- Reaction score
- 379
Μα AWG????Τα καλώδια απ’ το μετρητή μέχρι τον πίνακα είναι τα χοντρά 3Χ10 για μονοφασική ή 5Χ10 AWG για τριφασική εγκατάσταση
Μα AWG????Τα καλώδια απ’ το μετρητή μέχρι τον πίνακα είναι τα χοντρά 3Χ10 για μονοφασική ή 5Χ10 AWG για τριφασική εγκατάσταση
Καλημερα φιλε vaki, ετσι ειναι τα πρσγματα. Εγω ποτε δεν ισχυριστικα οτι τα καλωδια τροφοδοσιας " απογειωνουν" ενα συστημα, βεβαι ειμαι υπερ του δινουμε μερικες χιλ € για αυτα. Αποδειξει αυτου ειναι οτι δεν διαθετω ουτε ενα.Προτιμησα, να δωσω τα χρηματα μου για την αγορα καλωδιων ηχειων και interconnect.Αυτο ομως που ειπα απο την αρχη, ειναι οτι δοκιμαζοντας διαφορα καλωδια φιλων διαπιστωσα οτι υπαρχουν διαφορες, αλλο ακουγοταν ετσι,αλλο αλλιως.Αυτο ειπα.Καποιοι δεν το παραδεχονται αυτο, και το αποδιδουν στο οτι δεν ξερω τι ακουω, απολυτως αναληθες, η στην κακη ποιοτητα του ενισχυτου συνολικα, η στην κακη ποιοτητα του τροφοδοτικου του. Ζητουν μετρησεις για να πειστουν, πραγμα που εγω δεν μπορω να τις κανω, ουτε ξερω πως γινονται. Ξερω πολυ καλα ομως τι ακουω...Όποτε πιάνουμε το θέμα "καλώδια, τροφοδοσία και τα σχετικά" πάντα έχομε το ίδιο αποτέλεσμα, συζητήσεις χωρίς νόημα ή τέλος πάντων χωρίς αποτέλεσμα και φαγωμάρα. Τι δείχνει αυτό? Ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση, άρα επιβεβαιώνεται ότι εισέρχεται ο παράγων φαντασία, εφ όσον δηλαδή ένα καλώδιο κοστίζει κάποιες εκατοντάδες - χιλιάδες ευρώ, εφ όσον έχει τέτοια όμορφη και προσεγμένη συσκευασία, οφείλει να βελτιώνει και το σύστημά μας.
Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με ένα ηχείο πχ, ή έναν ενισχυτή.
Το βασικό ρόλο σε ένα σύστημα τον έχει το Ηχείο, Αυτό θέτει την βάση για τον χαρακτήρα του συστήματός μας, κατόπιν υπεισέρχεται ο παράγων "ενισχυτικά" τα οποία ανάλογα με την ποιότητά τους αναδεικνύουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα και την ποιότητα αυτού του μέσου, όπως επίσης σε δεύτερο ρόλο και οι πηγές. Όλα τα άλλα είναι προϊόντα για κατανάλωση και δρουν όπως έχομε αναφέρει κυρίως ψυχολογικά!
Είπα ότι δεν γίνεται χωρίς άδεια της ΔΕΗΤο υπόσχομαι δεν θα αναφερθώ ξανά, το έκανα για να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ότι αυτό που προτείνετε και διαφημίζετε ελαφρά τη καρδία εσείς και ο Puritone είναι και άκρως επικίνδυνο και παράνομο στην Ελλάδα (Για την Κύπρο δεν ξέρω αλλά για εξετάστε το).
Οποιαδήποτε επέμβαση στο μετρητή απαγορεύεται από οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο χωρίς την άδεια της ΔΕΗ.
..ποιο υφος Κε Σκιθιτη; το δικο μου;Είπα ότι δεν γίνεται χωρίς άδεια της ΔΕΗ
Οποιαδήποτε επέμβαση στο μετρητή απαγορεύεται από οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο χωρίς την άδεια της ΔΕΗ
Απλά λυπάμαι για το ύφος
Σε κάποιο άλλο θέμα δώσατε φωτογραφίες που ''τραβάτε'' μαζί τα καλώδια με τον ηλεκτρολόγο από το ρολόϊ.με βοηθαει το κινητο μου. Ειπατε για "ελαφρα τη καρδια" "ακρως επικινδυνο, "παρανομο" κλπ., χωρις να γνωριζετε τι και πως το καναμε.
Πολυ οξεις ο λογος σας παντως, και ακρως εριστικος, δε βρισκετε,
..γιατι δεν μπηκατε στον κοπο νσ ρωτησετε πως το εκανα; γιατι αμεσως αναφερθηκατε σε παρανομιες, επικινδυνοτητα και διαγημιση;:γιατι δημιουργησατε εντυπωσεις χωρις να γνωριζετε;Σε κάποιο άλλο θέμα δώσατε φωτογραφίες που ''τραβάτε'' μαζί τα καλώδια με τον ηλεκτρολόγο από το ρολόϊ.
Ο λόγος ήταν ''οξύς'' για να είναι διδακτικός επειδή πρόκειται για θέμα που άπτεται ζωής και παρανομίας αν κάποιος τολμήσει να το κάνει χωρίς άδεια και διπλωματούχο ηλεκτρολόγο.
Το αν πετύχατε το σκοπό σας ολίγον ενδιαφέρει (η άποψη μου είναι όχι και το δείχνω στο παρατιθέμενο σκαρίφημα).
Τότε σας είπα , κάτω απ' αυτές τις φωτογραφίες,κάτι σαν:
Ο ηλεκτρολόγος (?) το έκανε για να σας πάρει τα χρήματα. Δεν αναφέρατε ότι έχετε άδεια και προβήκατε σ' όλες τις νόμιμες ενέργειες...
Δώστε μας το link του σχετικού ποστ, γιατί δεν το βρίσκω με πρόχειρο ψάξιμο που έκανα για να διαπιστωθούν τα διαμηφθέντα
Εσύ όφειλες να δώσεις όλες τις λεπτομέρειες (δες όποιο απ' τα άρθρα μου και θα δεις δεις λεπτομέρειες μέχρι και το απλούστερο σημείο ειδικά σε τέτοια θέματα όπως πχ Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών (που ΝΑΙ διαφημίζω να το μελετήσετε) που θα βαρεθείς να μελετάς για ώρες (γιατί προσπάθησα με την εκλαϊκευση να γίνουν προσιτά και χρήσιμα και σε μη τεχνικούς)..γιατι δεν μπηκατε στον κοπο νσ ρωτησετε πως το εκανα; γιατι αμεσως αναφερθηκατε σε παρανομιες, επικινδυνοτητα και διαγημιση;:γιατι δημιουργησατε εντυπωσεις χωρις να γνωριζετε;
Ετοιμάσου....Να πω την τελευταία ατάκα πριν κλειδώσει?πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζ
Θα πιαστούν στα χέρια!Πάντως διαβάζοντας όλο το νήμα και άλλα παλαιότερα ανάλογης θεματολογίας , μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που δεν έχει διοργανωθεί ένα blind test....
Μπααα μαλλον ειναι κοτεςΘα πιαστούν στα χέρια!
Ρε φίλε..αν το ύφος της κουβέντας το τοποθετήσεις στα πλαίσια 2-3 ατόμων γύρω από ένα τραπέζι καφενείου..νομίζεις ότι θα έμεναν πολύ ώρα στο καφενείο?Ρεαλισμός είναι..όχι τόσο πλάκαdaharis, δεν προσφερονται ολα τα θεματα για πλακα ρε φιλε....