Νέα προσθήκη στον κανονισμό των αγγελιών

Status
Not open for further replies.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.432
Βρε παιδιά δεν μιλάμε για αυτούς που βάζουν 5 - 10 αγγελίες και συμμετέχουν και αλλού.
Μιλάμε για αυτούς που δραστηριοποιούνται ΜΟΝΟ σε αγγελίες και έχουν βάλει δεκάδες και εκατοντάδες απ΄αυτές.
Που αγοράζουν κάτι από ebay με 100 ευρώ και το βάζουν εδώ με 300 - 270 - 250 ........ και όπου κάτσει.
Που δεν συμμετέχουν πουθενά αλλού με ελάχιστα ποστ ή καθόλου ποστ.
Αν κάποιος είναι χομπίστας και αλλάζει συνεχώς μηχανήματα, μεγειά του με χαρά του.
Αλλά σαν χομπίστας γιατί δεν λαμβάνει μέρος σε καμία άλλη κατηγορία από τις τόσες πολλές που είναι για χομπίστες;
Τόσα θέματα και τόσες συζητήσεις γίνονται για τους χομπίστες, κανένα δεν τους ενδιαφέρει;
Μόνο οι αγγελίες;

Reaction score
5.826
Δεν γινεται η αγγελια οπου ανεβαινει,πρωτα να εγκρινεται απο τον/τους διαχειριστες και μετα να εμφανιζεται?
Σε πολλα φορουμ γινεται αυτο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.412
Δεν γινεται η αγγελια οπου ανεβαινει,πρωτα να εγκρινεται απο τον/τους διαχειριστες και μετα να εμφανιζεται?
Σε πολλα φορουμ γινεται αυτο.
Τότε θα χρειάζεται ο Μιχάλης, κι άλλοι πέντε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ψάχνουμε τρόπους ώστε η δουλειά του Μιχάλη ευκολότερη. Ελπίζω αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε να είναι και εύχρηστο, και δίκαιο, και λειτουργικό.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αφήσει τη συζήτηση εδώ ανοιχτή. Οι απόψεις και οι ιδέες σας, μας ενδιαφέρουν, ώστε η τελική απόφαση των διαχειριστών να είναι η κατά το δυνατόν σωστότερη τόσο για τα μέλη όσο και για τους συντονιστές.

Reaction score
189
Όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο η άποψή μου ή θέλω να το παίξω έξυπνος ή να υποδείξω προς τους διαχειριστές τι πρέπει (ή μάλλον καλύτερα τι θα ήθελα) να κάνουν σε καμία περίπτωση, απλά επειδή έτσι μου ήρθε...
Ασχολούμαι με τα forum (σε άλλο αντικείμενο προφανώς) πάνω από 12 χρόνια, είτε σαν administrator, είτε σαν moderator (σε αρκετά), είτε σαν απλός χρήστης.

Πιστεύω ότι οι περιορισμοί στις αγγελίες (μιας που αυτό είναι το θέμα μας) δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα προς την θετική πλευρά για κανέναν. Από τη μία αποθαρύνει κάποιον που ξεκινάει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο (πχ αντικατάσταση εξοπλισμού), αφετέρου στερεί αν θέλετε τη δυνατότητα από τους χρήστες του φόρουμ από πιθανές ευκαιρίες, γιατί μη γελιόμαστε, στη Χρυσή Ευκαρία ή σε άλλα site αγγελιών γενικού ενδιαφέροντος ούτε μπορείς να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο κοινό, ούτε να παρουσιάσεις την αγγελίς σου όπως θέλεις.

Εγώ για παράδειγμα, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά με το "άθλημα", το πρώτο πράγμα που έκανα εκτός του πολύωρου και πολυήμερου διαβάσματος, ήταν να βάλω αγγελία τον παλιό μου εξοπλισμό, προκειμένου να μπορέσω να πάρω κάτι καλύτερο. Επειδή το avclub έχει περιορισμό 150 πόστ (κάντε by the way μια σύγκριση του αριθμού των αγγελιών εκεί κι εδώ και μετά πείτε μου που θα βάζατε εσείς αγγελία ή που θα μπείτε πρώτα όταν ψάχνετε κάτι...), κατέληξα εδώ.

Αν και είμαι γραμμένος πάνω από 5 χρόνια, δεν έχω συμπληρώσει ακόμα τον μαγικό αριθμό 100. Παρόλα αυτά, (και) μέσα από τις αγγελίες, γνώρισα από κοντά 2-3 ανθρώπους, είχα επικοινωνία με άλλους μέσω πμ και σιγά-σιγά "'εμπλεξα" λίγο παραπάνω και μπήκα στην πρίζα που λέμε για περισσότερα.
Ποιός ζημιώθηκε από αυτό ? 2 άνθρωποι από εδώ μέσα βρήκαν αυτό που έψαχναν, εγώ πουλώντας αυτά που ήθελα πήρα από κάποιον φίλο (μέλος του φόρουμ) κάτι άλλο το οποίο δεν θα έπαιρνα αν δεν έδινα τα πράγματά μου και έτσι 4 άνθρωποι κάναμε τη δουλειά μας όμορφα και ωραία !!

Από την άλλη, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει και κάποιος ή κάποιοι που δεν τους ενδιαφέρει το φόρουμ και θέλουν απλά να το χρησιμοποιήσουν σαν Χρυσή Ευκαιρία, επωφελούμενοι από το μεγάλο στοχευμένο κοινό, τι πειράζει ? στο κάτω-κάτω της γραφής, αν βρεθεί αγοραστής από εδώ, μόνο κερδισμένος θα είναι και αυτός και το φόρουμ κατ' επέκταση...
Αυτό που πολύ απλά μπορεί να γίνει, πιο πολύ για ηθικούς λόγους, είναι αν ας πούμε κάποιος φαίνεται ότι κάνει κατάχρηση των αγγελιών, χωρίς να έχει ουσιαστική (ή καμία) συμμετοχή στα θέματα του φόρουμ, να του γίνει μια σύσταση και εάν δε συμμορφωθεί να μπλοκαριστεί ο λογαριασμός του, όμορφα και ωραία...

Τέλος, όσο αφορά την ανησυχία για πιθανή εξαπάτηση από επιτήδειους, από τη στιγμή που δεν υπάρχει (όσο μπορώ να γνωρίζω) κανενός είδους νομική ευθύνη των ιδιοκτητών του χώρου, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, κοινώς αν την πατήσει ας πρόσεχε...
Ακόμα κι εκεί όμως, αν υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά από τους πιο έμπειρους χρήστες, μπορούν από τη στιγμή που διαπιστώσουν κάτι τέτοιο, να επέμβουν και να διελευκάνουν/διορθώσουν την κατάσταση, αλλά αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.

Αυτά τα ολίγα, πιο πολύ έτσι σαν τροφή για σκέψη για όποιον είχε την όρεξη να κάτσει να το διαβάσει όλο τέτοια ώρα, καλό βράδυ...:)
Οχι 1 αλλά +1000 likes
Νομίζω ότι ο anton τα είπε όλα σε αυτό το post και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο

Reaction score
30.452
Απαγορεύονται τα αντίθετα των greeklish (...english??? :idk:) .
:D
engreek???
[DOUBLEPOST=1456658447][/DOUBLEPOST]
Εγώ θα κάνω μια ερώτηση χωρίς να περιμένω απάντηση (ειλικρινά).
Γιατί δεν συζητήθηκε από τους διαχειριστές κλπ κλπ η κάθε απόφαση, πριν ανακοινωθεί;
Γιατί βλέπω διχογνωμίες...
Περιμεναν πρωτα τα συμπερασματα απο το β συνεδριο του Ποταμιου...:D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.432
Οχι 1 αλλά +1000 likes
Νομίζω ότι ο anton τα είπε όλα σε αυτό το post και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο
Σωστά σε βρίσκει σύμφωνο, διότι είσαι ένα από τα μέλη που στο προφίλ τους έχουν δραστηριότητα σχεδόν μόνο στις αγγελίες.
Και παρόλο που σου απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε αγγελίες, εσύ ξαναέβαλες κι άλλες.
Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε με την βοήθεια της πλατφόρμας.
Δεν σε κατηγορώ, απλά το επισημαίνω.

Reaction score
189
Σωστά σε βρίσκει σύμφωνο, διότι είσαι ένα από τα μέλη που στο προφίλ τους έχουν δραστηριότητα σχεδόν μόνο στις αγγελίες.
Και παρόλο που σου απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε αγγελίες, εσύ ξαναέβαλες κι άλλες.
Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε με την βοήθεια της πλατφόρμας.
Δεν σε κατηγορώ, απλά το επισημαίνω.
Μιχάλη από τότε που μου απαγορεύτηκε , σβήνοντάς μου μία νέα αγγελία μου, δεν εχω βάλει ούτε μία καινούρια. Εχω ανανεώσει παλαιότερες. Εκτός αν απαγορεύεται και αυτό, οπότε θέλω να γίνεις σαφής και να μην κατηγορείς άδικα.

Reaction score
189
Το γράφω πιο πάνω.
Δεν σε κατηγορώ.
Αλλά η παρακάτω μπήκε μετά τον αποκλεισμό.
http://www.avsite.gr/forum/threads/ΠΙΚΑΠ-thorens-td-166mkv.149328/
Η αγγελία είναι ανανέωση της ίδιας από 21/1 δηλαδή πριν το μήνυμα που μου έστειλες για την απαγόρευση (δες το και θα καταλάβεις). Παρόλα αυτά, επειδή δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα, σε παρακαλώ να σβήσεις την συγκεκριμένη για να είμαι απόλυτα σύννομος με τους κανονισμούς.

Reaction score
189
Τώρα μπήκε και τελείωσε, δεν την σβήνω.
Δεν χάθηκε κι ο κόσμος.
Αφού επιδεικτικά το ανέφερες, και μάλιστα λανθασμένα αφού επρόκειτο για ανανέωση, φυσικά και "χάθηκε ο κόσμος". Οπότε αφού δε τη σβήνεις εσύ, την τερματίζω εγώ!

Reaction score
38
Η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να είναι αγνός χομπίστας και να μην βάζει πολλές αγγελίες, αλλά να μην γράφει στο φορουμ, αλλα να θέλει να διευκολύνεται από την ύπαρξη αγγελιών είτε για αγορά είτε για γνωριμία με μέλη,,, αλλά αυτή η απαίτηση του να ανοίγει την κερκόπορτα εμπόρων ή άλλων που φροντίζουν για εμπόρους ή άλλων που θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους,,, εις βάρος του ονόματος και κύρους ενός φορουμ και μάλιστα δεσμεύοντας συντονιστές σε πολύωρη και απαιτητική επιτήρηση της δραστηριότητας μιας παρένθετης κατηγορίας είναι τουλάχιστον για γέλια. Και το λέω ευγενικά.

Μια πρόταση...
1) περιορισμός για κάθε μέλος του αριθμού αγγελιών ανα χρόνο (imo max 10)
2) οι αγγελίες να είναι σχετικές με το αντικείμενο του χώρου (AV)
3) το περιεχόμενο-αντικείμενο κάθε αγγελίας να είναι ένα ή να μην υπερβαίνει κάποιο ποσό (imo 100€)
4) δικαίωμα ανάρτησης αγγελιών σε μέλη με ελάχιστη χρονική συμμετοχή στο φορουμ (imo 2 μήνες)
5) δικαίωμα ανάρτησης αγγελιών σε μέλη με ελάχιστο αριθμό μηνυμάτων (imo 100 μηνύματα)
6) Aπαγόρευση αγγελιών εκ μέρους τρίτων
7) Aπαγόρευση οποιουδήποτε σχολίου σε αναρτήσεις αγγελιών, πλην του μηνιαίου up και της πρόθεσης αγοράς (πραγματικής... όχι φίλε είναι διαθέσιμος? υπάρχουν και pm!!!)
8) Σημαντική προμήθεια για αγγελία που δεν πληρεί τα παραπάνω (imo 20% ή ετήσιο fee).
9) Επιτήρηση των κατηγοριών και αποφυγή του υπερβολικού τσατ-τρολλινγκ-οφφτοπικ, αλλά και των άσχετων με το AV πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικών μπουρδολογιών
10) ενίσχυση του Μιχάλη με κάποιο διαχειριστή στην κατηγορία των αγγελιών.

ή μπορεί να μείνει ως έχει για να μην έχουν παράπονο οι απόντες από το φόρουμ αλλα παρόντες στις αγγελίες και να γελάει η πιάτσα με το αγγελιο-τσατο-φόρουμ.

Για όσους θέλουν γνωριμίες ή αγγελίες ή χαρτζηλίκι υπάρχουν αντίστοιχου περιεχομένου ιστότοποι...
εκτός και αν έχω παρεξηγήσει το σκοπό του avsite και δεν είναι μια διέξοδος όσων είναι στο AV και όσων θέλουν να μπουν σε αυτό...

Reaction score
30.452
Τότε θα χρειάζεται ο Μιχάλης, κι άλλοι πέντε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ψάχνουμε τρόπους ώστε η δουλειά του Μιχάλη ευκολότερη. Ελπίζω αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε να είναι και εύχρηστο, και δίκαιο, και λειτουργικό.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αφήσει τη συζήτηση εδώ ανοιχτή. Οι απόψεις και οι ιδέες σας, μας ενδιαφέρουν, ώστε η τελική απόφαση των διαχειριστών να είναι η κατά το δυνατόν σωστότερη τόσο για τα μέλη όσο και για τους συντονιστές.
Υπαρχει τεχνικα ο τροπος η πλατφορμα αυτοματα να σου επιτρεπει η απαγορευει την αναρτηση μηνυματος στην κατηγορια των αγγελιων βασει ενος ποσοστου;
Π.χ ενα καθε εικοσι μηνυματα σε αλλες κατηγοριες.
Ετσι ο Μιχαλης θα εποπτευει απλα για τις καραμπινατες περιπτωσεις .

Reaction score
134
Dalanik μήπως είσαι ξάδερφος του Schauble ; :D

Λοιπόν να πώ και εγώ την μέχρι τώρα εμπείρια στο φόρουμ. Και πιο συγκεκριμένα να αναφερθώ στο όριο των 100 μηνυμάτων που πρίν λίγο καιρό πέρασα.
Η ενασχόληση μου με το HC αρχικά και αργότερα με το Hifi ξεκίνησε λίγο πριν την εγγραφή μου στο παρών site δλδ πρίν 3 χρόνια.Απο τότε έχω περάσει άπειρες ώρες στο forum διαβάζοντας πολύ ενδιαφέροντα θέματα που μου με έκαναν να κολλήσω με το χομπι.
Καθώς ήθελα να φτιάξω ένα σύστημα έγινα μέλος ώστε να πάρω συμβουλές απο εμπειρότερους και ταυτόχρονα κοίταγα τις αγγελίες για να μάθω εταιρίες και για τυχόν ευκαιρίες.
Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι ήδη υπήρχαν 5 θέματα με παρόμοιες απορίες με τις δικές μου που είχαν ήδη απαντηθεί. π.χ ποιά ηχεία να πάρω μέχρι τα 500 ευρώ, εδώ και 3 χρόνια έχω βαρεθεί να βλέπω τα Dali Zensor :D
Ανοίγωντας ένα θέμα με επαναλαμβανόμενες απορίες το μόνο που καταφέρνεις αν έχετε παρατηρήσει είναι να μην παίρνεις απαντήσεις και αν πάρεις θα είναι ελάχιστες.
Στη συνέχεια της ενασχόλησης μου χρείαστηκε να ανοίξω κάποια πιο συγκεκριμένα θέματα με απορίες οι οποίες και λύθηκαν αμεσότατα με την συμβουλή εμπειρότερων και ευχαριστώ για αυτό .
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι σαν νέος στον χώρο χωρίς εμπειρίες και γνώσεις δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γράψεις όσο συχνά πιστέυετε σε ένα εξειδικευμένο site που πρώτιστο ρόλο έχει η εμπειρία η οποία έρχεται με την ακροάση ηχείων και μηχανημάτων στο πέρασμα των χρόνων και η γνώση εκτός αν ποστάρεις στα πολιτικά , αθλητικά και κάνεις copy paste μουσικά video απ το youtube.
Πίστέυω οτι η άποψη μου είναι αντιπροσωπευτική για κάποιον νέο στο χομπι και στο παρών forum.

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.432
Υπαρχει τεχνικα ο τροπος η πλατφορμα αυτοματα να σου επιτρεπει η απαγορευει την αναρτηση μηνυματος στην κατηγορια των αγγελιων βασει ενος ποσοστου;
Π.χ ενα καθε εικοσι μηνυματα σε αλλες κατηγοριες.
Ετσι ο Μιχαλης θα εποπτευει απλα για τις καραμπινατες περιπτωσεις .
Χάρη δυστυχώς η πλατφόρμα δεν μας παρέχει όλες τις ευκολίες που θα θέλαμε.
Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να θυμάμαι εγώ ποιος είναι στην λίστα των αποκλεισμένων και να παρέμβω.
Ούτε να κάθομαι και να μετράω τα ποστ του καθενός, ούτε να μετράω τα συνολικά μηνύματα για να βλέπω το ποσοστό συμμετοχής του καθενός.
Παλιότερα είχαμε μια πλατφόρμα που παρείχε όλες αυτές τις ευκολίες, αλλά δυστυχώς την αλλάξαμε.
[DOUBLEPOST=1456671101][/DOUBLEPOST]
Οπότε αφού δε τη σβήνεις εσύ, την τερματίζω εγώ!
Υοu are the boss.

I

iason

Guest
Dalanik μήπως είσαι ξάδερφος του Schauble ; :D

Λοιπόν να πώ και εγώ την μέχρι τώρα εμπείρια στο φόρουμ. Και πιο συγκεκριμένα να αναφερθώ στο όριο των 100 μηνυμάτων που πρίν λίγο καιρό πέρασα.
Η ενασχόληση μου με το HC αρχικά και αργότερα με το Hifi ξεκίνησε λίγο πριν την εγγραφή μου στο παρών site δλδ πρίν 3 χρόνια.Απο τότε έχω περάσει άπειρες ώρες στο forum διαβάζοντας πολύ ενδιαφέροντα θέματα που μου με έκαναν να κολλήσω με το χομπι.
Καθώς ήθελα να φτιάξω ένα σύστημα έγινα μέλος ώστε να πάρω συμβουλές απο εμπειρότερους και ταυτόχρονα κοίταγα τις αγγελίες για να μάθω εταιρίες και για τυχόν ευκαιρίες.
Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι ήδη υπήρχαν 5 θέματα με παρόμοιες απορίες με τις δικές μου που είχαν ήδη απαντηθεί. π.χ ποιά ηχεία να πάρω μέχρι τα 500 ευρώ, εδώ και 3 χρόνια έχω βαρεθεί να βλέπω τα Dali Zensor :D
Ανοίγωντας ένα θέμα με επαναλαμβανόμενες απορίες το μόνο που καταφέρνεις αν έχετε παρατηρήσει είναι να μην παίρνεις απαντήσεις και αν πάρεις θα είναι ελάχιστες.
Στη συνέχεια της ενασχόλησης μου χρείαστηκε να ανοίξω κάποια πιο συγκεκριμένα θέματα με απορίες οι οποίες και λύθηκαν αμεσότατα με την συμβουλή εμπειρότερων και ευχαριστώ για αυτό .
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι σαν νέος στον χώρο χωρίς εμπειρίες και γνώσεις δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γράψεις όσο συχνά πιστέυετε σε ένα εξειδικευμένο site που πρώτιστο ρόλο έχει η εμπειρία η οποία έρχεται με την ακροάση ηχείων και μηχανημάτων στο πέρασμα των χρόνων και η γνώση εκτός αν ποστάρεις στα πολιτικά , αθλητικά και κάνεις copy paste μουσικά video απ το youtube.
Πίστέυω οτι η άποψη μου είναι αντιπροσωπευτική για κάποιον νέο στο χομπι και στο παρών forum.
Παληκάρι μου ωραία τα λές αλλά δυστυχώς τον( κόπο ) να απαντήσουν με την γνώμη τους η με κάποιο σχόλιο το κανουν οι ιδιοι και οι ιδιοι.
Πολλοί που είναι μέλη στο φόρουμ και γνωρίζουν , εχουν άποψη ,απλά απαξιούν να απαντήσουν .
Δεν σημαίνει οταν γράψουμε κάτι πρέπει να συμφωνήσει ολο το φόρουμ.
Αλλα απαντώντας, κάποιον βοηθάς μερικές φορές μάλιστα βοηθάς και τον ευατό σου....!!!
Αραγε συμετοχή λοιπόν από όλους :)

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza