Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Το θέμα μας προς το παρόν δεν είναι αν θα ακούσεις καλύτερα, αλλά αν θα ακούσεις διαφορετικά. Το τί είναι καλό και τί όχι, είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, όπως προανέφερα σε απάντησή μου πριν λίγο. Ουσιαστικός όμως είναι ο εντοπισμός των διαφορών. Και η όλη συζήτηση γίνεται όχι για το τελικό αποτέλεσμα συχνοτικά, σαν στερεοφωνική εικόνα κ.ο.κ. αλλά το αν επηρεάζεται το κάθε ηχοσύστημα απο τις μεταβολές στα καλώδια ή όχι. Εμείς υπερασπιζόμαστε αυτό που ακούμε και προκαλούμε ( παρακαλούμε ) τον οποιοδήποτε να προβεί στις σχετικές ακουστικές δοκιμές.View attachment 61070
Καλή μαs μέρα .
Μου γεννιούνται ερωτήματα και ΔΕΝ τρολάρω καθόλου .
Την ακουστική μου διαύγεια μπορεί να μου την επαναφέρει ένα καλώδιο στην ηλικία των 20 χρόνων ?
Αν στον ίδιο χώρο είναι έναs 50ρηs και έναs 20χρονοs , με τα καλώδια τα " καλά " , ό 20χρονοs θα ακούσει το κάτι πιό αναλυτικότερο από τον 50χρονο ?
Απο την στιγμή που κανέναs χώροs ακρόασηs δεν είναι ίδιοs με τον δικό μου , λογικό είναι το ίδιο σύστημα με τα ίδια καλώδια , να ακούγεται διαφορετικά απο τον ένα χώρο στον άλλο χώρο .
( ό γείτοναs έχει διπλά τούβλα με μόνωση , εγώ μονότουβλο .
Το σπίτι του γείτονα είναι 15 εκ πιό ψηλό ,
Εγώ έχω δάπεδο από ξύλο και αυτόs μάρμαρα ,
Το δικό μου έχει τζάμια στον χώρο ακρόασηs το δικό του δεν έχει τζάμια . )
Ερώτηση , Είναι δυνατόν να ακούω έγώ καλύτερα , παρ όλο που εγώ στο δικό μου σύστημα έχω καλώδια που το κάθε μέτρο κάνει ( λέμε τώρα ) 2000e ?
Παίζει ή δεν παίζει ρόλο ό χώροs ακρόασηs του καθενόs μαs πρώτα απ όλα και μετά όλα τα άλλα ή όχι ?
Βάλτε καφέ, βάζω kimberΠροτείνω δοκιμές καλωδίων τροφοδοσίας στο σπίτι του Zizik.
Να βγάλει από την κρυψώνα τον λαμπάτο και τα Harbeth και να δοκιμάσουμε 5-6 καλώδια....
..συμφωνω! για αυτο η λυση στο να βρεις αυτο που ψαχνεις ισως να ειναι: επικοινωνω με τον αντ/πο, μου δανειζει το (τα) καλωδια που με ενδιαφερουν, τα ακουω για ενα ικανο διαστημα, μου κανουν; τα κρατω, οχι; τα επισΑγοράζεις ενα χ ηχοσύστημα το στήνεις σύμφωνα με τις γνωσεις σου και το γουστο σου σε ενα χ χωρο και ακους μουσική.
Εάν αυτο που ακους σε ευχαριστεί και σου δινει αυτο που εψαχνες τοτε εχεις τελειώσει. ( και εισαι και τυχερός) .
Εάν οχι τοτε αρχίζεις και ψαχνεσαι ..........
Αρχίζοντας το ψάξιμο με αλλαγές καλωδιων ανοιγεις τους ασκους του Αιόλου με οτι αυτο συνεπάγεται !!!!!!
Για αυτό πολύ είναι κατηγορηματικοί στις δοκιμές καλωδιων ....
Οι δοκιμες καλωδιων είναι δρομος χωρις επιστροφή φιλοι μου ,
ολα τα άλλα ειναι απλες οδοντοκρεμες
Να βάλω κι ένα δεύτερο αυτογκόλ; "Αυθυποβολή" ή αλλιώς "όταν πληρώσω €ΧΧΧΧΧ για ένα καλώδιο, "υποχρεώνω" τον εαυτό μου να ακούσει διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο, διότι εάν δεν ακούσει διαφορές, σημαίνει ότι πέταξα €ΧΧΧΧΧ".Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί ότι θεωρείτε τον ανθρώπινο παράγοντα όμοιο (όλους τους ανθρώπους ίδιους).
Ξεκινάμε με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια...
Η αναφορά όμως είναι ελλιπής εάν δεν ορίζονται οι επιπλέον παράμετροι.Διότι εάν εκείνες ξεφεύγουν από το πεδίο του αντικειμενικού,τότε ο όρος ΄΄σωστή΄΄ είναι εσφαλμένος και θα όφειλε να αντικατασταθεί από τον όρο ΄΄αρεστή΄΄.Η σωστη αντιληψη του ηχου δεν ειναι θεμα μονον αποκρισης συχνοτητων ,ειτε απο πλευρας μηχανηματων ειτε ακοης ακροατη.
Εν τοιαύτη περιπτώσει,γιατί να προσελκύουν τέτοια προσοχή και μανιασμένη...προσευχή από μερίδα αναγνωστών;...
Ας μην αναλωθουμε σε θεωριες περι δογματισμου, τι ειναι αυτος, και πως επεδρασε στην ιστορια του ανθρωπου και τις επιστημης. Θα ηταν ενας παντως ενας ωραιος τιτλος για ενα αλλο θεμα!
Κλεινω λεγοντας οτι τα γραφομενα σας ειναι ενας θαυμασιος τροπος να πει κανεις πολλα, χωρις ομως να πει τιποτα!
Εντελως φιλικα Κε Στεφανε..
- καλή εβδομάδα , ακριβώς την ίδια εμπειρία είχα , με ένα καλώδιο - φίδι χονδρό και σχετικά άκαμπτο ( δεν θυμάμαι μάρκα ) , μου το είχε χαρίσει ο αντιπρόσωπος της symphonic emporium , αντί έκπτωσης σ΄ ένα acdom gcd-750 , που αγόρασα μτχΗτήθηκα κατά κράτος ,μιας και όσες φορές το 'εξωτικό' καλώδιο έμπαινε στη θέση του απλού το έτσι και αλλιώς άριστο άκουσμα γινόταν καλύτερο .
Εξήγηση δεν μπορώ να δώσω .
..ωραια wizzy, μιας και πολυς λογος γινετε για ανθυποβολη, placebo, υποκειμενικοτητας κ.λ.π., εαν παιρνοντας καλωδια για δοκιμη, ειδοποιωντας παραλληλα δυο τρεις φιλους κατοχους συστηματων,:κανετε ολοι μαζι ακροαση και συμφωνουν ολοι οτι υπαρχουν διαφορες, τοτε μπορουμε να πουμε οτι το υποκειμενικο γινεται αντικειμενικο;Να βάλω κι ένα δεύτερο αυτογκόλ; "Αυθυποβολή" ή αλλιώς "όταν πληρώσω €ΧΧΧΧΧ για ένα καλώδιο, "υποχρεώνω" τον εαυτό μου να ακούσει διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο, διότι εάν δεν ακούσει διαφορές, σημαίνει ότι πέταξα €ΧΧΧΧΧ".
Και γω σου λέω ότι δεν είναι αυθυποβολή. Δεν μπορεί να δειχτεί κάπως;Να βάλω κι ένα δεύτερο αυτογκόλ; "Αυθυποβολή" ή αλλιώς "όταν πληρώσω €ΧΧΧΧΧ για ένα καλώδιο, "υποχρεώνω" τον εαυτό μου να ακούσει διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο, διότι εάν δεν ακούσει διαφορές, σημαίνει ότι πέταξα €ΧΧΧΧΧ".
Ναι , ενω ο 50 αρης εχει ας πουμεΗ διαφορά ειναι οτι ο 20χρονος δεν εχει λεφτα για καλωδια
...το παθος αγαπητε Βhutia, το παθος!!Η αναφορά όμως είναι ελλιπής εάν δεν ορίζονται οι επιπλέον παράμετροι.Διότι εάν εκείνες ξεφεύγουν από το πεδίο του αντικειμενικού,τότε ο όρος ΄΄σωστή΄΄ είναι εσφαλμένος και θα όφειλε να αντικατασταθεί από τον όρο ΄΄αρεστή΄΄.
Εν τοιαύτη περιπτώσει,γιατί να προσελκύουν τέτοια προσοχή και μανιασμένη...προσευχή από μερίδα αναγνωστών;
Kαθολου ελλειπης δεν ειναι οταν γνωριζεις πως πρεπει να ακουγονται οργανα και φωνες.Οταν αναλογιστω σημερα τι μου "αρεσε" πριν 25 χρονια ,που παρεμπιπτοντως ημουν με τα specs στο χερι και νυκτοξημερωνομουν μεχρι να επιλεξω το "αντικειμενικα καλυτερο" για τα λεφτα που διεθετα τοτε,και το συγκρινω με το πως αντιλαμβανομαι σημερα την μουσικη, βλεπω περαν πασης αμφιβολιας οτι πριν 25 χρονια ημουν κατα πολυ περισοτερο "ασχετος" απ'οτι ειμαι σημερα.Η αναφορά όμως είναι ελλιπής
Καθένας με την ιδιαίτερή του ιστορία...Κάποιος άλλος μπορεί κάλλιστα να διαπιστώνει ότι ήταν τότε περισσότερο...επιρρεπής σε σχέση με το παρόν.Kαθολου ελλειπης δεν ειναι οταν γνωριζεις πως πρεπει να ακουγονται οργανα και φωνες.Οταν αναλογιστω σημερα τι μου "αρεσε" πριν 25 χρονια ,που παρεμπιπτοντως ημουν με τα specs στο χερι και νυκτοξημερωνομουν μεχρι να επιλεξω το "αντικειμενικα καλυτερο" για τα λεφτα που διεθετα τοτε,και το συγκρινω με το πως αντιλαμβανομαι σημερα την μουσικη, βλεπω περαν πασης αμφιβολιας οτι πριν 25 χρονια ημουν κατα πολυ περισοτερο "ασχετος" απ'οτι ειμαι σημερα.
Δεν μένει λοιπόν παρά ν'αναγνωριστεί ότι το αντικείμενο του ΄΄πάθους΄΄ δεν είναι το...ίδιο για όλους....το παθος αγαπητε Βhutia, το παθος!!
(κατα το: στη Μοσχα αδελφες μου, στη Μοσχα!!!!!!).
Γιωργο,ξερω μερικους που αγορασαν πανακριβα καλωδια επειδη το ειπε ο Α ριβιουερ,ξερω περισοτερους που ακουσαν πρωτα και αγορασαν,η δεν αγορασαν καλωδια.Η κατηγορια των αγοραστων που περιγραφεις,σαφεστατα ειναι για γελια.Να βάλω κι ένα δεύτερο αυτογκόλ; "Αυθυποβολή" ή αλλιώς "όταν πληρώσω €ΧΧΧΧΧ για ένα καλώδιο, "υποχρεώνω" τον εαυτό μου να ακούσει διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο, διότι εάν δεν ακούσει διαφορές, σημαίνει ότι πέταξα €ΧΧΧΧΧ".
...τι να πω τωρα..σαφως και δεν ειναι το ιδιο για ολους. Υπαρχουν πολλες "φυλες" που χρηζουν αξιολογησεως!!Δεν μένει λοιπόν παρά ν'αναγνωριστεί ότι το αντικείμενο του ΄΄πάθους΄΄ δεν είναι το...ίδιο για όλους.
Μην ανησυχεις ομως,για ολους υπαρχει και μελλονΚαθένας με την ιδιαίτερή του ιστορία...Κάποιος άλλος μπορεί κάλλιστα να διαπιστώνει ότι ήταν τότε περισσότερο...επιρρεπής σε σχέση με το παρόν.
Σαν 50 ρης και βαλε, θα προτιμουσα να εκανα αλλα πραγματα σαν 20 αρης, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να ακουω την μουσικη και να την αντιλαμβανομαι οπως την αντιλαμβανομουνα στα 20 μου.Η λύση θα ήταν να βρεθεί ένα "σύστημα" ώστε ο 50άρης να "ακούει¨ όπως ο 20άρης, αυτό μάλιστα, θα έχει ακουστή διαφορά στο σύστημά μας, και θα άξιζε να επενδύσουμε, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα....
Δεν γίνεται τίποτα φίλε....Υπάρχει
Και σε κόρνα