stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Για πες μας τοτε, απο που ερχεται το ρευμα που παει στο ηχειο ?
Καταλαβαίνω τι εννοείς , όμως η επιστημονική κοινότητα έχει ορολογία που είναι καθορισμένη.
Επειδή τα forumέχουν και σκοπό εκπαιδευτικό πρέπει να διορθώνουμε καλοπροαίρετα πάντα τυχόν παραφράσεις , όπως στην περίπτωση σου.

Αν δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις με απλά λόγια τι σημαίνουν : ‘’Εν σειρά ‘’ , ‘’Εν παραλλήλω’’ , ‘’Μικτή’’ σύνδεση δημιούργησε ένα νέο topic.

Μην επιμένεις όμως σε λανθασμένους ορισμούς

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Λέγεται...΄΄Έλα Argi στον τόπο σου΄΄.:D
.......
και συ αφυδατωμενος ακουγεσαι
σφηνωσε ενα - δυο σκριου ντραιβερ,,,,,,,και θα δεις τον κοσμο με αλλα αφτια........

Reaction score
56
Σε μια συντομη επικοινωνια μου με τον Νικο Παππα,ενημερωθηκα οτι θα προκηρυχθει διαγωνισμος για 4 ακουστικες αδειες,τωρα καταλαβα τι γινεται εδω μεσα,οσοι κουφοι προσελθετε.

ryk

Reaction score
925
Σε μια συντομη επικοινωνια μου με τον Νικο Παππα,ενημερωθηκα οτι θα προκηρυχθει διαγωνισμος για 4 ακουστικες αδειες,τωρα καταλαβα τι γινεται εδω μεσα,οσοι κουφοι προσελθετε.
Το avsite έχει δικό του Παπά, δεν χρειάζεται ξένους.....:p
Για την ταμπακιέρα που έθεσα πιο πάνω πάντως κουβέντα. ...........ή μάλλον μόνο γραπτή κουβέντα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καπχιοι ηχουν σαν αναλογικα ρολογια
σε μια ψηφιακη εποχη.....
χασμα γενεων......
βολευει.......και ας ξεμπροστιαζει...
ο στρουθοκαμηλισμος σε ολο του το μεγαλειον...........

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.597
- κ Στέφανε καλησπέρα ,

- εγώ είμαι από του μετριοπαθείς στο εν λόγω θέμα , ακούω δηλ. διαφορές αλλά όχι τέτοιες που να με κάνουν να ψαχτώ περισσότερο , ( με το παρόν μέτριο σύστημά μου )

- δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν προβαίνετε σε μία ακουστική δοκιμή , πέρα από τις μετρήσεις , με ότι καλώδια μπορείτε να βρείτε

- κάτι σαν να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας , να δοκιμάσει κάτι το οποίο a priori δεν πιστεύει

- μού δείχνετε περισσότερο υποστηρικτής του : πίστευε , ( Κόμμα) και μη ερεύνα . . . αντί του : πίστευε και μη , ( κόμμα) ερεύνα ( το οποίο είναι και ο κανόνας στην γνώση )

* το πίστευε εν προκειμένω είναι αποδεδειγμένο μετρητικά αλλά όχι ακουστικά

ΥΓ : συγχωρέστε με εάν βγάζω συμπεράσματα για τον τρόπο σκέψης σας , αλλά προσπαθώ να αιτιολογήσω την άρνησή σας στην ακουστική δοκιμή

- θα ήθελα την απάντησή σας

Reaction score
751
Καταλαβαίνω τι εννοείς , όμως η επιστημονική κοινότητα έχει ορολογία που είναι καθορισμένη.
Επειδή τα forumέχουν και σκοπό εκπαιδευτικό πρέπει να διορθώνουμε καλοπροαίρετα πάντα τυχόν παραφράσεις , όπως στην περίπτωση σου.

Αν δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις με απλά λόγια τι σημαίνουν : ‘’Εν σειρά ‘’ , ‘’Εν παραλλήλω’’ , ‘’Μικτή’’ σύνδεση δημιούργησε ένα νέο topic.

Μην επιμένεις όμως σε λανθασμένους ορισμούς
Αυτη τωρα, ειναι η απαντηση στην ερωτηση μου ?

Ξαναδιαβασε την ερωτηση και αν ξερεις απαντησε σε παρακαλω
και ασε τα 'Αν δεν ξέρεις και θέλεις να μάθεις....' και τετοια.

Μην βιαστεις, σκεψου το πρωτα ;)

Last edited:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Κύριε Στέφανε το λέτε συνέχεια αυτό, αλλά κάνετε συνέχεια τον δάσκαλο και εμάς τους μαθητές.
Γιατί δεν αλλάζουμε για λίγο τους ρόλους;
Το τι σημαίνει εν σειρά σύνδεση δεν χρειάζεται να κάνεις το δάσκαλο.....
Όμως η εν σειρά σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας με τα μεγάφωνα
'' Μεγα λαθος !!! Το καλωδιο ρευματος ειναι σε σειρα με το μεγαφωνο.'' στο #562 σαν έκφραση δεν έπρεπε να διορθωθεί????

Reaction score
379
Δεν απαντήσατε.
Η γνώση είναι αμφίπλευρη και όχι μονόπλευρη.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
- κ Στέφανε καλησπέρα ,

- εγώ είμαι από του μετριοπαθείς στο εν λόγω θέμα , ακούω δηλ. διαφορές αλλά όχι τέτοιες που να με κάνουν να ψαχτώ περισσότερο , ( με το παρόν μέτριο σύστημά μου )

- δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν προβαίνετε σε μία ακουστική δοκιμή , πέρα από τις μετρήσεις , με ότι καλώδια μπορείτε να βρείτε

- κάτι σαν να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας , να δοκιμάσει κάτι το οποίο a priori δεν πιστεύει

- μού δείχνετε περισσότερο υποστηρικτής του : πίστευε , ( Κόμμα) και μη ερεύνα . . . αντί του : πίστευε και μη , ( κόμμα) ερεύνα ( το οποίο είναι και ο κανόνας στην γνώση )

* το πίστευε εν προκειμένω είναι αποδεδειγμένο μετρητικά αλλά όχι ακουστικά

ΥΓ : συγχωρέστε με εάν βγάζω συμπεράσματα για τον τρόπο σκέψης σας , αλλά προσπαθώ να αιτιολογήσω την άρνησή σας στην ακουστική δοκιμή

- θα ήθελα την απάντησή σας
Το αν το καλώδιο τροφοδοσίας είχε τέτοιες ιδιότητες θα χρησιμοποιούνταν και σε πιο ευαίσθητες συσκευές (Ιατρικές, σεισμογραφικές, όργανα μετρήσεων…).
Θα υπήρχε βιβλιογραφία , έστω και για το Hi End και θα το σύστηνε ή θα το προωθούσε έστω και μια απ' τις γνωστές εταιρείες του hi end.
Όμως δεν υπάρχει και σύμφωνα μ’ όλα τα χαρακτηριστικά (specs) των καλωδίων τα οποία έχω μετρήσει πολλάκις για διάφορες impedances (600 , 75 , 50 Ohm) και για διάφορες συχνότητες από DCμέχρι SHF δεν υπάρχει καμιά διαφορά ότι υλικό και να χρησιμοποιηθεί για τα 50 Hz ή αν υπάρχει (η υπολογίσιμη με τους ισχύοντες μαθηματικούς τύπους λόγω ειδικής αντίστασης ''ρ'') είναι αμελητέα για τα 50 Hz είναι αμελητέα για τα 50 Hz.
Το αν τώρα εξουδετερώνει ΕΜΙ αυτό μπορεί, όπως πάλι πολλάκις είπα μέ ''φερρίτη'' το πολύ 1 ευρώ κόστους ο οποίος ανάλογα να προτίθεται ή να αφαιρείται.
Αυτή είναι η άποψη από την εμπειρία που δεν στηρίζεται σε υποκειμενικότητα. Επαναλαμβάνω σέβομαι την οποιαδήποτε άποψη σας απλά δεν μπορώ να τη δεχτώ .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.597
Το αν το καλώδιο τροφοδοσίας είχε τέτοιες ιδιότητες θα χρησιμοποιούνταν και σε πιο ευαίσθητες συσκευές (Ιατρικές, σεισμογραφικές, όργανα μετρήσεων…).
Θα υπήρχε βιβλιογραφία , έστω και για το Hi End και θα το σύστηνε ή θα το προωθούσε έστω και μια απ' τις γνωστές εταιρείες του hi end.
Όμως δεν υπάρχει και σύμφωνα μ’ όλα τα χαρακτηριστικά (specs) των καλωδίων τα οποία έχω μετρήσει πολλάκις για διάφορες impedances (600 , 75 , 50 Ohm) και για διάφορες συχνότητες από DCμέχρι SHF δεν υπάρχει καμιά διαφορά ότι υλικό και να χρησιμοποιηθεί για τα 50 Hz ή αν υπάρχει (η υπολογίσιμη με τους ισχύοντες μαθηματικούς τύπους λόγω ειδικής αντίστασης ''ρ'') είναι αμελητέα για τα 50 Hz είναι αμελητέα για τα 50 Hz.
Το αν τώρα εξουδετερώνει ΕΜΙ αυτό μπορεί, όπως πάλι πολλάκις είπα μέ ''φερρίτη'' το πολύ 1 ευρώ κόστους ο οποίος ανάλογα να προτίθεται ή να αφαιρείται.
Αυτή είναι η άποψη από την εμπειρία που δεν στηρίζεται σε υποκειμενικότητα. Επαναλαμβάνω σέβομαι την οποιαδήποτε άποψη σας απλά δεν μπορώ να τη δεχτώ .
- ααααααααα , δεν βγάζουμε άκρη έτσι , θα πάρω επ΄ ώμου τα καλώδια και θα έλθω στο νησί

- το θέμα είναι πως θα σας πείσω να τα ακροαστούμε

- ίσως μετά από ένα κρασί στην αζόλιμνο ;)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- ααααααααα , δεν βγάζουμε άκρη έτσι , θα πάρω επ΄ ώμου τα καλώδια και θα έλθω στο νησί

;)
Κι αν ανακαλυψεις οτι τα καλωδια στο συστημα δεν ειναι αποσπωμενα ? :D

Reaction score
751
Το τι σημαίνει εν σειρά σύνδεση δεν χρειάζεται να κάνεις το δάσκαλο.....
Όμως η εν σειρά σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας με τα μεγάφωνα
'' Μεγα λαθος !!! Το καλωδιο ρευματος ειναι σε σειρα με το μεγαφωνο.'' στο #562 σαν έκφραση δεν έπρεπε να διορθωθεί????
οχι βρε κουτο γιατι ειναι και ο ενισχυτης αναμεσα !!! :bigboss:

Reaction score
1.147
Κι αν ανακαλυψεις οτι τα καλωδια στο συστημα δεν ειναι αποσπωμενα ? :D
Tο πιθανότερο σε ένα ραδιοενισχυτή της δεκαετίας του 70 με πηγή dcc player με σεμέν ον τόπ.:)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell