ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Reaction score
1.685
Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Το συγκεκριμενο "διαβολακι" ειναι αληθεια οτι κανει δουλεια και μαλιστα αρκετη εως απιστευτη.
Μου δοθηκε η ευκαιρια να μιλησω για αυτα στην προσφατη εκθεση με τον ΝΜ στο περιπτερο της SPICOM ο οποιος μου μιλησε μ ελαχιστα λογια διακριτικα και συγκρατημενα αλλα με φανερο ενθουσιασμο κι υπερηφανεια εχοντας απ οτι αποδειχτηκε στην πορεια πολυ μεγαλο δικιο.

Λοιπον, αυτα τα πραγματακια απορροφουν την ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια απο τα καλωδια τα μηχανηματα και καθε λογης σημειο εν τελει απο το οποιο μπορει να περνα εναλλασομενο ρευμα εμμεσα η αμμεσα και να τα μολυνει μιας και δημιουργηται "μαγνητισμος" και "στατικος ηλεκτρισμος". ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Αυτο ομως μου δημιουργησε καποιες σκεψεις κι αποριες...
Εφ οσον αυτο συμβαινει, τοτε συμπεριφερονται σαν "ζωντανος οργανισμος" κι εκει ακριβως ειναι η απορια μου που εξηγω..
Εχουμε μια "συσκευη" η οποια ΜΟΝΙΜΩΣ και ΣΥΝΕΧΩΣ για οσο λειτουργει παραγει ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια με οποιαδηποτε μορφη κι αυτο το πραγματακι την απορροφα . ΟΚ? Γνωριζοντας οτι η ενεργεια με οποια μορφη κι αν εχει δεν χανεται ποτε, ρωτω , μεχρι ποτε θα την απορροφα και κυριως που θα την "αποθηκευει"? Εφ οσον ειναι "ζωντανο" καποτε θα φτασει στον κορο. Και μετα τι θα κανει? Θα την ακτινοβολησει στο περιβαλλον αοριστα και ανεξελενχτα? Και τι θα γινει με τον ηχο τοτε?

Μηπως την μετατρεπει σε κατι, οπως πχ ο περιδοτιτης η το Ivanukite?
Αν ναι σε τι?

Θετω το ερωτημα επ ευκαιρια της δοκιμης και στον Νικο τον Τσαρουχα και στον Βασιλη τον Τσαντουλη επι του συγκεκριμενου, μηπως τους διαφωτισει εκεινους ο ΝΜ.

Προσωπικα το θεωρω πολυ σημαντικο σημειο για το προιον.

Reaction score
777
Τόσες λέξεις για μια τόσο απλή απάντηση...

Σε θερμότητα...Ζεσταίνεται και μετά αποδίδει την ενέργεια σε θερμότητα στο περιβάλλον...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.301
Δεν θα σχολιάσω τα συγκεκριμένα και τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά θα αναφέρω απλά δυο γενικότητες που ισχύουν (ίσως) για όλα τα αξεσουάρ του είδους, και όχι μόνο.

Το καθετί (λίγο ή πολύ) που παρεμβάλλεται στη ηχητική αλυσίδα επηρεάζει τον ήχο του συστήματος

Αν μας πει κάποιος ότι βελτιώνει αυτό και αυτό το σημείο και εμείς επικεντρώσουμε-εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά ίσως ακούσουμε κάποιες διαφορές.
Σαν γενικότερο συμπέρασμα όμως?
Είναι γενική η βελτίωση ή κάπου χάνουμε και κάπου κερδίζουμε?
Το διαφορετικό είναι σίγουρα και καλύτερο?

Θέλει πολύ ανοιχτό μυαλό μια τέτοια δοκιμή και επιπλέον να μην υπάρχει τίποτα που να μας έχει προετοιμάσει-προϊδεάσει για το αποτέλεσμα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Εισαι σιγουρος η το υποθετεις?
Το NM απορροφά Η/Μ κύματα.Οποιαδήποτε διάταξη απορροφά Η/Μ κύματα έχει απώλειες σε θερμότητα.Απο ένα ηχείο μέχρι ένα κομμάτι σίδερο στο δρόμο.Δέν το λέω εγώ-ο δεύτερος νόμος της Θερμοδυναμικής...

Βέβαια δέν ζεσταίνεται επειδή οι εντάσεις των πεδίων είναι πολύ μικρές.Άρα και η θερμότητα που δίνει το NM στο περιβάλλον είναι πολύ μικρή...Πιθανότατα θέλει ειδικές διατάξεις θερμοζευγών για να μετρηθεί...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Τί είναι; Μεταλλικά ή από πυρίτιο;
Μεταλλικό πάντως δεν είναι. Είναι ΣΑΝ πλαστικό (ελαφρύ σχετικά) το οποίο παίρνει την μορφή του εκάστοτε καλουπιού και στο πάνω μέρος υπάρχουν διάφορα ρινίσματα που προφανώς τοποθετήθηκαν εκεί πριν το υλικό στερεοποιηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτό το προϊόν σχεδιάστηκε για να κάνει συνοπτικά το εξής:
Το NM απορροφά Η/Μ κύματα.
Δεν υπάρχει παρόμοιο προϊόν στην αγορά και όπως είναι προφανές ο κος Μενδρινός κάνει πολύ καλά να μην δίνει περισσότερα στοιχεία, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Δεν ξέρω τι έχει κάνει με την κατοχύρωση της πατέντας. Αυτό που κατάλαβα από συζητήσεις είναι ότι έχει ήδη τεσταριστεί και από μεγάλη εταιρία στο εξωτερικό και μάλλον θα υπάρξει συνεργασία. Οτιδήποτε περισσότερο πούμε επί του παρόντος μπορεί να αποδειχθεί λάθος. Συνεπώς από τεχνικής άποψης, δεν υπάρχει τεκμηριωμένη απάντηση για τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, τίθεται και το ερώτημα κατά πόσον τα Η/Μ κύματα, (εξωγενών και ενδογενών παραγόντων), επηρεάζουν τον ήχο των συστημάτων μας και αν αυτό μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη.

Επί του παρόντος, το μόνο που περνά από το χέρι μας είναι να βγάλουμε ακουστικά συμπεράσματα, με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο. Στο δικό μου σύστημα θα ξεκινήσω τις σοβαρές ακροάσεις το απόγευμα και στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσω διάφορες διαδικασίες, έως και την τυφλή δοκιμή. Τα NM Sonic Purifiers θα τοποθετηθούν και σε αρκετά συστήματα φίλων για να έχω σε προσωπικό επίπεδο ευρύτερη άποψη και φυσικά τις γνώμες των υπολοίπων ακροατών.

Εάν υπάρχουν φίλοι που το έχουν ακούσει, θα θέλαμε και την δική τους άποψη. Βασικά χρειαζόμαστε δύο στοιχεία: Αφ' ενός που τοποθετήθηκαν και αφ' ετέρου τι διαφορές άκουσαν στον ήχο του συστήματος.

...

Reaction score
3.279
Εάν λειτουργούν ως RFI dampers, θα λειτουργούσαν καλύτερα εάν τοποθετούσαμε τα "purifiers" μέσα στις συσκευές.
Η τοποθέτηση επάνω στις συσκευές, ειδικά όταν πρόκειται για μεταλλικές συσκευές, ενδεχομένως περιορίζουν και την αποτελεσματικότητά τους ως RFI dampers. Εκτός κι αν τοποθετούνται επάνω στις συσκευές για να προστατέψουν τις γειτονικές συσκευές από την εκπομπή RF που παράγει η ίδια η συσκευή (ψηφιακή κυρίως).
Παρόμοια RFI dampers υπάρχουν στην αγορά, αλλά όχι για χρήση σε εφαρμογές audio.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Καλημερούδια!
Έχουν αναφερθεί καλά αποτελέσματα, αν μπούνε στο εσωτερικό πχ του τελικού, επάνω στον μετασχηματιστή.

...

Reaction score
3.279
Καλημέρα Νίκο. Σωστή η τοποθέτηση επάνω σε μετασχηματιστές, αλλά θα ήθελα να ήξερα κατά πόσον οι διαφορές θα μπορούσαν να ήταν και μετρήσιμες.
Οι διαφορες αυτές, αν υποθέσουμε ότι είναι ακουστές, θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγές στην απόκριση συχνότητας μιας συσκευής, ή στην παραμόρφωση, ή να συμβάλουν θετικά στη μείωση του jitter και του bit error rate μιας ψηφιακής συσκευής ?

Περιμένω να γράψεις τις εντυπώσεις σου. Αντε βάλε στο πικάπ το temptation της Diana Krall, τι περιμένεις ? :102:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.518
Ο ημίθεος άφαντος εδώ?!!!
Μάλλον ως ημίθεος ήπιε άκρατον οίνον όπως όλοι οι αρχαίοι Έλληνες (κοινώς:νερό στο κρασί του).
Αφού τους ρωτάω από τί είναι φτιαγμένα και δε μου λένε! Όλα εγώ θα τα κάνω; Τί είμαι πια; Η μάνα του λόχου; Βάλε κι εσύ ένα χέρι. :138:

Reaction score
13
Καλημερούδια!
Έχουν αναφερθεί καλά αποτελέσματα, αν μπούνε στο εσωτερικό πχ του τελικού, επάνω στον μετασχηματιστή.

...
Απο το

http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept_id=1

Εξωτικο Στρουντελ : παιρνουμε φρεσκους πυρηνες φερριτη, τους περναμε στο μιξερ, ή καλυτερα στο γουδι, μεχρι να γινουν μικρα ακανονιστα κομματακια.
Τοποθετουμε σε διαφορα φορμακια και σοροπιαζουμε με εποξικη ρυτινη.
Εαν θελουμε πασπαλιζουμε με τρουφα σοκολατας.
Σερβιρονται κρυα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.296
Απο το

http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept_id=1

Εξωτικο Στρουντελ : παιρνουμε φρεσκους πυρηνες φερριτη, τους περναμε στο μιξερ, ή καλυτερα στο γουδι, μεχρι να γινουν μικρα ακανονιστα κομματακια.
Τοποθετουμε σε διαφορα φορμακια και σοροπιαζουμε με εποξικη ρυτινη.
Εαν θελουμε πασπαλιζουμε με τρουφα σοκολατας.
Σερβιρονται κρυα.
:444: ανπέχταμπλλλλ....!

Reaction score
3.279
Τα συγκεκριμένα purifiers δεν λειτουργούν σαν τα ferrite beads. Καμία σχέση με αυτά.
Δεν θα ήθελα βέβαια να αναφέρω περισσότερα για τα πιθανά υλικά κατασκευής αφού πρόκειται για πατέντα και μάλιστα απ΄'οτι λένε Ελληνική.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.226