Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Παλικάρι μου ειναι πολλά τα λεφτά και ο χόρος μικρος. Αν δεν εισαι υπερ "αρρωστος" οπως οι πιο πολυ εδω μεσα θα τη βγαλεις μια 10ετια για πλακα με το μπατζετ που διαθετεις. Μονο στον προβολεα λαμπες θα αλλαζεις την επομενη 10 ετια.
Προτεινω: ενισxυτη pioneer Sc-lx 82 , blue ray ps3 ή BDP-LX 91 , tv panasonic 65" TC 65 ps14 , και για ηχεία HECO Celan XT 901 δαπεδου, HECO CELAN Center κεντρικο , HECO CELAN XT 301 οπισθια, ειναι πολυ ευκολα στο ακουσμα και πολυ ευκολα στην τοποθετηση. Επισης ταιριαζουν πολυ καλα με τον pioneer και με το 90% των ενισχυτων της αγορας.ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ SUBWOOFER με το συγκεκριμενο σετ ειναι αχρηστο και θα σου δημιουργει προβληματα που ΕΣΥ δεν ξερεις να τα λυσεις.
ΕΛΠΙΖΩ να βοηθησα.

Βρε φίλε μου αφού δεν γνωρίζεις γιατί προτείνεις στον άνθρωπο λάθος πράγματα?

Τι σχέση κοστολογικά έχει το LX-91 με το PS3 και αν είναι δυνατόν να του λες να μην πάρει subwoofer?

Χωρίς subwoofer Home Cinema δεν γίνεται. Το LFE είναι ξεχωριστό κανάλι και ΚΑΝΕΝΑ ΗΧΕΙΟ που θα αγοράσει ο φίλος μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις συχνότητες.

Πως να το κάνουμε ταινία χωρίς subwoofer είναι σαν να τρως μπριζόλα με κινέζικα ξυλάκια.

Θα επανέλθω με προτάση!.

Reaction score
39
Σας ευχαριστώ για όλες τις ιδέες. Τις μελετώ με προσοχή.

Κυρίως με ενδιαφέρει το home cinema. Θα έλεγα μία αναλογία 70%-30%.

Όπως θα δείτε και στην κάτοψη του χώρου αλλά και στην όψη του τοίχου, ο χώρος είναι περίεργος και θέτει αρκετούς περιορισμούς. Εξ ου και το κόλλημα με τα Dome που είναι στιλάτα, τοποθετούνται εύκολα , στρίβουν κοκ. Πιο σημαντικό από αυτά όμως είναι να έχω άρτιο ηχητικό αποτέλεσμα. Έτσι τα απαρνούμαι και το αποδεικνύω και στο avatar που πέρα από ενα αριστούργημα, αναφέρεται και στην κατάστη που βρίσκομαι...

Ιδιαιτερότητες χώρου:
Πλαϊνά surround: το αριστερό μπαίνει στον τοίχο κάτω από την εσωτερική σκάλα σε ύψος γύρω στο 1,80μ. Το δεξί μπαίνει στον τοίχο πάνω από την μπαλκονόπορτα, άρα αναπόφευκτα πιο ψηλά, έστω στα 2,30μ (Και τα δύο στο ύψος του προτζέκτορα)

Πίσω Surround: τοποθετούνται πάνω στο δοκάρι, ψηλά κοντά στο ταβάνι, ύψος περί των 2,50μ. Ποια είναι η ιδανική απόσταση μεταξύ τους;

Μπροστινά: Το μήκος του τοίχου (όπως μπαίνεις δεξιά) είναι εκεί που θα μπει οθόνη, τηλεοραση, έπιπλο με μηχανήματα , κεντρικά ηχεία κτλ είναι μήκους περίπου 2,30μ. Η σκέψη είναι να μπουν τα 3 κεντρικά στον τοίχο στη σειρά κάτω από την τηλεόραση σε τέτοιο ύψος που να μην καλύπτονται από το πανί όταν αυτό ανοίγει.
Επίσης, αν δείτε την όψη θα καταλάβετε ότι το πανί δεν μπορεί να μπει πολύ ψηλά λόγω των στομίων του κλιματισμού με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό όταν ανοίγει να καλύπτεται από τα ηχεία δαπέδου (αν μπουν τέτοια).

Για παράδειγμα τα Jamo D6 PEX 7.1 που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα ήθελα τη γνώμη σας και ειδικά του argi που τα είχε, θα ταίριαζαν με τις ιδιαιτερότητες του χώρου (σε απόδοση αλλά και εγκατάσταση;) Π.χ. τα 3 μπροστινά Jamo που είναι μεγάλα σε μήκος (59,5εκ το καθένα) θα μπορούσαν να μπουν στον τοίχο έχοντας ουσιαστικά μεταξύ τους απόσταση 10 το πολύ 15 εκ.;

Ακυρο το attachment. Δε με αφήνει. Είμαι πολύ φρέσκος μάλλον, ε;

Reaction score
39

Τι σχέση κοστολογικά έχει το LX-91 με το PS3 και αν είναι δυνατόν να του λες να μην πάρει subwoofer?

Χωρίς subwoofer Home Cinema δεν γίνεται. Το LFE είναι ξεχωριστό κανάλι και ΚΑΝΕΝΑ ΗΧΕΙΟ που θα αγοράσει ο φίλος μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις συχνότητες.

Πως να το κάνουμε ταινία χωρίς subwoofer είναι σαν να τρως μπριζόλα με κινέζικα ξυλάκια.

Θα επανέλθω με προτάση!.
Ευχαριστώ. Θα χαρώ να τη δω

Reaction score
29.820
Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

Εγω θα ήθελα να συμπληρώσω τα λεγόμενα του jargon λέγοντας τα εξής.:Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα εχουμε ολα.Αρα διαλέγουμε που θα κάνουμε αβαρίες η που θα βάλουμε κάποιους περιορισμούς. Είτε θα εχεις αποδοτικό κλιματισμό , η θα εχεις σοβαρό home theater , απο οτι φαίνεται λόγω σχεδιασμού δεν μπορείς να εχεις και τα δυο.
Συνεπώς φίλε μου εχεις το πρόβλημα, το ενα η το δυο .Μόνο εσυ μπορείς να δώσεις την λύση.
Οσο για το προαναφερθεν σχολιο συμφωνώ απόλυτα με τον jargon ,home theater -cinema χωρίς lfe δεν γίνεται ΤΕΛΟΣ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, νέο Home Cinema..

ρε σωτηρη δεν ηξερα οτι εισαι βιτσιοζος, εχεις φαει μπριζολα με στικς και εχει ιδια γνωμη? Το κανεις συχνα? εχεις πιειε πριν?
σε λυπαμαι για κεντρο απεξαρτησης αλκοολιστων εισαι
Κριμα στα μονομπλοκια σου

Reaction score
15.548

Φιλε μου mamilia βαλε μια κατοψη του χωρου και δειξε που θελεις να ειναι η εικονα για να μπορει καποιος να σου προτεινει κατι αναλογο των συνθηκων......

Reaction score
150

Ευχαριστώ. Θα χαρώ να τη δω

Αυτά που σου είπε ο Γιάννης είναι δυστυχώς πραγματικότητα κι εδώ πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου.

Δηλαδή με άλλα λόγια πρέπει να δεις που θα επενεδύσεις στον εξοπλισμό και τις θα είναι πιο προσωρινό.

Αν θες τη γνώμη μου θα σου δώσω δυο κατηγορίες εξοπλισμού:

Α) Εξοπλισμός που αντέχει στο χρόνο.

- Οθόνη προβολής
- Ηχεία
- Τελικοί ενισχυτές
- Αυτοματισμοί (lift κτλ)

Β) Εξπολισμός που η τεχνολογία και η αγορά αποσβένουν γοργά!

- Προβολείς
- Τηλεοράσεις
- AVR & Προ
- Blu - Ray players

Οι λίστες είναι πολύ απλές αλλά στην περίπτωση σου δεν χρειάζεται να επεκταθούμε.

Επίσης καλό θα ήταν να σκεφτείς αν αφού ξοδεψεις αυτά τα χρήματα, έχεις σκοπό να συνεχίσεις στο μέλλον ν'αναβαθμίζεις το σύστημα όπως πολλοί άρωστοι από εμάς!

Αν δεν έχεις σκοπό να επεκταθείς και στο μέλλον στήνεις ένα σύστημα τώρα και τέρμα, κλείστο το κεφάλαιο και enjoy!

Συνεπώς εγώ στη θέση σου θα κινούμουν ώς εξής:

- Αν είσαι λάτρης του ήχου το μεγαλύτερο μέρος του προυπολογισμού σου στα ηχεία

- Αν είσαι λάτρης της εικόνας ξεκίνα να επενδύεις εκεί αφού πρώτα έχεις αποφασίσει τι σκοπό έχεις για το μέλλον. Π.χ. να πάρεις μια οικονομική οθόνη με σκοπό αλλαγή της στο μέλλον ή την καλυτερη δυνατή τώρα?

Το λιγότερα και εννοώ τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ λιγότερα θα τα ξόδευα στην τηλεόραση δεδομένου ότι θα τη χρησιμοποιείς μόνο για ειδήσεις π.χ. ή τηλεοπτικό πτόγραμμα.

Μέχρι 1500 και πολύ της είναι. Σου το λέω διότι έχω μια 52" Samsung Series 8 slim με lift, ένα πακέτο που μου έχει κοστίσει 5.500 χιλιάδες με το λιφτ. Η 52" είναι αντικατάσταση πιο παλιού μοντέλου που μου είχε κοστίσει σχεδόν 4,000 και σε 18 μήνες μετά είχε αλλάξει 3 μοντέλα και το τελευταίο σαφώς καλύτερο από το δικό μου είχε 2.800! Το μόνο που δεν χάνει αξία είναι το λιφτ της.

Επίσης τη χρησιμοποιώ μόνο ως μονιτορ για το HTPC πλέον γιατί ειδήσεις βλέπω σε άλλο χώρο με άλλη τηλεόραση.

Διάλεξε λοιπόν τη χρήση θα κάνεις στην τηλεόραση και αναλόγως αποφάσισε κατηγορία τιμής!

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάρεις μια καλυ τηλεόραση μέχρι 3-4.000 και να μην πάρεις προβολέα και οθόνη αμέσως αλλά 1-2 χρόνια μετα έχωντας όμως πολύ καλύτερο ήχο! Πάλι αυτό εξαρτάται από το πως θες να κινηθείς!

Αποφάσεις!

Στο τμήμα του ήχου η γνώμη μου είναι παραπλήσια:

- Blu-Ray player Philips 9500 ή Oppo BD-83 το οποίο παίζει και SACD αν σε ενδιαφέρει.

- Ολοκληρωμένος AVR αναγκαστικά κάτι σαν το Onkyo 5007 και φυσικά από Γερμανία.

Και τα υπόλοιπα σε ηχεία! Δηλαδή περίπου 4,000 Ευρώ!

Εγώ αυτό θα έκανα κι έτσι ξεκίνησα και το δικό μου σύστημα επενδύοντας πρωτίστως σε ηχεία και οθόνες και φυσικά τελικούς ενισχυτές.

Σκέψου και απάντησε σε μερικά από αυτά που σου λέω ωστε να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι.

Reaction score
29.820

Δεν εχω παρα να συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα.
Με την μόνη διαφορά οτι στον ολοκληρωμένο παίζουν και άλλοι παίκτες , πχ denon (σιγά τι θα έλεγα εγω? κάτι άλλο?)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μιλησαν τα μπεκρελια , πως δεν ειπες κανα γιαμι

Reaction score
29.820

Mπεκρέλι εγω junky εσυ .Ο καθένας οτι μπορεί.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τουλαχιστον το φχαριστιομαστε:107:

Reaction score
39

Φιλε μου mamilia βαλε μια κατοψη του χωρου και δειξε που θελεις να ειναι η εικονα για να μπορει καποιος να σου προτεινει κατι αναλογο των συνθηκων......
Γιατί ρε παιδιά δε με αφήνει να βάλω attachment;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Δεν υπάρχει η δυνατότητα attachment.Πρέπει να ανεβάσεις την φώτο σε κάποιον host(photobucket,pict κτλ) και απο εκεί να βάλεις το λινκ.

Reaction score
39
Δεν υπάρχει η δυνατότητα attachment.Πρέπει να ανεβάσεις την φώτο σε κάποιον host(photobucket,pict κτλ) και απο εκεί να βάλεις το λινκ.
o.k. thanks. Θα το κάνω

Reaction score
39
Επαναλαμβάνω προηγούμενο post, τώρα που μπήκαν και οι εικόνες για να είναι πιο ολκληρωμένο..
http://i845.photobucket.com/albums/ab19/manosm/corofos.jpg
http://i845.photobucket.com/albums/ab19/manosm/opsi.jpg
http://i845.photobucket.com/albums/ab19/manosm/3D_3.png
Όπως θα δείτε και στην κάτοψη του χώρου αλλά και στην όψη του τοίχου, ο χώρος είναι περίεργος και θέτει αρκετούς περιορισμούς. Εξ ου και το κόλλημα με τα Dome που είναι στιλάτα, τοποθετούνται εύκολα , στρίβουν κοκ. Πιο σημαντικό από αυτά όμως είναι να έχω άρτιο ηχητικό αποτέλεσμα. Έτσι τα απαρνούμαι και το αποδεικνύω και στο avatar που πέρα από ενα αριστούργημα, αναφέρεται και στην κατάστη που βρίσκομαι...

Ιδιαιτερότητες χώρου:
Πλαϊνά surround: το αριστερό μπαίνει στον τοίχο κάτω από την εσωτερική σκάλα σε ύψος γύρω στο 1,80μ. Το δεξί μπαίνει στον τοίχο πάνω από την μπαλκονόπορτα, άρα αναπόφευκτα πιο ψηλά, έστω στα 2,30μ (Και τα δύο στο ύψος του προτζέκτορα)

Πίσω Surround: τοποθετούνται πάνω στο δοκάρι, ψηλά κοντά στο ταβάνι, ύψος περί των 2,50μ. Ποια είναι η ιδανική απόσταση μεταξύ τους;

Μπροστινά: Το μήκος του τοίχου (όπως μπαίνεις δεξιά) είναι εκεί που θα μπει οθόνη, τηλεοραση, έπιπλο με μηχανήματα , κεντρικά ηχεία κτλ είναι μήκους περίπου 2,30μ. Η σκέψη είναι να μπουν τα 3 κεντρικά στον τοίχο στη σειρά κάτω από την τηλεόραση σε τέτοιο ύψος που να μην καλύπτονται από το πανί όταν αυτό ανοίγει.
Επίσης, αν δείτε την όψη θα καταλάβετε ότι το πανί δεν μπορεί να μπει πολύ ψηλά λόγω των στομίων του κλιματισμού με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό όταν ανοίγει να καλύπτεται από τα ηχεία δαπέδου (αν μπουν τέτοια).

Για παράδειγμα τα Jamo D6 PEX 7.1 που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα ήθελα τη γνώμη σας και ειδικά του argi που τα είχε, θα ταίριαζαν με τις ιδιαιτερότητες του χώρου (σε απόδοση αλλά και εγκατάσταση;) Π.χ. τα 3 μπροστινά Jamo που είναι μεγάλα σε μήκος (59,5εκ το καθένα) θα μπορούσαν να μπουν στον τοίχο έχοντας ουσιαστικά μεταξύ τους απόσταση 10 το πολύ 15 εκ.;

Τέλος τι λέτε γι αυτά; Ταιριάζουν ιδιαίτερα με το μικρό μήκος του τοίχου..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δε ανοιγουν, αν θες στειλτε με μειλ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ιδιαιτερότητες χώρου:
Αν μπορείς φέρε και τα 2 ηχεία στο 2,30 και βρές μιά βάση που να τους δίνει κλίση προς τα κάτω.

Περίπου 1,80 με 2 μέτρα.Πρόσπάθησε να τα βάλεις και αυτα σε βάσεις που να πέρνουν κλίση.

Τα jamo μάλλον θα τα θάψεις τόσο κοντά μεταξύ τους

Τέλος τι λέτε γι αυτά; Ταιριάζουν ιδιαίτερα με το μικρό μήκος του τοίχου..
Μια πολύ καλή λύση για στριμόκωλους χώρους.Πάρε ένα τηλ τον Αποστόλη μπάς και έχει κανένα να το ακούσεις.Αν δεν έχει κάνε ένα κόπο και άκου τα μικρα σετ,δλδ αυτό και αυτό.

Πονηρή λύση(για περιφεριακά) με εξαιρετική ποιότητα αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατά μπορούν να παίξουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale