Νέος Κανονισμός Αγγελιών

Status
Not open for further replies.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.412
Σύμφωνοι, απλά έχε υπόψη ότι πολλοί δεν ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο ντε και καλά, οπότε η αναζήτηση δεν βοηθάει.
Για παράδειγμα θέλω να αντικαταστήσω τα ηχεία μου με κάτι καλύτερο μέχρι τα 2000 ευρώ ας πούμε, χωρίς απαραίτητα να έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.
Ψάχνω λοιπόν γενικά τι παίζει στην αγορά και βλέπω ότι υπάρχουν 3-4 μοντέλα που θα μου έκαναν και μετά κάνω αναζήτηση στις αγγελίες γι' αυτά τα μοντέλα και βρίσκω μόνο το ένα ή κανένα μιας και τα 2000 ευρώ αναφέρονται σε τιμές λιανικής, οπότε βγάζει αυτόματα απ' έξω ακριβότερα μεταχειρισμένα μοντέλα αγγελιών ή καταργημένα μοντέλα.
Πως θα "ανακαλύψω" για παράδειγμα τα Monitor Audio GX300 του stathis (μου επιτρέπει ο φίλος Στάθης να χρησιμοποιήσω την αγγελία του πιστεύω σαν παράδειγμα μιας και είναι πολύ καλή περίπτωση) των οποίων η λιανική είναι 3500 ευρώ (άρα τελείως έξω από το budget μου) και αυτός τα έβαλε 1700 ?
Αυτό είναι ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο, όπου η αγγελία ενός χρήστη μπορεί να "θαφτεί" πίσω από πολλές σελίδες χωρίς να έχει πολλές ελπίδες να διαβαστεί και προφανώς θα υπάρχουν και άλλα σενάρια, απλά μου ήρθε αυτό στο μυαλό...
Σε ένα μήνα που θα μπορούσε ο Στάθης να κάνει up, πάλι 10 σελίδες πίσω θα είχε πάει.

Αν κάποιος ψάχνει σοβαρά κάτι, σε μια ωρίτσα το έχει βρει. :wink:

Reaction score
1.945
Μην ξεχνάμε ότι το up αυτή την στιγμή σπρώχνει την αγγελία προς τα επάνω και την βγάζει απο την αφάνια επειδή μέσα στον μήνα που πέρασε έχουν μπεί καινούργιες αλλά και έχουν γίνει up σε ήδη υπάρχουσες, τα οποία πλέον δεν θα υφίστανται.....
Προσωπικά ποτέ μου δεν κατάλαβα το up......αν μια αγγελία μεσα σε 1-1,5 μήνα δεν έχει τύχη μαλλον σημαίνει ότι η τιμή δεν είναι αυτή που θέλεουν οι υποψήφιοι αγοραστές....οπότε.....

Reaction score
2.482
ΟΚ, οπως ειπα και πριν το βλέπουμε στην πράξη πως πάει, αλλά προσπαθώ να καταλάβω που κάνει κακό το "up" μιας αγγελίας... Σε τι δημιουργεί προστριβές και προβληματα, ποτε δεν κατάλαβα.

Reaction score
1.945
ΟΚ, οπως ειπα και πριν το βλέπουμε στην πράξη πως πάει, αλλά προσπαθώ να καταλάβω που κάνει κακό το "up" μιας αγγελίας... Σε τι δημιουργεί προστριβές και προβληματα, ποτε δεν κατάλαβα.
αν έχω καταλάβει καλά δεν δημιουργεί προστριβές και προβλήματα....μεγαλύτερο όγκο εργασιών προκαλεί στον Κο Μελίδη και γίνεται μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση για να μπορεί να ανταπεξέλθει....(αν δεν κατάλαβα καλά διορθώστε με παρακαλώ)

Reaction score
638
Εχεις πολλα για πουλημα ?
Αφου τον εχεις βρει τον πελατη σου τι σε ενδιαφερει ?
Απο πιτα που δεν τρως μην σε μελει και εαν καει λεει η παροιμια

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
Λοιπόν, αν και κυρίως συμμετέχω στο forum γουστάρω τις αγγελίες. Τις γουστάρω πολύ! :dance2:
Μου άρεσε το παλιό σύστημα παρά τα μικροελαττώματά του και τον προσωπικό κόπο όταν ήμουν διαχειριστής και δε μου άρεσαν καθόλου οι αποκλεισμοί (πλην 5-6 απαραίτητων). Τα μόνα που δε μου άρεσαν ήταν τα τελείως άσχετα με το forum, ρούχα, παπούτσια κι άλλες σάχλες.
Μην ξεχνάμε επίσης πως εκτός απο τo αυστηρό AVClub, δεν υπάρχει άλλο σχετικό μέρος για να ανοίξει κάποιος μια αγγελία και να τη δουν σοβαρά ενδιαφερόμενοι.

Τι θα κάνουμε εμείς οι adfans με τους χαζοπεριορισμούς;
Σύντομα οι λύσεις;!;!

gonis

Luger
Reaction score
12.038
Προσωπικά ποτέ μου δεν κατάλαβα το up......αν μια αγγελία μεσα σε 1-1,5 μήνα δεν έχει τύχη μαλλον σημαίνει ότι η τιμή δεν είναι αυτή που θέλεουν οι υποψήφιοι αγοραστές....οπότε.....
Δεν συμφωνώ με την σκέψη σου και εξηγώ:
Είχα μακροχρόνιες αγγελίες εδώ για συσκευές που δεν χρησιμοποιούσα σε τιμές μετά τα up και τις μειώσεις πολύ χαμηλότερες απο Ελληνικά και ξένα σάιτ.

Οταν απέκτησα εξωστρέφεια (audio markt με λογαριασμό φίλου,ΧΕ,αγγελιοπολις) έφυγαν αμέσως στις τιμές που είχα εδώ.
Το ένα μάλιστα έφυγε Αμερική (Phono Tom Evans The Groove) με απορία δική μου επειδή ηταν 220 V.
Συνοψίζοντας,στην Ελλάδα του σήμερα δεν ειναι η τιμή που κάνει μια αγγελία απαγορευτική αλλά η έλλειψη μετρητού.
Σημείωση ότι στις αγγελίες μου δεν ενδιαφερομουν για κανενός είδους ανταλλαγές.

Reaction score
2.482
Εχεις πολλα για πουλημα ?
Αφου τον εχεις βρει τον πελατη σου τι σε ενδιαφερει ?
Απο πιτα που δεν τρως μην σε μελει και εαν καει λεει η παροιμια
Αυτό τι σχέση έχει με την απορία μου; Δεν ειχα παλιοτερα και περισσότερες ενεργες απο μία που έχω τώρα; Η΄ αποκλείεται να βάλω στο μέλλον;

Ενας πάντως να μου εξηγήσει γιατι είναι κακό το up (έστω και με έναν περιορισμό) δεν βρέθηκε. Όλοι δογματικά ότι το "up" είναι κακό.

Reaction score
1.145
Αυτό τι σχέση έχει με την απορία μου; Δεν ειχα παλιοτερα και περισσότερες ενεργες απο μία που έχω τώρα; Η΄ αποκλείεται να βάλω στο μέλλον;

Ενας πάντως να μου εξηγήσει γιατι είναι κακό το up (έστω και με έναν περιορισμό) δεν βρέθηκε. Όλοι δογματικά ότι το "up" είναι κακό.
Αυξάνει τον φόρτο εργασίας των διαχειριστών.

Reaction score
638

η απαντηση ειναι οτι πρεπει να βλεπει κανεις πρωτα τις φρεσκες αγγελιες απο τις παλιες και αυτο γιατι η παλιοτερη αγγελια ειχε την ευκαιρια της για θεαση οταν πρωτομπηκε και λιγο πολυ την γνωριζουμε .
Εαν το up γινοταν χωρις κανονες τοτε μολις η αγγελια αλλαζε σελιδα θα την εκανες up και τα πραναφερομενα δεν θα μπορουσαν να εφαρμοστουν .
Για παραδειγμα η αγγελια μου με τον 9200 οταν εβαλε την αγγελια ο Θεοφιλος με τον δικο του 9200 θα μαλωναμε ποια θα εβλεπε πρωτη ο υποψηφιος αγοραστης .

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.651
Λοιπόν, αν και κυρίως συμμετέχω στο forum γουστάρω τις αγγελίες. Τις γουστάρω πολύ!
Μου άρεσε το παλιό σύστημα παρά τα μικροελαττώματά του και τον προσωπικό κόπο όταν ήμουν διαχειριστής και δε μου άρεσαν καθόλου οι αποκλεισμοί (πλην 5-6 απαραίτητων). Τα μόνα που δε μου άρεσαν ήταν τα τελείως άσχετα με το forum, ρούχα, παπούτσια κι άλλες σάχλες...
Και εγώ συμμετέχω κυρίως στο forum αλλά πάντα κοιτάω τις αγγελίες, και για να παινέψω και το...AvSite μας, έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να αγοράσω κάτι απο εδώ παρά απο κάποιο άλλο site αγγελιών.
Συμφωνώ επίσης να μην υπάρχουν αποκλεισμοί πλην ελαχίστων κραχτών εξαιρέσεων.

Απο την άλλη όμως αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τον μόχθο των διαχειριστών στον τομέα των αγγελιών, το σύστημα λειτουργούσε καλά χάρη στην επιμέλεια και την σχολαστικότητα αυτών των παιδιών.
Θα ήθελα να μην αλλάξει, αλλά θα μου πείτε "ωραία ρε μεγάλε, έλα να κάνεις εσύ τον χωροφύλακα", οπότε κάντε αυτό που σας μοιάζει πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως σε ένα forum ονόματι Audio Video Site υπάρχουν θεματικές ενότητες άσχετες με το όνομα του forum.
Δεν σας κρύβω πως πέρα απο τις υποενότητες που αφορούν τον ήχο δεν έχω μπει ποτέ μα ποτέ στις άλλες άσχετες ενότητες (πλην εκείνης οπου ο abcdούλα ανακοινώνει τους εορτάζοντες :thumbsup:).

Πάντως και μόνο που το συζητάμε μου αρέσει, έτσι πρέπει να είναι τα fora, ανοιχτά στο διάλογο.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.848
Βρε ολα putain αφηστε μας σε μια ξεχωριστη κατηγορία αγγελιων να κανουμε up καθε λεπτό, αυτοδιαχειριζομενη ενοτητα αγγελιων τωρα, ο τεχνοφασισμος δεν θα περάσει.
:laugh::laugh::laugh:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.262
Wikipedia article: 2016 UP wars

The 2016 UP wars were fought between members of the Greek tech forum AVsite.gr and were so severe, that many had to perform surgical hand and carpal operations. Three members died of hunger trying to post more UPs in their 25€ cable classifieds than their rivals. The resulting... tbc.

Ads running away:

Reaction score
2.482
η απαντηση ειναι οτι πρεπει να βλεπει κανεις πρωτα τις φρεσκες αγγελιες απο τις παλιες και αυτο γιατι η παλιοτερη αγγελια ειχε την ευκαιρια της για θεαση οταν πρωτομπηκε και λιγο πολυ την γνωριζουμε .
Εαν το up γινοταν χωρις κανονες τοτε μολις η αγγελια αλλαζε σελιδα θα την εκανες up και τα πραναφερομενα δεν θα μπορουσαν να εφαρμοστουν .
Για παραδειγμα η αγγελια μου με τον 9200 οταν εβαλε την αγγελια ο Θεοφιλος με τον δικο του 9200 θα μαλωναμε ποια θα εβλεπε πρωτη ο υποψηφιος αγοραστης .
Δεν ειπα ποτε ελεύθερο up. Σε καμία περίπτωση. Θα μπορούσε να έχει έναν χρονικό περιορισμό. Εβδομαδα, 15νθημερο ή μήνα. Γιατι καποιοι δεν μπαίνουν νυχθημερόν στο Avsite, οποτε θα μπορουσαν να χάσουν την ευκαιρία να δουν μια αγγελία. Επισης και μονο το γεγονός ότι δεν υπάρχει (ακόμα) "Αρχείο Αγγελιών", θα τα κάνει μαντάρα τα πραγματα, χωρις το up. Θα υπάρχουν "κλεισμένες" αγγελιες που θα είναι πχ πάντα ΠΑΝΩ απο τις ενεργες.

Προφανώς υπάρχει τεχνικό ή/και διαχειρίστικό ζήτημα.

Θα πρότεινα ίσως οι αγγελίες μετα από ένα χρονικό διάστημα (π.χ. 2 μήνες) να σβήνονται αυτόματα και αν δεν πουλήθηκε το προιον, να μπορεί εκ νέου να την υποβάλλει ο πωλητής.

Έτσι και δεν θα υπάρχει το UP που όλοι απεχθάνονται και ο πωλητής θα μπορεί να ξαναανεβάσει την αγγελία του ψηλά, δινοντάς της άλλη μια ευκαιρία.

Reaction score
2.556
Νομίζω πρέπει να σεβαστούμε το χρόνο που οι διαχειριστές μας διαθέτουν για όλους εμάς.
Αν υπάρχει τρόπος (από τεχνικής πλευράς δηλ. δυνατοτήτων της πλατφόρμας) η τιμή να μπαίνει σε ιδιαίτερο πεδίο και να γίνεται αυτόματα UP μόνο όταν έχει πτώση π.χ.15% θα ήταν νομίζω μια καλή λύση.

Reaction score
638
Δεν ειπα ποτε ελεύθερο up. Σε καμία περίπτωση. Θα μπορούσε να έχει έναν χρονικό περιορισμό. Εβδομαδα, 15νθημερο ή μήνα. Γιατι καποιοι δεν μπαίνουν νυχθημερόν στο Avsite, οποτε θα μπορουσαν να χάσουν την ευκαιρία να δουν μια αγγελία. Επισης και μονο το γεγονός ότι δεν υπάρχει (ακόμα) "Αρχείο Αγγελιών", θα τα κάνει μαντάρα τα πραγματα, χωρις το up. Θα υπάρχουν "κλεισμένες" αγγελιες που θα είναι πχ πάντα ΠΑΝΩ απο τις ενεργες.

Προφανώς υπάρχει τεχνικό ή/και διαχειρίστικό ζήτημα.

Θα πρότεινα ίσως οι αγγελίες μετα από ένα χρονικό διάστημα (π.χ. 2 μήνες) να σβήνονται αυτόματα και αν δεν πουλήθηκε το προιον, να μπορεί εκ νέου να την υποβάλλει ο πωλητής.

Έτσι και δεν θα υπάρχει το UP που όλοι απεχθάνονται και ο πωλητής θα μπορεί να ξαναανεβάσει την αγγελία του ψηλά, δινοντάς της άλλη μια ευκαιρία.

Συμφωνω μαζι σου το μηνιαιο up ηταν οτι επρεπε .....
Οπως καταλαβα ακομα και το up με μειωση τιμης καταργηθηκε ...:(
Εαν περασουν δηλαδη 10 ημερες θαφτηκε η αγγελια
Τους μισησα κιολας τους νεους κανονες θα κανω απεργια πεινας μεχρι να αλλαξουν

Μπροσταρης στον δρομο που χαραξε ο Μιχελογιαννακης :beach:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189