Νέος δίσκος-τεστ από την Ortofon.

Reaction score
715
Αν αναφέρεσαι μόνο στην τριβή του δοξαριού, έχει καλώς.

Αν αναφέρεσαι στην τριβή μεταξύ τοιχωμάτων αυλακιού και βελόνας, εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι αν αυτή (η τριβή) απουσίαζε παντελώς από εκεί, θα ήταν καλύτερα;
Πέτρο αν απουσίαζε απλά δεν θα υπήρχε αναπαραγωγή ήχου.

Reaction score
330
Αν αναφέρεσαι στην τριβή μεταξύ τοιχωμάτων αυλακιού και βελόνας, εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι αν αυτή (η τριβή) απουσίαζε παντελώς από εκεί, θα ήταν καλύτερα;
Παρόλο που μπαίνω σε πειρασμό δεν ..... Απλώς να σου θυμίσω ότι όταν στρίβεις το τιμόνι ( σε οριζόντιο δρόμο ... ) στο αμάξι σου για να στρίψεις σε στρίβει η τριβή ( σου χαλάει μεν σιγά - σιγά τα λάστιχα αλλά την χρειάζεσαι ) . Κάνω αποτοξίνωση θεωρίας πλέον ..... ( η αλήθεια είναι ότι δίπλα μου έχω μια στίβα απόλυτης γραφειοκρατίας που πρέπει μέχρι αύριο να τελειώσει .... )

Reaction score
1.246
Βρήκες αγαπητέ καθηγητά μου το "σωστό παράδειγμα" να κάνεις στον Πέτρο !

Ιδίως αυτό το .... "σου χαλάει μεν σιγά - σιγά τα λάστιχα αλλά την χρειάζεσαι"

Πέτρο επειγόντως φωτό από τα λάστιχα σου ! ( όχι τα Γερμανικά αλλά τα Ελληνικά )

Reaction score
330
Βρήκες αγαπητέ καθηγητά μου το "σωστό παράδειγμα" να κάνεις στον Πέτρο !
Καρφί !!!!!!!!!!!
Κύριε συνάδελφε χάθηκες έμαθα το έριξες σε ρυθμίσεις πικάπ !!!!

Reaction score
1.246
Έχω και εγώ ένα μικαπαδιό και πού και πού σκαλίζω για αυτό και σας παρακολουθώ . Χάθηκα από την γειτονιά καθώς φέτος είμαι Α΄ Α Ανατολικής Αττικής....
Περίμενε φώτο από τα σημάδια της τριβής στα λάστιχα του πέτρου..

(πρέπει να περάσω ένα απόγευμα από το ταρατσάκι σου να τα πούμε )

Reaction score
11.198
Θα ήθελα να γράψω κι εγώ πολλά επεξηγηματικά γιατί είσαι λάθος, αλλά άμα δεν ξέρετε εσείς που χρησιμοποιείτε αυτή την ξεπερασμένη τεχνολογία, πως λειτουργεί, εγώ θα σας μάθω; Άλλωστε εγώ δεν είμαι καθηγητής.

Reaction score
330
Θα ήθελα να γράψω κι εγώ πολλά επεξηγηματικά γιατί είσαι λάθος, αλλά άμα δεν ξέρετε εσείς που χρησιμοποιείτε αυτή την ξεπερασμένη τεχνολογία, πως λειτουργεί, εγώ θα σας μάθω; Άλλωστε εγώ δεν είμαι καθηγητής.
Πέτρο ρώτα το Μπαμπά .... Ξέρει !!!!!!!!
είναι καθηγητής στο είδος του !!!

Reaction score
330
Εκτός του Cόγια.
Αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του !!!!!!!!!
( πάντα με καλή διάθεση και χιούμορ ...... )
[DOUBLEPOST=1488829914][/DOUBLEPOST]
Αυτά τα μαθήματα τα κάναμε πολλά χρόνια πριν.
Μεγάλωσες παλιόπαιδο ( ήσουν και γκρινιάρης από τότε ....) !!!! Αυτό πάντως που έψαχνε ο μπαμπάς ( το ματάκι ξέρει ... ) το έχει ο Δημητράκης .

Reaction score
1.246
Η τριβή είναι εκεί, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε...
Πολύ τριβή όμως ίσως παραμορφώσει μόνιμα το αυλάκι , ίσως το κάψει, για αυτό και θέλουμε μια καλή ισορροπία μεταξύ του να μείνει μέσα στο αυλάκι η βελόνα και του να μην καταστρέψει το αυλάκι η βελόνα.
Θυμάμαι λέγαμε : "εκ της τριβής παράγεται θερμότητα"

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.495
Διυλίζετε τον κώνωπα και αγνοείτε ότι η δύναμη anti-skating πρέπει να αλλάζει από την περιφέρεια προς το κέντρο του δίσκου. Αλήθεια, πόσα πικάπ την ρυθμίζουν τόσο σωστά και για τις 2 περιπτώσεις;
Ή μήπως εφαρμόζουν απλά μια δύναμη στο μέσο όρο, όπου μόνο σε ένα σημείο είναι σωστή;
- έχω κάνει το εξής : ''πειράζοντας'' την κρεμάλα , το νήμα απ΄ όπου κρέμεται το βαρίδι του antskating σχηματίζει ορθή γωνία με τον βραχίονα ( βλέποντάς το κατοπτικά ) στην αρχή του δίσκου , έτσι ασκεί την μέγιστη δύναμη , προχωρώντας όμως προς το κέντρο του δίσκου όπου μειώνεται σταδιακά η γραμμική ταχύτητα άρα και η ανάγκη εφηρμοσμένης δύναμης antskating , η γωνία αυτή γίνεται οξεία ( ή αμβλεία ανάλογα όπως το βλέπει κανείς ) οπότε εφαρμόζεται σταδιακά μειούμενη δύναμη antskating το οποίο είναι και το επιθυμητό

Reaction score
715
- έχω κάνει το εξής : ''πειράζοντας'' την κρεμάλα , το νήμα απ΄ όπου κρέμεται το βαρίδι του antskating σχηματίζει ορθή γωνία με τον βραχίονα ( βλέποντάς το κατοπτικά ) στην αρχή του δίσκου , έτσι ασκεί την μέγιστη δύναμη , προχωρώντας όμως προς το κέντρο του δίσκου όπου μειώνεται σταδιακά η γραμμική ταχύτητα άρα και η ανάγκη εφηρμοσμένης δύναμης antskating , η γωνία αυτή γίνεται οξεία ( ή αμβλεία ανάλογα όπως το βλέπει κανείς ) οπότε εφαρμόζεται σταδιακά μειούμενη δύναμη antskating το οποίο είναι και το επιθυμητό
Τα αποτελέσματα που έδωσε ο test record πως ήταν μετά από αυτό;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.495
, οπως ισως θα μπορουσαμε ακομα και με εναν οποιοδηποτε δισκο την ωρα που διαβαζει η ακιδα, να τσεκαρουμε αν σηκωνοντας τον βραχιονα με το μοχλο και κατεβαζοντας τον παλι, πεφτει στο ιδιο σημειο και η κεφαλη συνεχιζει να διαβαζει απο εκει που διακοπηκε.
.
- αυτό όμως θα ισχύσει εάν δεν υπάρχει εφηρμοσμένη δύναμη αντιολίσθησης , διότι άπαξ και αυτή ρυθμιστεί έστω και στο ελάχιστο , τότε πάντα θα τραβάει τον βραχίωνα προς τα έξω οπότε στο εν λόγω παράδειγμα η κεφαλή θα ''προσδισκωθεί'' μερικά αυλάκια προς τα έξω . . . εννοείται μιλάω για ακτινικούς ( όχι unipivot ) , άρτια οριζοντιωμένα συστήματα , και μηδενικές τριβές στο pivot

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.495
Τα αποτελέσματα που έδωσε ο test record πως ήταν μετά από αυτό;
- το ποιό σωστό απ΄ όλα ( εξ άλλου βάσει αυτού εμπνεύστηκα το εν λόγω τρίκ ) . . . υπάρχει άραγε δίσκος τεστ με τέτοιου είδους διαμορφωμένα αυλάκια ( μέτρησης αναγνωσημότητας ) , οχί μόνο στο κέντρο αλλά και περιφερειακά του δίσκου ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx