- Reaction score
- 1.204
Πχ το OFC insignificant in audio applications (στα καλώδια διασύνδεσης ενισχυτή - ηχείων ) πόσο μάλιστα του καλωδίου τροφοδοσίας των 50Hz !!Και γιατί όχι στο audio;
Πχ το OFC insignificant in audio applications (στα καλώδια διασύνδεσης ενισχυτή - ηχείων ) πόσο μάλιστα του καλωδίου τροφοδοσίας των 50Hz !!Και γιατί όχι στο audio;
Κοιτα συμπτωση,το ιδιο καλωδιο με φις ροδιου,το οποιο μαλιστα εδειχνε και διαφορες απο το ιδιο καλωδιο με επιχρυσα φις της ιδιας σειρας,της ιδιας εταιριας,ειχα κι εγω.Τις διαφορες τις παρατηρησε επακριβως,χωρις να του τις πω εγω,ο φιλος που τα αγορασε αργοτερα απο μενα.Παντως,κοιταξτε τριγυρω σας και θα διαπιστωσετε οτι οσο περνα ο καιρος,οι υποστηρικτες των "μαυρων" καλωδιων γινονται "προστατευομενο" ειδος,οποτε,ζητω εμεις τα "θυματα"Πρίν 12 χρόνια θα προσυπέγραφα την ανάλυση σας αναφανδόν.
Τότε ένας φίλος μου ζήτησε να του καλωδιώσω κάποια καλώδια τροφοδοσίας furutec -τα πράσινα με κάτι εξωτικά φις ροδίου.
Όταν μου είπε το κόστος των υλικών για κάθε καλώδιο (350 ευρώ) τότε τον χλεύασα λέγοντας του πάνω κάτω αυτά που αναλύετε παραπάνω.
Ήμουν -και είμαι -θιασώτης της άποψης ότι στόν κόσμο του ,λεγόμενου, high end υπάρχει ΚΑΙ χοντρό δούλεμα.
Βρέθηκα λοιπόν όπως καταλαβαίνετε με 4 καλώδια ρεύματος που δεν είχα πληρώσει ,αλλά μπορούσα να δοκιμάσω τσάμπα.
Βάλθηκα λοιπόν να αποδείξω πως ο φίλος μου απλώς είχε πετάξει τα χρήματα του.
Ητήθηκα κατά κράτος ,μιας και όσες φορές το 'εξωτικό' καλώδιο έμπαινε στη θέση του απλού το έτσι και αλλιώς άριστο άκουσμα γινόταν καλύτερο .
Εξήγηση δεν μπορώ να δώσω και η αλήθεια είναι πως όταν κατάφερα να βρω ένα τέτοιο καλώδιο μεταχειρισμένο το αγόρασα .
Όσα τέστ -ακουστικά- έχω κάνει απο τότε το αποτέλεσμα είναι ίδιο.Placebo πάντως δεν είναι.
Περιμένω εμπειρίες και απο άλλους συμφορουμίτες...
Και ο ισχυρισμός ( Η σκούπα της Philips ρουφάει την σκόνη από μακρια) παραπλανητικός είναι αλλά δεν διαμαρτύρεται κανενας !
Εν τοιαύτη όμως περιπτώσει,η...σύζυγος καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά;Καθότι η αβάντα μπορεί κάλλιστα να διέπεται από όρους...σεξουαλικών βοηθημάτων."...even my wife noticed the improvement right away!"
"...letting them see God"
"...θα έχεις ένα σπάνιο εργαλείο και για το Studio και για το πάλκο..."
(ΣΣ: εμ βέβαια,νοείται τεχνικός ήχου δίχως...Katana;;
Οι δε ΄΄κακές΄΄ επιστημονικές γλώσσες επισημαίνουν ότι οι περιβόητες διαφορές γίνονται αντιληπτές ιδίως σε περιπτώσεις όπου τα τροφοδοτικά των συσκευών δεν είναι αρτίως υλοποιημένα.Καλύτερα οι θεωρητικοί φυσικοί να αλλάξουν επάγγελμα που προσπαθούν να εξηγήσουν πράγματα που τα βλέπουμε ή δεν τα βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν γύρω μας.
1) Μια τόσο κατηγορηματική δήλωση οφείλει να συνοδεύεται από χαρακτηριστικά -και γενικευμένης αποδοχής- παραδείγματα......
1) ΟΜΩΣ" ποσες φορες δεν είδαμε -ακουσαμε συσκευες που αριστευσαν στης μετρήσεις και τελικα δεν αξιζαν τιποτα?
2) ποιο όργανο μέτρησης ειναι αυτο που θα μου πει πώς πρεπει να παιζει ενα σύστημα?
Λίγο το έχεις να αποκτά χροιές η καπνιστή γαλοπούλα?Η τοστιέρα να δεις τι ωραία τοστ που θα ψήνει αν της αλλάξεις το φτηνιάρικο καλώδιο που έβαλε ο κινέζος και βάλεις ένα «φίδι» των 3Κ ευρώ... Αλλη νοστιμιά! Καμμία σχέση!
Αν σαν χρήστης Hi Fi μου λέγατε :κ, Στεφανε" Παρα το επιστημονικό άρθρο που ανεβάσατε θα μου επιτρέπεται να εχω πολλές διαφωνίες.
Με εσάς και με άλλους που γραφουν στο "
Καλωδιο ρευματος,,
Οταν αλλαζουν τα καλωδια, αλλαζει και ο ηχος. Τελεία και παυλα!
Οχι υποχρεωτικό παντα προς το καλύτερο!
Ακομα και ενας μεσος ακροατής (χωρίς μεγαλη εμπειρία) μπορεί να καταλαβει της διαφορες (ακομα και σε τυφλο τεστ) και ΑΠΟΡΩ πως κάποιοι απο εδω το forum δεν βλεπουν καμια διαφορα!
Το πως γίνεται επιστημονικά δεν ξερω και δεν με ενδιαφέρει!
Δεν ειμαι τεχνικός και δεν πρόκειται να γινω ποτε. Αυτο που ενδιαφερει ειναι να εχω ενα καλο αποτελεσμα χωρις να μου πιασουνε τον κ@λο!
Γιατι οταν μιλαμε για καλωδια πρεπει να λεμε παντα για καλωδια χιλιάδων ευρω?
Νομίζεται οτι αυτος που αγοράζει το odin 28000 δολαρια το αγοράζει για να πετύχει καλύτερο ηχο?
οχι φυσικα το αγοραζει γιατι του περισσεύουν πολλα χρήματα! Δικα του ειναι ας τα κανει οτι θελει!
Εαν ειναι καλο καλωδιο το odin? Φανταστικο!μονο που δεν ειναι για εμας!
Σίγουρα υπάρχουν απατεώνες στον χώρο, αλλα που δεν υπαρχουν?
Με την ιδια λογικη δεν πρεπει να καταναλώνουμε¨ ελαστικά αυτοκίνητων, ψυγεία, ερ κοντισιον, τροφιμα.κτλ.
Και τελικα τα αφήσαμε όλα στο ¨ελεος,, τον μετρήσεων!
Δεν λεω, καλες οι μετρήσεις και παντα χρειάζονται!
ΟΜΩΣ" ποσες φορες δεν είδαμε -ακουσαμε συσκευες που αριστευσαν στης μετρήσεις και τελικα δεν αξιζαν τιποτα? ποιο όργανο μέτρησης ειναι αυτο που θα μου πει πως πρεπει να παιζει ενα σύστημα?
Και για να εκφέρω την ταπεινη μου γνωμη στο θεμα ( μιας και η εμπειρία μου ειναι πολυ πιο μικρη απο την δικιά σου, μόλις 25 χρονιά)-
Δεν υπαρχουν καλα και κακα καλωδια!
Υπαρχουν καλωδια που ταιριαζουν η δεν ταιριαζουν σε ενα σύστημα.
Δοκιμάστε και αποφασίστε, μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς!
Άλλωστε έχουν απαντηθεί τα θέματα τροφοδοσίας τοστιέρας... δες τον παππού στο βίντεο και θα καταλάβειςΗ τοστιέρα να δεις τι ωραία τοστ που θα ψήνει αν της αλλάξεις το φτηνιάρικο καλώδιο που έβαλε ο κινέζος και βάλεις ένα «φίδι» των 3Κ ευρώ... Αλλη νοστιμιά! Καμμία σχέση!
Εεεε πέστο ρε φίλε!Κι ομως,για τις διαφορες που τις καταλαβε και η γυναικα του δοκιμαστη,εχω προσωπικο παραδειγμα απο γυναικα γνωστου,που μαγειρευε στο διπλανο δωματιο και οταν αλλαζε τα καλωδια ο συζυγος,ελεγε ποιο,και σε ποια σημεια, επαιζε καλυτερα,απο την κουζινα.Φυσικα,ειχες παντοτε δικαιο,Μαιρη.
Φυσικά και δεν θα δανειζόμουν πόσο μάλλον να αγόραζα τέτοιο καλώδιο τροφοδοσίας. Έχω όμως δει και στηλιτέψει σε γνωστό μου, όπως το περιγράφω εδώ το ‘’ bi-wire ‘’με την έννοια του ‘’fool's bi-amping’’ ή της πιο ήπιας έκφρασης "buy-wiring" που είναι όπως και το καλώδιο τροφοδοσίας που περιγράφω στο ‘’Μύθοι για Καλώδια τροφοδοσίας συσκευών ’’ , ‘’φύκια για μεταξωτές κορδέλες’’ και οι οποίες εκφράσεις έχουν καθιερωθεί για όσους υιοθετούν τη διπλοκαλωδίωση ενός μόνο ενισχυτή - ηχείων.Αγαπητέ Στέφανε έχετε μπει έστω από περιέργεια να δοκιμάσετε άλλα καλώδια ρευματος εκτός απο τα απλά μαύρα;
Όταν λέω αλλά να έχετε δανειστεί επώνυμα κάποια μεγάλης εταιρία και οχι από τα εισαγωγικά τους αλλά τη μεσαία τους σειρά;
Θα μπορούσατε να μας περιγράψετε το σύστημα σας εάν θέλετε;
Δεν θα αναιρεσει την "υποτιθεμενη" ζημια , θα την περιορισει οσο γινεται.θα αναιρέσει την υποτιθέμενη ζημία
Φυσικά και δεν θα δανειζόμουν πόσο μάλλον να αγόραζα τέτοιο καλώδιο τροφοδοσίας. Έχω όμως δει και στηλιτέψει σε γνωστό μου, όπως το περιγράφω εδώ το ‘’ bi-wire ‘’με την έννοια του ‘’fool's bi-amping’’ ή της πιο ήπιας έκφρασης "buy-wiring" που είναι όπως και το καλώδιο τροφοδοσίας που περιγράφω στο ‘’Μύθοι για Καλώδια τροφοδοσίας συσκευών ’’ , ‘’φύκια για μεταξωτές κορδέλες’’ και οι οποίες εκφράσεις έχουν καθιερωθεί για όσους υιοθετούν τη διπλοκαλωδίωση ενός μόνο ενισχυτή - ηχείων.