμετρητοι :D ) με το αντικειμενο φιλοι.
Δες το και διαφορετικα.Αν στο σπιτι του καποιος ειχε μια τετοια εγκατασταση απο την αρχη, ουτε μια στο εκατομμυριο δεν θα σκεφτοταν να την αλλαξει με την κοινη εγκατασταση που ξερουμε.

Ελπιζω να σε βοηθησε η απαντηση μου.

Και κατι τελευταιο,αν θα σχολιασεις πως ξερω οτι αυτο που ακουω ειναι αντικειμενικα σωστο σε σχεση με το πως ακουγα πριν, θα απαντησω επικαλουμενος την επαγγελματικη μου πειρα των 35 χρονων.
Εκτος κι αν μετρωντας whatever , το καλωδιο που επελεξα αποδεικτει μαπα συγκρινομενο με αυτο που ειχε η εγκατασταση αρχικα,κατι που δεν ισχυει βεβαια.
Σίγουρα θα σου έβαλε ένα ασφαλειοδιακόπτη Δ (στο σκαρίφημα μου) κάπου δίπλα στο μετρητή (αλλιώς ,χωρίς ασφαλειοδιακόπτη, εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος)

1. Για μένα καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ κυκλωματική διαφορά. (Η μόνη διαφορά είναι ο Γενικός διακόπτης και 2 – 3 διασυνδέσεις. Για τα 50 Hz όμως καμιά επίπτωση.)
  2. Τα καλώδια απ’ το μετρητή μέχρι τον πίνακα είναι τα χοντρά 3Χ10 για μονοφασική ή 5Χ10 AWG για τριφασική εγκατάσταση και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κοπούν , αν ανακαλυφτεί θα σου κόψει η ΔΕΗ την παροχή για την επέμβαση.
  3. Με ποιο δικαίωμα αποσφράγισε ο ηλεκτρολόγος το μετρητή για να κάνει την επέμβαση ?

Στην Ελλάδα όμως όλα επιτρέπονται!!!!!

Αφού όμως έγινε και εσείς ακούτε βελτίωση τότε καλά να τα χαρείτε και ταυτόχρονα χαρά στους ηλεκτρολόγους που θα ‘’ανοίξουν’’ οι δουλειές τους.

Αν έκανες κάτι άλλο τότε κάνε μας το σκαρίφημα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σίγουρα θα σου έβαλε ένα ασφαλειοδιακόπτη
Eξοδος μετρητη/πινακα >>> circuit breakers>>> πολυπριζο.
Δεν ξερω για την Ελλαδα,εδω ειναι νομιμο και γι'αυτο ζητησα τον ελεγχο απο υπαλληλο της αρχης ηλεκτρισμου.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το ότι κορυφαίες εταιρίες αναπτύσσουν λογισμικά μετρήσεων και αυτόματης ισοστάθμισης στον τομέα αυτό και ακολουθούν όλο και περισσότερες, καθώς και ότι αρκετοί εδώ μέσα ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματιών που κάνουν τέτοιου είδους μετρήσεις και ζούνε από αυτό.. δεν σε συγκινεί φαντάζομαι...και τους θεωρείς τσαρλατάνους,

Με την λογική αυτή και τα προβόλια δεν θέλουν καλιμπράρισμα(όχι ότι δεν παίζουν αν δεν τα κάνεις),το κοπανάς στο ντουβάρι και άιντε πάτα το κουμπί να παίξει..και παίζει στο 1000% της απόδοσης!!
Α!!Έχει και χρυσό καλώδιο για ρεύμα άρα είμαι χαι εντάς και στην εικόνα..να τον χέσω τον μάστορα που θα τολμήσει να μου φάει λεφτά αέρα για 2-3 παπaριές που θα πατήσει με το Calman.

Δεν αναφέρομαι στο τι ακούει ο καθένας Δημήτρη,αλλά στο θέμα των μετρήσεων που είναι και ο μοναδικός αντικειμενικός κριτής
για να πάρουμε γραμμή όλοι πάνω κάτω το πως ανταποκρίνεται ένα σύστημα στην αναπαραγωγή μουσικής σε συνδυασμό με τον εκάστοτε χώρο,χωρίς αυτό να υποτιμά ή να περιορίζει την κ@υλα του καθενός στο πως την βρίσκει ή ακούει μουσική στο σπίτι του.

Πολλά κουλά έχουν γραφτεί εδώ και λίγες ημέρες

κάποιοι εδώ μέσα αν ήταν moderator θα ένωναν ευχαρίστως το θρεντ με την κατηγορία
Ομοιοπαθητική: Επισήμως άχρηστη και ανήθικη

Flat απόκριση στο σύστημά τους
Το ότι κορυφαίες εταιρίες αναπτύσσουν λογισμικά μετρήσεων και αυτόματης ισοστάθμισης στον τομέα αυτό και ακολουθούν όλο και περισσότερες, καθώς και ότι αρκετοί εδώ μέσα ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματιών που κάνουν τέτοιου είδους μετρήσεις και ζούνε από αυτό.. δεν σε συγκινεί φαντάζομαι...και τους θεωρείς τσαρλατάνους,

Με την λογική αυτή και τα προβόλια δεν θέλουν καλιμπράρισμα(όχι ότι δεν παίζουν αν δεν τα κάνεις),το κοπανάς στο ντουβάρι και άιντε πάτα το κουμπί να παίξει..και παίζει στο 1000% της απόδοσης!!
Α!!Έχει και χρυσό καλώδιο για ρεύμα άρα είμαι χαι εντάς και στην εικόνα..να τον χέσω τον μάστορα που θα τολμήσει να μου φάει λεφτά αέρα για 2-3 παπaριές που θα πατήσει με το Calman.

Δεν αναφέρομαι στο τι ακούει ο καθένας Δημήτρη,αλλά στο θέμα των μετρήσεων που είναι και ο μοναδικός αντικειμενικός κριτής
για να πάρουμε γραμμή όλοι πάνω κάτω το πως ανταποκρίνεται ένα σύστημα στην αναπαραγωγή μουσικής σε συνδυασμό με τον εκάστοτε χώρο,χωρίς αυτό να υποτιμά ή να περιορίζει την κ@υλα του καθενός στο πως την βρίσκει ή ακούει μουσική στο σπίτι του.

Πολλά κουλά έχουν γραφτεί εδώ και λίγες ημέρες

κάποιοι εδώ μέσα αν ήταν moderator θα ένωναν ευχαρίστως το θρεντ με την κατηγορία
Ομοιοπαθητική: Επισήμως άχρηστη και ανήθικη

Flat απόκριση στο σύστημά τους
...όχι daharis, δεν μπορώ να σου το απαντήσω αυτό διότι δεν έχω κάνει καμιά μέτρηση, πολύ θα το ήθελα όμως, είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθούσε να καταλάβω αρκετά πράγματα για το σύστημά μου. Δυστυχώς μένω μακριά από την Αθήνα. Το ζήτημα είναι ότι ίσως αποδειχθεί ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στο χώρο,ή στη στήριξη, αν και νομίζω ότι ο χώρος τουλάχιστον, βοηθάει. Δεν μπορέσω να κάνω τίποτα διότι είναι σαλόνι..και όπως καταλαβαίνεις........

