Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Reaction score
39
Χαιρέτω όλους! Θαυμάζω πραγματικά τις γνώσεις και το μεράκι σας εδώ μέσα. Μακάρι να μπορούσα και εγώ να ακολουθήσω αυτό το επίπεδο... Τεσπα πάμε στα σημαντικά. Ειμαι σε φάση χτισίματος (για την ακρίβεια στους τοιχους τώρα). Το σπίτι θα είναι μία μεζονέτα όπου στο ισόγειο (σαλόνι, τραπεζαριά κουζίνα βρίσκονται σε ενιαίο μακρόστενο χώρο) θα μπει το home cinema. Όλο το ισόγειο είναι περί τα 64 τ.μ. και ο χώρος που ουσιαστικά θα περιβάλεται από τα πίσω ηχεία μέχρι την τηλεόραση - οθόνη προτζέκτορα γύρω στα 45 τ.μ. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό μιλάμε για ένα μπάτζετ 10.000 ευρώ για τηλεόραση (50''+), προτζέκτορα, οθόνη, ηχεία 7.1, ενισχυτή. Θα ήθελα τη βοήθεια σας με προτάσεις για να μπει λίγο μία τάξη στο μυαλό μου. Κυρίως για τα ηχεία όπου έχω μαύρα μεσάνυχτα. Όσον αφορά στο χώρο, μπορούν τα μπροστινά να είναι και δαπέδου αν και από άποψης αισθητικής, πρακτικότητας κτλ ίσως θα προτιμούσα να πάνε στον τοίχο (κάτι σαν τα focal dome-μόνο αυτά ξέρω, δεν ξέρω μόνο αν θα καλύπτουν επαρκώς τον χώρο...)
Το ξέρω ότι είναι γενικά αυτά που ρωτώ. Ότι μπορεί ο καθένας να αναφέρει θα με βοηθούσε.... Thanks in advance!

Reaction score
1
Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Καλώς ήρθες φίλε!

Το μόνο σίγουρο στη φάση που είναι τώρα το σπίτι είναι οτι θα πρέπει άμεσα να αποφασίσεις και να καταλήξεις, έστω και στο περίπου, στις θέσεις των 7.1, ώστε να ζητήσεις από τον κατασκευαστή (ή από εσένα αν είσαι εσύ αυτός :138:) να περάσει τις απαράτητες προκαλωδιώσεις για τα surround και τα back ηχεία σου !!!
Επίσης, κάτι ανάλογο θα πρέπει να προνοήσεις και για την καλωδίωση του Projector ..

Μια κάτοψη θα βοηθούσε σε περίπτωση που δεν εχεις ήδη καταλήξει στις θέσεις αυτές..

Τώρα σχετικά με τα ηχεία τα ίδια, άλλοι ειναι πολύ πιο κατάλληλοι να σε βοηθήσουν εδω μέσα! :138:

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Ναι το ξέρω.Οσον ασφορά την προεγκάταση των καλωδίων κτλ είμαι σε ανοιχτή γραμμή με τον ηλεκτρολόγο. Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα μπροστινά ηχεία (το αν θα είναι δαπεδου ή όχι θα επηρεάσει και την εγκατάσταση των καλωδίων...)
Καλώς ήρθες φίλε!

Το μόνο σίγουρο στη φάση που είναι τώρα το σπίτι είναι οτι θα πρέπει άμεσα να αποφασίσεις και να καταλήξεις, έστω και στο περίπου, στις θέσεις των 7.1, ώστε να ζητήσεις από τον κατασκευαστή (ή από εσένα αν είσαι εσύ αυτός :138:) να περάσει τις απαράτητες προκαλωδιώσεις για τα surround και τα back ηχεία σου !!!
Επίσης, κάτι ανάλογο θα πρέπει να προνοήσεις και για την καλωδίωση του Projector ..

Μια κάτοψη θα βοηθούσε σε περίπτωση που δεν εχεις ήδη καταλήξει στις θέσεις αυτές..

Τώρα σχετικά με τα ηχεία τα ίδια, άλλοι ειναι πολύ πιο κατάλληλοι να σε βοηθήσουν εδω μέσα! :138:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Ναι το ξέρω.Οσον ασφορά την προεγκάταση των καλωδίων κτλ είμαι σε ανοιχτή γραμμή με τον ηλεκτρολόγο. Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα μπροστινά ηχεία (το αν θα είναι δαπεδου ή όχι θα επηρεάσει και την εγκατάσταση των καλωδίων...)
Από τα λίγα που ξέρω, ειδικά σε τέτοιο μεγάλο σχετικά χώρο, οπωσδήποτε δαπέδου, εκτός κι αν δε σε ενδιαφέρει η μουσική παρά μόνο ταινίες.. :144:

αλλά ας το βεβαιώσει και κανένας άλλος αυτο! :138:

Reaction score
1.213

Oυτε εγω θα σε βοηθησω ουσιαστικα αλλα...:137:..

νομιζω οτι καλο ειναι να αναφερεις μεχρι ποσα λεφτα (περιπου) σκοπευεις να διαθεσεις για τα ηχεια μονο , αν σε ενδιαφερει μονο (η πρωτιστως ) το home cinema η θα δωσεις εξισου βαρυτητα στην ακροαση μουσικης , και αν εχεις ακουσει μεχρι στιγμης καποια ηχεια , και αν ναι ποια και τι σου αρεσε σε αυτα.:137:

Reaction score
39
όπως τα υπολογίζω λίγο πρόχειρα, μιλάμε για 2000-2500 για τηλεόραση, τα ίδια και για προτζέκτορα + το κόστος του πανιού, μέχρι 2000 για ενισχυτη (και εκεί δεν έχω ιδέα τι παίζει στην αγορά). Αν βάλεις και το κόστος των καλωδίων κτλ, για ηχεία θα παίξουμε από 2000-3000 μάξιμουμ. Θα έλεγα ότι μουσική ακούω πολύ λιγότερο σε σχέση με ταινίες. Συγκεκριμένο μοντέλα ηχείων δεν έχω ακούσει ακόμα..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Eν τάχυ.
Πολλά τα λεφτά για τηλεόραση.
Κόψε κάτι από εκεί για να πάρεις κάτι καλύτερο σε πανί(πρωτίστως) ή βιντεοπροβολέα.
Και για ενισχυτή πολλά δίνεις.Ένας σχετικά οικονομικός ολοκληρωμένος αν συνδυαστεί με κάποιον τελικό πιθανότερο είναι να δώσει τα απαραίτητα watt για να γεμίσει επαρκώς ένας τέτοιος χώρος.
Θα δούμε και για ηχεία.
Καλή εταιρία αν μπορείς να αγοράσεις απ έξω είναι η teufel.
Aπό Ελλάδα κοίτα και αυτά.

Reaction score
39
Για να μην το πλατιάζω πολύ, είμαι στο σκοτάδι. Αυτό που γράφεις για "ολοκληρωμένος αν συνδυαστεί με κάποιον τελικό" δεν το καταλαβαίνω. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά από το να έχεις έναν ενισχυτή σκέτο. Διαβάζω τα τα διάφορα threads για να ξεστραβωθώ λίγο αλλά δυσκολεύομαι.
Για να καταλάβετε, τώρα έχω έναν ενισχυτή YAMAHA RX-V440, sub YAMAHA YST-SW105 και 5 ηχεία YAMAHA επίσης, όλα 6ετίας. TV SONY 40W2000 3ετίας και βλέπω ταινίες σχεδόν εξολοκλήρου HD ματρόσκες είτε μέσω του PS3 (από δίκτυο) είτε με το WD Media Player. Με το νέο σπίτι λοιπόν, θα βάλω προτζέκτορα που πάντα ήθελα (έχω διαβάσει για κάποια μοντέλα SONY, EPSON, PANASONIC κυρίως) που κυμαίνονται από 2-3 χιλ. ευρώ. Τι παίζει με πανιά κτλ δεν έχω ιδέα. Παρεπιπτόντως η απόσταση προβαλής μπορεί να είναι από 4 -7 μέτρα (ίσως θα βόλευε να πάει όσο πιο μακρυά γίνεται μπας και πάει πάνω στο δοκάρι). Για τηλεόραση είπα για €2000+ γιατί σκεφτόμουν να πάω σε κάτι μεγάλο και εξελιγμένο καθώς μου αρέσουν οι πολλές ίντσες για καθημερινή χρήση αλλά και όλο και κανένα bluray ή mkv θα δω. Λογικά δηλ. κάποια με 200ΗΖ και πάνω από τις 46'' όπως την SAMSUNG 7000 (δεν έχω δει την 8000 κάπου). Για player ισως πρέπει να βρω κάτι καλό δικτυακό για να παίζω από τους διάφορους ΤΒσκληρούς μου..
Τέλος τα ηχεία που ανέφερα μου τα πρότειναν από ένα μαγαζί που ασχολείται με home cinema εδω στο Ηράκλειο Κρήτης (δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλο) σε περίπτωση που δεν βάλω δαπέδου. Συνεπώς αλαλούμ!!! Οποιοσδήποτε έχει να πετάξει καμία ιδέα για ο,τιδήποτε από όλα αυτά σίγουρα θα βοηθούσε... Ή να το θέσω αλλιώς το ερώτημα είναι γενικότερο από την κατηγορία που βρίσκεται το post μου: Αν έχεις €10.000 (λίγο πάνω λίγο κάτω) για να εξοπλιστείς με απ' όλα (ΤV, ενισχυτές, προτζέκτορα, πανί, ηχεία, άντε και κάτι να παίζει bluray-DVD άλλα και mkv αρχεία από σκληρούς) τι επιλογές θα κάνατε; Δεν ξέρω αν πρέπει να μεταφερθεί αλλού το post. Σόρρυ για την έκταση...

Eν τάχυ.
Πολλά τα λεφτά για τηλεόραση.
Κόψε κάτι από εκεί για να πάρεις κάτι καλύτερο σε πανί(πρωτίστως) ή βιντεοπροβολέα.
Και για ενισχυτή πολλά δίνεις.Ένας σχετικά οικονομικός ολοκληρωμένος αν συνδυαστεί με κάποιον τελικό πιθανότερο είναι να δώσει τα απαραίτητα watt για να γεμίσει επαρκώς ένας τέτοιος χώρος.
Θα δούμε και για ηχεία.
Καλή εταιρία αν μπορείς να αγοράσεις απ έξω είναι η teufel.
Aπό Ελλάδα κοίτα και αυτά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αυτα θα τα τρεξει ο γιαμχακος ? θα τον στεγνωσει το καημενο.
Θες τελικο για αυτα τα ηχεια.Τουλαχιστον 150 βατ , καλη κατασταση 200 , ιδανικη 250 .Τα ειχα πριν 7 χρονια

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

αυτα θα τα τρεξει ο γιαμχακος ? θα τον στεγνωσει το καημενο.
Θες τελικο για αυτα τα ηχεια.Τουλαχιστον 150 βατ , καλη κατασταση 200 , ιδανικη 250 .Τα ειχα πριν 7 χρονια
Όχι μιλάμε για νέο ενισχυτη... Με κανένα καλό μηχάνημα όπως τον Onkyo TX-NR5007 δεν κάνουμε δουλειά ε;

Καμιά άλλη ιδέα για ηχεία 7.1 (αποκλείουμε τα δαπέδου και εντοιχιζόμενα) και ενισχυτή για χώρο 35 τ.μ. (χώρος ακρόασης, συνολικός χώρος με κουζίνα γύρω στα 50τ.μ.);

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τα γιαμο ειναι καλη λυση, μετα κοιτας για τουεφελ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν παρεις τον ονκιο απο γερμανια θα σου ερθει φτηνοτερα.

Reaction score
39
Πιστεύετε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο χώρο(35τ.μ. χώρος ακρόασης σε συνολικό ενιαίο χώρο γύρω στα 50τ.μ.) τα focal dome;

Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει μπορώ να ανεβάσω και μία κάτοψη για να δείτε και τον χώρο (αποκλείουμε ηχεία δαπέδου και ενοιχιζόμενα).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δεν ξερω σε τι εντασεις θες να ακους,
αλλα για κατι καλο(σχετικο ετσι) δεν κανουν(δεν γεμιζουν το χωρο σου)
κανουν μονο για σφυρικτρες.

Reaction score
39
Για να είμαι ειλικρινής έχω αρχίσει τις σκέψεις για δαπέδου μπροστά. Το απόγευμα ήμουν στο μαγαζί με τα av εδώ στο Ηράκλειο όπου επί της ουσίας μου πρότειναν τα εξής:

1) Focal Chorus 826 (ζεύγος), το αντίστοιχο της σειράς κεντρικό Chorus CC 800V, 4 dome για περιφερειακά και είτε το sub της σειράς της Focal (δεν θυμάμαι όνομα) είτε το Sunfire HRS-8 ή HRS-10
(Λογικά έτσι υπερβαίνουμε τα 3.000)

Ως πιο οικονομική λύση ακούστηκαν και τα τα focal 714 (γύρω στα 600€ το ζευγάρι αν δεν απατώμαι..)

2) System Audio XP30 (ζεύγος) ταοποία είναι και αρκετά λεπτά, κεντρικό System Audio comet και περιφερειακά είτε άλλα 4 comet ή τα dome και όπως και πριν sub Sunfire HRS-8 ή HRS-10
(Εδώ πρέπει να ξεφεύγουμε κι άλλο.. H τιμή του comet αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδόν διπλάσια του dome.. Πώς σας φαίνεται η εν λόγω εταιρεία;

Reaction score
0

Παλικάρι μου ειναι πολλά τα λεφτά και ο χόρος μικρος. Αν δεν εισαι υπερ "αρρωστος" οπως οι πιο πολυ εδω μεσα θα τη βγαλεις μια 10ετια για πλακα με το μπατζετ που διαθετεις. Μονο στον προβολεα λαμπες θα αλλαζεις την επομενη 10 ετια.
Προτεινω: ενισxυτη pioneer Sc-lx 82 , blue ray ps3 ή BDP-LX 91 , tv panasonic 65" TC 65 ps14 , και για ηχεία HECO Celan XT 901 δαπεδου, HECO CELAN Center κεντρικο , HECO CELAN XT 301 οπισθια, ειναι πολυ ευκολα στο ακουσμα και πολυ ευκολα στην τοποθετηση. Επισης ταιριαζουν πολυ καλα με τον pioneer και με το 90% των ενισχυτων της αγορας.ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ SUBWOOFER με το συγκεκριμενο σετ ειναι αχρηστο και θα σου δημιουργει προβληματα που ΕΣΥ δεν ξερεις να τα λυσεις.
ΕΛΠΙΖΩ να βοηθησα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Σε ενδιαφέρει κυρίως το home cinema ή και η μουσική;(σε τι ποσοστό περίπου).
Γιατί υπάρχουν εταιρίες που ρίχνουν το βάρος στο home cinema και έχουν εξαιρετικό value for money.Μπορεί να υπολείπονται λίγο σε audio σε σχέση με κάτι αντίστοιχης κατηγορίας τιμής αλλά σε αυτά τα κοστολόγια οι,όποιοι,συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτοι.
Για να μην μιλάμε στον αέρα αυτό το σετ είναι τρομερό σε h-c αλλά υστερεί κάπως στην μουσική σε σχέση με ένα σύστημα βάση αυτών των ηχείων(στην περίπτωση των roister είναι απαραίτητο να κοιτάξεις για άλλης εταιρίας sub.).
Άλλη μια εταιρία που όποιος έχει ακούσει σύστημα της σε h-c απλά δεν το πιστέυει είναι αυτή.
Έταιρη πρόταση με πολύ καλά στοιχεία και στους 2 τομείς είναι η Atlantic Technology(πάρε τηλ γιατί μέχρι πρίν λίγο καιρό έτρεχαν κάτι καλές προσφορές.
Επίσης τα heco που προτάθηκαν πιό πάνε είναι πολύ καλά!
Όσον αφορά το θέμα ενισχυτή αν δεν σ ενδιαφέρει να πάρεις κάποιον συμβατό με 3d εικόνα(δλδ να έχει hdmi 1.4) o pioneer 82 είναι τρομερή επιλογή,τέρας οδήγησης,τρομερά ουδέτερος και με πολύ καλό σύστημα ισοστάθμισης.
Και ξεκόλα απ τα dome(έστω και σαν περιφερειακά):126:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273
Members
38.543
Νεότερο μέλος