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
ίσως αποδειχθεί ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στο χώρο
Oλοι οι χωροι κατι θα θελουν.Οι προτεραιοτητες και οι δυνατοτητες του καθενος ισως διαφερουν

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.985
Δεν ειμαι αντιθετος με την λογικη των treatments.Αυτο που δεν αντιλαμβανομαι ειναι να το προτεινουμε με την πρωτη ευκαιρια ακομη και σε ατομα που δεν θελουν να φτασουν στα ακρα , απλα και μονον για να το λεμε.
Ολοι ξερουν τα θετικα,λιγοι μπορουν να τα πληρωσουν,και ισως ακομη πιο λιγοι να τα χρειαζονται για τις δικες τους αναγκες και απαιτησεις.
Εσυ τα εκανες στον χωρο σου?Ποια χρησιμοποιησες,γιατι αυτα? Και ενα σωρο αλλες ερωτησεις.Γιατι σου φαινεται περιεργο οτι ενας χωρος μπορει να ειναι πολυ καλος και να χρειαζεται ελαχιστα treatments?H οπως τοσα αλλα,ετσι και ολοι οι χωροι ¨ακουγονται" το ιδιο?
Ναι...έχεις δίκιο..... αν εξαιρέσω ότι τα καλώδια ρεύματος κρύβονται πανεύκολα πίσω από το έπιπλο και δεν δίνουν στόχο...

κατά τα άλλα
προορίζονται για άτομα που δεν θέλουν να φτάνουν στα άκρα,τα προτείνουμε με την πρώτη ευκαιρία για να λύσουμε τα κουσούρια του ήχου και συνεπώς του χώρου μας,είναι και πιο φτηνά και δεν δημιουργούν συζητήσεις του στυλ:ποια πήρες και γιατί αυτά? Μάτσαραν :whistling:με την συσκευή σου?:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Oλοι οι χωροι κατι θα θελουν.Οι προτεραιοτητες και οι δυνατοτητες του καθενος ισως διαφερουν
..Σωστά PURETONE.Δυστυχώς η μόνη δυνατότητα που έχω πάνω σε αυτό το θέμα είναι η στήριξη του πικάπ στον τοίχο, για καλύτερη ίσως απομόνωση. Εάν μπορούσα να βάλω rack, ua το έκανα από την πρώτη στιγμή, αλλά..είπαμε..

daharis666

Moderator
Reaction score
79.985
...όχι daharis, δεν μπορώ να σου το απαντήσω αυτό διότι δεν έχω κάνει καμιά μέτρηση, πολύ θα το ήθελα όμως, είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθούσε να καταλάβω αρκετά πράγματα για το σύστημά μου. Δυστυχώς μένω μακριά από την Αθήνα. Το ζήτημα είναι ότι ίσως αποδειχθεί ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στο χώρο,ή στη στήριξη, αν και νομίζω ότι ο χώρος τουλάχιστον, βοηθάει. Δεν μπορέσω να κάνω τίποτα διότι είναι σαλόνι..και όπως καταλαβαίνεις........
Έχεις Echo σίγουρα :lolsign::lolsign::lol::lol::lol:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι...έχεις δίκιο..... αν εξαιρέσω ότι τα καλώδια ρεύματος κρύβονται πανεύκολα πίσω από το έπιπλο και δεν δίνουν στόχο...

κατά τα άλλα
προορίζονται για άτομα που δεν θέλουν να φτάνουν στα άκρα,τα προτείνουμε με την πρώτη ευκαιρία για να λύσουμε τα κουσούρια του ήχου και συνεπώς του χώρου μας,είναι και πιο φτηνά και δεν δημιουργούν συζητήσεις του στυλ:ποια πήρες και γιατί αυτά? Μάτσαραν :whistling:με την συσκευή σου?:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Ειδες να προτεινα καποιο ακριβο καλωδιο εδω σε κανεναν?
Η μηπως θεωρεις το belden σπαταλη και εμειναν πισω τα treatments που ισως να εκανε καποιος ? Δεν καταλαβα τι προσπαθεις να μας πεισεις με το υφος σου.
Σε κανει να νιωθεις καπως?

daharis666

Moderator
Reaction score
79.985
...αδυνατώ να σε παρακολουθήσω daharis, το ομολογώ!!
Διπλό ποστ στην απάντηση 334 :p;)
Παρεξηγιάρηδες όλοι!!:roflmao::roflmao::roflmao:

Ειδες να προτεινα καποιο ακριβο καλωδιο εδω σε κανεναν?
Η μηπως θεωρεις το belden σπαταλη και εμειναν πισω τα treatments που ισως να εκανε καποιος ? Δεν καταλαβα τι προσπαθεις να μας πεισεις με το υφος σου.
Σε κανει να νιωθεις καπως?
1.Γράφει πουθενά ακριβό καλώδιο ή κάποια μάρκα?
2.belden έχω και εγώ, αλλά δεν μου το πήρα για να μου λύσει προβλήματα
3.Ναι..της κοντής ψ@lis της φταίνε οι τρίχες :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
α, Το ίδιο έκανε και είναι ευχαριστημένος και ο κ Τεγόπουλος και σίγουρα και άλλοι

β. Αφού όμως έγινε και εσείς ακούτε βελτίωση τότε καλά να τα χαρείτε και ταυτόχρονα χαρά στους ηλεκτρολόγους που θα ‘’ανοίξουν’’ οι δουλειές τους.

Κε Σκιαθίτη, θα σας παρακαλούσα, στο μέλλον, να αποφεύγετε οιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου, θα με υποχρεώσετε.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
2.belden έχω και εγώ, αλλά δεν μου το πήρα για να μου λύσει προβλήματα
Ποιος ειπε εδω οτι με το καλωδιο ρευματος ελυσε τα προβληματα?
Αν εννοεις το δικο μου σχολιο για την ξεχωριστη εγκατασταση,μονον κουφος με βουλα ΩΡΛ δεν θα ακουε την βελτιωση.Eυτυχως δεν εχω φτασει εκει ακομη.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.985
Έλα να πέφτουν και εξώδικα σε λίγο:whistling: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.985
Ποιος ειπε εδω οτι με το καλωδιο ρευματος ελυσε τα προβληματα?
Αν εννοεις το δικο μου σχολιο για την ξεχωριστη εγκατασταση,μονον κουφος με βουλα ΩΡΛ δεν θα ακουε την βελτιωση.Eυτυχως δεν εχω φτασει εκει ακομη.
Βρε PURETONE,δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα και στην εγκατάστασή σου,αναφέρομαι σε εκείνους που νομίζουν ότι λύνουν ηχητικά κουσούρια κλπ προβλήματα με ηλεκτρολογικά καλώδια.;)

Υ.Γ. Αν είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς.. αναφέρομαι και σε εσένα τότε για να μην λες :whistling::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Βρε PURETONE,δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα και στην εγκατάστασή σου,αναφέρομαι σε εκείνους που νομίζουν ότι λύνουν ηχητικά κουσούρια κλπ προβλήματα με ηλεκτρολογικά καλώδια.;)

Υ.Γ. Αν είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς.. αναφέρομαι και σε εσένα τότε για να μην λες :whistling::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Μα δεν ειδα κανενα ποστ εδω που να ισχυριζεται καποιος οτι ελυσε τα προβληματα του χωρου του με καλωδια.Αντιθετα,ειδα να συμφωνουν μαζι σου , μεταξυ αυτων και γω για την αναγκαιοτητα των treatments. Απλα αντιλαμβανομαι οτι οι προτεραιοτητες του καθενος διαφερουν οπως και οι αναγκες/απαιτησεις του.Δηλαδη δεν μπορω να φανταστω καποιον να ξοδευει λεφτα (κι αν μπορει να το κανει αυτο) για σωστα treatments οταν εχει ενα οικονομικο συστημα και του αρεσει.Ασε το ιδανικο,δεν διαφωνει κανενας μαζι σου,δες το ρεαλιστικο.Δεν εχω προβλημα να αναφερεσαι σε μενα,ακομα κι αν πω και καμια μ@λ@κια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.015
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan